Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

Dela latino populacije... to cesto cujem. No kod Latinosa postoji prilican nedostatak solidarnosti. Konkretno Meksikanci i Portorikanci se ne mirisu, a Kubance bas niko ne voli. A Rubio je Kubanac. Floridu bi skoro sigurno dobio, ali cinjenica da je Kubanac mu ne bi mnogo pomogla u, recimo, Koloradu.

Kubanci su ekonomski jaci i time politicki uticajniji u odnosu na druge latinose.  Na Floridi, koja je velika drzava i koja nosi veliki broj delegata, i gde zivi gro kubanske populacije u SAD, pobeda republikanskog kandidata u novembru bi mogla da bude odlucujuca za izbornu pobedu.  U Koloradu mu latinski glasovi nece mnogo pomoci, ali pomoci ce mu u Nevadi i Novom Meksiku, koje su "swing states".

Edited by Dimitrije
  • Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nema ni kod mene, a bitnost tih izbora je, svidjalo se to mnogima ili ne, od globalnog znacaja. Sto se mene tice, posao mi dobrim delom zavisi od ekonomije USA, a kao neko ko ima registrovanu firmu i kancelariju u USA (i ukupno proveo skoro 6 meseci tu u 2015 godini) me se i te kako tice. Na privatnom i poslovnom nivou.

Ja mislio da ti je tematika daleko od ociju/srca, kad ono bas suprotno. Tim pre je za cudjenje tvoja metodologija prognoziranja kraja utakmice koja jos nije ni pocela.  

A sto se tice toga da ti zivot zavisi od americke ekonomije... pa zavisi i meni, al' ne razumem kakve to veze ima sa predsednickim izborima? Mozda ocekujes da ako republikanci pobede da bi smanjili porez koji tvoja firma placa? Ako je to u pitanju onda mi nije jasno zasto ti je uopste simpatican Sanders, on je jasno rekao da ce da pozatvara silne tax loopholes koje firme koriste da placaju manji porez, sto je efektivno povecanje poreza koje placaju firme.

Posted

Kubanci su ekonomski jaci i time politicki uticajniji u odnosu na druge latinose.  Na Floridi, koja je velika drzava i koja nosi veliki broj delegata, i gde zivi gro kubanske populacije u SAD, pobeda republikanskog kandidata u novembru bi mogla da bude odlucujuca za izbornu pobedu.  U Koloradu mu latinski glasovi nece mnogo pomoci, ali pomoci ce mu u Nevadi i Novom Meksiku, koje su "swing states".

Pa mogao sam i da dodam Nevadu i N.M kada sam rekao 'recimo Kolorado'. Nema tu mnogo Kubanaca, sve su to poreklom Meksikanci.

Ono sto je bitno u tim drzavama je koliko uopste ima politicara na bilo kom nivou koji su (1) republikanci (2) Latinosi i (3) voljni da ubedjuju neopredeljene (uglavnom) Latino-meksose da izadju i da glasaju za 1 Kubanca koji ima... kakav tacno odnos prema ilegalnoj emigraciji koja se tice bukvalno svakog Latino-meksikanca iz tog regiona Amerike?

Posted

Sto se spoljne politike tice nece se mnogo promeniti. Sve i da Bernie dobije, sutra ce neki diktaror da popusi revoluciju pa ce ljubiteljima FB "cinjenica" i "citata" kojima je amerika kriva i kada im se ne dize ona i dalje biti kriva a Obamu ce samo zameniti Sanders.

Posted

Ja mislio da ti je tematika daleko od ociju/srca, kad ono bas suprotno. Tim pre je za cudjenje tvoja metodologija prognoziranja kraja utakmice koja jos nije ni pocela.  

A sto se tice toga da ti zivot zavisi od americke ekonomije... pa zavisi i meni, al' ne razumem kakve to veze ima sa predsednickim izborima? Mozda ocekujes da ako republikanci pobede da bi smanjili porez koji tvoja firma placa? Ako je to u pitanju onda mi nije jasno zasto ti je uopste simpatican Sanders, on je jasno rekao da ce da pozatvara silne tax loopholes koje firme koriste da placaju manji porez, sto je efektivno povecanje poreza koje placaju firme.

Ne, uspeh mog posla zavisi direktno od boljitka sto veceg broja obicnih ljudi, da ne idem sad u detalje. Sto se tice poreza, mala smo mi firma da bi imali opcije po Kajmanima i slicno. A ako zaradjujemo, porez mi nije frka. Sve je to uracunato u projekcijama, forecastima i cashflowima.  Sanders mi je simpatican zato sto je iskreniji i neiskvaren, sto nije slucaj kod svih ostalih kandidata, ciji god da su. 

Posted

Berni Sanders po prvi put nudi biracima mogucnost da se u SAD uspostavi socijal-demokratski sistem po ugledu na zemlje zapadne Evrope.  Za vecinu mladih ljudi u SAD, koji nemaju nikakvo iskustvo sa onim sto se zove "Americki san" (niti ce ga ikada imati), socijal-demokratija je privlacnija od postojeceg politickog sistemna u SAD.  Berni Sanders nece biti nominovan, ali njegov program i kampanja primorace Klintonku da napravi iskorak ulevo.  Da li ce Sandersove ideje politicke ( ja bih rekao i socijalne) revolucije pustiti koren u SAD ostaje da se vidi.  Severoistok i severozapad i gornji srednji zapad su im naklonjeni.  Ostatak SAD se i dalje grcevito drzi za novcanik, Bibliju i pistolj.

