Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

Meni je čudno da su Bernijeve pristalice došle na Trampov skup da izazovu sukobe... Berni i Tramp su dva kandidata koji su najnezavisnija od establišmenta i velikih finansijera. 

Da li je Berni nešto izjavio povodom ovoga?

Edited by slow
  • Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Možemo zaključiti da je američki intervencionizam stvorio gomilu budala koji bi da poubijaju liberale. Šta kaže Bernie o američkoj spoljnoj politici, nisam se nešto načitao nekih članaka o tome. Za Hilari znamo da laže...

imas gore klip mladog Brnija, to ti je najbolji odgovor.

btw obama ga je indirektno spustio babi priznajuci da je intervencija u Libiji bila greska.

Posted

Meni je čudno da su Bernijeve pristalice došle na Trampov skup da izazovu sukobe... Berni i Tramp su dva kandidata koji su najnezavisnija od establišmenta i velikih finansijera. 

Da li je Berni nešto izjavio povodom ovoga?

Nema to veze sa Bernijem. Nije ih on tamo poslao i nisu svi njegove pristalice. Problem je u tome sto je Tramp svojim govorima i pozivanjem na nasilje stvorio atmosferu u kojoj je ovakav sukob moguc. Sa druge strane americki liberali (levicari) imaju neverovatan osecaj intelektualne i moralne superiornosti u odnosu na konzervativce. Otud ceo taj pokret da se na kampusima zabrani govor onima sa kojima se ne slazu, insistiranje na apsurdnom PCu (trigger warnings itd.) Tako da oni smatraju da je sasvim OK da dodju i prekinu miting nekoga s kim se ne slazu. 

Bernie ne treba nista ni da kaze jer ga posle toga nece oprati ni Mississippi.

Posted

Otud ceo taj pokret da se na kampusima zabrani govor onima sa kojima se ne slazu, insistiranje na apsurdnom PCu (trigger warnings itd.) Tako da oni smatraju da je sasvim OK da dodju i prekinu miting nekoga s kim se ne slazu.

Kako si doveo ove dve pojave u vezu nemam pojma. Imaš spodobu koja svesno stvara atmosferu linča kad god neko digne transparent protiv nje i aktivno poziva na nasilje protiv svakog ko mu se usprotivi... a ti uočavaš manjak tolerancije na različita mišljenja kod demonstranata?!

Protest protiv Trumpa je savršeno validan aktivizam i veze nema sa apsurdnom PC kulturom.

Posted (edited)

Kako si doveo ove dve pojave u vezu nemam pojma. Imaš spodobu koja svesno stvara atmosferu linča kad god neko digne transparent protiv nje i aktivno poziva na nasilje protiv svakog ko mu se usprotivi... a ti uočavaš manjak tolerancije na različita mišljenja kod demonstranata?!

Protest protiv Trumpa je savršeno validan aktivizam i veze nema sa apsurdnom PC kulturom.

Veliko je pitanje da li ovo uopste steti Trampu ili mu daje vetar u ledja. 

Dobar Kasich:

https://www.facebook.com/JohnKasich/videos/10153297658100933/

Edited by Eraserhead
Posted

Veliko je pitanje da li ovo uopste steti Trampu ili mu daje vetar u ledja. 

Ne znam, meni je bilo kakav pokušaj otpora tom ludilu pozitivna stvar. Neće njegove pristalice ovako da glasaju po dva puta - ne može ni negativno ni pozitivno da se odrazi na primaries koji sus a njegove strane već praktično dobijeni.

Za general, valjda je bolje da prosečan glasač ima u glavi neke slike aktivnog i organizovanog protivljenja nego one slike gde 10,000 ljudi skandira trumptrumptrump dok po jednog ili dvojicu nesaglasnih izbacuju, biju, i privode. Što bi rekli u Srbiji, slika koja se šalje u svet™ je neuporedivo bolja ovako nego onako, a verujem i da bolje motiviše potencijalne bele listiće™.

Posted

Validan i legitiman ali glup.

I da, Eraser jeste u pravu, nije to samo pitanje Trampa vec pitanje moralne superiornosti u odnosu na Trampove i, uopste, GOP pristalice. 

Erase, ObWi, Zorge, Njurker sigurno poznaju bolje teren od mene. Ovako izdaleka SAD izgledaju prilicno podeljeno drustvo.

Posted (edited)

I da, Eraser jeste u pravu, nije to samo pitanje Trampa vec pitanje moralne superiornosti u odnosu na Trampove i, uopste, GOP pristalice. 

Erase, ObWi, Zorge, Njurker sigurno poznaju bolje teren od mene. Ovako izdaleka SAD izgledaju prilicno podeljeno drustvo.

I meni se čini da je SAD prilično podeljeno društvo. Ali pojava Sandersa i Trampa deluje neuobičajeno, budući da njih dvojica nisu tipični reprezenti dva glavna tabora (liberalnog i konzervativnog) koji ilustruju te duboke podele. 

