Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Naravno da nije tako, ali može da divlja u drugim manje bitnim situacijama, a onda kad krene damage control ko zna... Prosto čovek je luud i izborom mu se daje priviše alata u ruke...

#11.22.63. :fantom:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mislim da ni to ne bi mogao da uradis, posto se glasa u elektronskoj kabini a nije kompatibilna sa paintom :)

:D

Nema više bušenja rupica?

Posted

Naravno da nije tako, ali može da divlja u drugim manje bitnim situacijama, a onda kad krene damage control ko zna... Prosto čovek je luud i izborom mu se daje priviše alata u ruke...

Je li lud, je li fašista ili je sve ono politički nekorektno u kampanji izgovorio samo zarad privlačenja pažnje?

Mislim takva nekonzistentnost u kritici Trampa sasvim sigurno ne pomaže u održavanju pažnje i visoke pripravnosti glasača za manje zlo do novembra.

Sa druge strane Donald je lansirao ''Crooked Hillary'' i ubo u srž

Posted (edited)

Misel, Klinton muz i Obama su biki odlicni. Narocito Obama kao i obicno. Problem moze biti sto americki glasaci ne vole bas kandidate koje mu dva bivsa predsjednika donesu na tacni. Kao lutka. Ovo je moje tumacenje, mozda grijesim.

Edit: Ima ona slika gdje je Obama grli, izgleda kao djete.

Edited by borris_
Posted

Nego, da se malo vratimo samom sistemu™, ne? 

Sistem postoji a izbor kandidata A ili B (pa sve da im se desi cudo pa da izaberu nekog njihovog Tomu ili Putina) jos uvek ne znaci da ce sistem biti nesto narocito ugrozan samim tim/takvim cinom izbora. Postoje sasvim legalni a i oni drugi nacini da se sve to ispegla ako se zaista pokaze da neko skrece ili ima tendenciju da skrece "sa pravoga puta"... Oni ce da se napate oko izbora, mi cemo da navijamo, kokice i koka kola ima da se troshe u kolicinama... Mlako pivo i 'ladna prasetina i bog da nas vidi...

Vazno da se para vrti... 

Posted

Ne mozes da shvatis koliko ljude koji apsolutno nikad ne bi glasali za Trumpa nervira ovakav i slican condescending pristup. Ne postoji nijedan glas (osim onih koji su na prajmaris glasali za Clinton, recimo) u ovoj trci koji se moze shvatiti zdravo za gotovo. Ovakve stvari se ne govore javno. 

Nesto mogu iz Brexita da nauce. Npr da nije dovoljno javno pricati ljudima da su budale i da je druga strana strasna i da ce ne znam sta da bude. Juce sam sedeo na picu sa jednom prijateljicom iz Beograda koja zivi u NY. Ocajna je sto je Sanders ispusio i kaze znam da je Trump katastrofa, ali ne znam kako sebe da nateram da glasam za Clintonku, a moram nekako (muz joj je Latino). Takvim ljudima samo fali ovako nesto da procitaju. Gluposti. 

Istina, condescending pristup mozda ne donosi glasove short-term, ali, kako drugacije nekome ko nema pojma o politici da kazes da nema pojma i da bi trebao da se obrazuje?

I to je deo demokratskog procesa - pametniji upozore gluplje sta ce se dogoditi pre izbora, gluplji izignorisu ali zatim odmah i kusaju malo politicko-ekonomske posledice.

To se zove snosenje politicke odgovornosti i gledace to na delu i oni sto su glasali recimo u UK. I ne vidim nista pogresno u tome da ih se i posle 2, 5, 10 godina podseti da su bili budale, da su otezali buducnost svojoj deci, da im se sve to dogadja jer nemaju pojma o politici i kako smisleno politicki delovati u svom interesu.

ne bas. Klintonka se ne istice kao nesto posebno los ili dobar izbor, ako bi se poredila sa predsednickim kandidatima u proteklih masala godina. sem ako neko nije u tripu da su Nikson, Regan, JFK, Dol, Gor... bili nepotkupljive pravdoljubive postenjacine i olicenje hriscanske vrline. jesu q.

Tramp je vanredno los, u tome je razlika.

To je to. Nista gora od predhodnih predsednika a cak je i kvalifikovanija. 

glavni faktor je to da se Klintonka (ispravno) percipira kao kandidat statusa kvo. videli smo kako su na republikanskim predizborima prosli kandidati statusa kvo. pre 15, 20, ili 50 godina, ovako nesto se ne bi desilo, i "anti-establisment" kandidati ne imali nikakvu sansu.

pored toga, nakon 26 godina na sceni kao jedan od istaknutih igraca, imala je prilike da se zameri svima redom. prva dama, senator, predsednicki kandidat, ministar... recimo, '90-ih je bila prilicno atipicna prva dama, koja nije sluzila samo za slikanje i bezazlene kampanje promocije nicega. to se ne prasta.

Regan, Bush senior i junior, Nixon i tako dalje su svi redom bili veci igraci na sceni pre predsednikovanja. Izuzetak su Obama i sam Klinton a donekle i Karter ili Kenedi. 