Па Библија, пиштољ и новчаник су њихови. Осим пар држава на Средњем Западу и Тексаса скоро све су у стању преманентног необјављеног банкрота. Ту предњаче Калифорнија, Илиној, и готово све на Североистоку. У већини побројаних има више оних који примају помоћ него што раде. Ту нема никакве соција-демократије у изгледу, већ само мултипликације беде. Како ствари стоје оно што чека Америку није Минесота као пример успешне владавине демократа, него Мичиген са Детроитом, Њу Џерзи, Њујорк или Илиној...

Posted

Koliko sam pratio dosadasnje izbore, cini mi se da deo nize srednje klase koji glasa za Demokrate vise glasa za Klintonku nego za Sandersa.  Zanimljivo je da su u Nevadi radnicki sindikati bili podeljeni: vodjstvo je podrzalo Klintonku a clanstvo Sandersa.  Zbog toga je jedan od najvecih sindikata - kulinarski sindikat - odlucio da ne daje podrsku ni jednom od kandidata.  Deo nize srednje klase koja ce da glasa za republikanskog kandidata (oni koje nazivaju White Trash), nikada nece da glasa za Sandersa ili bilo kog demokratskog kandidata.

У Ајови на кокусу за њу су само биле средовечне жене и понеки од њихових мужева. 

Posted

Pod uslovom da su 49.9% demokratskog kokusa u Ajovi sacinjavale "srednjovecne zene i poneki od njihovih muzeva"

Posted

Pod uslovom da su 49.9% demokratskog kokusa u Ajovi sacinjavale "srednjovecne zene i poneki od njihovih muzeva"

Ја говорим о мом месту. Берни је ту разбио. 

Posted

Tako, budi precizan.  Ja znam da ti imas sklonosti ka preterivanjima, ali pokusavaj malo da se rukovodis prema jelinskoj formuli: "Pan metron ariston". 

Posted

Sanders mi je simpatican zato sto je iskreniji i neiskvaren, sto nije slucaj kod svih ostalih kandidata, ciji god da su.

Mislim da je ovo presudno kod dede i da je zato ovoliko popularan.

slučajno poslato sa TT

Posted

Meni je samo smesna ona opaska da su se tu sad relativno skoro zadnjih par decenija pojavili neki zli oligarsi koji uzurpiraju "sistem".

Ako postoji drzava u kojoj je ogoljenost politike koja je svuda ista iza stranacke zavese ocigledna to su USA od osnivanja.

Ono gde Amerika postepeno klizi u provaliju od kraja WW2 su klasicni grabeshki apetiti krupnih kapitalista koje sada nikako da zasiti ni 80% sveta a home je tu collateral.

Predsedniku tu moze ako je gromada eventualno da prichepi korporativizam da daje vishe mrvica plebesu, ne iz nekog toboz humanizma nego jer alavost cesto zna da bude kontraproduktivna do te mere da izjedes granu na koju sedis. Ali Sanders nije Ruzvelt tako da pisi propalo.

Posted

Vi frn1872 kao da zaboravljate na period grabljivca tipa Karnagija, J. P. Morgana, Vanderbilta, Rokfelera koji su krajem XIX i pocetkom XX drmali privredom i politikom SAD, sve dok ih Tedi Ruzvelt nije obuzdao svojim zakonima protiv korporacija ("Antitrust Laws") i podrskom radnickim sindikatima.  To obuzdavanje korporacija je trajalo sve dok ih Regan nije pustio sa uzde a svi potonji predsednici nisu pokusali da ih zauzdaju.  Sanders nije Tedi Ruzvelt jer nema podrsku establismenta i to je njegov najveci problem.

U vezi vookelainog komentara: Sandersovoj popularnosti ne doprinosi toliko njegova navodna iskrenost i neiskvarenost (jer on je covek koji je skoro pola veka u politici) koliko neiskrenost i beskrupuloznost njegove politicke rivalke.  Bez obzira, mislim da je Sandersova ideja o "politickoj revoluciji" glavni razlog njegove popularnosti.  Kao sto sam vec ranije napisao, ta ideja je izuzetno prijemciva mladjim generacijama koje poticu iz srednje klase a ima znacajnu podrsku i dobrog dela njihovih roditelja.

Posted

nemojte onda da se cudite, gosn. dimitrije, sto mnogo od vasih sunarodnika podrzavaju trumpa, kad vi navodite tedija r. kao pozitivnog primera za pretsednika. alfa muzjak, totalitarist, politicki oportunista... itd.

vazno ste vanderbilta, coveka koji je rusio monopole i tokom cele biznis karijere, dali u steam ships ili railway, smanjivao cene usluga - naveli kao primer monopoliste ili tkz. robber barona. zato vam i sanders izgleda kao validan kandidat, iako je komunjarski tikvan.

Posted

Nakon Vucica, Djulijani ponovo u akciji.

In an email Sunday night, Trump confirmed that Giuliani has become part of his inner circle as he navigates the 2016 terrain and hotly contested primaries.
  • Create New...