Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Donald Tramp je najgora opcija od svih mogucih losih opcija.  To je covek bez ikakve politicke vizije, bez politicke strategije i politike za resavanje problema, nedovoljno obrazovan i nedovoljno informisan u oblasti politickih nauka, sociologije i istorije, i osoba ciji temerament ga diskvalifikuje da bude na celu drzave.  Tramp je razonoda i zabava za mase kojima podilazi tako sto stimulise njihove nagore instikte (gramzivost, srebroljublje, ksenofobiju, sebicluk, nacionalizam).  To je muska i abartovana forma Sare Pelin.  Fenomen Tramp je vise ispit za ameriocki narod nego sto je ispit ko je najbolji predsednicki kandidat.  Ako ga izaberu, onda ce dobiti ono sto su zasluzili.

+1

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Donald Tramp je najgora opcija od svih mogucih losih opcija.  To je covek bez ikakve politicke vizije, bez politicke strategije i politike za resavanje problema, nedovoljno obrazovan i nedovoljno informisan u oblasti politickih nauka, sociologije i istorije, i osoba ciji temerament ga diskvalifikuje da bude na celu drzave.  Tramp je razonoda i zabava za mase kojima podilazi tako sto stimulise njihove nagore instikte (gramzivost, srebroljublje, ksenofobiju, sebicluk, nacionalizam).  To je muska i abartovana forma Sare Pelin.  Fenomen Tramp je vise ispit za ameriocki narod nego sto je ispit ko je najbolji predsednicki kandidat.  Ako ga izaberu, onda ce dobiti ono sto su zasluzili.

Ово је наравно написано са таквом дозом препотенције која је тако чест код људи који живе у кули од слоноваче коју прави академија. Прво иде дисквалификација индивидуе  користећи њену необразованост( са друге стране, напросто постоји врхунски интелектуалац, чији је муж исто био врхунски интелектуалац...oh wait...који обоје поседују супермоћи па треба да се смењују на трону, док њихов накот не одрасте и сазри), а онда се иде на интелектуално мокрење по маси...онако ангро. Полазна претпоставка је да смо ми паметн, а они ето глупи, и они су ту да нас слушају. Демократија тако не ради. Политичари су службеници оних којих их изаберу,демократија и јесте владавина осредњости, каквагод та осредњост била.  Не диктатура оних који преузимају одговорност за тешке одлуке, варајући на изборима. Трамп је хуља, намазана са десетину фарби, али он није део естаблишмента који овом земљом влада из Вашингтона већ сигурно четврт века, против жеља и интереса народа који живи у овој земљи, било да се то ради ратовима, афирмативним акцијама, покушајима да се уведе централизовано образовање и медицинска заштина.  Тај народ коме се урбани Срби тако са апетитом смеју заједно са професорчићима по унезверитетима који су иначе само слуге пузајућег фашизма у настанку, је и онакав и овакав, али још разуме вредност слободе, и очајнички се бори да исту задржи. Трамп је оружје у тој борби, које је можда као нуклеарна бомба, али Карл Ров, Бушови, и потпуни нестанак некаквих центристичких демократа им не остављају никакав избор.

Што се тиче бесплатног образовања, не ради се о томе да ли је оно математички могуће, већ да није политички изводљиво. Народ неће да плаћа додатни порез за то, па био он и 11 центи по галону. 

Posted (edited)

Ja sam pratio Trampovu kampanju i mnoge govore i mislim posve suprotno

Odlicno.  Dajte mi uvid u to sta je Trampova politicka vizija.  Kava mu je strategija?  Sta su mu "policies".  Ja sam mozda pristrasan pa ne vidim. Ono koliko ja uspevam da razumem Trampovu agendu na osnovuy njegovih javnih istupanja, ona se svodi na bombasticne i nerealne izjave.  Tu spadaju:

1. Zid na granici sa Meksikom cije ce troskove da plati Meksiko

2. Proterivanje 11 mil ilegalnih imigranata.

3. Ukidanje Obaminog plana zdravstvenog osiguranja (u zamenu za sta?).

4. Naoruzavanje tako da ostatak sveta drhti od straha.

5. Trgovinski rat sa Kinom (kojoj inace SAD duguju ~7% svog GDP).

6. Zabrana imigracije muslimana,.... 

Ja bih rekao da ovo cak nisu ni Trampovi politicki stavovi, nego njegove baljezgarije koje jedan znacajan segmnent americkog stanovnistva zdusno podrzava, i koje jedn drugi, posve drugaciji segment drustva uveseljavaju, a koji su skupa ciljna grupa Trampove kampanje.