Hoću reći - i 2012 i 2008 i četiri godine pre toga i još četiri godine pre toga je moglo da se kaže da je SAD prilično podeljeno društvo, a demokratski i republikanski kandidati su oslikavali te društvene podele-rascepe (cleavage) u političkoj sferi. 

Ali sada sa Trampom i Sandersom imamo novinu, da tu postojeću podelu preseca nova podela. na establišment i antiestablišment. To su onda dve ose, a samim tim četiri kvadranta za razmatranje i svrstavanje. Zato ne treba da čudi prelivanje glasova na liniji Tramp-Sanders (ako sam dobro registrovao da se i o tome priča kao realnoj pojavi).

Edited by pacey defender
Posted

+1 na sve, i prelivanje glasova jeste realna pojava, baš  zbog toga.

Posted

Zato ne treba da čudi prelivanje glasova na liniji Tramp-Sanders (ako sam dobro registrovao da se i o tome priča kao realnoj pojavi).

Nema ništa pogrešno u tvom postu, ali mene ovo izdvojeno i dalje više nego čudi. Odnosno, mislim da očevidno postoji jedan podskup Bernijevaca koji ga podržavaju iz sasvim pogrešnih (ne-faktualnih) razloga. Kao da ne procenjuju njegovu politiku, već njegov generalni "stav". Želim da taj podskup bude veoma mali, bez obzira na rezultate nominacija i izbora. 

Drugi moment je da (od ranije) imam utisak da je priča o "establishmentu" prenaduvana. Nisu ni Bernie ni Trump od juče, i nisu pali s Marsa (da ne kačim sad stare fotke Trumpa sa Clintonovima, ili onoliko oficijelnih fotki Bernija zajedno sa Hillary, od pre par decenija.) Posebno kod Trumpa, to je naduvano van proporcija, uzimaju se njegove izjave zdravo za gotovo, a ko zna da li treba (a opet, ti isti koji ga podržavaju i vole njegov tzv. anti-establishment stav, izgleda ne uzimaju zaozbiljno njegove ponovljene izjave koje su opasno na klizavici ka fašistoidnom. Ili im stvarno to ne smeta, što je naravno još gore).

Posted

bold 1

pa ono tipa, ja vise ne trcim, a ti kao moj glasac ne znas kud ces, oli preskocis prajmari, oli glasas; pa te ja onako uputim na koga treba podrzavajuci Janka/Marka

bold 2

da

znaci, Cruz objavi da se povlaci iz trke i podrzi Rubia i Rubio pobedjuje, iako Trump ima 1000, a Rubio 500 delegata?

interesantna situacija, ne verujem da je ikada bila ovako zanimljiva trka.

I meni se čini da je SAD prilično podeljeno društvo. Ali pojava Sandersa i Trampa deluje neuobičajeno, budući da njih dvojica nisu tipični reprezenti dva glavna tabora (liberalnog i konzervativnog) koji ilustruju te duboke podele. 

Hoću reći - i 2012 i 2008 i četiri godine pre toga i još četiri godine pre toga je moglo da se kaže da je SAD prilično podeljeno društvo, a demokratski i republikanski kandidati su oslikavali te društvene podele-rascepe (cleavage) u političkoj sferi. 

Ali sada sa Trampom i Sandersom imamo novinu, da tu postojeću podelu preseca nova podela. na establišment i antiestablišment. To su onda dve ose, a samim tim četiri kvadranta za razmatranje i svrstavanje. Zato ne treba da čudi prelivanje glasova na liniji Tramp-Sanders (ako sam dobro registrovao da se i o tome priča kao realnoj pojavi).

pa uvek su postojala ta cetiri kvadranta: socijalna osa (liberali - konzervativci), ekonomska osa (levo - desno, vise vlade - manje vlade). 

doduse, u americkom recniku rec "liberal" ima znacenje socijalno levo, ekonomski desno. Sanders nije liberal, on je i socijalno i ekonomski "levo" i podudara se sa Trumpom u ovom ekonomskom delu (Trump je tu mnogo vise "levo" od svih republikanaca). samo Trump igra na kartu socijalnog konzervativizma sa puno glasaca koji su nezadovoljni i krive muslimane i Meksikance za svoj polozaj. 

u evropskoj politici i evropskim demokratijama to je mnogo vise zastupljeno. 

a sad, o protestima.

ne verujem da ce protesti naskoditi Trumpu i tu bih se slozio sa kolegama forumasima koji su to istakli. Trump u svom govoru u Cleveland - u i kaze "ja sam samo prenosilac poruka gnevne mase, verujte mi", sto naravno znaci da niko od pripadnika "gnevne mase" nece promeniti stav nakon ovoga, ali i znaci da je on samo usao u proces i pokupio njihove glasove. 

cak ni mnogi drugi, koji nisu deo njegovih mitinga ce glasati za njega, jer oni misle da on ne misli ozbiljno kada ovo govori vec glasaju iz nekog drugog razloga.

jedini koji ce patiti zbog ovakvih dogadjanja je upravo Sanders jer, budimo realno, za njega ne glasaju samo levo orijentisani tridesetogodisnjaci iz Vermonta, vec i ljudi kojima je dosta "elite" iz Washingtona koju bas briga za njih. budimo realni, Sanders ne drzi tapiju na los polozaj manjinskih grupa, to je vec otislo Hillary. 

