radnik Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 "Moze svako vidi", zaista. Bistar si taman koliko si pismen.može svako, vidi:
porucnik vasic Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 u michigenu je fox davo 60-35 pre 3 dana То је то. Него мој бивши земљак се теши. Жешће.
Dark Wader Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 ne znam samo čemu se nadaju demorate kad trumpara krene da razvlači babu... a materijala do mile volje.. Mada mi nije jasno kako je ona i dalje u trci posle onog skandala sa mejlovima?
3opge Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 trump pusta krv obojici domorodaca, rubiu i hrvoju u maticnim drzavama... o tempora o mores
frn1782 Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 (edited) ne znam samo čemu se nadaju demorate kad trumpara krene da razvlači babu... a materijala do mile volje.. Mada mi nije jasno kako je ona i dalje u trci posle onog skandala sa mejlovima? Gejevi, crnci, arapi i ostali latino, Kluni i njegova zena...svi ce da se ujedine pod babin barjak u spasavanju Amerike od Trampa fashiste. To mi bar deluje kao demokratska racunica zasto prizeljkuju Trampa, nesto kao Le Pen u Francuskoj protiv svih u drugom krugu. Plus ce imati zdusnu podrsku republikanskog establismenta u tome da "njihov" kandidat izgubi. Edited March 9, 2016 by frn1782
WTF Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 ne znam samo čemu se nadaju demorate kad trumpara krene da razvlači babu... a materijala do mile volje.. Mada mi nije jasno kako je ona i dalje u trci posle onog skandala sa mejlovima? Pa nije general election isto sto i primary. Jedno je guziti ovu smesnu grupu GOP primary kandidata i to jos biti u stanju da radis najvise zbog toga jer su podelili glasove izmedju sebe, a drugo je udariti na nekoga iz protivnicke partije. Demokrate ce naravno da stanu uz Babu™, ako je ona jos uvek u trci i do sada nije optuzena/uhapsena/utamnicena zbog server skandala, verovatno ni nece. A nije ni da Baba™ nema materijala da mu uzvrati. Morace Trump da se ozbiljno pomeri u centar po nekim pitanjima da bi imao sanse protiv Babe™ a i Brnija™.
ravena Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 Prolazno vreme: Republican Delegate Count Candidate Delegates States Won Donald Trump 458 AL, AR, GA, HI, KY, LA, MA, MI, MS, NH, SC, TN, NV, VA, VT Ted Cruz 359 AK, IA, ID, KS, ME, OK, TX Marco Rubio 151 MN, PR John Kasich 54 Remaining 1,435 Needed to win nomination 1,237 Democratic Delegate Count Candidate Delegates Superdelegates* Total Delegates States Won Clinton 760 461 1,221 AL, AR, GA, IA, LA, MA, MS, NV, SC, TN, TX, VA Sanders 546 25 571 CO, KS, MI, MN, ME, NE, NH, OK, VT Remaining 2,973 Needed to win nomination 2,382 *Superdelegates are Democratic Party leaders who are free to support any candidate at any time up to the convention na wiki stoji drugacije? po ovome, Trump 458 delegata, svi ostali 564. ocigledno, Rubio i Kasich nemaju sansi za nominacijom sa 2 i 0 od 23 drzave koje su glasale. ali, mogli bi da pobede u maticnim drzavama i onda podrze Cruza. Sanders bi morao da dobije vecinu ovih severnih i zapadnih drzava da bi mogao da nadoknadi Alabamu, Arkanzas, Tenesi, Gruzijutm, Virdziniju, Teksas, Juznu Karolinu, Luizijanu, Misisipi, pa i Floridu. Mass i Iowa su ozbiljniji kiksevi. a pre samo 4 godine... ovi politicari su najbolje opisani u liku onog senatora Gearya.
Lezilebovich Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 In what has to be some kind of record, the Washington Post ran 16 negative stories on Bernie Sanders in 16 hours, between roughly 10:20 PM EST Sunday, March 6, to 3:54 PM EST Monday, March 7—a window that includes the crucial Democratic debate in Flint, Michigan, and the next morning’s spin
Budja Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 Pa nije general election isto sto i primary. Jedno je guziti ovu smesnu grupu GOP primary kandidata i to jos biti u stanju da radis najvise zbog toga jer su podelili glasove izmedju sebe, a drugo je udariti na nekoga iz protivnicke partije. Demokrate ce naravno da stanu uz Babu™, ako je ona jos uvek u trci i do sada nije optuzena/uhapsena/utamnicena zbog server skandala, verovatno ni nece. A nije ni da Baba™ nema materijala da mu uzvrati. Morace Trump da se ozbiljno pomeri u centar po nekim pitanjima da bi imao sanse protiv Babe™ a i Brnija™. To je easy-peasy, najlaksi deo, tramp je njujorski liberal, nije li tako rekao cruz. Zato i svi pundit-i daju vise sansi Trampu nego Kruzu protiv babe. Najtezi je da deluje presidential (nista penis, nista zid koj ce da plate meksikanci, nista reklama sopstvenih biznisa) a da istovremeno zadrzi mnogo sam jak baja imidz. Bab ce imati jacu medijsku podrsku a sa druge strane Tramp se sigurno nece suzdrzavati da je napadne mnogo prljavije nego sto bi Berni ikada hteo. Recimo, sasvim sam siguran da ce se njen feminizam naci pod lupom u generalnoj kampanji. Pola Dzons je spremna ko zapeta puska.