Edited by Dimitrije
Posted

Ово је наравно написано са таквом дозом препотенције која је тако чест код људи који живе у кули од слоноваче коју прави академија. Прво иде дисквалификација индивидуе  користећи њену необразованост( са друге стране, напросто постоји врхунски интелектуалац, чији је муж исто био врхунски интелектуалац...oh wait...који обоје поседују супермоћи па треба да се смењују на трону, док њихов накот не одрасте и сазри), а онда се иде на интелектуално мокрење по маси...онако ангро. Полазна претпоставка је да смо ми паметн, а они ето глупи, и они су ту да нас слушају. Демократија тако не ради. Политичари су службеници оних којих их изаберу,демократија и јесте владавина осредњости, каквагод та осредњост била.  Не диктатура оних који преузимају одговорност за тешке одлуке, варајући на изборима. Трамп је хуља, намазана са десетину фарби, али он није део естаблишмента који овом земљом влада из Вашингтона већ сигурно четврт века, против жеља и интереса народа који живи у овој земљи, било да се то ради ратовима, афирмативним акцијама, покушајима да се уведе централизовано образовање и медицинска заштина.  Тај народ коме се урбани Срби тако са апетитом смеју заједно са професорчићима по унезверитетима који су иначе само слуге пузајућег фашизма у настанку, је и онакав и овакав, али још разуме вредност слободе, и очајнички се бори да исту задржи. Трамп је оружје у тој борби, које је можда као нуклеарна бомба, али Карл Ров, Бушови, и потпуни нестанак некаквих центристичких демократа им не остављају никакав избор.

Што се тиче бесплатног образовања, не ради се о томе да ли је оно математички могуће, већ да није политички изводљиво. Народ неће да плаћа додатни порез за то, па био он и 11 центи по галону. 

Dobro Vasicu.  Mogao si da pocnes od "Tramp je hulja....".  Na zalost, tvoj osecaj inferiornosti (iz ne znam kojih razloga) svako obracanje nekome ko ima drugo glediste od tvoga mora da pocne sa uvredama i pridikama ne bi li time sebi povcao ugled u sopstevenim ocima, odagnao nelagodu i dezavuisao sagovornika. 

Posted

Odlicno.  Dajte mi uvid u to sta je Trampova politicku viziju.  Kava mu je strategija?  Sta su mu "policies".  Ja sam mozda pristrasan pa ne vidim. Ono koliko ja uspevam da razumem Trampovu agendu na osnovuy njegovih javnih istupanja, ona se svodi na bombasticne i nerealne izjave.  Tu sp[adaju:

1. zid na granici sa Meksikom cije ce troskove da plati Meksiko

2. Proterivanje 11 mil ilegalnih imigranata.

3. Ukidanje Obaminog plana zdravstvenog osiguranja (u zamenu za sta?).

4. Naoruzavanje tako da ostatak sveta drhti od straha.

5. Trgovinski rat sa Kinom (kojoj inace SAD duguju ~7% svog GDP).

6. Zabrana imigracije muslimana,.... 

Ja bih rekao da ovo cak nisu ni Trampovi politicki stavovi, nego njegove baljezgarije koje jedan znacajan segmnent americkog stanovnistva zdusno podrzava, i koje jedn drugi, posve drugaciji segment drustva uveseljavaju, a koji su skupa ciljna grupa Trampove kampanje.

Ja ne živim u Americi i nikada tamo nisam ni bio ali svoje utiske baziram na praćenju aktuelne kampanje i odgledao sam možda i desetak i više Trampovih govora jer me on kao politička figura intrigira. Elem, jako je teško razgovarati sa vama jer ste vi tamo i verovatno jako bolje upoznati sa problemom ali ajde...Amerika mnogo gubi kroz te sulude trgovinske ugovore o slobodnoj trgovini sa celim svetom, sa Kinom koja ima veštački nizak Juan i samim tim jeftinu radnu snagu itd. Slično je i s Japanom i drugima (Japanu Amerika duguje više nego Kini, juče je to pominjao i iznosio cifre), vojsku je pominjao ali više u smislu "plašiće nas se jer ćemo imati bolje komandatne i bolje opremljeniju vojsku" (tvrdi kako se vojska pod pritiskom raznoraznih lobija oprema preskupom i nekvalitetnom opremom i oružjem)...čisto sumnjam da će da gruva pare koje nema u vojni budžet, mislim da će da smanjuje Američki angažman gde stigne (pominjao Japan, Nemačku, Južnu Koreju itd. ništa konkretno ali eto naznaka)...za Obamaker tvrdi kako je preskup i loš ali da će ga zameniti boljim!? Pominjao je pre neki dan kako, ako on postane predsednik, niko više neće umirati na ulici i kako će zbrinuti te ljude (kako, nije rekao)...pominjao je milijarde dolara profita farmaceutskih kompanije, lekova koji su najskuplji na svetu u Americi i suludog zakona koji vlastima zabranjuje cenkanje oko cene lekova. Pominje lobije i korupciju u Vašingtonu...Taj zid na granici sa Meksikom, ako sam ja to dobro shvatio, već postoji i funkcioniše...on je samo pričao kako će da ga proširi i da postane bolji i funkcionalniji...  