Prema tome, izgleda da je taj problem starijih kandidata lezi pre svega kod Demokrata. 

Jos zanimljivije je da je Klintonka bila super popularna kao secretary od state, popularnija od Obame. Slicno je bilo i kao senatorka. Tek po napustanju pozicija joj je opadala popularnost.

Nego, da se malo vratimo samom sistemu™, ne? 

Ne.

Posted (edited)

americki mediji polako ulaze u paniku, ne shvatajuci da je upravo to jedan od faktora koji trampu donosi glasove, strah dosadasnjeg sistema. ciji je hilari idealan predstavnik.

rasprave uzduz i popreko o ruskim hakerima i vikiliksu, nigde o sadrzaju objavljenih mejlova.

bice zanimljivo ako ovi koje majkl mur pominje da zele "to shake things up" budu cutali u anketama, kao u slucaju brexita.

Edited by Takeshi
Posted (edited)

americki mediji polako ulaze u paniku, ne shvatajuci da je upravo to jedan od faktora koji trampu donosi glasove, strah dosadasnjeg sistema. ciji je hilari idealan predstavnik.

rasprave uzduz i popreko o ruskim hakerima i vikiliksu, nigde o sadrzaju objavljenih mejlova.

bice zanimljivo ako ovi koje majkl mur pominje da zele "to shake things up" budu cutali u anketama, kao u slucaju brexita.

Americki mediji su svojim besomucnim pokrivanjem Trampovih budalastina i doveli do ovoga gde smo sada. Niko nikada nije imao toliko besplatnog prostora na televiziji.

Edited by Eraserhead
Posted (edited)

Americki mediji su svojim besomucnim pokrivanjem Trampovih budalastina i doveli do ovoga gde smo sada. Niko nikada nije imao toliko besplatnog prostora na televiziji.

Pa, mislim, da parafraziram Junckerovu doskocicu Cameronu - ako narodu godinu dana pricas kako je Trump neko ko moze i ima nameru da stvari promeni iz korena, nemoj se zacuditi ako ti na kraju i poveruju. 

Edited by MancMellow
Posted

Regan, Bush senior i junior, Nixon i tako dalje su svi redom bili veci igraci na sceni pre predsednikovanja. Izuzetak su Obama i sam Klinton a donekle i Karter ili Kenedi. 

Regan je bio guverner Kalifornije, GHWB potpredsednik, Nikson potpredsednik. sto ce reci, medijski interesantni koliko i Bajden proteklih osam godina (niti jedan nije bio Cejni kategorija).

Klintonka se eksponirala gde god i kad god je mogla, na svim pozicijama. '90-ih je prosla toplog zeca.

Posted

Istina, condescending pristup mozda ne donosi glasove short-term, ali, kako drugacije nekome ko nema pojma o politici da kazes da nema pojma i da bi trebao da se obrazuje?

I to je deo demokratskog procesa - pametniji upozore gluplje sta ce se dogoditi pre izbora, gluplji izignorisu ali zatim odmah i kusaju malo politicko-ekonomske posledice.

To se zove snosenje politicke odgovornosti i gledace to na delu i oni sto su glasali recimo u UK. I ne vidim nista pogresno u tome da ih se i posle 2, 5, 10 godina podseti da su bili budale, da su otezali buducnost svojoj deci, da im se sve to dogadja jer nemaju pojma o politici i kako smisleno politicki delovati u svom interesu.

Takav pristup ne donosi glasove. Period. To nije isto sto i upozoravanje.

Posted

tramp je atraktivan za medije ali su napadi na njega napravili ovo gde je on sada. prvo su ga jurili republikanci, demokrate stidljivo pa otvoreno, mediji od podsmeha presli u najdirektnije obracunavanje. ispada da je skoro sam protiv svih.

a kada to u zaledjini ima nezadovoljstvo ljudi kako funkcionise sistem, nije trebalo mnogo da se poklopi.

poseban nivo bizarnosti je da on jeste dobar predstavnik tog falicnog sistema  :D

u medjuvremenu

According to a recent poll, nearly half of Bernie Sanders’ supporters will not vote for Hillary Clinton, while 22 percent are backing Donald Trump. “I’m a registered Democrat,” one respondent explained, “but I cannot bring myself to vote for another establishment politician like Hillary.”
Posted

Elegantno si izjednačio izbore sa referendumom, svaka čast. To se zove skidanje sve političke odgovornosti sa pleća onih kojima je političko delovanje jebena profesija, i prebacivanje iste na nekog Joe Shmoe iz plebsa.

Posted

tramp je atraktivan za medije ali su napadi na njega napravili ovo gde je on sada. prvo su ga jurili republikanci, demokrate stidljivo pa otvoreno, mediji od podsmeha presli u najdirektnije obracunavanje. ispada da je skoro sam protiv svih.

a kada to u zaledjini ima nezadovoljstvo ljudi kako funkcionise sistem, nije trebalo mnogo da se poklopi.

poseban nivo bizarnosti je da on jeste dobar predstavnik tog falicnog sistema  :D

u medjuvremenu

Toliko o Klintonkinoj electability naspram Bernija

• Create New...