*edited by mod Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Posle SuperUtornika, dlegejt kaunt: Republican Delegate Count Candidate Delegates States Won Donald Trump 316 AL, AR, GA, MA, NH, SC, TN, NV, VA, VT Ted Cruz 226 AK, IA, OK, TX Marco Rubio 106 MN John Kasich 25 Ben Carson 8 Remaining 1,784 Needed to win nomination 1,237 Democratic Delegate Count Candidate Delegates Superdelegates* Total Delegates States Won Clinton 577 457 1,034 AL, AR, GA, IA, MA, NV, SC, TN, TX, VA Sanders 386 22 408 CO, MN, NH, OK, VT Remaining 3,323 Needed to win nomination 2,382 *Superdelegates are Democratic Party leaders who are free to support any candidate at any time up to the convention Kad gledam ovako i logicno mi je da Berni tera do kraja. Realno ako izgubi samo zbog superdelegata to se vrlo dobro uklapa u njegovu pricu.
Ariel Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 (edited) Normalno da će da tera do kraja, ništa još nije rešeno (što neće rešiti superdelegati na kraju, al jebiga). @iDemo: ali Tramp kao Gibbering Mouther i Hilari kao Mimic, to su uboli 100 posto... Karson je mogao i bolje, npr. kao Mind Flayer. Edited March 3, 2016 by Ariel
Budja Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Koliku prednost je baba imala nad Obamom u ovo vreme 2008. godine? Zašto su bitne južne države kada će tamo ionako pobediti republikanski kandidat? Koliko ja razumem, nisu bitne juzne drzave kao takve, vec cinjenica da tamo preovladjuje afro-americko stanovnistvo koje je vrlo glasacki disciplinovano. To, dalje, znaci da Berni nema nikakvu podrsku jedne od najznacajnijih glasackih grupa za demokrate. Da je Hilari na jugu pobedila, ali sa manjom razlikom, onda bi mozda ton pundita koji svakako besomucno navijaju za Klintonovu bio malkice drugaciji.
ravena Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Posle SuperUtornika, dlegejt kaunt: Republican Delegate Count Candidate Delegates States Won Donald Trump 316 AL, AR, GA, MA, NH, SC, TN, NV, VA, VT Ted Cruz 226 AK, IA, OK, TX Marco Rubio 106 MN John Kasich 25 Ben Carson 8 Remaining 1,784 Needed to win nomination 1,237 Democratic Delegate Count Candidate Delegates Superdelegates* Total Delegates States Won Clinton 577 457 1,034 AL, AR, GA, IA, MA, NV, SC, TN, TX, VA Sanders 386 22 408 CO, MN, NH, OK, VT Remaining 3,323 Needed to win nomination 2,382 *Superdelegates are Democratic Party leaders who are free to support any candidate at any time up to the convention ovo je nepotpuna tabela: R: Trump 338 (10 drzava), Cruz 236 (4), Rubio 112 (1), Kasich 27 (0) i Carson 8 (0). D: Clinton 599 (11 drzava), Sanders 407 (5).
Eraserhead Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 (edited) Koliko ja razumem, nisu bitne juzne drzave kao takve, vec cinjenica da tamo preovladjuje afro-americko stanovnistvo koje je vrlo glasacki disciplinovano. To, dalje, znaci da Berni nema nikakvu podrsku jedne od najznacajnijih glasackih grupa za demokrate. Da je Hilari na jugu pobedila, ali sa manjom razlikom, onda bi mozda ton pundita koji svakako besomucno navijaju za Klintonovu bio malkice drugaciji. Bernie je uvek toj prici prilazio tako sto je pokusao da je ugura u svoju "1%" pricu. Medjutim to se ispostavilo da ne daje rezultate. Afroamerikanci oce da cuju "black lives matter", ne interesuje ih toliko da ti zivoti budu deo "all lives matter" i ne interesuje ih prica o 1% mnogo. Ja i dalje mislim da bi Bernie imao nominaciju da se udaljo od termina socijalista i da je pametnije pristupio manjinama. Hillary je los kandidat i tuzno je da Dems nemaju nekog ko bi je pobedio. (Damn you Biden :D ) Edited March 3, 2016 by Eraserhead
Dimitrije Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Crnacki glasaci u SAD su predominantno konzervativni i tesko prihvataju nove ideje (posebno revolucionarne ideje). Po instinktu glasaju za kandidata koji ima najvise izgleda da pobedi a ne za ideje. Naravno da oni obracaju paznju na to da li kandidati posvecuju dovoljno paznje crnackim poroblemima. Buduci da Demokrati u kampanjama probleme manjina stavljaju vrlo visoko na listu politickih proriteta, dok se Republikanci rukovode "color blind" politikom, velika vecina crnaca glasa za Demokrate. Oni bi vrlo rado glasali za Republikance jer su politicki konzervativni (u poslednjih nekoliko izbornih ciklusa Republikanci su imali vise crnih kandidata nego Demokrati), samo kada bi Republikanci stavili prava crnaca i manjina kao deo politicke agende.
Bustin Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 BTW, kad dodjes Brni oce li zdravstvo biti dzaba I za nas strendzere? Prodjoh kroz zatvotena vrata u ofisu i Northwest memorial me nagradi sa $1100 racunom za krpljenje cela. Mnogo kume. Naravno... Osiguran sam u evropi ali ostaje pitanje kako ce to da izgleda kada se Merika proevropi? U DK sve za dz.
Marcus Wulffings Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 992D using Tapatalk
Dimitrije Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Mit Romni se nada i ceka u potaji da ga GOP nominuje za ad hoc kandidata.
Eraserhead Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Mit Romni se nada i ceka u potaji da ga GOP nominuje za ad hoc kandidata. On im i ne bi bio los izbor ako vec budu posezali za time.
*edited by mod Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 On im i ne bi bio los izbor ako vec budu posezali za time. Biranje Ad Hoc kandidata bi m bilo taman toliko korisno kao i biranje da li ce da se obese ili ce samo da skoce sa desetog sprata na beton.
Dimitrije Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Romni je dva puta porazen u predsednickim izborima, tako da nije bas neki izbor. Ja ocekujem da GOP brzo legne na rudu i prihvati neminovnost Trampove nominacije. Isuvise mnogo ljudi glasalo (i glasace) za njega da bi mogli te sve glasove da prenebreguju i nominuju ad hoc kandidata ili bilo kog od preostalih.
*edited by mod Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Iskreno mislim da je jedini potencijalni nezavisni kandidat Tramp. Doduse u tom slucaju Demokrate vec mogu da lade sampanjac.
borris_ Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Glasacko tijelo se sve vise radikalizuje kako u evropi tako i u USA. Republikancima bi najgore pao jos neki Romni.
Dimitrije Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Mislim da je ta radikalizacija u pravcu anti-globalizma i ukljucuje trgovinski protekcionizam, knotrolu granica, anti-imigrantsku politiku i forsirasnje domace privrede naustrb medjunarodnih korporacija. Za to se zalaze Tramp kao i neki politicki vodje u Holandiji, Svedskoj i drugim evropskim drzavama.
Recommended Posts