Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Nedostatak poštovanja je kad ne daš da te neko prekine? Kad mu kažeš "Izvini, trenutno ja pričam, čekaj na red?"

Po čemu je Clinton zaslužila da bude "ispoštovana" tako što joj se dozvoli da upada u reč sagovorniku, dok Sanders ne zaslužuje da bude ispoštovan tako što mu se ne upada u reč?

VIctimhood je užasna bolest, ne bih bio tako nepristojan da ljude koji od toga pate zovem budalama. Sa druge strane, oni koji nasednu na tu priču i iskreno poveruju da HRC zaslužuje posebna prava zbog svog pola... oni jesu budale, tu drugog rešenja nema.

trebalo je da cuti, a kad ona prestane da je pita za dozvolu da govori.  :fantom:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nikad ne treba podceniti PC ludilo u USA cak i ako je Bernie odgovorio na jedini pravilan nacin. 

na zalost, moram da se slozim. treba samo videti manijakalnu histeriju pc-ja na univerzitetima gde je u toku takmicenje u izmisljanju novih seksualnih profila i njihove ugrozenosti.

umesto LGBT novi akronim ima jedno 10 slova,

Posted

Nedostatak poštovanja je kad ne daš da te neko prekine? Kad mu kažeš "Izvini, trenutno ja pričam, čekaj na red?"

Po čemu je Clinton zaslužila da bude "ispoštovana" tako što joj se dozvoli da upada u reč sagovorniku, dok Sanders ne zaslužuje da bude ispoštovan tako što mu se ne upada u reč?

VIctimhood je užasna bolest, ne bih bio tako nepristojan da ljude koji od toga pate zovem budalama. Sa druge strane, oni koji nasednu na tu priču i iskreno poveruju da HRC zaslužuje posebna prava zbog svog pola... oni jesu budale, tu drugog rešenja nema.

Gospodine Pooh, sto se tice uloge zrtve, verujem da ste na tako nesto vec naisli u zivotu kada god ste imali 'debatu' sa majkom, sestrom, cerkom, zenom, devojkom, drugaricom, poslovnom partnerkom, susetkom,...  Uvek rado koriste ulogu zrtve (uz pomoc suza ako treba) da bi pobedile u debati.  Takav im je genotip. 

Uzgred, prema nanjnovijijoj anketi Micigenskog drzavnog universiteta, Klinton 52% vs. Sanders 47%.  Izgleda da je sinocno ucutkivanje ispalo u Sandersovu korist.  Cini se da se vremena i genotipi menjaju. 

Posted

nisu vise ni ti genotipi kao sto su ranije bili.  :cry:

Posted

Ja u životu nisam naišao na tu pojavu, samo u medijima pa zato i ne mogu da verujem šta čujem/gledam. Valjda su ovdašnje praaave žene slovenske još uvek temeljno ubivene patrijarhatom, pa ni ne znaju da je jedini put do empowermenta kroz izigravanje žrtve. 

Maja Gojković & co. notwithstanding. 

Posted

Ne znam.  Mozda su juznoslovenske zene postale drugacije od zena od ostatka sveta.  Dok sam ja ziveo u Jugoslaviji, bile su paradigma zrtve. 

Posted

Ili možda je moj sample size previše mali. (Ali ruke su mi ogromne, majke mi! Ovolike!)

Posted (edited)

Upravo na CNN raspravljaju o tome da li je Sanders sinoc pokazao nepostovanje prema Klintonki.  Povukli su paralelu izmedju Sandersa i Trampa (Tramp je na prolsoj debati kazao Kruzu i Rubiu da mu ne upadaju u rec).  Na mamac "zrtve" koji je Klintonka sinoc bacila upecali su se mediji i verovatno deo glasaca.

Edited by Dimitrije
Posted

Ja u životu nisam naišao na tu pojavu, samo u medijima pa zato i ne mogu da verujem šta čujem/gledam. Valjda su ovdašnje praaave žene slovenske još uvek temeljno ubivene patrijarhatom, pa ni ne znaju da je jedini put do empowermenta kroz izigravanje žrtve. 

