Eraserhead Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 Onda moramo da nacionalizujemo i da sprovedemo agrarnu revoluciju. Samo tako radnik moze biti slobodan.
Dr Arslanagić Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 nisam siguran da radnik hoće da bude slobodan već hoće da zarađuje 15-20$ na sat i nije agrarna revolucija već agrarna reforma
mei Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 dobar video sa guardian-ovog sajta o tome zašto pojedini ljudi glasaju za trampa (the death of the american dream). pojavljuju se: bivši obamin glasač, koji sada glasa za trampa, glasači koji trampa vide kao najmanje zlo, glasači koji se malo slažu sa trampom/malo ne slažu za trampom, glasač koji se malo slaže sa bernijem, ali misli da je tramp sposobniji itd. sve u svemu, gubici radnih mesta i/ili nesigurna budućnost su glavni motivi ovih pojedinaca.
WTF Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Aj samo još da nađemo načina da ih ubedimo kako se trebaju pomiriti sa tim kad se nađu na biralištima. Ukratko rečeno radi se o gubitnicima informatičke ere, nepreglednoj masi 35+ koji će ostatak života provesti u bedi. To je ogroman problem s obe strane Atlantika i stvarno ne znam kako te ljude ubediti u potrebu otvaranja granica, učiti ih ljudskim pravima itd Meni ta cela logika tipa "ej, on izgubio posao, a tamo crnci traze da ih murija ne ubija ko zeceve, pa kako on to da podnese?" ili "daj mi posao od minimum $20/sat + beneficije pa onda necu da mrzim pedere" nikad nije bila jasna. Sta treba? Diskriminsati LGBT, proterati koji milion Meksikanaca, zabraniti neku religiju, da bi se odredjen broj tranzicionih gubitnika osecao bolje. Dok grca u dugovima i/ili mu zivotni standard opada pod Trumpom, a to ce sigurno da se desi, mislim ako su Brnijevi predlozi nerealni tek su Trumpovi science fiction. Bedan si i dalje, eksploatisu te korporacije i Wall Street i dalje, ali onda upalis TV i vidis kako negde ubacuju Meksikance u furgone i kako negde drugde LGBT osoba ne moze u javni WC i onda ti je lakse i onda je sve u redu. Garantovani dhodak ili slicno. Malo socijalizma, svima po malo benefita od informatike i software-a. U suprotnom Trampovi dolaze. Pa da, a oni su kao neki konzervativci. Najsocijalistickiji POTUS/VP kandidat u zadnje vreme je bila upravo Sara Palin. Kod nje na Aljasci je svaki drzavni rezident dobijao check od drzave na osnovu eksploatacije nafte, kao da su iz Saudijske Arabije ili UAE. Previse ljudi ovde veruje da im cinjenica sto su ispali iz majcine vagine na teritoriji 1 US&A treba da garantuje neki nadprosecni zivotni standard.
hazard Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Meni ta cela logika tipa "ej, on izgubio posao, a tamo crnci traze da ih murija ne ubija ko zeceve, pa kako on to da podnese?" ili "daj mi posao od minimum $20/sat + beneficije pa onda necu da mrzim pedere" nikad nije bila jasna. Sta treba? Diskriminsati LGBT, proterati koji milion Meksikanaca, zabraniti neku religiju, da bi se odredjen broj tranzicionih gubitnika osecao bolje. Dok grca u dugovima i/ili mu zivotni standard opada pod Trumpom, a to ce sigurno da se desi, mislim ako su Brnijevi predlozi nerealni tek su Trumpovi science fiction. Bedan si i dalje, eksploatisu te korporacije i Wall Street i dalje, ali onda upalis TV i vidis kako negde ubacuju Meksikance u furgone i kako negde drugde LGBT osoba ne moze u javni WC i onda ti je lakse i onda je sve u redu. Jebiga ni meni ni tebi mozda nije jasno ali je valjda jasno da je kroz istoriju jako lako bilo ubediti ljude da su za sve krivi neki Jevreji/Crnci/Indijanci/Tutsi/Cigani/Muslimani/Srbi/Siptari/dopisi vec sta hoces...i samo kada se njih otarasimo, bice sve lepse i bolje. Poenta je da ako si vec sklon takvim nekim stavovima (rasizam i sl.), naravno da ces da popizdis u fazonu ,,vidi ove pedere/crnce/jevreje sto im je dobro, a ja ovde nemam leba da jedam/kucu od 300 kvadrata da kupim...mamu im jebem!" i onda dodje neki populista i kaze ti ,,ma jebacemo im mamu bre!" Ljudi traze lake i jasne odgovore, a najlakse ih im je dati kada manipulises njihovom postojecim predrasudama...
