Budja Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Naravno. Sada je jasno da je Marco Roboto out. E, sad, najlogicnije bi bilo da establishment koji Robota drzi na uzdi, kaze Robotu da se pozdravi pre Floride. Ako Roboto dobije Floridu, a Kasich Ohajo, a Kruz jak sugde drugde, samo ce dalje da se zamuljaju izbori. No, establishment ne voli Kruza.
Eraserhead Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Naravno. Sada je jasno da je Marco Roboto out. E, sad, najlogicnije bi bilo da establishment koji Robota drzi na uzdi, kaze Robotu da se pozdravi pre Floride. Ako Roboto dobije Floridu, a Kasich Ohajo, a Kruz jak sugde drugde, samo ce dalje da se zamuljaju izbori. No, establishment ne voli Kruza. Verovatno je ideja da niko nema 50% pa da onda kazu da ovi kandidati nisu dobili podrsku i da kandidat bude recimo Paul Ryan.
ravena Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 (edited) Ko se zgrazava nad Trampom? Ja ne a tipove poput Cruz-a takodje ubrajam u populiste. Ako je nesto populisticki pokret onda su to delovi Tea partija. Meni je mnogo zanimljiviji deo gde se u autoritarnim populistima vidi spas posto se status kvo (Obama, Hilari, EU, itd.) dozivljava kao katastrofa. Mnogi takvi pre ili kasnije i sami bivaju deportovani ili se nadju sa pogresne strane nekog zida. Neobrazovana masa cesto vidi spas u populistima dok obrazovaniji korisni idioti pogresno misle da nema sustinske razlike izmedju autoritarnih populista i plutokratije. Razlika je taman takva kao izmedju evropskih plutokratija 19./20. veka i fasistickih ili staljinistickih autokratija 20. veka. Ta razlika se meri milionima ljudskih zivota kao sto ce se i razlika izmedju plutokratske Hilari i populistickog Trampa meriti ne samo u deportacijama miliona Meksikanaca. Kad Tramp zasedne za obarac, GW Bush ce biti mala beba po pitanju stranih intervencija. Plutokrate su pod kontrolom oligarhije dok autoritarni populisti uvek moraju da izgledaju jako, odlucno i sa prostim resenjima. Posto za nekog populistickog americkog predsednika nema prostih resenja na unutrasnjem planu (usled Kongresa, Senata i vrhovnog suda), profilisanje na spoljnem planu ce biti way to go. Make America great again - uz podrsku glupe mase i korisnih idiota! pokusao si da, navodjenjem ove Trumpove izjave, dokazes kako je Trump najgore zlo, a oni koji ne osecaju antipatiju prema njemu relativizuju to zlo. pa te pitam, zasto su bolji Cruz ili Rubio, kad ni jednom recju nisu pokusali da napadnu Trumpa zbog te izjave? zasto bi Cruz ili Rubio bili bolji predsednici od Trumpa? Verovatno je ideja da niko nema 50% pa da onda kazu da ovi kandidati nisu dobili podrsku i da kandidat bude recimo Paul Ryan. to je jedini nacin da Trump ne pobedi. jedino, sto ce morati dalje da se dogovore koga ce podrzati u kasnijim glasanjima, kao sto se radi kada je u pitanju "brokered convention". ne znam zasto otpisujete Rubia? on nije popularan u juznim drzavama, kao ni Kasich, Cruz nije u severnim, nista on nema manje sansi od Cruza. jedini Trump ima popularnost u skoro svakoj drzavi. Edited March 5, 2016 by ravena
Budja Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 (edited) Cruz razbija i u Maineu Da, a to je potpuno neocekivano, New England, blizu NH i Masacusetsa gde ih je Trump ulupao. Ako tu ne moze sada da dobije, gde moze? Ako u Mejnu dobija Kruz, sta ostaje Robotu i Kasicu? Debata je, ocigledno, bila game changer, tako da cemo umesto populiste dobiti ludog hriscanskog konzervativca. Nacelno, dobra vest za Hilari. Ja cenim da ce lakse dobiti Kruza nego Trampa iako sadasnji polovi kazu drugacije. I, da, umesto fake tea partija, eto nam iskrenog tea partija. U svakom slucaju, GOP je cao. Edited March 5, 2016 by Budja
ravena Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 kako se raspodeljuju delegati ovde i kasnije?ne znaci da, ako Cruz dobije u Maine, da ce skupiti 50%. jedino da ga Rubio podrzi.
Budja Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Kruz ima lufta da prestigne Trampa, a ako ga prestigne, to je to, nezavisno od toga da li ce skupiti apsolutnu vecinu delegata ili ne. Moze da bude borkered convention, ali je apsolutno nemoguce izabrati Robota ili Romnija, ako je Cruz prvi a Tramp drugi. Obojica su usli u kampanju kao austajderi, tea party, revolucija i nametanje nekoga odozgo ne moze da prodje.
