hazard Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Rubio je bio kao dečačić na takmičenju u retorici. Ted Kruz ima mid-atlantic neki naglasak, to vole starije žene i baby boomeri, kao neka kombinacija kanadskog i američkog naglaska šta li. Tvrde za njega da se warp-ovao iz 50ih. Mid-atlantic accent je svesna mesavina na pola puta izmedju americkog i engleskog naglaska. Tako su nekad poducavali americke glumce da govore. Zato mozda nekom zvuci kao da je izasao iz nekog filma 50ih. Inace tako je uglavnom govorila visa klasa na severoistocnoj obali...New England nobles.
Њујоркер Posted September 17, 2015 Author Posted September 17, 2015 (edited) Ne ulazim u te vaše interne amerikanske probleme i moderno izrabljivanje sirotinje, nego je taj deo jedino ličio na neku konkretnu političku priču i ideju! Dopalo mi se i jer se nadovezao na 'maršala' Lindzeja i njegovo "stvaranje boljih uslova konobaricama otvaranjem kafane prekoputa"... usput je Rik i zaokružio temu sa 'posle se čudimo što gubimo izbore'. :) Naravno, dobio je mlak aplauz. Inače je njegov dramatičan plan da se tri godine podiže sat za po 0.5$, i da sa 7.25$ ode na 8.75$, nije baš ko demokratskih 15$ - uostalom, objasnioTM Rik na linku http://www.slate.com/blogs/moneybox/2015/09/16/watch_rick_santorum_argue_for_a_higher_minimum_wage_in_the_first_round_republican.html 8.75? Pa toliki je (trenutacno) u Njujorku... Ali, lasno je majmunima koji nikad biznis nisu imali da palamude i kobajagi brinu brigu o rabljenoj radenickoj klasi. Sto ne roknu minimum vejdz od 100$ na sat? 100 000$? Imace isti efekat, enivej. Kuga i kolera ih posetila dabogda. A posebno Santoruma sto je nasao mene da jebe jer me svrstao u onih 10%. Mrs, stoko! edit: 2x jebanje Edited September 17, 2015 by Њујоркер
ObiW Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 8.75? Pa toliki je (trenutacno) u Njujorku... Ali, lasno je majmunima koji nikad biznis nisu imali da palamude i kobajagi brinu brigu o rabljenoj radenickoj klasi. Sto ne roknu minimum vejdz od 100$ na sat? 100 000$? Imace isti efekat, enivej. Kuga i kolera ih posetila dabogda. A posebno Santoruma sto je nasao mene da jebe jer me svrstao u onih 10%. Mrs, stoko! edit: 2x jebanje Pa kako mislis da ta partija pobedi na izborima ako se stalno bori za vas vlasnike biznisa, kojih ima ajde da kazemo 5%, a nikada za onih 95% koji rade kod vas?
Eraserhead Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Pa nisu interesi vlasnika i radnika nuzno suprotstavljeni.
Њујоркер Posted September 17, 2015 Author Posted September 17, 2015 Pa, ako krenu da duvaju u tikvu ko demokrati, kakva onda razlika? Pitanje: odakle nekom vlasniku restorana da se isprsi da plati (na primer) 15$ na sat? Mislim, moze, ali to znaci automatski 100% povecanje cena hrane, pa ako te je pad thai kostao 8.25, sad izvoli plati 16.50$. Ko je lud toliko da plati, nije stejk u pitanju, zaboga. I onda se vrtimo u krug. Zli vlasnici i jadni radnici. A restorani su po definiciji ili neporfitabilini ili na ivici profitabilnosti (margina zarade 1-2%). Ne pricamo mi ovde o Hajncu ili SmitendVesonu... Mnogi bzinis ovneri jedva sastavljaju kraj s krajem, pogotovu u NYC, zbog ubistvenih poreza. I onda ti dodje i GOP da palamudi istu pricu. Sto se tvog pitanja tice, pa neka se vrate na staru mantru: manji porezi=veci dobitak=vece plate. To je tako jednostavno...
Ariel Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Restorani su tamo ionako neodrživo jeftini iz pogrešnih razloga, pre svega jer, koliko znam, za uslužno osoblje važi drugačiji, niži minimum wage, pošto se kao računa da dobiju tip, zagarantovano. Ali u pravi si da je to, kako su sad postavljene stvari, začarani krug, jedino rešenje bi bilo da pojeftini hrana, što je jelte suviše makroekonomski čak i za USA, i/ili da se oslobode određenih dažbina, kao small ili medium business owners.
Ariel Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Tithe je crkveni porez, ili srpski receno crkvena desetina... kao što rekoh, znam šta je, ali ako sam dobro skapirao mister neurolingvističkogprogramatora, on bi takav princip i u državu zaveo.
