Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Ma vazi. Samo nemoj da kmecite kad vam na dan izbora u Srbiji zakacim selfie sliku sa birackog mesta sa zaokruzenim Vucicevim brojem, uz stihove "bice skoro propast sveta, nek propadne nije steta". 

Go baba go :jerry:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ma vazi. Samo nemoj da kmecite kad vam na dan izbora u Srbiji zakacim selfie sliku sa birackog mesta sa zaokruzenim Vucicevim brojem, uz stihove "bice skoro propast sveta, nek propadne nije steta". 

Za koga ćeš ti da glasaš je samo tvoja stvar, mene savršeno ne zanima. Uopšte, individualna obrazloženja izbora su mi obično OK, ne bi mi ni smetalo da si napisao "glasam za HRC da ne dođe Trump", ali ti ideš korak dalje i kanališeš Hillary, pokušavaš da racionalizuješ ubedljivo najbedniji princip ophođenja prema glasačima. "Šta kao nećete da glasate za mene? Mrš! Ima da glasate i da tražite još." Samozadovoljna snishodljivost koja dozvoljava HRC da kaže klinki iz Black Lives Matter "You know what, dear, why don't you go run for something?" i posle komotno očekuje njen glas.

Posted

Ма јакако, троцкисти и социјалдемократе...остало фашисти...а онда тоцкисти преименују социјалдемократе у фашисте...Како прогресивно...да цвета један цвет. Мој.

Vasicu, ti volis da se izrazavas u alegorijama, ali ne umes.  Ne moze to na silu zato sto tako ispada rogobatno i konfuzno.  Pokusaj bez alegorija, bices mnogo jasniji.

Posted

16 godina kasnije Hilari prodaje sebe kao nastavljaca Obamine vladavine zato sto je videla kako je Gor izgubio i shvata da je uprkos svemu ekonomija dovoljno dobra da nema potrebe odricati se od Obaminog vladanja da bi se podislo tzv nezavisnim glasacima. Sta kao Sandersovi glasaci ce da ostanu kuci ako je izbor izmedju Trumpa i Hilari? Naravno da nece. Bus Jr, je izgledao kao covek sa kojim mozes da popijes pivo i pricas o bejzbolu, pa iako ti nije bio politicki bilzak nisi mogao da se motivises da izadjes na glasanje samo da bi glasao protiv njega jer je delovao dobrocudno. Trump se pak trudi da izgleda pretece i voli da skace iz konflikta u konflikt i sama pomisao da bi onako nesto moglo da zasedne u Belu Kucu deluje kao sjajna motivacija da se izadje i glasa za manje zlo. Kao sto rekoh... Vote for the Crook. It's important.

.

To je to.  Kad bi GOP kandidat bio neko ko ne bi bio toliko konfliktna i narcisoidna pojava kao Trump, imao/la bi mnogo bolje sanse protiv Hillary.  Trump i Cruz su bas onako ogavni likovi za koje bi se dvoumio da zaokruzim na listicu cak i kad bi se slagao sa vecinom njihovih stavova.

Nastavak Obamine politike kroz vladavinu Hilari Klinton nije nesto sto budi entuzijazam velikog dela nezavisnih i kao dela DEM glasaca.  Razlog nije samo nepopularna Klintonka, nego i prilicno siromasan politicki legat koji za sobom ostavlja Obama.  Glasanje za nju moze da bude izbor manjeg zla u odnosu na Trampa.

Sto se tice Sandersovih glasaca, jedan manji deo ce da apstinira u septembru (ukljucujuci moju malenkost).  Jedan deo (bela radnicka klasa) mozda ce da glasa za Trampa.  Medjutim, sumnjam da ce to da bude prevaga potrebna za Trampovu pobedu.  Bez znacajne podrske manjina sumnjam da Tramp moze da pobedi.

Glasanje za Hillary jeste glasanje za manje zlo i stvarno je steta sto smo dosli u situaciju da jedan takav kandidat kao sto je ona predstavlja manje zlo u toj izbornoj nejednacini.  

