Dimitrije Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 (edited) Karsonu je izgleda ponudjeno da udje u izbornu trku za upraznjeno mesto Floride u Senatu (Rubiovo mesto) u zamenu da istupi iz izborne trke za nominaciju za predsednicke izbore. Uzgred, konacni rezultati u Masacusetsu pokazuju da je Klintonkina pobeda vrlo tesna, 1.42% (ili oko 17,000 glasova). Edited March 2, 2016 by Dimitrije
3opge Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 Kembridz ima oko $47500 po glavi stanovnika. To je skoro $13000 vise nego Boston koji je glasao za Klintonku i $10000 vise od Somervila koji je glasao za Sandersa, a od prilike isto koliko i Votertaun (opstina u sirem Bostonu) koji je isto tako glasao za Sandersa. Nisam siguran da postoji jaka i znacajna korelacija izmedju dohotka i glasckog opredeljenja. Kembridz je uvek bio "levo od Kremlja" - stereotip koji vec decenijama postoji u americkoj politici. Postoji anegdota da kada su pitali Edvina Misa, Reganovog "Attorney General", zasto nikada nije posetio neku komunisticku drzavu da je Mis odgovorio da je bio u Kembridzu, MA. Zato je iznenadjujuce da Kembridz sa svojim Harvard Skverom - srcem americke levice - glasa za Klintonku a ne za Sandersa. Kembridz je simbol laznog liberalizma i najbolji primer totalne degeneracije socijalisticke ideje koja je pretvorena u vasar tastine. svaki put kada prolazim Harvard skverom pomalo mi je muka od sve te karnevalske atmosfere, besprizornih likova koji se valjaju po plocnicima i drombuljanja muzikanata. uz sve to naravno lepo se uklapa prodaja opskurnih komunistickih novina koje verovatno citaju samo beskucnici i prosjaci. Najvise glasova hillary je dobila u Bostonu i Provincetownu, gej meki u kojoj leti ne moze da se oseti dah morskog vazduha od magle agresivnih parfema.
Tutankamon Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 Ali neverovatno je da se pojedinci (Rubio konkretno a nisam siguran za druge) trude da budu veći Trump od Trumpa...
Dimitrije Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 (edited) 3opge, what is your problem??? Edited March 2, 2016 by Dimitrije
Dimitrije Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 Ali neverovatno je da se pojedinci (Rubio konkretno a nisam siguran za druge) trude da budu veći Trump od Trumpa... Zbunjeni su i pometeni jer ne znaju kako da zaustave Trampovu inicijativu. Doduse niko ne zna ni razume ovo sto se dogadja sa Trampom i ostalim kandidatima GOP-a.
*edited by mod Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 Karsonu je izgleda ponudjeno da udje u izbornu trku za upraznjeno mesto Floride u Senatu (Rubiovo mesto) u zamenu da istupi iz izborne trke za nominaciju za predsednicke izbore. Uzgred, konacni rezultati u Masacusetsu pokazuju da je Klintonkina pobeda vrlo tesna, 1.42% (ili oko 17,000 glasova). Iznenadjen sam. To bi zapravo znacilo da je Karsonova kampanja zapravo imala neki smisao i cilj.
Dimitrije Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 (edited) Ispada tako ali u stvarnosti nije. Karson nije znao za ovu mogucnost. Prema CNN-u, celnici GOP-a su pronasli kompromisno resenje da ponude Karsonu da se kakndiduje za Rubiovo upraznjeno mesto u Senatu (buduci da Karson zivi na Floridi), u zamenu za okoncanje predsednicke kampanje. Time su mu ponudili vise nego sto je mogao da ocekuje da je ostao u kampanji, a da pri tome ne izgube/naljute deo glasaca koji je do sada podrzavao Karsona, sve u nadi da se ti glasaci opredele za Kruza ili Rubia. Da li ce da do ponude dodje i da li ce Karson da prihvati jos uvek nije jasno. Ovu vest je kasno sinoc objavio CNN. Edited March 2, 2016 by Dimitrije
Budja Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 Ispada tako ali u stvarnosti nije. Karson nije znao za ovu mogucnost. Prema CNN-u, celnici GOP-a su pronasli kompromisno resenje da ponude Karsonu da se kakndiduje za Rubiovo upraznjeno mesto u Senatu (buduci da Karson zivi na Floridi), u zamenu za okoncanje predsednicke kampanje. Time su mu ponudili vise nego sto je mogao da ocekuje da je ostao u kampanji, a da pri tome ne izgube/naljute deo glasaca koji je do sada podrzavao Karsona, sve u nadi da se ti glasaci opredele za Kruza ili Rubia. Da li ce da do ponude dodje i da li ce Karson da prihvati jos uvek nije jasno. Ovu vest je kasno sinoc objavio CNN. Samo ima tu 1 problemcic. Ako Rubio ne bude nominovan, za sta su sanse vece od 50%, on nece dati to senatsko mesto Karsonu. Danas Politico pise drugacije: Armstrong Williams, a longtime Carson confidant, said the retired neurosurgeon doesn't intend to endorse any of his rivals and has no interest in a bid for any other political office. Rather, he said, he'll likely enter the world of policy advocacy on issues ranging from education to the national debt.