Maja Gojković & co. notwithstanding. 

Kako, bre, nisi, Weenie, kad masovno idemo okolo, po mogućnosti skrušenog držanja i zarozane od plača i,  glumeći velikomučenice, od bezazlenih muškaraca kamčimo sve što se iskamčiti da?

Genotip je to. 

p.s. šmrc

ontopik: Hilari ne čini uslugu ženama favorizovanjem rodnih pozicija tamo gde im mesto nije (uključujući i epizodu sa Olbrajt). Nisam sigurna da i sebi čini uslugu time, može se desiti i da preigra.  

Posted (edited)

Sanders je stvarno odreagovao najbolje moguce. Na stranu glupostarije da je trebao da ceka da ona stane sa svojim upadanjim pa onda da se javi, stvarno ne vidim kako je drugacije mogao da reaguje.

A da je tempirano pred osmi mart i te kako jeste.

EDIT a ako za ovo pokusava da ispadne mucenica i zrtva, bice zanimljivo videti kako ce da izgleda debata sa Trampom...

Edited by *edited by mod
Posted

Ja se ne bih tako lako masao za rec 'budala' prvo buduci da su Sandersove reakcije na Klintonkino upadanje u rec jutros bile tema vecine radio- i TV-programa.  (Drugo nadam se da nismo ni Trampovci ni Seseljevci da cascavamo neistomisljenike pejorativima.)  Sanders nije proglasen za seksistu ali je pomenuta mogucnost da deo glasaca to moze tako da protumaci.  Ovo je tacno buduci da je posle debate bilo prituzbi od strane onih koji podrzavaju Klintonku da je Sanders pokazao "nedostatak postovanja".

Key words in bold.

Irelevantno za siru sliku i opredeljivanje neopredeljenih.

Posted

Gospodine Pooh, sto se tice uloge zrtve, verujem da ste na tako nesto vec naisli u zivotu kada god ste imali 'debatu' sa majkom, sestrom, cerkom, zenom, devojkom, drugaricom, poslovnom partnerkom, susetkom,...  Uvek rado koriste ulogu zrtve (uz pomoc suza ako treba) da bi pobedile u debati.  Takav im je genotip. 

Uzgred, prema nanjnovijijoj anketi Micigenskog drzavnog universiteta, Klinton 52% vs. Sanders 47%.  Izgleda da je sinocno ucutkivanje ispalo u Sandersovu korist.  Cini se da se vremena i genotipi menjaju. 

Dok ce maco tipovi rado da pravdaju svoj seksizam i cesto vernalno nasilje nad zenama time da su zene manipulativne, lude, histericne, pod PMSom.... taman kao Tramp za Megan Keli onomad.

Posted

Upravo na CNN raspravljaju o tome da li je Sanders sinoc pokazao nepostovanje prema Klintonki.  Povukli su paralelu izmedju Sandersa i Trampa (Tramp je na prolsoj debati kazao Kruzu i Rubiu da mu ne upadaju u rec).  Na mamac "zrtve" koji je Klintonka sinoc bacila upecali su se mediji i verovatno deo glasaca.

Naravno da se CNN koji je saucesnik u Klintonkinoj kampanji nije upecao na buckalo vec da to smisljeno radi.

Posted

Dok ce maco tipovi rado da pravdaju svoj seksizam i cesto vernalno nasilje nad zenama time da su zene manipulativne, lude, histericne, pod PMSom.... taman kao Tramp za Megan Keli onomad.

Svaki muskarac je maco-tip.  To im je u genotipu.  Nasilnistvo nema nikakve veze sa macizmom, svojstveno je i zenama isto koliko i muskarcima.  Isto kao i manipulativnost, prepredenost i histericnost. 

A CNN smisljeno radi za Klintonku; zanimljivo.  Jos bih mogao da se slozim da nema priloga 'smisljeno'.

• Create New...