Posted

Oni i dalje mogu da idu u skolu samo moraju da se zaduze.

Posted

Ja se delimicno slazem, ali mislim da je Ted Cruz ipak opasniji,  Za razliku od Trumpa koji nema politickog pedigrea i iskustva, i u slicaju da postane sledeci predsednik bilo bi mnogo lakse iskontrolisati neke njegove ideje i planove koji bi bili u duzem roku katastrofalni za ovu zemlju.  Cruz je sa druge strane mnogo opasniji igrac koji ima politickog iskustva i zna kako radi masina iza kulisa.  

Posted

Trampov pristup zidu i Meksiku (koji ce Meksiko da plati!) je ono sto se navjise vidi i sto je nesumnjivo bigotry.

U ostalim temama, vise je stvar stila nego sustine. Recimo, u jednoj debati Kruz i Rubio su se utrkivali ko ce pre da bombarduje Severnu Koreju. Tramp je rekao, ako se ocisti od bombasticne retorike, to je kineski problem i tako ga treba gledati. Ko je tu pametniji?

Onda dodje Bliski Istok. Kruz: tepih bombardovanje, ukljucujuci skole, bolnice, sveee... Rubio: ne, ne, treba mi da platimo lokalce da razbiju ISIS i ratuju protiv Irana. Onda Tramp kaze, treba da bombardujemo kamione sa naftorm i rafinerije. Bez para je ISIS cao. Opet, cija je logika tu razloznija? 

Da ne pominjem stav o irackom ratu.

Zdravstvo. Tramp je rekao da se ne moze pustiti da ljudi umiru po ulicama. Drugim recima, niko nece dirati Medicare (je li se tako zove onaj drzavni program za stare?).

Porezi. Cak je i tu, cini mi se, Tramp ok sa nekim povecanjem poreza.

Meni se cini da je do sada je Tramp najvise uradio na razbijanju republikanskih politickih tabua.

Njegov stil komunikacije, bigotry (Meksikanci i muslimanska imigracija; odnos prema zenama u javnoj sferi) je odvratan, ali ja sa nekih par hiljada kilometara razdaljine sa juga mislim da deo biraca to tumaci kao namerno preterivanje, kao straight talk, kao pobunu protiv "politicke korektnosti".

Posted

Trampov pristup zidu i Meksiku (koji ce Meksiko da plati!) je ono sto se navjise vidi i sto je nesumnjivo bigotry.

U ostalim temama, vise je stvar stila nego sustine. Recimo, u jednoj debati Kruz i Rubio su se utrkivali ko ce pre da bombarduje Severnu Koreju. Tramp je rekao, ako se ocisti od bombasticne retorike, to je kineski problem i tako ga treba gledati. Ko je tu pametniji?

Onda dodje Bliski Istok. Kruz: tepih bombardovanje, ukljucujuci skole, bolnice, sveee... Rubio: ne, ne, treba mi da platimo lokalce da razbiju ISIS i ratuju protiv Irana. Onda Tramp kaze, treba da bombardujemo kamione sa naftorm i rafinerije. Bez para je ISIS cao. Opet, cija je logika tu razloznija? 

Da ne pominjem stav o irackom ratu.

Zdravstvo. Tramp je rekao da se ne moze pustiti da ljudi umiru po ulicama. Drugim recima, niko nece dirati Medicare (je li se tako zove onaj drzavni program za stare?).

Porezi. Cak je i tu, cini mi se, Tramp ok sa nekim povecanjem poreza.

Meni se cini da je do sada je Tramp najvise uradio na razbijanju republikanskih politickih tabua.

