Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

ma to su republikanci, kao sto rekoh, kod njih je to komplikovano u tri picke materine, i realno glupavno... uzmi onu rupu od Arkanzasa iz koje se baba izmigoljila. tamo ima 40 republikanskih delegata(sto je vise nego Minnesota npr koja ima duplo vise stanovnika i vecina ih je pismena) i 37 demokratskih. California s druge strane ima 175 kod republikanaca a 550 kod demokrata... 

Drzave koje glasaju za Republikance na predsednickim izborima dobijaju tzv. bonus delegate.  Posto Arkansas cesce glasa za republikanskog kandidata od Minesote, dobija veci broj bonus delegata bez obzira na broj stanovnika. 

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

a da li postiji šansa da se superdelegati superpreobrate ? ako je berni razbio na havajima, kakvog smisla ima da njih npr. 8 da glasi Klinontki, a samo 2 Berniju ?

superdelegati ce glasati kako su pledged rasporedjeni. ako budu isli drugacije, Bernie moze da ide samostalno na izbore i prakticno dodeli pobedu republikancima... ono gde bi eventualno mogli da prevagnu jeste ako Bernie dobije nesto tipa 50.1 vd 49.9, ali i to bi bio stretch...

fazon je sto baba nema uopste toliku podrsku u stranci kako se cini. gomila likova je potrcala da je podrzi jer su menjali glasove kod Obame a svi znaju da je baba samo takvo zlopamtilo. plus, nisu bas pro Berni jer ovaj ostro kritikuje uplitnje para u politiku... zato Bernie danas ide u trku bez podrske ijednog jedinog aktivnog senatora. Elizabeth Warren ga recimo podrzava, ali mu nije dala endorsement. zato je ono sto je Tulsi Gabbard uradila(dala ostavku na mesto podpredsednika stranke da bi podrzala Bernija i kritikovala Debbie Wasserman koja na sve nacine pokusava da pokopa dedu) potpuno neocekivano. a mislim i da mu je donelo ne jedan glas na Hawaima...

Edited by freakns
Posted

Heh, ja mislim da to ima smisla kada bas neki klovn kao Trump ili ekstremni Tea-Partista pokusava da se docepa kandidature pa ga malo obore jerbo ga ne podrzava toliki procenat glasaca u globalu vec samo ovi clanovi partije u prajmarisima.

E sad sa Sandersom koji je normalan kandidat i to jos anti-establishemntski mislim da establishment ipak nema toliko hrabrosti/ludosti da kontrira. A bila bi fora da ga opet izduva Baba ko protiv Obame. Tolike decenije jakog partijskog rada, gradjenja podrske u establishmentu, i onda je glasaci zajebu :(

Nema smisla jer Republikanci nemaju super delegate.

Posted (edited)

superdelegati ce glasati kako su pledged rasporedjeni. ako budu isli drugacije, Bernie moze da ide samostalno na izbore i prakticno dodeli pobedu republikancima... ono gde bi eventualno mogli da prevagnu jeste ako Bernie dobije nesto tipa 50.1 vd 49.9, ali i to bi bio stretch...

fazon je sto baba nema uopste toliku podrsku u stranci kako se cini. gomila likova je potrcala da je podrzi jer su menjali glasove kod Obame a svi znaju da je baba samo takvo zlopamtilo. plus, nisu bas pro Berni jer ovaj ostro kritikuje uplitnje para u politiku... zato Bernie danas ide u trku bez podrske ijednog jedinog aktivnog senatora. Elizabeth Warren ga recimo podrzava, ali mu nije dala endorsement. zato je ono sto je Tulsi Gabbard uradila(dala ostavku na mesto podpredsednika stranke da bi podrzala Bernija i kritikovala Debbie Wasserman koja na sve nacine pokusava da pokopa dedu) potpuno neocekivano. a mislim i da mu je donelo ne jedan glas na Hawaima...