Sto se tice prve recenice drugog vaseg quoted pasusa, slobodno apstinirajte u septembru (i ja planiram da uradim isto  :) ) , samo u novembru molim vas izadjite i glasajte za gorepomenuto mamje zlo. 

Posted

To je to.  Kad bi GOP kandidat bio neko ko ne bi bio toliko konfliktna i narcisoidna pojava kao Trump, imao/la bi mnogo bolje sanse protiv Hillary.  Trump i Cruz su bas onako ogavni likovi za koje bi se dvoumio da zaokruzim na listicu cak i kad bi se slagao sa vecinom njihovih stavova.

Najsmesnije je sto je GOP dosao u situaciju da sto neki kandidat ima vece sanse da pobedi DEM kandidata to su mu manje sanse da dobije GOP nominaciju. To treba da zahvale tea party talibanima.

Posted (edited)

Oh, moja greska za septembar.  Ja sam jednom prilikom glasao za manje zlo (Keri) i kajem se sto sam mu dao glas.  Zato cu u novembru da apstiniram.  Ne mogu da glasam za Klintonku iz dva razloga: 1) Srbija (tj. njen odnos prema Srbiji i R. Srpskoj) i 2) njena neokon spoljna politika. 

I da dodam: Ukoliko Tramp pobedi na predsednickim izborima, onda su Amerikanci dobili ono sto su trazili i sto su zasluzili.

Edited by Dimitrije
Posted

Znam da je blasfemija ovo što ću sad reći ali je dvopartijski sistem isuviše rigidan za ovoliko različite stavove i probleme koji su se u međuvremenu pojavili, ne nijansira dovoljno razlike u odnosu prema imigraciji, vjeri, ekonomskim razlikama, američkoj izuzetnosti™, islamu, zdravstvenoj zaštiti. Možda prisustvujemo začetku višestranačja, nekako već sad kao da se mogu nazrijeti 4 (i po) pogleda na stvari. Naravno, tradicija i sirova snaga ove dvije partije će još dugo vremena vući većinu glasača da zaokružuje jednu od dvije glavne partije, ali svijet se mijenja pa zašto ne bi i to, možda i dočekaju neki od nas da se u SAD primi višepartijski sistem.

Posted

I da dodam: Ukoliko Tramp pobedi na predsednickim izborima, onda su Amerikanci dobili ono sto su trazili i sto su zasluzili.

To je teoretski  sasvim tacno i pravicno.  Ali ja bih ipak da nezasluzeno izbegnemo takvu neku katastrofu.  Bilo pobedom Hillary, bilo nekim bizarnim obrtom u kome bi Trump kao predsednik napravio nekakav 180 stepeni zaokret od svih ludackih obecanja kojima je definisao svoju predizbornu kampanju.

Znam da je blasfemija ovo što ću sad reći ali je dvopartijski sistem isuviše rigidan za ovoliko različite stavove i probleme koji su se u međuvremenu pojavili, ne nijansira dovoljno razlike u odnosu prema imigraciji, vjeri, ekonomskim razlikama, američkoj izuzetnosti™, islamu, zdravstvenoj zaštiti. Možda prisustvujemo začetku višestranačja, nekako već sad kao da se mogu nazrijeti 4 (i po) pogleda na stvari. Naravno, tradicija i sirova snaga ove dvije partije će još dugo vremena vući većinu glasača da zaokružuje jednu od dvije glavne partije, ali svijet se mijenja pa zašto ne bi i to, možda i dočekaju neki od nas da se u SAD primi višepartijski sistem.

Nije nikakva blasfemija, potpuno si u pravu, ovo sto se sada dogadja je najbolji argument protiv rigidnog dvopartijskog sistema.  Ekonomska kriza je donela rast desnice koja je isuvise ekstremna za Republikance i levice koja za sada nema toliko masivan uticaj na Demokrate, ali je popularnost Sandersa i njegovih ideja postala isuvise velika da bi se ignorisala.  "Veliki satori" obe partije su postali isuvise mali.

