Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Bernie je do sada uvek bio beskompromisan, sto ga je i dovelo u poziciju da ili bude vrhovnik ili nista. Tako da ocekujem - nista.

ObiW, sta si se tako uznemirio, kao da sam ti u rod dirnuo. Hillary nece postati predsednik, nije tu nista crno-belo. Kampanja kakvu ce GOPeri imati protiv nje ce biti toliko prljava i direktna da ce sva ona sranja sto je Barry doziveo biti jedno malo nista naspram toga. Veliki ulog je u pitanju oko SUpreme COurt, itd.

Ocekujem da ce GOP kandidat biti ipak Rubio, ali sve i da je Trump ostajem pri svojoj prognozi oko babe.

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dragance, s obzirom na bizarnu ponudu republikanskih kandidata, mislim da ce Klintonka da pobedi jer ce demokratski glasaci, ukljucujuci manjine, kao i vecina nopredeljenih glasaci da glasaju za nju.  Tramp ima svojih 30+% republikanskih glasaca i, pretpostavljam manji deo neopredeljenih (manje obrazovani deo), ali on ne moze da pobedi bez podrske manjina, osim ako se ne otkrije neki novi skandal vezan za porodicu Klintonovih sto je s obzirom na reputaciju i istoriju moguce.

To stoji da je GOP ponuda ocajna, i ocajna je vec vise od decenije. Primaries im je najveca antireklama, jer tu moraju da budu ekstremi da bi dokazali kako su veci katolici od Pape (osim Trumpa :D ).

Ali sve ce to pokusati sakriti kada dodje ono najvaznije. Rekoh da Kklintonka nece biti predsednik, jer ocekujem dosta podmetanja od strane "email istrage", sve i da dobije vecinu na izborima. Supreme Court nominacije su nesto oko cega ce GOP naci mir u kuci radi "greater evil good". 

Posted

usro bi se u celu svoju priču kad bi bio potpredsednik nekome ko je dobio toliko i toliko para od Goldmana i sličnih. s obzirom na to da se u dosadašnjoj karijeri pokazao kao političar od integriteta mislim da je skoro nemoguće da to prihvati.

btw, vi koji očekujete da HRC iskorači ulevo, iskreno me zanima šta tačno pod tim mislite. iskorak u smislu retorike ili politike koju bi vodila kao predsednik? ovo prvo je prazno i ne bi predstavljalo neku korist od Bernijeve kampanje.

i u kom smislu ulevo? ka Bernijevim pozicijama spram Wall Streeta i novca u politici ili nešto drugo?

i priča o Klinton-Senders ticketu i priča o guranju Hilari ulevo mislim da dosta potcenjuju političke razlike između Bernija i Hilari. ali to svakako zavisi od toga šta se podrazumeva pod iskorakom, pa zato pitam.

Posted (edited)

Meni je ok taj otklon Trampa od nekoliko svetih tema republikanaca - jebote, kako će se razlikovati kandidati ako svi drndaju isto - pro life, pro guns, manja government, preventivni udari, Amerike se svi moraju plašiti. Jebote, postali su sekta u kojoj su neke teme totalno off limits. (Tipa kako su napušili Trampa kad je rekao da je Buš jr. zasrao sa Irakom) Malo će ih razmrdati Tramp, ako ništa drugo, da skapiraju da će ih ta tvrdoglavost u kombinaciji sa demografijom odvesti u istoriju.

Edited by James Marshall
Posted

Dragance, s obzirom na bizarnu ponudu republikanskih kandidata, mislim da ce Klintonka da pobedi jer ce demokratski glasaci, ukljucujuci manjine, kao i vecina nopredeljenih glasaci da glasaju za nju.  Tramp ima svojih 30+% republikanskih glasaca i, pretpostavljam manji deo neopredeljenih (manje obrazovani deo), ali on ne moze da pobedi bez podrske manjina, osim ako se ne otkrije neki novi skandal vezan za porodicu Klintonovih sto je s obzirom na reputaciju i istoriju moguce.