Njegov stil komunikacije, bigotry (Meksikanci i muslimanska imigracija; odnos prema zenama u javnoj sferi) je odvratan, ali ja sa nekih par hiljada kilometara razdaljine sa juga mislim da deo biraca to tumaci kao namerno preterivanje, kao straight talk, kao pobunu protiv "politicke korektnosti".

Ume Trump ponekad da kaze neke veoma dobre i racionalne stvari.  Veliki deo spoljne politike, promene campaign finance zakona, jos mnogo drugih stvari su sasvim OK.  Problem je u tome sto ti normalni stavovi nije to sto mu donosi popularnost, nego upravo one nacionalisticko-fasistcko-ksenofobne izjave i ideje.  To je nazalost taj zatucani deo naroda kome je najveci problem "politicka korektnost", znaci nek i dalje klizimo u siromastvo, lose zdravstvo i obrazovanje, nek vladaju elite protiv koji se satro bunimo, nema veze, sve dok mozemo nekog Afroamerikanca ili Latinosa da zovemo kako hocemo i po mogustvu da sto vise gledamo kako neke ubijaju po ulicama ili sprovode na furgone za Mexico.  Uopste ne cudi sto se ljudi poput Vasica loze na njega.

Posted (edited)

Kruz je opasniji od Trampa jer je intiligentan a ujedno i zao.  Medjutim, Kruz nije dobar igrac jer nije u stanju da stvori politicke saveznike i prijatelje tako da otpada kao konkurent.  Tramp je opasan jer nije kompetentan da vodi drzavu.  To je najveca opasnost koja od njega preti.  On ce da uci posao na radnom mestu, a s obzirom na njegov temperament i nedostatak iskustva i znanja u politici, to ucenje ca da se obija o glavo ovdasnjem narodu.

Republikanski politicki tabui su 2. amandman, velika vlada, podizanje poreza, jaka vojska, pravo na abortus, Obamino zdravstveno osiguranje, drasticno protiv ilegalne imigracija/imigranata. Ni jedan od ovih tabua Tramp nije razbio, vec ih je podrzao.  Stavise, neke svoje stavove je drasticno menjao i prilagodjavao republikanskim tabuima da bi stekao podrsku republikanskih glasaca.  Mnogo vise nego sto je to svojevremeno radio Romni. 

To sto Tramp tvrdi da za njegovog mandata niko nece da umire na ulici, tvrde i tvrdili su svi kandidati i svi predsednici. Jedini koji je nesto pokusao i donekle uspeo da uradi je Obama i Mit Romni u Masacusetsu.  Sta ce Tramp da ponudi u zamenu za Obamin sistem osiguranja?

Edited by Dimitrije
Posted

ako se podje od pretpostavke da je amerika banana drzava u kojoj promena predsednika izaziva potres u sistemu od cak dve politicke partije i da kompletna finansijska, vojna ili vec ne-znam-kakva masinerija zavisi od par ideja jednog coveka, onda je tramp opasan.

ali gledajuci moc ambasada™, bez cijeg amina skoro ne moze da prodje promena u bilo kom delu sveta, suludo je verovati da se to moze dogoditi na njihovom tlu.

promene se dogadjaju ali ne (samo) voljom glasaca koji gledaju predizborne debate.

Posted

Dobro Vasicu.  Mogao si da pocnes od "Tramp je hulja....".  Na zalost, tvoj osecaj inferiornosti (iz ne znam kojih razloga) svako obracanje nekome ko ima drugo glediste od tvoga mora da pocne sa uvredama i pridikama ne bi li time sebi povcao ugled u sopstevenim ocima, odagnao nelagodu i dezavuisao sagovornika. 

Ја уопште немам портебу да дезавуишем саговориника. Нити осећај инфериорности. Једноставно кажем да већина људи заспослених у акадеимији имају некакав препотентни одннос према обичном свету, спрдају се са њиховим начином живота, храном, аутомобилима, узимајући за еталон себе као каво чудо софистицираности. Међутим, из личног искуства и то нарочито међу онима који се баве хуманистичким наукама академија је пуна идеолога, политичара у покушају, који су успут и необразовани. Уместо да седе читају, раде на себи, пишу радове, они се баве затупљивањем маса. И онда се још подсмевају. Мене напросто нервира то лицемерје. Кад ми шмизла која је у животу написала два чланка за опскурне журнале каже да је Бен Каросн глуп, , а она је ето паметна, како да човек не пошандрца. Успут, хвала ти много на призи за моје психичко здравље.

• Create New...