Mislim da Klintonka ima podrsku u DEM vecu nego Sanders.  Veliki deo DEM stranke ne smatra Sandersa Demokratom, kao ni sam Sanders, i zato mu uskracuje pordsku.  DEM je centristicka stranka sa blagom tendencijom ka levom centru, dok je Sanders levicar (socijal-demokrata).   Sanders koristi DEM kao platformu za svoju kampanju ali ne prihvata njihiovu partijsku ideologiju.  Ako bi na kraju predizborne trke rezultat bio tesan, verujem da bi super-delegati dali prevagu Klintonki.  Do sada se nikada nije desilo da super-delegati odlucuju ko ce da bude partijski kandidat na izborima.  Sumnjam da ce to da se dogodi ovaj put jer ce Klintonka da ima dovoljnu vecinu i bez super-delegata, tako da ce super-delegati samo da aminuju njenu nominaciju.

Edited by Dimitrije
Posted

Ma kapiramo se, nego sam se ja loše izrazio - mislio sam na činjenicu da i u nekim winner takes most postoji ta caka da ako se prebaci 50% da se prelazi u winner takes all, jbg, ko te šiša što si uzeo 49% ako je protivnik uzeo 51%, iako je nominalno predviđeno proporcionalno dijeljenje  :lolol:

To nisu winner takes all, vec proporcionalni, samo sa zackoljicom da ako se predje odredjeni prag (40, 50%), onda to postaje wta. Nema bas puno cistih wta kontesta, enivej. Pet, sest, cini mi se.

a da li postiji šansa da se superdelegati superpreobrate ? ako je berni razbio na havajima, kakvog smisla ima da njih npr. 8 da glasi Klinontki, a samo 2 Berniju ?

Sve do konvencije. Superdelegati mogu da glasaju za bilo koga. Mogu i da pledzuju lojalnost wtfu koliko oces, ali onda da za 30 srebrenjaka izglasajau ObiWa na konvencii...:-)

Nema smisla jer Republikanci nemaju super delegate.

Nemaju superdelegate, ali postoji jedan omanji kontigent unpledged delagata iz nekoliko drzava koji su na raspolaganju GOPu, a je kandidatima. I oni mogu da budu jezicak na vagi ako dodje do brokered konvencije.

Ovo ni Slobek ne bi smilsio....

Posted

pa broj delegata se odredjuje unapred(vec sam napisao kako), samo je izborni mehanizam drugaciji od drzave do drzave. imas generalno tri vrste izbora. Caucus, Open Primaries(ovde glasa ko hoce), Closed Primaries(ovde glasaju samo clanovi partije). partije u drzavama odlucuju kako ce se glasati, pa tako u Washintonu recimo demokrte imaju caucus a republikanci primiries... 

caucusi definitivno privuku manje ljudi, ali su brzi nacin glasanja i finansiraju se od strane partije. primaries finansira drzava. svaki izbor pocinje sa Iowa caucus(dobili baba i Cruz) i New Hampshire primaries(dobili deda i Trump). 

pa imas. 

i sta onda kad, hipoteticki, neko dobije vise glasova nego delegata, jer je ovaj drugi dobio sve kokuse? 

Posted

To nisu winner takes all, vec proporcionalni, samo sa zackoljicom da ako se predje odredjeni prag (40, 50%), onda to postaje wta. Nema bas puno cistih wta kontesta, enivej. Pet, sest, cini mi se.

Ma znam, to sam pokušao da napišem u postu iznad ovog što si kvotovao ali mi je ispalo rogobatno :D

Posted

Sve do konvencije. Superdelegati mogu da glasaju za bilo koga. Mogu i da pledzuju lojalnost wtfu koliko oces, ali onda da za 30 srebrenjaka izglasajau ObiWa na konvencii...:-)

Nemaju superdelegate, ali postoji jedan omanji kontigent unpledged delagata iz nekoliko drzava koji su na raspolaganju GOPu, a je kandidatima. I oni mogu da budu jezicak na vagi ako dodje do brokered konvencije.

Ovo ni Slobek ne bi smilsio....

on je bar varao posteno, da svako vidi i razume a ne samo neki.

Posted

Dzabe se palite. Baba dobija, prvo u junu pa u novembru. 

Posted

Bio bi ozbiljan udarac da Brni dobije njen NY.

Posted

Bio bi ozbiljan udarac da Brni dobije njen NY.

Pa Brni™ u neku ruku ima vise claim na NY nego Baba.  On je u NY rodjen i odrastao, a ona se tamo doselila tek 2000, posle DC, AK i Chicaga odakle je rodom.

Posted

:lolol::Hail:

Jesam li ja ovde gluv ili je on na kraju rekao "Better dead than Ted?"

• Create New...