WTF Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Zašto su bitne južne države kada će tamo ionako pobediti republikanski kandidat? Pa bitne su jer se racunaju u konacnom saldu glasova za primaries. A za ljude koji su tu iz manjinske partije, primaries su tu ustvari gde se tvoj glas racuna. Isto to vazi i za GOP primaries u plavim drzavama. Recimo, ti si Demokrata iz Alabame, i ti iako znas da ce u Novembru electoral glasovi iz tvoje drzave sigurno da idu nekome, bilo kome ko ce iza svog imena da ima R, ti imas motiva da izadjes na DEM primary da izaberes kandidata za koga se nadas da ce u Novembru da pobedi nosen elektoralnim glasovima iz plavih i battleground drzava. Mit Romni se nada i ceka u potaji da ga GOP nominuje za ad hoc kandidata. Nema za to sanse. Ja ne verujem da ce GOP da izlazi sa "nezavisnim" kandidatom ako Trump pobedi primaries. Mislim da im je zadnja opcija brokered convention, a za to je potrebno da Trump ima manje od 50% delegata. Ako tu ne uspeju, ne verujem da ce da izbacuju nekog novog kandidata. BTW, kad dodjes Brni oce li zdravstvo biti dzaba I za nas strendzere? Prodjoh kroz zatvotena vrata u ofisu i Northwest memorial me nagradi sa $1100 racunom za krpljenje cela. Mnogo kume. Naravno... Osiguran sam u evropi ali ostaje pitanje kako ce to da izgleda kada se Merika proevropi? U DK sve za dz. Brni™ nece da dodje, a i kad bi dosao ne bi se nista promenilo jer bi ga Congress pod GOP kontrolom blokirao kao sto vec 6 godina radi sa Obamom. Bernie je uvek toj prici prilazio tako sto je pokusao da je ugura u svoju "1%" pricu. Medjutim to se ispostavilo da ne daje rezultate. Afroamerikanci oce da cuju "black lives matter", ne interesuje ih toliko da ti zivoti budu deo "all lives matter" i ne interesuje ih prica o 1% mnogo. Ja i dalje mislim da bi Bernie imao nominaciju da se udaljo od termina socijalista i da je pametnije pristupio manjinama. Hillary je los kandidat i tuzno je da Dems nemaju nekog ko bi je pobedio. (Damn you Biden :D ) Bernie i ima koliko toliko podrske medju mladjom Afroamerickom populacijom, ali su stariji procenili da je Hillary kandidat koji ima vece sanse da pobedi u Novembru. Ja mislim da bi on trebalo da nastavi do kraja jer iako ce da izgubi, ima dosta uticaja na Hillary. Da li si slusao njen govor od utorka uvece? Ko da ga je Bernie pisao. Sto se tice nekog drugog kandidata, ne znam zasto je O'Malley onako puko. Meni je on bio sasvim OK kandidat, i da ga je DEM establishment malo pogurao, mislim da bi imao potencijala. Ali se izgleda odavno znalo da su Demokratae osudjene na Hillary i to je to.
Dimitrije Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Mislim da je O'Mali propao iz istog razloga zbog koga je propala Kristijeva kandidatura. Obojca su vodili kampanje koje su mnogo vise licile na kampanje za izbor guvernera drzave nego za izbor predsednika SAD. Isuvise su zvucili i delovali parohijalno i svoje politicke agende su potkrepljivali iskljucivo primerima vezanim za rukovodjenjem Merilenda odnosno Nju Dzersija.
Budja Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Brni™ nece da dodje, a i kad bi dosao ne bi se nista promenilo jer bi ga Congress pod GOP kontrolom blokirao kao sto vec 6 godina radi sa Obamom. Je li to neki peti ustavni amandman koji kaze da je Kongres pod GOP kontrolom i tacka? Postoje i tu neki izbori, eto vec za dve godine, popular movement, i tako te stvari. I Senat je do pre samo cetiri godine bio demokratski.
dig_chohano Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Prvi put sam pogledao ceo Trampov govor. Sine... Vojislav Šešelj je za ovoga razumni govornik koji barata činjenicama i ima jasan plan. Neverovatan ludak.
ObiW Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Prvi put sam pogledao ceo Trampov govor. Sine... Vojislav Šešelj je za ovoga razumni govornik koji barata činjenicama i ima jasan plan. Neverovatan ludak. E sine, a na ovom topiku vaskolika Srbadija kliče Trumpu samo tako... "nece da izazove treci svetski rat, svecku ekonomiju ne moze da sjebe, dakle moze samo da nas ludo zabavi, a ako jos i zajebe babu, to je super ekstra vr' brate". Raduje me jedna istina... oni ne mogu da glasaju za Trumpa, a ja za Aleka - mogu. Sto cu i vrlo rado uciniti 24.4, steta da budu uskraceni za jos 4 godine lude zabave.