Posted

Postoji mogućnost da Tramp kao "soler" bude prilično sputan u pokušajima da svoja ludila sprovede u djelo. Kongres neće po difoltu biti njegov, ionako je on u sukobu sa preko pola Rep. stranke, sa druge strane morao bi da vlada pomoću izvršnih naređenja a čak i nezavisno od toga da li će Obama progurati novog sudiju SCOTUS-a od ovih što su već unutra ima dovoljno pismenih i pametnih da Trampa ukoče kad god bude bilo potrebno. Dovoljno je jak i stabilan taj sistem checks and balances da preživi i jednog Trampa, to i jeste sistem koji omogućava da stvari funkcionišu i u slučaju da neko od najbitnijih ljudi u državi odlijepi totalno (ili dođe već odlijepljen). Ako je ijedan sistem i država napravljena tako da preživi takvu katastrofu, onda su to SAD.

Posted

Nije nikakva blasfemija, potpuno si u pravu, ovo sto se sada dogadja je najbolji argument protiv rigidnog dvopartijskog sistema.  Ekonomska kriza je donela rast desnice koja je isuvise ekstremna za Republikance i levice koja za sada nema toliko masivan uticaj na Demokrate, ali je popularnost Sandersa i njegovih ideja postala isuvise velika da bi se ignorisala.  "Veliki satori" obe partije su postali isuvise mali.

Teoretski, primaries (narocito open i semiopen primaries) su tu da iznivelisu nedostatke dvopartijskog sistema. Primary season dodje kao neka vrsta visestranacja, jedno za levicu a jedno za desnicu, pa kao svaka strana izbaci kandidata oko kog su se svi (ili najveci deo) u jednom taboru dogovorili. Problem je kada kao sto lepo kazes taj veliki sator vise nije dovoljno veliki, kada su podele unutar 2 stranke tolike da vise ne mozes da racunas na to da ce cela stranka na kraju stati iza kandidata izabranog na primaries-ima.

Problem je sto je americki izborni sistem skrojen za dvostranacje, da se pojavi jaka treca stranka imao bi kurslus. Sve bi moralo da se menja, od nacina izbora predsednika do predstavnika u Kongresu, a to je skoro nemoguca misija.

Posted

Trump je covek koji je godinama imao drugacije poglede na svet. sto se nije kandidovao 2008. ili 2012. kada je bila smesna konkurencija u GOP - u (ne kazem da je sada mnogo bolja;ali je bolja). tada nije bilo ileganih imigranata? tada nije bio problem u trgovini sa Kinom? 

od svih GOP - ovaca je umereniji i skloniji kompromisima, zato sto sve ono sto govori govori za siru javnost. sa druge strane, Cruz ili Rubio su ljudi koji bi sprovodili svoje ideje u delo kad bi bili izabrani. 

zato Cruz govori (u svakom svom govoru ovo ponavlja) kako "on nece izdati religijske slobode, on ce stititi 2. amandman, on je pravi konzervativac". 

partijski celnici su pogresili zato sto su dozvolili da toliko dugo bude u opticaju par njihovih kandidata. protiv Trumpomanije su se mogli boriti samo ujedinjeni. 

interesantnije je pitanje zasto su ljudi ludi za Trumpom? mozda je odgovor u tome da u njemu vide kandidata "nezavisnog" od raznih donora, koji "govori onako kako jeste". 

stalno se pominje to da Trump ne moze bez manjina, ali se previdja da su drzave koje imaju visok postotak afroamerikanaca crvene. Trump bi mogao da se lose kotira kod hispaniksa, ali i tu ce mu neki dati glas jer ne gledaju blagonaklono na ilegalnu imigraciju. 

Posted

Za koga ćeš ti da glasaš je samo tvoja stvar, mene savršeno ne zanima. Uopšte, individualna obrazloženja izbora su mi obično OK, ne bi mi ni smetalo da si napisao "glasam za HRC da ne dođe Trump", ali ti ideš korak dalje i kanališeš Hillary, pokušavaš da racionalizuješ ubedljivo najbedniji princip ophođenja prema glasačima. "Šta kao nećete da glasate za mene? Mrš! Ima da glasate i da tražite još."