Gandalf Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Bedan si i dalje, eksploatisu te korporacije i Wall Street i dalje, ali onda upalis TV i vidis kako negde ubacuju Meksikance u furgone i kako negde drugde LGBT osoba ne moze u javni WC i onda ti je lakse i onda je sve u redu. relativan polozaj u drustvu je jako bitan. sto ce reci, ljudi ne zele da budu najgori - negde sam citao (cini mi se u Ekonomistu), da je u SAD veci procenat onih koji se protive nekim merama socijalne zastite medju pripadnicima nize srednje klase nego medju bogatijima. tumacenje je da pripadnici nize srednje klase (podsvesno) zele da barem neko bude ispod njih.
mustang Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 (edited) zivi li neko od vas trojice u usa? pitam obzirom da sve znate najbolje a veze sa realnoscu ljdui u usa nema Edited May 13, 2016 by mustang
WTF Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Jebiga ni meni ni tebi mozda nije jasno ali je valjda jasno da je kroz istoriju jako lako bilo ubediti ljude da su za sve krivi neki Jevreji/Crnci/Indijanci/Tutsi/Cigani/Muslimani/Srbi/Siptari/dopisi vec sta hoces...i samo kada se njih otarasimo, bice sve lepse i bolje. Poenta je da ako si vec sklon takvim nekim stavovima (rasizam i sl.), naravno da ces da popizdis u fazonu ,,vidi ove pedere/crnce/jevreje sto im je dobro, a ja ovde nemam leba da jedam/kucu od 300 kvadrata da kupim...mamu im jebem!" i onda dodje neki populista i kaze ti ,,ma jebacemo im mamu bre!" Ljudi traze lake i jasne odgovore, a najlakse ih im je dati kada manipulises njihovom postojecim predrasudama... Pa jeste jasno kroz istoriju, meni samo zao da ljudski rod, pogotovu narod u ovoj zemlji nije evoluirao na neki malo visi civilizacijski stepen. relativan polozaj u drustvu je jako bitan. sto ce reci, ljudi ne zele da budu najgori - negde sam citao (cini mi se u Ekonomistu), da je u SAD veci procenat onih koji se protive nekim merama socijalne zastite medju pripadnicima nize srednje klase nego medju bogatijima. tumacenje je da pripadnici nize srednje klase (podsvesno) zele da barem neko bude ispod njih. Pa to si u pravu. Vecina ljudi je u tom fazonu - ljubi dupe onog iznad tebe, sutiraj glavu onog ispod. I sto su vise u tom fazonu, to se vise prave da nisu. Kad god cujem nekoga da krene da kenja o "freedom" ili "liberty" odmah znam da hoce nekom drugome da ogranici neka prava.
Budja Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Pa to si u pravu. Vecina ljudi je u tom fazonu - ljubi dupe onog iznad tebe, sutiraj glavu onog ispod. I sto su vise u tom fazonu, to se vise prave da nisu. Kad god cujem nekoga da krene da kenja o "freedom" ili "liberty" odmah znam da hoce nekom drugome da ogranici neka prava. Problem je u tome (intuitivno, ne mogu da prostem dokaze) da je stepen politicke korektnosti/LGBT/ljudska prava vs. freedom/constitution/liberty koreliran sa visinom dohotka te se zapravo i jedan i drugi diskurs sbode na isto - kinji onog ispod sebe.
3opge Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 naravno sa babom u paketu nam dolazi i Bubba kao strucnjak za ekonomiju
iDemo Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 zivi li neko od vas trojice u usa? pitam obzirom da sve znate najbolje a veze sa realnoscu ljdui u usa nema cekaj, ovo se nesto izmesalo prvo i drugo pitanje. prvo je "da li je neko ziveo u usa?" a drugo (ako je odgovor na prvo "da") "da li i sada/trenutno zivite u usa?" - ako je tu odgovor "ne" onda idu pitanja u vezi sa "kako (sve) znate?" i taj rad srecna je okolnost sto tako funkcionise i sav ostali #normalniji svet... :) #samokazem
Eraserhead Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 naravno sa babom u paketu nam dolazi i Bubba kao strucnjak za ekonomiju Tekst taman u skladu sa generalnim kvalitetom Salona. Internet smece.
3opge Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 (edited) Tekst taman u skladu sa generalnim kvalitetom Salona. Internet smece. aha, sigurno, iznosenje cinjenica o Bubbinoj vladavini je smece. imas u tekstu i reference, pa procitaj originale ako te se ovaj autor nije dojmio. Edited May 17, 2016 by 3opge
Takeshi Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 300 miliona ljudi u najmocnijoj* zemlji na svetu ali zena misli da je red da iz porodice bude jos jedan predsednik-ca, tuga. plus glasove dobija na racun prezimena i secanja na vladavinu muza. nikad vise nece biti potus kao sto je obama :( https://www.youtube.com/watch?v=NdVVJibX5FA
iDemo Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 nikad vise nece biti potus kao sto je obama :( Vaistinu...
Recommended Posts