ObiW Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 Važi. Nadam se da ćeš se ipak sažaliti i udostojiti me ovako neukog objašnjenja - Ja mogu da potrosim 5 minuta da bih ti objasnio. Nije to problem. Problem je sto ces da mi opet postavis pitanje kao followup mom odgovoru iz kojeg cu zakljuciti da nisi shvatio sta sam ti rekao. Da sam hinudista, ne bih se sekirao, posto ce mi se tih 5 minuta vratiti u nekom buducem zivotu. Ali ja nisam hindusta i tih 5 minuta je uludo potroseno, nikada mi se nece vratiti. U tom smislu, odlucujem da ustedim tih dragocenih 5 minuta koje bih potrosio na odgovor na tvoje pitanje. Ovih 5 koje sam potrosio objasnjavajuci zasto necu da odgovorim ne zalim, jer ces svaki sledeci put kada ne odgovorim na tvoje nebulozne konstrukcije znati zasto ne odgovaram. :)
Weenie Pooh Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 Nema problema, osećam da bih izvukao isti zaključak da si pokušao da obrazložiš ono sa prethodne strane: Očekivanje da papa "osudi abortus" tokom posete Americi je sušta budalaština, bio ti hinudista ili hindusta ili nešto treće. Drago mi je da se razumemo :)
maximus Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 jel neko od vas entuzijasta prati ovaj email gate? bobati, cela porodica - mama evergreen, tata eagle&mali птић energy - ima da zavrse u ћорки?!?
Utvara Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 jel neko od vas entuzijasta prati ovaj email gate? bobati, cela porodica - mama evergreen, tata eagle&mali птић energy - ima da zavrse u ћорки?!?Кобре? daj neki link
Ravanelli Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 Jebali ste kevu imenima u poolu Treba svakih 2 nedelje da pravimo kviz koliko se kandidata prepozna od stane prosecno forumasa Na kraju pravimo listu ko je plasirao najvise nadimaka koji su usvojeni
maximus Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 stvarno sam/smo preterao + detinjasto je mislim na Clinton porodicu - ono su im bili secret service nadimci /hilari, bil I Chelsea/ koji vode Clinton foundation - dobrotvornu organizaciju ...... kolko kapiram hilari je imala privatni server dok je bila ministarka inostranih poslova&koristila ga za drzavnu&privatnu korespondenciju - nedozvoljeno ali, strucnjaci kazu da je to samo vrh ledenog brega - naime istraga ce dokazati /kad se njeni emaili procitaju/ da je u pitanju korupcija - u zamenu za protivpravne usluge koje je pruzala dok je bila ministarka, Clinton foundation je primala dobrotvorne priloge od kompanija, pojedinaca&stranaca - a ti prilozi su navodno korisceni I u nedobrotvorne svrhe - dakle, ja tebi jer si ministarka a ti meni pomognes oko nekih stvari apsolutno isto I sa bivsim predsednikom clintonom - ja tebi jer ti je zena /bila/ senatorka&ministarka a bice I novi predsednik pa ce nam ona onda vracati usluge da ne zvucim previse pompezno ali ovo nam dodje kao novi watergate, obzirom da niko od nas nije bio around at that time - bice interesantno pratiti narednih nedelja&meseci
Weenie Pooh Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 E jesi ga nakitio, novi Watergate, krila korupciju... U pitanju je najverovatnije bezvezni prekršaj protokola, dozvolila je da classified korespodencija ide putem nevladinih servera. Tuku je time već pola godine i to mahom po liniji "ugrozila bezbednost naciona, ne dajmo joj vlast". Da je u sadržaju otkriveno nešto epohalno, već bismo svi znali do sada. A zbog backscratching dilova sa ovim ili onim donatorom niko bitan neće odgovarati dok se zakoni značajno ne promene, dakle verovatno nikad.
maximus Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 verovatno nakitio, ali mislim da sada dolazi druga faza - citanje njenih deleted emails u kojima moze da bude sve&svasta naravno, u pravu si oko backscratching dilova - shit happens, jelte ipak mislim da je postala 1 walking zombie kandidat, delimicno I zbog procitanih emaila+kontroverze oko servera - zamisli na sta ce da izgleda kad izadju novi game over bro; ako je npr. bolesna etc. - sada je vreme da se dostojno povuce iz trke I ode na lecenje /ovo naravno kao 1 excuse, ne zelim nikom bolest I sl./
Eraserhead Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 Ona je jos uvek kandidat sa najecim sansama da pobedi. Nema sanse da se povuce.
