Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Jedan klovn, drugi nema osnovne uslove, treci deda, cetvrta baba... Veselo neko drustvo, ne?

Mene poprilicno brine cinjenica da nema kvalitetnijih kandidata... Idiocracy

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ne znam sta vas cudi, GOP je potpuno poblesavio nakon Tea Party revolucije (koja je i sama mutirala u nesto sto na pocetku nije bila), a i od ranije su blesavili zbog sve veceg uticaja evangelista. Tramp tu dodje kao kec na deset, kao slag na tortu, da upotpuni raspad sistema. Sad zapravo i zelim da im Tramp bude kandidat, toj stranci je potrebno takvo jedno kvalitetno prsnuce jako i do samog kraja ako se ikada zele popraviti (ili, alternativno, mogu da se raspadnu skroz i budu zamenjeni necim drugim). Moj je utisak da je GOP postao previse heterogen cak i za big tent partiju i da je raspad jedino resenje.

Posted

Nisam mislio na dešavanja poslednjih par godina, nego malo širu sliku; ne ide mi baš u glavu da zemlja koja je oblikovala planetu u poslednjih stotinak godina ne može da izrodi kvalitetnije kandidate od ove četvorke... Ipak tamo ima poprilično pametnog sveta, ali sistem je takav da su na površinu isplivale ove 4 spodobe... i to me pomalo plaši

Posted

sto je berni spodoba? pitam za druga..

Posted

Ne mogu da verujem da je Kruz '70 godište

Posted

Što, pa svi su mladi uz njega.

Posted (edited)

Bio sam u slovenačkom selu Trumpove žene.Posetite ga obavezno!

Edited by Reckoner
Posted

, ali sistem je takav da su na površinu isplivale ove 4 spodobe... i to me pomalo plaši

Ali samo jedna od "ove cetiri spodobe" je izabrao tim koji ne ume da razlikuje drzavu Vasington on glavnog grada Amerike... pogodi ko?

But look, you're talking about a campaign that wanted to reach out to Washington state delegates and wound up sending e-mails to people in D.C. There is very little political experience in their staff. Most of the regional political directors have never been in politics before. 

ovo je fakt, a u nastavku teksta ima i naucne fantastike, koja i nije bila naucna fantastika pre mnogo godina:

This is what I call the Big Steal. I don't mean Trump falls short of 1,237 delegates and they won't give him the nomination. What I've said is, Trump has the 1,237 votes until they unseat his delegates somewhere or play some other legal trickery to steal it from him. And they'll do it in two ways: by planting their own people — what I call Trojan horse delegates — in the slots won by Trump, and by adopting rules for the convention that won't favor Trump. The Republican National Convention is not ruled by state or federal law, or by the U.S. courts — it's ruled by its own rules. It can do whatever it wants.
And what we've found is that party bosses from a number of key states have been quietly planting establishment stooges in important slots. So the Rules Committee, which has the authority to change, rewrite or completely redo any rule previously adopted by the RNC, could pass a rule, just theoretically, that says that the delegate votes of non-Republicans [meaning Independents or Democrats who voted for Trump in open primaries] are thrown out. Now that has to go to the full convention for ratification. Trump doesn't have a majority on the floor, because, for instance, the Texas delegates who are for Trump are really not Trump people — the party has filled those seats with their lackeys. This is precisely how the 1952 nomination was stolen from Robert Taft for Dwight Eisenhower.

http://www.rollingstone.com/politics/news/gop-king-of-dirty-tricks-on-rncs-plan-to-stop-trump-20160418#ixzz47Ytnszlj

Posted

Nisam mislio na dešavanja poslednjih par godina, nego malo širu sliku; ne ide mi baš u glavu da zemlja koja je oblikovala planetu u poslednjih stotinak godina ne može da izrodi kvalitetnije kandidate od ove četvorke... Ipak tamo ima poprilično pametnog sveta, ali sistem je takav da su na površinu isplivale ove 4 spodobe... i to me pomalo plaši

I mene bi to brinulo da nisam uveren da je sasvim svejedno koja ce od ovih spodoba biti na čelu™ kolone... 

Posted

ja ne verujem da ljudi ovde porede kampanje Obame iz 08 i Sandersa ove godine :isuse:

da, Obama je sigurno pobedio babu organizacijom. pobedio je organizacijom u Dzordziji, Luizijani, Misisipiju... ili pak Ilinoisu!

sjajna organizacija babe ce da bude testirana na general elections, koje ce da zavise od toga da li ce niko drugi do Kasich zvanicno da podrzi Trumpa. ako Kasich "potera svoje" da glasaju za Trumpa nema te organizacije koja ce da pomogne babi. jer baba ce da dobija blue states, Trump ce da dobija red states, i cela trka ce da se svede na 7-8 swing states. Trump je razorio u Floridi, Arizoni, odlicno prosao u Michiganu... jedine swing states di nije oprao su Wisconsin i Ohio. i zato je kljuc u Kasichu, koji ako donese Trumpu Ohio, moze baba da ima svu organizaciju ovog sveta, bice joj dzaba, jer je ona od swing states odvalila samo Floridu.