Takeshi Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 (edited) Manje zlo ima i teorija o skoro "belim listicima" ^_^ kada mladi i liberalni nisu izasli na izbore za kongres 2010. Edited March 5, 2016 by Takeshi
Dimitrije Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Kruz ima lufta da prestigne Trampa, a ako ga prestigne, to je to, nezavisno od toga da li ce skupiti apsolutnu vecinu delegata ili ne. Moze da bude borkered convention, ali je apsolutno nemoguce izabrati Robota ili Romnija, ako je Cruz prvi a Tramp drugi. Obojica su usli u kampanju kao austajderi, tea party, revolucija i nametanje nekoga odozgo ne moze da prodje. Moguce je ako Kruza eliminisu na osnovu mesta rodjenja. Pitanje da li je Kruz rodjen Amerikanac ili je naturalizovan Amerikanac je Tramp otvorio kada je Kruz pobedio u AIjovi. Bilo je diskusije na tu temu i ima ozbiljnih pravnika koji smatraju da je ovo legitimno pitanje. Tramp je korvertirao ovo pitanje buduci da je poceo da nize pobede i da je Kruz nizao poraze. Mislim da ce ponovo da ga potegne posle ovih poraza u danasnjim izborima. Ne bi me iznenadilo i da DEM isto tako pokrenu ovo pitanje ako Kruz bude nominovan od strane GOP za predsednickog kandidata.
iDemo Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Cena priče o mikropenisu :( Edit: Džinovskogromnom "vidite kolike su mi ruke" penisu. Paorske.
Prospero Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Moguce je ako Kruza eliminisu na osnovu mesta rodjenja. Pitanje da li je Kruz rodjen Amerikanac ili je naturalizovan Amerikanac je Tramp otvorio kada je Kruz pobedio u AIjovi. Bilo je diskusije na tu temu i ima ozbiljnih pravnika koji smatraju da je ovo legitimno pitanje. Tramp je korvertirao ovo pitanje buduci da je poceo da nize pobede i da je Kruz nizao poraze. Mislim da ce ponovo da ga potegne posle ovih poraza u danasnjim izborima. Ne bi me iznenadilo i da DEM isto tako pokrenu ovo pitanje ako Kruz bude nominovan od strane GOP za predsednickog kandidata. Kačio sam ja ovde par tekstova na tu temu, evo na brzaka Ted Cruz Is A 'Natural Born Citizen,' Board Of Election Finds "Further discussion on this issue is unnecessary." 02/02/2016 06:37 pm ET | Updated Feb 03, 2016 Cristian FariasLegal Affairs Reporter, The Huffington Post ASSOCIATED PRESS Maybe the largely academic debate over Ted Cruz's eligibility will die once and for all. On the same day he won the Republican Iowa caucus, Sen. Ted Cruz of Texas got a favorable decision from the Illinois Board of Elections, which ruled that he met the citizenship criteria to appear on the state's primary ballot. Two objectors, Lawrence Joyce and William Graham, had challenged Cruz's presidential bid with the board, contending that his name should not appear on the March 15 ballot because his candidacy did not comply with Article II of the Constitution. Adopting the recommendations of a hearing officer who considered the matter last week, the board of elections on Monday rejected both objections, ruled Cruz eligible and ordered that his name be certified for the election. "The Candidate is a natural born citizen by virtue of being born in Canada to his mother who was a U.S. citizen at the time of his birth," the board said, reasoning that Cruz met the criteria because he "did not have to take any steps or go through a naturalization process at some point after birth." ... Ovde o složenosti i nejasnosti tog pitanja http://historynewsnetwork.org/article/161749
Dark Wader Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 boktemazo,ovaj Cruz je smehotresan, ko da je Kanađanin
Budja Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 Nebraska i Kanzas za Bernija. Sutra Main, ali u Micigenu debelo zaostaje po polovima.
Њујоркер Posted March 6, 2016 Author Posted March 6, 2016 (edited) Prema Voxu, u Kanzas*u je pobedio deda babu. Po njima, u Mejnu Kruz je zgrabio 12, Tramp 9, a Ujka 2 delegata. U Kanzasu, Kruz je dobio 24, Tramp 9, Rubio 6, a Kasic 1. Sad bas Foks njuz progalsi dedu pobednika u Nebraski, a Tramp ima veliki lid u Luizijani, gde baba kara dedu samo tako. Edit: Kanzas, ne Kentaki. Sori. Edit 2: Foks Njuz upravo zvao pobedu Trampa u Luzijani na 8%. Ovo je i jedini prajmari danas, ostlo su kavkazi©. Edited March 6, 2016 by Њујоркер
Recommended Posts