Ono sto sam vec dva puta napisao apropo Hilari -  "Vote for the crook. It matters" - nisam ja smislio, nije smisljeno da bi opisalo Hilari, i nije nastalo 2016 vec mnogo ranije. Proguglaj malo pre nego sto te obuzme pravedni gnev i krenes da pricas napamet o kanalisanju i racionalisanju.

Oh, moja greska za septembar.  Ja sam jednom prilikom glasao za manje zlo (Keri) i kajem se sto sam mu dao glas.  Zato cu u novembru da apstiniram.  Ne mogu da glasam za Klintonku iz dva razloga: 1) Srbija (tj. njen odnos prema Srbiji i R. Srpskoj) i 2) njena neokon spoljna politika. 

Ovo je savrseno skakanje sebi u usta: necu da glasam, ali ako jedan od ono dvoje zbog kojih ne izlazim na izbore pobedi, onda su oni (Amerikanci) dobili sto su zasluzili. Ne primecujes da si i ti pod jedan Amerikanac, a pod dva isto dobijas Trampa predsednika, sa podjednakim zaslugama kao i ostali.

Trump je covek koji je godinama imao drugacije poglede na svet. sto se nije kandidovao 2008. ili 2012. 

Evo ga jos jedan entuzijasta koji ne zna osnovne stvari. Trump se kandidovao 2012 a i tada je isto kao i sada imao 1 issue campaign - samo je tada bila u pitanju Obamina krstenica.

Posted

Ovo je savrseno skakanje sebi u usta: necu da glasam, ali ako jedan od ono dvoje zbog kojih ne izlazim na izbore pobedi, onda su oni (Amerikanci) dobili sto su zasluzili. Ne primecujes da si i ti pod jedan Amerikanac, a pod dva isto dobijas Trampa predsednika, sa podjednakim zaslugama kao i ostali.

Vasa poenta je na mestu isto kao i moja odluka da apstiniram.  Ja se ne slazem sa idejom da treba glasati za manje od "dva zla".  To sa sobom nosi posledicu da cu kao Amerikanac da zasluzim da zivim pod jednim od to dvoje zala.  Nije ni prvo ni poslednje.

Posted

@Budja: 

subvencije za više škole bi imale manje negativnih efekata. pre svega zbog toga što više škole baš i nisu konkurencija 4-ogodišnjim koledžima i univerzitetima. ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, ali bi možda čak i popravilo kvalitet viših škola.

pride, kao što Obi napisa, predstavljalo bi pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija, i jeftinije je od Sandersovog predloga.

Posted

Jedna nezavisna analiza od mog pajde:

Will Clinton be indicted?
A $64,000 question. In terms of the sheer volume of secret material that was transmitted via her unsecured home brew email server (over 2,000 emails marked secret and 22 marked with the very highest designation: Top Secret/Special Access Programs), the answer should be yes. The 22 SAP emails had material so sensitive to national security that they could not be released by the State Department (under the court ordered release) even in redacted form. General Petraeus was indicted for passing a smaller amount of less secret material to his girlfriend who was writing his memoirs. If Clinton was an employee at an intelligence agency, she’d be in jail already but Clinton is no ordinary person. The FBI seems to be playing a straight bat with their investigation but the granting of immunity from prosecution to the man tasked by Clinton to set the whole separate email system up is an ominous sign for her. The FBI Director James Comey is known to be independent and unswayed by political machinations but the decisions to prosecute will not be his – that will be made by the Department of Justice and by three layers of Obama political appointees including the Attorney General Loretta Lynch. Will Obama throw Clinton under the bus? Given the detrimental effect of an indictment then leading to a Republican win, not likely. But any decision not to indict runs the risk of mass leaking of the facts by the FBI investigators of Clinton’s reckless disregard for national security that even the Democrat leaning media would find hard to ignore.

If she’s indicted, what might happen?
Democrat insiders are reportedly very nervous about Clinton and not just because of the vulnerability over the email server issue. Plan B however is to not let Sanders prevail at the Convention as he is deemed to be too left wing to be electable even against a flawed candidate like Trump. Most likely they will parachute Vice President Joe Biden into the Convention as a ‘salvation’ candidate whom the delegates will rally around to win in the November General Election. There is no other option as the Democrats’ front bench is so devoid of talent.

• Create New...