WTF Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 Ako je to tacno, onda je Carson ispao budala. Kad Rubio pukne na GOP primaries, naravno da ce da hteti da se vrati na svoju senatorsku funkciju. A i ne vidim kako bi Carson bio izabran na FL na bilo kakvu veliku funkciju. Sto se tice general election, ja mislim da cemo sigurno da gledamo Hillary vs Trump. Jedino bi neki nevidjeni dramaticni obrt sprecio taj scenario.
ravena Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 (edited) ovaj, Carson i jeste budala. to me ni ne cudi, cudi me da se neko otima za njegovih par procenata biraca. na B92 javili da je menadzer za njegovu kampanju izjavio da "samo Trump moze da pobedi Hillary". problem za Rubia nije Carson, vec Kasich. Carson i Rubio ni nemaju zajednickih tacaka, niti se biraci dvoume izmedju ove dvojice. Carson je uglavnom uzimao glasove koji bi pripali Cruzu, zato je Cruz i napravio ono u Iowa - i. a problem za GOP je u tome sto je ostalo previse kandidata i tako je Trump mogao da pobedjuje sa 30% ili 35% podrske (ne sa toliko razlike, kao sto napisa 3poge). Sandersu je mnogo teze jer se bori samo protiv Hillary, a anti -Trump glasovi su razjedinjeni na Kasicha, Rubia i Cruza, ranije i na Busha. maksimum sto GOP moze da prizeljkuje je brokered convention, a za to je potrebno da i Cruz i Rubio ostanu u sedlu do kraja. moze neko neki pregled od narednih drzava, ko je favorit gde? Edited March 2, 2016 by ravena
Weenie Pooh Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 ovaj, Carson i jeste budala. to me ni ne cudi, cudi me da se neko otima za njegovih par procenata biraca. Upravo. Čovek je irelevantan bio i ostao, privukao nam je pažnju samo nakratko svojim Uncle Tom pseudoreligioznim budalaštinama. Ovaj broj glasača koji nekim čudom još curka je na nivou statističke greške. Da neko njemu apolitičnom idiot savantu mora da ponudi mesto senatora da bi se povukao presmešan je scenario.
*edited by mod Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 Upravo. Čovek je irelevantan bio i ostao, privukao nam je pažnju samo nakratko svojim Uncle Tom pseudoreligioznim budalaštinama. Ovaj broj glasača koji nekim čudom još curka je na nivou statističke greške. Da neko njemu apolitičnom idiot savantu mora da ponudi mesto senatora da bi se povukao presmešan je scenario. Nakon svega sto smo do sada videli mislim da to ne bi uslo ni u top 10 najsmensijih/najcudnijih stvari u kampanjama.
Dimitrije Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 Ako je to tacno, onda je Carson ispao budala. Kad Rubio pukne na GOP primaries, naravno da ce da hteti da se vrati na svoju senatorsku funkciju. A i ne vidim kako bi Carson bio izabran na FL na bilo kakvu veliku funkciju. Sto se tice general election, ja mislim da cemo sigurno da gledamo Hillary vs Trump. Jedino bi neki nevidjeni dramaticni obrt sprecio taj scenario. Prema CNN, Rubio je jos ranije izjavio da ne namerava da se ponovo kandiduje za senatora. Ima predsednicke ambicije. Da li ce da mu se prioriteti promene posle propale predsednicke kampanje, ostaje da se vidi. Medjutim, u Floridi verovatno vec postoji odredjen broj i GOP i DEM kandidata za njegovo mesto.
Recommended Posts