ObiW Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Pa nisu interesi vlasnika i radnika nuzno suprotstavljeni. To za nas mastiljare sto pridrzavamo olovku da ne padne po ceo dan. Drugo je kod arbajtera o kojima Valjevac prica. Pa, ako krenu da duvaju u tikvu ko demokrati, kakva onda razlika? Pitanje: odakle nekom vlasniku restorana da se isprsi da plati (na primer) 15$ na sat? Mislim, moze, ali to znaci automatski 100% povecanje cena hrane, pa ako te je pad thai kostao 8.25, sad izvoli plati 16.50$. Ko je lud toliko da plati, nije stejk u pitanju, zaboga. I onda se vrtimo u krug. Zli vlasnici i jadni radnici. A restorani su po definiciji ili neporfitabilini ili na ivici profitabilnosti (margina zarade 1-2%). Ne pricamo mi ovde o Hajncu ili SmitendVesonu... Mnogi bzinis ovneri jedva sastavljaju kraj s krajem, pogotovu u NYC, zbog ubistvenih poreza. I onda ti dodje i GOP da palamudi istu pricu. Sto se tvog pitanja tice, pa neka se vrate na staru mantru: manji porezi=veci dobitak=vece plate. To je tako jednostavno... Pa vidi problem je i u tome kada svi koji arbajtuju za male pare ne mogu da sebi priuste da zive u gradu u kojem rade. Onda dobijes gated community kao sto je SF gde bukvalno samo milioneri i prosjaci mogu da priuste da zive u gradu. Jel treba da objasnjavam zasto je to lose? Drugo, mogu da se smanje porezi da gazdi bude bolje i da ne zivi od danas do sutra, a moze i da mu se pomogne tako sto ce da se smanji cena rada po satu. Realno, sa $8.75 po satu mozes da se slikas u Njujorku, tako da bi mogli da skinu arbajterima i $0.50 po satu godisnje u naredne 3 godine, cenim ni da nece ni da primete kad se dokotrljaju na $7.25. A ako im bas prigusti, posaljemo ih kod noskicha na casove zena i kopanja po kontejnerima i resen problem.
ObiW Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 (edited) Restorani su tamo ionako neodrživo jeftini iz pogrešnih razloga, pre svega jer, koliko znam, za uslužno osoblje važi drugačiji, niži minimum wage, pošto se kao računa da dobiju tip, zagarantovano. Ali u pravi si da je to, kako su sad postavljene stvari, začarani krug, jedino rešenje bi bilo da pojeftini hrana, što je jelte suviše makroekonomski čak i za USA, i/ili da se oslobode određenih dažbina, kao small ili medium business owners. Ja nisam nige video ovoliko restorana po glavi stanovnika ni ovoliko debelih ljudi. Povecaj cenu rada na $15 za kelnere i kuvare, pola restorana ce da se zatvori, debeli ce da smrsaju. win-win-win. Edited September 17, 2015 by ObiW
WTF Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Nemoj da se neko ovde lozi na jebenog Rick "Just Don't Google Me" Santoruma, za mene mozda najodvratnijeg politicara u Americi danas. U politickim stavovima savim dijametralno suprotstavljen mojim idejama i filozofiji. Levicar sto se tice ekonomije, a tezak klerofasticki desnicar po socijalnim pitanjima. Big governement i u boardroom i u bedroom. Fuj! A debata sinoc je bila medijski inspirisan threesome - Carly, Donald, i Carson. Oni su kao cool jer jebu kevu profesionalnim politicarima kao sto su Jeb, Rubio, Walker i ostali. I u stvari jesu, ne mogu da ne uzivam kad vidim kako se Jeb i Walker ukenjaju svaki put kad Trump otvori usta (ono "koga i kako ce da ponizava sad?"), kako se Christie buni moderatoru poput nekog razrednog strebera koji se zali nastavnici na razredne mangupe, mislim ta cela atmosfera osnovne skole. Inace, ta ideja ravnog poreza od 10% (zasnovanog na tithing, "give God 10% of your income", nije to 10 slucajno) odavno jos postoji i verovatno je izmisljena sa religijom u vidu da se budale lakse navuku na ideju.
maximus Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 кесић је бачио(тм) бомбу коју нико од уваженог форумског аудиторијума није приметио - /zajebi cirilicu, mnogo je komplikovana/ - razjebace babu u ohaju! dakle, radi se o 1 serious playeru; he's coming on too strong&he's got a yoooge Ohio dick to show /unlike tranny fiorina who's got no dick in any state anywhere/ trumpster me razocarao kad nije skocio na boosha kad je ovaj izjavio da nas je njegov brat заштитио, notorni moronluk trumpster je very very light weight - курчевит while campaigning, very very low energy while debating = vo u kupusu
theanswer Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Da,da "you know what my brother did? He kept us safe" i ovacije iz publike. I svi cute. Jebo im pas mater
Ariel Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 pa reko mu je trampeter, "I don't know about you, but I sure don't feel safe now" ili tako nešto, nije bio loš spust, koliko se već smelo u okolnostima svetog hrama reganovog.
Ravanelli Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 (edited) Au kad mi krenete sa takmicenjem u ovim seksi nadimcima... Do kraja prajmariza tramp ce biti schwartz, santorum rocco, jebb george, hilari klintoris, a berni mićun i onda ce topik biti citljiv kao da je na sanskritu Edited September 18, 2015 by Ravanelli
Ariel Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 pa kunst je baš u tome da ostane prepoznatljivo, al jes teško to proceniti kad si unutra, zato nas bolje ti obavi jesti ako bude prekardašijan, eto vidiš, ne mogu, jače je od mene.
Recommended Posts