Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Mrzi me da gledam video, ako možeš u par rečenica da sumiraš šta je tu rečeno. Inače, ima malo previše muljanja u priči o populizmu, mislim, zašto mi sad da gubimo vreme zato što je neko tamo napisao loš članak (i šta se nas to tiče). Uopšte tu ima previše muljanja (ne mislim na ono što pišu forumaši, već ove medijske priloge koji se kače).

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

On se bori protiv vrtoglavog porasta nejednakosti, pre svega. Ne protiv svakog rentijerstva, barem to nije ono sto sam ja razumeo.

Cekaj, zasto onda napada Klintonovu za Goldman Sachs?

Naravno da su rentijerstvo i nejednakost u vezi u danasnjem levom narativu. Piketijeva knjiga je o tome.

Posted

Mrzi me da gledam video, ako možeš u par rečenica da sumiraš šta je tu rečeno. Inače, ima malo previše muljanja u priči o populizmu, mislim, zašto mi sad da gubimo vreme zato što je neko tamo napisao loš članak (i šta se nas to tiče). Uopšte tu ima previše muljanja (ne mislim na ono što pišu forumaši, već ove medijske priloge koji se kače).

Upravo je o tome rec. Tramp se kritikuje i za sta treba i za sta ne treba a uglavnom u svrhu odbrane status quo-a.

Berni je malo teza meta jer nije tupav egomanijak a i za sada ipak kaska za Klintonovom pa nije bilo potrebe za teskom artiljerijom.

Posted

Naravno da su rentijerstvo i nejednakost u vezi u danasnjem levom narativu.  

Kako si to napisao, ispada da oni nisu u vezi, već da to samo "levica" tako tvrdi. Nije mi jasno šta ti misliš. Rentijerstva je "oduvek" bilo, ali porasta nejednakosti ne (pre 1980-tih). O tome je knjiga Piketija.

Klintonku napada zbog (big business) novca u politici, to je barem jasno.

Posted (edited)

Kako si to napisao, ispada da oni nisu u vezi, već da to samo "levica" tako tvrdi. Nije mi jasno šta ti misliš. Rentijerstva je "oduvek" bilo, ali porasta nejednakosti ne (pre 1980-tih). O tome je knjiga Piketija.

Klintonku napada zbog (big business) novca u politici, to je barem jasno.

Zapravo, Piketi kaze da je nejednakosti uvek bilo osim pada u jednom kratkom periodu posle I sv. rata do 1980ih.

chart-01.jpg

chart-05.jpg

Sto se veze izmedju rentijerstva i nejednakosti tice, the jury is still out. Nije tu nista jos 100% dokazano.

Edited by Budja
Posted

"Nejednakosti" i "porasta nejednakosti", ti sigurno razlikujes tu terminologiju (bolje od mene).

Posted

"Nejednakosti" i "porasta nejednakosti", ti sigurno razlikujes tu terminologiju (bolje od mene).

"Porast" si ti uveo u pricu, onda sam ja vezu nejednakost-rente vratio na pocetak i linkovao grafik da ilustrujem svoj pocetni post koji govori o nivou a ne promeni nejednakosti.

Posted

Taj tekst je neviđeno glup.

Posted

Budjo, malo si me zbunio sada... Problem (za mene, a i za Bernija, koliko vidim) je upravo poslednji nagli porast, a ne postojanje, nejednakosti. Tj osipanje srednje klase, sto nije dobro ni za koga (pa ni za big end of town).

Posted

Kakva gomila sranja, ajde da poredimo nejednakost 2016 sa 19im vekom.

Hint: tada su mucili crnce

Posted

Hm, ne poredim ja nista sa 19. vekom, vec recimo sa vremenom koga se secam (pre 1980.) Gde je otisla sva porast produktivnosti u medjuvremenu? Ali, da ne trolujem dalje.

Posted

Pa, u nedostatku Piketija, rekoh da se ja odazovem.

Posted

okrivio je braću Koh za predloge koji se zalažu za "otvorene granice". po njemu, cilj je da se kroz dodatnu imigraciju snizi cena rada. levo-populistički pristup tom pitanju.

• Create New...