Gospodine Zorge, uz svo duzno postovanje glasanje za Trampa ssamo da bi napakostili Klintonki (a ne zato sto su vase ideje saglasne sa Trampovim) bice veca glupost od onoga sto ste gore napisali.  Moja preporuka je da ne izadjete na izbore ili da ubacite prazan listic u glasacku kutiju.  Time cete bolje da izrazite vas stav nego davanjem glasa Trampu.

svi koji su glasali za Sandersa na stranackim izborima ce glasati za HRC na predsednickim?

tesko. 

Posted

Hilari vec pravi otklon ulevo, bar retoricki.  Ona (i njen muz) su se vrlo dugo izjasnjavali kao umereni cak i fiskalno konzervativni.  Danas sebe otvoreno naziva progresivnom, doduse najvise po pitanju agendi vezanih za rasnu i rodnu nejdnakost, policijsku brutalnos, LGTB prava, ilegalnu imigraciju.  Medjutim, buduci da Sandersovu politiku prihvata veliki broj glasaca, Hilari ce morati da tera i deo Sandersove agende u vezi reforme politickog sistema da bi pridobila njegove pristalice.  U protivnom, dobar deo njih moze da apstinira i time umanji njene sanse na izborima u novembru.  Bez obzira koliko bila beskrupulozna, ako dobije predsednicki mandat, morace deo izbornih obcanja da pokusa da ispuni.

Dragance, naravno da ce biti podmetanja od strane GOP-a i onih koji im stite ledja.  Medjutim, neko ko je od Goldman Saksa za jednocasovno predavanje dobio honorar od $675000 i koji ima preko 90% demokratskog partiskog establismenta (ukljucujuci i trenutnog Predsednika) na svojoj strani, isto tako ima jaka ledja.

Rubio nije preterano pametan, niti preterano lukav, da bi mogao da naudi prepredenoj, iskusnoj i inteligentnoj Klintonki.  Rubiovi politicki aduti su prevrtljivost, umiljatost i podrska dela latino-populacije.  Taj do kraja kampanje, cim izadju iz Bible-belta, moze da postane politicar centra i bi-partijskog kompromisa.

Posted (edited)

zar nije bila prica ovde na forumu da se deo biraca dvoumi izmedju Sandersa i Trumpa?

meni to zvuci logicno. 

Edited by ravena
Posted

svi koji su glasali za Sandersa na stranackim izborima ce glasati za HRC na predsednickim?

tesko. 

Ne znam.  Ja cu definitivno da apstiniram ukoliko Klintonka bude nominovana za demokratskog kandidata.

Posted

Bernie je do sada uvek bio beskompromisan, sto ga je i dovelo u poziciju da ili bude vrhovnik ili nista. Tako da ocekujem - nista.

ObiW, sta si se tako uznemirio, kao da sam ti u rod dirnuo. Hillary nece postati predsednik, nije tu nista crno-belo. Kampanja kakvu ce GOPeri imati protiv nje ce biti toliko prljava i direktna da ce sva ona sranja sto je Barry doziveo biti jedno malo nista naspram toga. Veliki ulog je u pitanju oko SUpreme COurt, itd.

Ocekujem da ce GOP kandidat biti ipak Rubio, ali sve i da je Trump ostajem pri svojoj prognozi oko babe.

Ma ja samo kazem da treba da uzivate u situaciji u kojoj se nalazite: iskljucite kompjuter i nema americkih izbora. To kod nas nema, i sve je gore sto se izbori priblizavaju. A sto se tice tvoje prognoze, tvoje demokratsko pravo je da ocenjujes kako ce se utakmica zavrsiti na osnovu toga kako su se reprezentacije zagrevale i ko je pevao himnu sa vecim elanom. O tome sta ja mislim o takvoj metodi prognoziranja necemo ovoga puta.

Posted

zar nije bila prica ovde na forumu da se deo biraca dvoumi izmedju Sandersa i Trumpa?

meni to zvuci logicno. 

Po meni to ne pravi smisla.  Njih dvojca imaju toliko dijametralno suprotne agende i stavove da ne vidim kako bi mogla da postoji dilema koga izabrati izedju njih dvojce.  Medju Srbima takva dilema postoji jer je Klintonka vidjena kao ovaplocenje zla.  Zbog toga Srbi navijaju za njene oponete i dvoume se ko od njih dvojce ima vece sanse da je porazi.  U SAD jos uvek nisam sreo nikoga (osim dela americkih Srba) koji se dvoume izmedju Trampa i Sandersa.