WTF Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 u michigenu je fox davo 60-35 pre 3 dana Nije Michigan isto sto i NC. Nema u NC levo orijentisane radnicke blue collar klase kakve ima u MI, a takvi su uz naravno college age klince i neke starije upper middle class liberale doneli pobedu Berniju u MI. Ovde ce blue collar ekipa uglavnom da glasa u onom drugom primary za Trumpa i donekle za Cruza. Bernie ce dobiti ovde kod mene™ (zahvaljujuci 3 velika univerziteta i jos 6-7 malih), dobice hipsterski Asheville (poznat kao Brooklyn South) i to je to. 42% maximum, mmw. To je easy-peasy, najlaksi deo, tramp je njujorski liberal, nije li tako rekao cruz. Zato i svi pundit-i daju vise sansi Trampu nego Kruzu protiv babe. Najtezi je da deluje presidential (nista penis, nista zid koj ce da plate meksikanci, nista reklama sopstvenih biznisa) a da istovremeno zadrzi mnogo sam jak baja imidz. Bab ce imati jacu medijsku podrsku a sa druge strane Tramp se sigurno nece suzdrzavati da je napadne mnogo prljavije nego sto bi Berni ikada hteo. Recimo, sasvim sam siguran da ce se njen feminizam naci pod lupom u generalnoj kampanji. Pola Dzons je spremna ko zapeta puska. Pa Bernie se ipak drzi nekih nacela - ne napada je nista na te fore, ne pominje privatni zivot, samo kritikuje njen politiki lik i delo. Da je Trump pametan, isto bi to uradio u general election. Mislim neki 180 obrt gde bi joj na debatama jos bio pun postovanja i uctivosti. Naravno to bi mu skenjalo taj "mnogo sam jak baja" image, ali bio bi interesantan litmus test sta su sve njegovi ludi glasaci spremni da progutaju. Mislim, ako mu ne bi skodilo da upuca nekog slucajnog prolaznika na sred 5. Avenije, da li bi mu skodilo da u direktnom duelu pokaze Babi postovanje i dobro ponasanje?
pacey defender Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 (edited) Pa nije general election isto sto i primary. Jedno je guziti ovu smesnu grupu GOP primary kandidata i to jos biti u stanju da radis najvise zbog toga jer su podelili glasove izmedju sebe, a drugo je udariti na nekoga iz protivnicke partije. Demokrate ce naravno da stanu uz Babu™, ako je ona jos uvek u trci i do sada nije optuzena/uhapsena/utamnicena zbog server skandala, verovatno ni nece. A nije ni da Baba™ nema materijala da mu uzvrati. Morace Trump da se ozbiljno pomeri u centar po nekim pitanjima da bi imao sanse protiv Babe™ a i Brnija™. U kojoj meri ce demokratski kandidat morati da se pomeri u centar? generalno gledano, brojke rade protiv republikanaca. ali i dalje je aktuelna ona teorija teorija prosečnog partijskog birača u primaries i teorija prosečnog birača u glavnim izborima. prvo se boriš za prosečnog demokratu odnosno republikanca, a potom se boriš za prosečnog amerikanca. Edited March 9, 2016 by pacey defender
ravena Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 Trump se i hvali time da je doveo nove ljude u GOP tabor. to je poruka partijskim celnicima da, u slucaju izvesne pat - pozicije na zavrsnoj konferenciji ipak prelome na njegovu stranu (valjda GOP ima 103 super delegata). Cruz je autsajder, Huckabee i Santorum rang. tesko da on ima sta da ponudi biracima da bi pobedio HRC. Trump je tu najbolji jer nudi "nesto novo" i to "nesto novo" je u svim medijima. ako uspe da na svoju stranu privoli sve glasace GOP, dobija Hillary.
Eraserhead Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 U kojoj meri ce demokratski kandidat morati da se pomeri u centar? Dosta, ali to Hilari nece biti tesko. Ovde gde je sada ionako deluje kao da ce da iscasi mozak.
WTF Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 U kojoj meri ce demokratski kandidat morati da se pomeri u centar? Bernie bi morao malo da se pomeri u centar, Hillary not so much. S druge strane GOP kandidati generalno u zadnjih nekoliko ciklusa toliko odu u desno da im je pomeranje u centar mnogo veca stvar. Trump se i hvali time da je doveo nove ljude u GOP tabor. to je poruka partijskim celnicima da, u slucaju izvesne pat - pozicije na zavrsnoj konferenciji ipak prelome na njegovu stranu (valjda GOP ima 103 super delegata). Cruz je autsajder, Huckabee i Santorum rang. tesko da on ima sta da ponudi biracima da bi pobedio HRC. Trump je tu najbolji jer nudi "nesto novo" i to "nesto novo" je u svim medijima. ako uspe da na svoju stranu privoli sve glasace GOP, dobija Hillary. Ja mislim da je njegova strategija upravo suprotna. On ide na dosta nezavisnih glasaca, a pri tom svesno zrtvuje podrsku klasicnih konzervativaca. Naravno, nada se da ce kad dodje general election oni da stanu na njegovu stranu.
Recommended Posts