Posted

I mene bi to brinulo da nisam uveren da je sasvim svejedno koja ce od ovih spodoba biti na čelu™ kolone... 

Ma da, sve je to isto. I Gor bi napao Irak da je postao predsednik.

Posted

ja ne verujem da ljudi ovde porede kampanje Obame iz 08 i Sandersa ove godine

Ja ne mogu da verujem da detaljno poredite Obaminu kandidaturu 2008. i Sandersovu 2016.

Posted (edited)

ja ne verujem da ljudi ovde porede kampanje Obame iz 08 i Sandersa ove godine :isuse:

da, Obama je sigurno pobedio babu organizacijom. pobedio je organizacijom u Dzordziji, Luizijani, Misisipiju... ili pak Ilinoisu!

Jedan od organizatora babine kampanje 2008 (mada Hilari 2008 tehnicki gledano nije bila baba, ali ajde - opste je poznato da se tada tako tepalo zato sto je volimo a ne zato smo mizogeni) je poredio kampanju Klintona iz 1992 i Klintonke iz 2008. Ucestvovao je u obe kampanje pa zna covek. Kod Klintona 1992 su svi bili puni elana i verovali u Bila, sto ih je motivisalo da izgaraju na poslu. Prostorije koje su bile HQ su bile male sa oskudnim namestajem, sve je islo u materijale za kampanju. Kod Klintonke 2008 se videlo da ima para, prostorije su bile vece i bolje opremljene, ali je kroz ceo tim provejavao osecaj da je naprosto "dosao red na Hilari", i niko nije taj posao radio sa velikim elanom jer se "znalo" da niko ne moze da ih ugrozi. Taj osecaj opustenosti je dovodio do otaljavanja poslova sto se odrazavalo i na kampanju, koja je bila na autopilotu sve dok ih Obama nije pocistio u super Tuesday. Tada su krenuli ozbiljnije da rade ali su samo uspeli da odrzavaju razliku u delegatima a ne i da je smanje ili preokrenu.

Kandidat daje ton kampanji i pravi tim po svom ukusu. Dakle, nije slucajno sto je bas Trampov tim pobrkao drzavu Vasington i grad Vasington, jer tup kandidat bira tupave clanove tima. No da se vratimo na demokrate: Bil Klinton je 1992 sirio entuzijazam. Hilari Klinton je 2008 sirila osecaj da je "red na mene", a Obama je, posle duge borbe, pobedio Hilari jer preuzeo ton i poruku Bilove kampanje iz 1992; sebe je predstavio kao mladog autsajdera sa dobrim organizacionim sposobnostima koji nije stigao da se mnogo uprlja velikom politikom, a koji ide u pohod na Vasington da jebe kevu u ime malog coveka. Sto nas dovodi do Sandersa 2016 koji je krenuo da jebe kevu Vasingtonu u ime malog coveka bas kao i Obama nekada, al' nit je Sanders mlad, nit je autsajder, nit ima organizacione sposobnosti, a ni Hilari nije lezerna ove godine kao sto je bila 2008 i tu negde treba i traziti odgovor na pitanje "gdje je ba zapelo"?

Ona dalja pisanija o propasti babe na osnovu prajmarija republikanaca je vapaj 1 babomrsca koji se hvata za slamku, sto je muzika za usi 1 baboljupca kao sto sam ja. :misko:

Edited by ObiW
Posted

sjajna organizacija babe ce da bude testirana na general elections, koje ce da zavise od toga da li ce niko drugi do Kasich zvanicno da podrzi Trumpa. ako Kasich "potera svoje" da glasaju za Trumpa nema te organizacije koja ce da pomogne babi. jer baba ce da dobija blue states, Trump ce da dobija red states, i cela trka ce da se svede na 7-8 swing states. Trump je razorio u Floridi, Arizoni, odlicno prosao u Michiganu... jedine swing states di nije oprao su Wisconsin i Ohio. i zato je kljuc u Kasichu, koji ako donese Trumpu Ohio, moze baba da ima svu organizaciju ovog sveta, bice joj dzaba, jer je ona od swing states odvalila samo Floridu.

Da bi mogao da pravis ovakve ekstrapolacije morao bi da uporedis u svakoj toj drzavi izlaznost na prajmerijima sa izlaznoscu koja obicno biva na ,,pravim" izborima. I da gledas da li je prajmeri otvoren, polu-otvoren, zatvoren, da li je zapravo kokus...jer ako na prajmeriju glasaju samo party faithful onda kada dodju pravi izbori nista ne znaci to sto je neki kandidat tu ,,razvalio" na stranackim izborima. Naprimer, na Floridi je na predsednickim izborima 2012. glasalo preko 8 miliona i 400 hiljada ljudi. Ove godine je na demokratskim prajmerijima glasalo na Floridi malo vise od 1,7 miliona, a na republikanskim oko 2,3 miliona. To dodje oko 4 miliona glasova ukupno na oba prajmerija. Dakle fali jos pola glasaca, ako pretpostavimo da ce izlaznost u novembru biti kao u novembru 2012.

• Create New...