Posted

ne znam, Buđo, reč je o predsedničkom kandidatu koji je ne tako davno najavio da će sakupljati i deportovati 400.000 latinosa mesečno, ljudi koje je kolektivno proglasio za silovatelje i ubice. koji je najavio zabranu ulaska u zemlju muslimanima i koji tvrdi da muslimani mrze "nas" (a baš se pitam šta misli o milionima Amerikanaca koji su muslimani i koji su, je li, skakali od sreće 9/11 što je on video svojim očima). koji je slagao da je 85% ubijenih belaca u Americi ubijeno od strane crnaca. itede. 

da, američki liberali™ često imaju taj 1 otklon od konzervativne Amerike koju smatraju zatucanom, zaostalom i netolerantnom, pa i moralno inferiornom. ali kad se protestuje protiv kandidata koji ima ozbiljne šanse da pobedi a zastupa stavove iz prvog pasusa, i to se protestuje direktno protiv njegovih rasističkih stavova, onda je uvođenje problema moralne superiornosti obično zamagljivanje onoga što se dešava. zašto ovakvih protesta protiv moralno inferiornih GOP pristalica nije bilo ranije?

Posted (edited)

ne znam, Buđo, reč je o predsedničkom kandidatu koji je ne tako davno najavio da će sakupljati i deportovati 400.000 latinosa mesečno, ljudi koje je kolektivno proglasio za silovatelje i ubice. koji je najavio zabranu ulaska u zemlju muslimanima i koji tvrdi da muslimani mrze "nas" (a baš se pitam šta misli o milionima Amerikanaca koji su muslimani i koji su, je li, skakali od sreće 9/11 što je on video svojim očima). koji je slagao da je 85% ubijenih belaca u Americi ubijeno od strane crnaca. itede. 

da, američki liberali™ često imaju taj 1 otklon od konzervativne Amerike koju smatraju zatucanom, zaostalom i netolerantnom, pa i moralno inferiornom. ali kad se protestuje protiv kandidata koji ima ozbiljne šanse da pobedi a zastupa stavove iz prvog pasusa, i to se protestuje direktno protiv njegovih rasističkih stavova, onda je uvođenje problema moralne superiornosti obično zamagljivanje onoga što se dešava. zašto ovakvih protesta protiv moralno inferiornih GOP pristalica nije bilo ranije?

Zato sto je Tramp odlicna medijska meta, celebrity, no such thing such a bad publicity.

Zato sto je Trampove mitinge i njegove predrasude dozvoljeno, cak i pozeljno, napadati dok za ostale to nije slucaj.

Prosto, ja ne bih da se od drveta ne vidi suma.

Ako i kod tretmana domace latino populacije postoji istinska razlika izmedju Trampa i ostalih GOPera, kod tretmana Muslimana je to slabije vidljivo.

Opet kazem, ponavljam, na jednog Trampa koji kaze da "nas muslimani mrze" ali i da bi bio "neutralan" u palestinsko-izraelskom konfliktu dodju tri ostala GOPera koji kaze "nije tacno da nas SVI muslimani mrze", da su Palestinci "teroristi" i da treba saradjivati sa Sisijem i Saudijskom Arabijom.

Stavise, ostali GOP pacenici cak pokusavaju da prave odvratnu ekvidistancu, eto, Tramp je posledica Obamine divisive politike.

Glupo je uskakati na proteste iz dva drugacija razloga:

1. Prakticno, sta valjanje po blatu sa Trampom na cemu radi deo pristalica donosi Berniju?

2. Da li ce uskakanje na cikaski miting promeniti stav nekog pristalice Trampa? Tesko. Stavise dace im tako potreban (a nedostajuci) razlog da ga podrzavaju. Jedno je kad Tramp ispoljava silu i kad njegovi mlate crnca a drugo kad mu stotinak ljudi prekine miting, pa on jadnicak ne moze da govori. Jeste upad legitiman, validan, dozvoljen ali politicki nije pametan.

Edited by Budja
Posted

znaci, Cruz objavi da se povlaci iz trke i podrzi Rubia i Rubio pobedjuje, iako Trump ima 1000, a Rubio 500 delegata?

interesantna situacija, ne verujem da je ikada bila ovako zanimljiva trka.

Rubio sam sa 500, ili sa sve Kruzovim? Ako je sa sve Kruzovim, onda niko nema većinu, pa se ide na brokered konvenciju, gde može svašta da bude.

A u slučaju da Rubio+Kruz+Ujka prebace 1200 ikusur (ili koliko već je potrebno), onda na konvenciji može da se jedan od ta tri kanidata pojavi sa podrškom druga dva i kaže, braćo, imam većinu. Kejs klozd.

• Create New...