Tinman Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Donald J. Trump @realDonaldTrump 5m5 minutes ago Wow, every poll said I won the debate last night. Great honer! 0 retweets1 like Reply Retweet Like 1 More Sta znaci "honer" na engleskom? Ima li neke veze sa brusenjem, honovanjem ili je samo DT malo nepismen?
Filozof manijak Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Hteo je da napiše "Great boner!", ali je očito typo u pitanju
Њујоркер Posted February 26, 2016 Author Posted February 26, 2016 Minvajl, Tramp je na putu da nacisto obrise pod sa GOP establismentom, koji je stao po komadi iza Rubija: Marco Rubio is getting trounced by Donald Trump in his own home state, according to a new Florida poll released Thursday from Quinnipiac University. The results show frontrunner Trump holding a 44-28 percent lead over second-place Rubio, the junior senator from the Sunshine State. “It’s hard to see how Sen. Rubio can win his party’s nomination without winning his home state,” said Quinnipiac poll director Peter A. Brown, underscoring the problem the numbers pose to Rubio’s chances as the anti-Trump candidate. U kakvom se raspadu GOP nalazi, govori i to da se sve cesce navija za broken convention, gde cak i pokojni Rik Peri vidi svoju sansu lazarovsku...
Dimitrije Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Donald J. Trump @realDonaldTrump 5m5 minutes ago Wow, every poll said I won the debate last night. Great honer! 0 retweets1 like Reply Retweet Like 1 More Sta znaci "honer" na engleskom? Ima li neke veze sa brusenjem, honovanjem ili je samo DT malo nepismen? Kada te neko ili nesto izuzetno uzbudi: "gives me a honer".
Dimitrije Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Trumpova retorika je dobrim delom debilna od samog pocetka, pa mu to do sada nije smetalo. Tako je i ovo sa knjigom i autogramom prilicno glupo, ali izgleda da mu ne smeta. Retorika nije bitna jer je odista bila bezvezna (palanacko prepucavanje). Ono sto je bilo vredno paznje je to sto je Tramp prvi put bio u defanzivi. Pritisnut pitanjima na koja nije umeo da da adekvatne odgovore niti svadjom i drekom da nadglasa svoje oponente koji su mu uzvracali istom merom. Format debate je bio takav da je Trampa stavio na tapet. Kada bi Kruz/Rubio napali Trampa, ovaj je mogao da im replicira. Tom prilikom bi Tramp uzvratio napade i time dao priliku Kruzu/Rubiu (u pojedinim momentima obojci) da mu repliciraju. U jednom momentu se Tramp obratio moderatoru sa pitanjem zasto on odgovara na pitanja vise od ostalih ucesnika debate. Bez obzira sto se Tramp sinoc par puta uplatkao, ne verujem da ce to da utice na ishod izbora u utorak - pobedjuje Tramp. Zanimljivo je da su Kasic i Karson sve vreme izbegavali konfrontaciju sa Trampom, iako im je moderacija postavljala vrlo provokatvna pitanja u vezi nekih Trampovih stavova koji su u suprotosti sa stavovima ove dvojce. Izgleda da Kasic i Karson imaju plan da budu deo administracije buduceg pretsednika (VP i surgeon general).
Eraserhead Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Juce sletih u Boston i upalih TV u sobi kad ono debata ovih cudovista. I pored svih 'vidi kakva ti je glava' komentara, Trump izusti nekoliko iznenadjujuce normalih stavova koji sigurno nisu mainstream GOP. Apsolutno. Mada slaba vajda od toga kad su ostali stavovi toliko bolesni. Ono "The wall just got 10ft taller" najbolje opisuje o kakvom se sumanutom coveku radi. GOPerima je trebalo 9 meseci da shvate da taktika mi cemo da se pretcvaramo da se nista ne desava i igramo nasu igru a ljudi ce da shvate da smo mi fini i da glasaju za nas nece proci. Osim toga koliko god ono sto prica Tramp ljudima nudi neku politiku a ovo sto pricaju ostali je bilo trosenje vremena u okvirima starih politickih postulata. Na kraju dolazimo do toga da je GOP ovakva kakva je stranka koju je pregazilo vreme. Nije presudno ali je moj utisak da nijedan republikanac kog poznajem nije protiv gej brakova. Koja se u poslednjih 20 godina nije promenila iako se Amerika promenila. Tako da Donald to pomera stvari sa statusa quo sto je dobro i ako ne uzme nominaciju GOPovci mogu da mu zahvale sto je bio tu da promesa tu ucmalu baru. Rubio je iznanadio. Izgleda da nije ni glup ni netalentovan samo je bio zaglavljen u tu GOPovsku ucmalost. Videcemo da li se kasno probudio. U svakom slucaju pokazao je da Tramp moze biti povredjen u direktnom duelu. Ono sto je mozda jos vaznije, Rubio je ovo sinoc pretvorio u two man race. Cruz se nije snasao i vise je delovao kao neko ko pomaze Rubiu da udari po Trampu nego treca opcija. Ono sto brine je to da ako Tramp dobije nominaciju nemam utisak da ce Hilari moci da izadje iz svoje 20 godina stvarane ljusture i suprotstavi mu se na njegovom terenu kao Rubio juce. Cak mislim da bi Bernie tu odradio bolji posao.
189- Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 gledao sam ovo vrlo malo nocas. glavni utisak mi je da trump samo nadglasava rivale i tako ih spusta, bez obzira kakve argumente ili pitanja postavljaju rivali. sta se najvise zamera rubiu? osim onog nesrecnog ponavljanja jedno te iste stvari. izgledao je normalno za razliku od ostalih. samo mi se nije svidelo da se gledaoci, kolegama obraca sa 'guys'...
malkin Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 (edited) čovek je prvi tea party senator, po glasanju u senatu ni za trunku manje radikalan od npr Kruza. samo je sve to na brzaka zaboravljeno kako bi se umio i upristojio i pretvorio u mejnstrim GOP kandidata. Edited February 26, 2016 by malkin
Eraserhead Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 čovek je prvi tea party senator, po glasanju u senatu ni za trunku manje radikalan od npr Kruza. samo je sve to na brzaka zaboravljeno kako bi se umio i upristojio i pretvorio u mejnstrim GOP kandidata. Njegov rift sa tea party traje vec par godina. Sada se samo ubrzao iz razloga koje navodis.
WTF Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Kao prvo, treba imati na umu da tzv. "moderates", Kasich i Rubio uopste nisu moderate (centristi) po mnogim socijalnim pitanjima - abortus, LGBT prava, "religiozne slobode". To sto su po pitanju imigracije normalniji od Trumpa, dobro to je (bar retoricki) svako, cak i Ted Cruz. Svi su sinoc bili odusevljeni Rubiom i njegovim napadima na Trumpa, ja nesto nisam bio impresioniran. Trump je otprilike skupio svoju koaliciju zatucanih zealota i nikakvi napadi tu njega ne mogu da uzdrmaju. Dzaba Rubiu i drugima to sto pritiskaju Trumpa, on za sada dobija sa svojom simplistickom "everything is gonna be amazing/great/wonderful when I am president"/"we're gonna win, kick ass and make America great again" porukom, jebes detalje, jebes planove, jebes realnost. Jednostavno covek operise u nekom drugom koordinatnom sistemu. Drugi utisak je da Kasich i Carson gube vreme na debatama i na svojim kampanjama jer za njih je ova kampanja prakticno zavrsena. Bolje i korisnije bi im bilo da se vrate upravljanjem 1 Buckeye State odnosno neurohirurgiji.
Dimitrije Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Kasic je zesci "jastreb" u spoljnoj politici.
Budja Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Ne slazem se. Rubiov napad jeste bio efikasan. No problem je drugde. Kada je Kristi rasturio Rubia bilo ih je 7-8 u souu, i to je bilo neocekivano. Mediji se slazu da je sinoc Rubio efikasno napao Trampa, ali se cesto koristi rec "Cruz and Rubio ganged up on Trump". Drugim recima dvojica protiv jednog a pri tome taj 1 jeste bio phoney ali je bio glasan kao ova dvojica. Taj napad je bio ocekivan pa ce efekat biti manji. Doprinece boljem pozicioniranju Rubia, ali ako ih Tramp pomete u super utorku, to nista ne vredi.
malkin Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 (edited) Hahah Kristi podržao Trampa. u opakoj konkurenciji, malo je gorih likova u GOP od debelog. Christie and Trump are taking questions. Christie dismisses the notion that senator Marco Rubio flustered Trump at the Houston debate. “The fact of the matter is, no one’s gonna get inside this guy’s head... there is no better fighter than Donald Trump,” says Christie. “He’s going to fight for the American people. And you didn’t hear Senator Rubio talking about that this morning. Edited February 26, 2016 by malkin
Janko Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 znaci Tramp/ Kristi vs Hilari/Kastro* * nije taj :D
malkin Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 ja ipak mislim da je Kesić zbog Ohaja bolji veep kandidat. plus ni Tramp nije blesav da se previše združi sa nekim kome bridgegate i grljenje sa Obamom vise nad glavom.
Recommended Posts