Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Sansu su oni protracili kada se nisu reformisali tokom ere Busha jr. Sve posle njega je samo slika i prilika stranke koja nema dobre kandidate, a histerija koju su prouzrokovali sa Tea Party i urnisanjem Obame je samo slag na torti.

Od svih ponudjenih, jedino je Jeb bio koliko-toliko normalan. Ali neharizmatican.

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Sansu su oni protracili kada se nisu reformisali tokom ere Busha jr. Sve posle njega je samo slika i prilika stranke koja nema dobre kandidate, a histerija koju su prouzrokovali sa Tea Party i urnisanjem Obame je samo slag na torti.

Od svih ponudjenih, jedino je Jeb bio koliko-toliko normalan. Ali neharizmatican.

Plus je imao i prezime Bush a bas treci Bush je malo previse. Doduse ja mislim da je i Kasich bio OK.

Posted

E da, Kasicha zaboravih. Nema nacionalni profil, ali bi sabio u swing states - narocito u Ohaju. Davno sam rekao da bi on i vaskrslog Regana pobedio u Ohaju da mu sutrta izadje na crtu. Veliki plus mu je sto ima podrsku na obe strane (Dems i GOP) medju narodom.

Posted

Ja mislim da bi Kasich dobio babu bez problema. No, Kasich nije imao sanse na prajmeriju jer je baza™ to sto jeste.

Posted

Ja mislim da bi Kasich dobio babu bez problema. No, Kasich nije imao sanse na prajmeriju jer je baza™ to sto jeste.

Naravno. Jedini koji je mogao dobiti na prajmariju da nije Tramp je Kruz. A on bi imao i manje šansi od Trampa ma koliko to suludo zvučalo. Zato što Tramp ima neki appeal u midwestu, a Kruz ga nema. Kruz bi mogao da sanja samo o Ohaju, a bez toga kraj igre. Eventualno možda Rubio, da je bio neki two way između njega i Kruza al dok bi se do tad došlo, mislim da bi Rubio protiv Kruza bio u situaciji ko Kruz protiv Trampa.

Posted

Trampara putuje u Meksiko Siti danas gde će se sastati sa meksičkim predsednikom pre svog govora o imigraciji gde će verovatno flip flopovati po pitanju deportation force za ilegalce.

Posted

Ne samo babu, verovatno i Bernija.  A Kasich nije bas ni toliki moderate kao sto se predstavlja, ima taj "wolf in sheep's clothing" elemenat.  Ali, kad je baza™ generalno glupa ko kurac...

Trampara putuje u Meksiko Siti danas gde će se sastati sa meksičkim predsednikom pre svog govora o imigraciji gde će verovatno flip flopovati po pitanju deportation force za ilegalce.

On je vec flip-flopovao po tom pitanju nekoliko puta.  Jos da mu neko sapne koliko je ceo taj poduhvat prakticno neizvodljiv.

Posted

A Kasich nije bas ni toliki moderate kao sto se predstavlja, ima taj "wolf in sheep's clothing" elemenat.  Ali, kad je baza™ generalno glupa ko kurac...

Mozda po standardima Slate, HuffPosta i ostalih pro-Bernie medija, ali kada neko podrzi Obamacare, pa jos u Ohaju, pa jos je i GOPer, onda definitivno ima muda do poda.

Posted

Mozda po standardima Slate, HuffPosta i ostalih pro-Bernie medija, ali kada neko podrzi Obamacare, pa jos u Ohaju, pa jos je i GOPer, onda definitivno ima muda do poda.

Pa dosta GOP guvernera je podrzalo Obamacare u svojim drzavama.

Posted

Pa jesu, ali kakva se onda kuka i motika digla na njih na lokalu i po Foxu, to je jedna poveca kampanja bila protiv dosta njih.

Posted

Naglasak na "bila". Medijsko ludilo protiv Obamacare je s razlogom popustilo kad se pokazalo da je ogromna većina ljudi u stvari zadovoljna. Brzo su se prešaltali na Benghazi, to niko ne zna tačno ni šta je ni gde je, ali zna da je skandal najstrašniji.

Posted

Naglasak na "bila". Medijsko ludilo protiv Obamacare je s razlogom popustilo kad se pokazalo da je ogromna većina ljudi u stvari zadovoljna. Brzo su se prešaltali na Benghazi, to niko ne zna tačno ni šta je ni gde je, ali zna da je skandal najstrašniji.

Je l jesu? Mislim ja sam za, ali po mom okruzenju bih reko da je pola-pola. Ima li neko smisleno istrazivanje na tu temu?

Posted

naravno da ne postoj - gro, njegovih glasača, mind you, se oseća iznevereno - much to do about nothing je krilatica koja inkorporira i famozni obamacare, za to postoje istraživanja

razočarenje (ima se tu seiriti o komplikacijama države per se, ergo, sistema koj na bremenu iz kojih je izrastao, usahljuje zbog tereta koji je tjekom vremena, samonametnuo, no, nije ni vreme ni mesto, a prevashodno, mesto, za takvu analizu)

Posted (edited)

Mnogo ljudi u stvari i ne zna sta je to Obamacare, niti razliku izmedju Medicaid i Medicare. Najveci "pokazatelj neuspeha" jeste veoma nizak enrolment, daleko manji od planiranog, kao i nespremnost dobrog dela co-ops koji su usli u "exchange". No, to bi se sve moglo pripisati prvim koracima; trebace im dosta godina i srece da novi provajderi opstanu i tek onda ce postati pametniji i efektniji.

Naravno, ovo nista ne odgovara osiguravajucim kompanijama, koje su dobro izfinansirale i izlobirale citavu ovu galamu.

Za mene najbolji deo Obamacare jesu ACO (Accountable Care Organisations) i njihov model finansiranja, koji je bez premca i nesto sto bih ja svakako hteo da se rasiri po celom svetu: ACO's potpisu ugovor sa Medicare/Medicaid i ugovorom se obavezu da ce smanjiti (npr.) rehospitalizaciju spinal cord injury pacijenata zbog pressure ulcera za 15% u ovoj godini. Ako uspeju, dobiju $x miliona dolara, ako fulaju, placaju penale - dobiju manje, itd.

Razlika je to sto u tim ustanovama specijalista ne bi uvek slao na specijalisticke preglede, x ray, itd samo da bi nabudzio svoj novcanik, vec im je obaveza da pacijenti ozdrave, tj ne podlegnu nekim boljkama koje su skoro pa obavezne (kao recimo u SCI slucajevima). Edit: placeni su za outcome, a ne za transaction.

Edited by dragance
Posted

naravno da ne postoj - gro, njegovih glasača, mind you, se oseća iznevereno - much to do about nothing je krilatica koja inkorporira i famozni obamacare, za to postoje istraživanja

Iznevereni se osećaju oni koji su se nadali nekom evropskom modelu, single-payer ili kako već to zovu, ali njima se Fox & co. nisu ni obraćali.

Dreka je bila usmerena na onu drugu stranu kojoj su se najavljivali nenormalni porezi i državni kolaps i Sodoma i Gomora. Ali to nije moglo večno da traje - ljudi su primetili da od toga nema ništa i izgubili interesovanje. Tokom primaries ACA i nije bio interesantna tema, samo je Kruz nešto kršio ruke oko njega, ostalima je bilo zgodnije da se junače kako će raspičkati ISIS nego da pričaju o zdravstvu.

• Create New...