Ariel Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 Tačno. Alli nema šanse ni da dobije. 2008 ol over agen.
pacey defender Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 (edited) Može li neko ukratko da objasni kako funkcioniše finansiranje aktivnosti nakon što se objavi kandidatura za predsednika? Pre par meseci sam ukačio neki tekst koji ukratko objašnjava zbog čega senatori imaju jedan princip najavljivanja kandidature, članovi predstavničkog doma drugi, guverneri treći, ovi ostali neki četvrti, te da je sva ta taktika uslovljena pravilima finansiranja kampanje. Edited September 26, 2015 by pacey defender
hazard Posted September 27, 2015 Posted September 27, 2015 Postoje raznorazna pravila (ko kome sme koliko da da itd.) ali ona su u suštini obesmišljena onom nedavnom odlukom Vrhovnog suda koja ja zabranila bilo kakvo zakonsko ograničenje pravnim licima u smislu potrošnje u političke svrhe (jer to krši navodno prvi amandman) i kasnijom odlukom saveznog suda koja je zabranila bilo kakva zakonska ograničenja u smislu davanja novca ,,nezavisnim" političkim organizacijama. Tako da, postoje ograničenja koliko kampanje kandidata mogu da prime donacija i od koga itd., ali se to zaobiđe tako što se napravi k'o fol ,,nezavisna" politička organizacija koja formalno nije pod kontrolom kandidata i njegove kampanje, tzv. Super PAC, koji kao ne troši pare direktno u korist kandidata (ne plaća mu putovanja po zemlji, zakupljuje prostor itd. - sve ono što u suštini najmanje košta tokom jedne kampanje; ne sme da daje pare partiji) ali može neograničeno da agituje za tog kandidata (tj. da plaća reklame u njegovu korist, plaća reklame protiv njegovih protivnika, plaća ljude da idu od vrata do vrata i smaraju glasače i dele letke - sve ono što u suštini košta najviše tokom jedne kampanje). Super PACovi mogu da primaju koliko god para hoće i od koga god hoće, bez ikakvih ograničenja, i mogu da potroše koliko god hoće tih para, bez ikakvih ograničenja, sve dok to rade ,,nezavisno od kandidatove kampanje".
maximus Posted September 27, 2015 Posted September 27, 2015 ^ da pokusam штреберски&off the top of my head /nadam se da ce drugi da nastave/ pojedinac moze da donira $2.7k kandidatu u primaries + another $2.7k za izbore u novembru /ako kandidat odluci da ne prihvati public financing/ public financing in primaries je dobrovoljno - kandidat dobija matching funds za $250 od svake privatne-pojedinacne donacije = nas 50k mu/joj dalo npr. $1k each = $50k; drzava mu nudi ako hoce $12.5k; grand total koji drzava moze da mu da je ne znam $50mil/bazirano na tih $250 matching funds/. 50mil je dakle limit koliko sme da potrosi u svojoj kampanji; ako potrosi vise mora da vrati tih $50mil ili koliko je vec dobio od drzave u poslednje vreme slabo ko optira za public fin jer zele da trose ko puertorican on the 15th public financing in general elections, dobrovoljno, - isto kao I prethodno etc.etc.; drzava ovde daje nekih $100mil kandidatu ako hoce a to mu/joj je I limit koliko moze da potrosi do sada svi optiraju za public fin osim obame 08 I 12/valjda prvi put u istoriji/ dakle, kada se uzme tih $100mil/ili 50/, kandidatu je zabranjeno da nastavi da prima donacije pored navedenih $2.7k moguce je donirati I dodatne hiljade ili desetine hiljada raznoraznim centralnim komitetima, PAC I sl. koji onda mogu kandidatima da od toga daju tih istih $2.7k ili malo vise PAC, SUPERPAC kolko kapiram nemaju limit koliko donacija mogu da prime /PAC mogu direktno kandidatima da daju samo hiljade/ niti limit koliko ce da potrose; disclaimer je kad trose ne mogu direktno da trose na svog konja vec napadaju ostale I/ili brane svog konja iz pozadine - suptilno, jelte; takodje kompanije I sl. ne mogu da doniraju novac ali moze 1 rich баја kolko kapiram savezni poslanik I senator nemaju public fin opciju - slobodni su da trose&primaju donacije kao I predsednicki kandidati primaries&general na lokalnom nivou valjda desetak drzava nema nikakve limite - баја moze da si kupi mesto lokalnog poslanika ili guvernera; ostale drzave imaju slicne limite kao savezni; valjda samo desetak drzava ima public fin opciju /neke samo za lokalne poslanike, neke za guvernere etc./
dragance Posted September 27, 2015 Posted September 27, 2015 Super PAC ne smeju da primaju novac od stranaca/stranih kompanija, isto kao i kandidati. Sve ostalo je bez limita.
maximus Posted September 27, 2015 Posted September 27, 2015 ^yep, bez limita za /SUPER/PAC jedini limit za direktne donacije kandidatima je broj punoletnih X $2.7k; teoretski 200mil mi napise check na $2.7k each:) pa me onda jos 5k PACova podrzi&potrosi jos par triliona:)
Recommended Posts