ravena Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 kruza je apsolutno nemoguce slusati, izgovara recenice kao da je svaka istorijska. good deal, very good deal, great deal, not a bad deal, fantastic deal...nikola seceroski je bio ozbiljniji kandidat. neverovatno. Ova debata je jos jadnija od one sa penisom. Ova trojica bi da zarate sa pola sveta, da kazne neke diktatore a da se nekima saradjuju, dok Tramp samo vice "good deal not bad deal". Pri tome, moj je utisak, debata je operisana od bilo kakve uzbudljivosti. CNN je sranje, FOX rules. Vratite nam Megin. vi kao da prvi put gledate ove debate. jedino sto je bilo drugacije je manje prostakluka i nevaspitanja u debati. Cruz uvek nastupa tako, kaziprst desne sake koji pokazuje ka dole i "kad ja postanem predsednik, prvo cu se nacestitati Nove godine nekima". primetio sam da se takodje stalno zahvaljuje na dobrodoslici, pa je tako jedanput izrazio zahvalnost gradjanima Iowe/New Hampshira zato sto su pozeleli dobrodoslicu njemu i njegovoj porodici u njihove domove, pa se zahvalio moderatoru sto je docekao sve njih, pa je pomenuo da su njegovog oca docekali na Floridi. Rubio standardno "Amerika je najjaca, ne smemo da dopustimo da budemo kao ostali", ali nije pominjao Trumpa. Kasich kao onaj lik iz nekog crtanog sto mu je neprijatno da objasnjava sto puta jedno te isto. on je jedini radio u Washingtonu, on je jedini primenio ono za sta se zalaze u Ohaju gde je guverner. jedini koji je bio drugaciji bio je Trump, toliko da je cak bilo neprijatno. "I like Ted", komedija.
Eraserhead Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Nije bas skroz u krivu. Vec sam kacio clanak iz Ekonomista koji citira evidence iz akademskih clanaka da sporazumi o slobodnoj trgovini smanjuju zaposlenost na kratak rok. Agrument oko jeftinije i raznovrsnije robe stoji ali Bernie se ne bavi potrosacima, vec radnicima. I to je greska. Jer su radnici u isto vreme i potrosaci. Ja mislim da on naduvava argument koji mu ide u korist a koji se tice gubitka posla, a zanemaruje argument koji mu ne ide u korist a to je jeftinija roba. Po meni su mu pozitivni argumenti: -Wall street (ne na nacin na koji on predstavlja kao neprijatelja) ali kao veliku koncentraciju moci -Drzavni fakulteti i nacin njihovog placanja Negativne strane su: -Reforma zdravstva koju je zamislio -Trgovinski sporazumi Mozda sam nesto propustio.
borris_ Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Jedan od arumenta je da radnicka i srednja klasa stagniraju vec godinama i da jeftinija roba ne mogu nadoknaditi stagnaciju plata i inflaciju nekih drugih cijena (stanovanje + obrazovanje). Koliko jeftinija roba treba da pojeftini da bi nadoknadilo to visegodisnje stagniranje? Izgleda nedovoljno pojeftinuje sto se vidi po rezultatima na ovogodisnjim izborima u Americi a i na svim izborima na kojima dobijaju sve radikalnije stranke.
Budja Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 (edited) I to je greska. Jer su radnici u isto vreme i potrosaci. Ja mislim da on naduvava argument koji mu ide u korist a koji se tice gubitka posla, a zanemaruje argument koji mu ne ide u korist a to je jeftinija roba. Po meni su mu pozitivni argumenti: -Wall street (ne na nacin na koji on predstavlja kao neprijatelja) ali kao veliku koncentraciju moci -Drzavni fakulteti i nacin njihovog placanja Negativne strane su: -Reforma zdravstva koju je zamislio -Trgovinski sporazumi Mozda sam nesto propustio. Da, li ukupan visak koji se, recimo, stvori outsourcingom ode u 90% profita gazdama i 10% smanjenja cena. Onome ko je izgubio posao jebe se za 10% jeftiniji auto koga ionako ne moze da kupi, a jebe se i samom gazdi sto je auto jeftiniji 10%. Drugim recima, roba je jeftinija za sve (pravedna raspodela) ali dobitak vide samo gazde. Sto opet dovodi do toga da raspodela jeste politicko-ekonomska tema. Edit: Boris brzi. Edited March 11, 2016 by Budja
Eraserhead Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 Haos u Cikagu. Protrstanti upali na Trampov miting. Sporadicne tuce.
Eraserhead Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 Pa recimo da se skupilo 10,000 demonstranata i zauzeli su jednu tribinu. Skandirali su Berniju ali nisu sve bernijevi fanovi. Tramp otkazao miting.
Budja Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 Mislim, ako su se stvarno predstavili kao Bernijevi supporters, Hilari mora da otvara sampanjac sada. Ono, ako dodju Berni i Tramp, bice gradjanskog rata. Ja nudim stabilnost.
Indy Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 Ne znam za Bernija (tj ne verujem), ali za Trampa, sudeci po ovome, mozda bi i bila u pravu.
Budja Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 (edited) Ne znam za Bernija (tj ne verujem), ali za Trampa, sudeci po ovome, mozda bi i bila u pravu. Sta "ovome" znaci? Koliko sam procitao, Tramp je suspendovao miting, a njegovi nisu mlatili protestante. Mozda citam pogresne izvore. Edit: Najveci gubitnik je svakako Berni, ni kriv ni duzan. Edited March 12, 2016 by Budja
Indy Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 Dobro, oni su napali trampovce nicim izazvani. Meseci kontinuiranih rasistickih ispada u ime slobode govora i borbe protiv politicke korektnosti nemaju nista sa time.
Budja Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 Naravno da imaju, ali jedna je stvar protestovati napolju a druga upasti na miting unutra prerusen. Zajebali su ga do mojega. Misaoni eksperiment: Sta bi bilo da su Trampovci na slican nacin upali na Hilarin miting.
Recommended Posts