*edited by mod Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 E sine, a na ovom topiku vaskolika Srbadija kliče Trumpu samo tako... "nece da izazove treci svetski rat, svecku ekonomiju ne moze da sjebe, dakle moze samo da nas ludo zabavi, a ako jos i zajebe babu, to je super ekstra vr' brate". Raduje me jedna istina... oni ne mogu da glasaju za Trumpa, a ja za Aleka - mogu. Sto cu i vrlo rado uciniti 24.4, steta da budu uskraceni za jos 4 godine lude zabave. Slabo je to. Glasaj za Dveri ili Zavetnike da im svima pokazes. Ili pak nadji neki malo veci panj i ostru sekiru...
ObiW Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Slabo je to. Glasaj za Dveri ili Zavetnike da im svima pokazes. Ili pak nadji neki malo veci panj i ostru sekiru... To ti glasaj za anti-amerikance, ja cu za Vucica koji slusa Ameriku a nervira iste one likove koji se loze na Trumpa. win-win.
Time Crisis Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 (edited) E sine, a na ovom topiku vaskolika Srbadija kliče Trumpu samo tako... "nece da izazove treci svetski rat, svecku ekonomiju ne moze da sjebe, dakle moze samo da nas ludo zabavi, a ako jos i zajebe babu, to je super ekstra vr' brate". Raduje me jedna istina... oni ne mogu da glasaju za Trumpa, a ja za Aleka - mogu. Sto cu i vrlo rado uciniti 24.4, steta da budu uskraceni za jos 4 godine lude zabave. Ali kako bi glasao da je izbor samo između Aleka i npr. Šešelja Palme, kao što je tu između Babe i Trampare? :) Edited March 3, 2016 by Time Crisis
Gandalf Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 (edited) zar neko zaista misli da bi Tramp bio manje zlo od Hilari? koliko god bila korumpirana i prevrtljiva, ona bi bila barem prosečan, a može da ispadne i pristojan POTUS. u poredjenju sa Trampom bi i Dvejn Elizondo Planinska Rosa bio čist dobitak. Edited March 3, 2016 by Gandalf
Eraserhead Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Ali kako bi glasao da je izbor samo između Aleka i npr. Šešelja Palme, kao što je tu između Babe i Trampare? :) Ima bar 3 polticke opcije u Srbiji koje bi me naterale da glasam za Aleka ukoliko bi izbor bio izmedju njih i njega. Ali posto ce biti vise opcija i tamo i ovde onda ajde da se ne zezamo i da ne glasamo ni za Trampa ni za Aleka ni za Seselja itd. Zvuci razumno.
Takeshi Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 izgleda da je bio kriminalcic brisanje mejlova. srecom, advokat joj je isti kao petreusov. Justice Dept. grants immunity to staffer who set up Clinton email server On Tuesday, FBI Director James B. Comey said he was “very close” to the investigation. Former federal prosecutor Glen Kopp said it is not surprising that agents want to interview Clinton and her aides. “They are within the zone of interest of the investigation,” he said. A request to interview her would have to be reviewed by top level officials at both the FBI and the Justice Department, a former official said. As part of those interviews, the FBI would also seek to establish that Clinton and her aides understood the policies and protocols for handling classified information, former officials said. Clinton’s attorney, David Kendall, declined to comment. Kendall, who also has represented President Bill Clinton and Petraeus, has navigated similar issues in other cases. During the investigation of President Clinton by independent counsel Ken Starr, for instance, Kendall rebuffed several requests for interviews.
ObiW Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Ali kako bi glasao da je izbor samo između Aleka i npr. Šešelja Palme, kao što je tu između Babe i Trampare? :) Nikad nije izbor izmedju samo 2 opcije, uvek postoje opskurni likovi kao sto su recimo zeleni. Ne mozes da nacrtas cica Glisu a ni spolovilo (elektronsko glasanje, jebi ga) al mozes da bacis glas na taj nacin, ako bas insistiras.
frn1782 Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 zar neko zaista misli da bi Tramp bio manje zlo od Hilari? koliko god bila korumpirana i prevrtljiva, ona bi bila barem prosečan, a može da ispadne i pristojan POTUS. u poredjenju sa Trampom bi i Dvejn Elizondo Planinska Rosa bio čist dobitak. Babinih ruku delo je izmedju ostalog uspesna demokratizacija Libije. S njom na celu W. bi izgledao kao mirotvorac.
*edited by mod Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Ono sto je meni koji ne zivim u Americi najveci problem sa Trampom je to sto sada citava bulumenta trampolikih karica i slicnih likova u raznim zemljama bali na pomisao da uradi isto sto i on.
Recommended Posts