Posted (edited)

Koliko ja shvatam trendode, deo blue collar/lowe middle class je toliko pissed off, da se dvoume izmedju Trampare i Bernija.

Kod demokrata je statistika do sada brutalna: bogatuni i penzosi i oni blizu penzije za Hilari, omladina i oni ispod $50,000 za Bernija.

Ako uzmemo u obzir da baba nije Obama savim se moze ocekivati da deo omladine ostane kod kuce, dok  blue collar voters delom prebegnu republikancima jer im se fucka za LGBT, zene i Black Lives Matter. To su oni demokrati koji su drzali HIlari u igri 2008 (West Virginia) a koje je sada izgubila.

To jest, Obama je dobio na ogromnu izlaznost, ukljucujuci manjine. Tesko da Hilari tu vrstu operacije moze da ponovi.

Edit: Da ne zaboravimo, 2012 je rezultat bio 51:47. Dakle, obrne se nesto vise od 2% i cao.

Edited by Budja
Posted

Rubio nije preterano pametan, niti preterano lukav, da bi mogao da naudi prepredenoj, iskusnoj i inteligentnoj Klintonki.  Rubiovi politicki aduti su prevrtljivost, umiljatost i podrska dela latino-populacije.  Taj do kraja kampanje, cim izadju iz Bible-belta, moze da postane politicar centra i bi-partijskog kompromisa.

Dela latino populacije... to cesto cujem. No kod Latinosa postoji prilican nedostatak solidarnosti. Konkretno Meksikanci i Portorikanci se ne mirisu, a Kubance bas niko ne voli. A Rubio je Kubanac. Floridu bi skoro sigurno dobio, ali cinjenica da je Kubanac mu ne bi mnogo pomogla u, recimo, Koloradu.

Posted

Ma ja samo kazem da treba da uzivate u situaciji u kojoj se nalazite: iskljucite kompjuter i nema americkih izbora. To kod nas nema, i sve je gore sto se izbori priblizavaju.

Nema ni kod mene, a bitnost tih izbora je, svidjalo se to mnogima ili ne, od globalnog znacaja. Sto se mene tice, posao mi dobrim delom zavisi od ekonomije USA, a kao neko ko ima registrovanu firmu i kancelariju u USA (i ukupno proveo skoro 6 meseci tu u 2015 godini) me se i te kako tice. Na privatnom i poslovnom nivou.

Posted

Koliko sam pratio dosadasnje izbore, cini mi se da deo nize srednje klase koji glasa za Demokrate vise glasa za Klintonku nego za Sandersa.  Zanimljivo je da su u Nevadi radnicki sindikati bili podeljeni: vodjstvo je podrzalo Klintonku a clanstvo Sandersa.  Zbog toga je jedan od najvecih sindikata - kulinarski sindikat - odlucio da ne daje podrsku ni jednom od kandidata.  Deo nize srednje klase koja ce da glasa za republikanskog kandidata (oni koje nazivaju White Trash), nikada nece da glasa za Sandersa ili bilo kog demokratskog kandidata.

Posted

Mnogo realnija je promena politickog sistema.  Politicki sistem u danasnjim SAD nije demokratski nego plutokratski.  Narod vrlo malo odlucuje i ucestvuje (preko svojih deputata) u vrsenju lokalne i federalne vlasti.  Vlast je uzurpirana od strane finasijskih oligarha cija ekonomska moc se pretocila u politicku kad su u pitanju i izvrsna, i zakonodavna, i sudska vlast.  To nije bilo uvek tako i jos uvek postoje mehanizmi kojima se uticaj oligarha na americki politicki sistem moze da ogranici i da se uticaj i interesi srednje klase  vrate tamo gde su bili u proslom veku. 

Srednja klasa u Americi i drugde je uglavnom politicki lenja i uljuljkana a uzurpirano je uglavnom ono sto su sami prepustili.

Ljude vise zanima konzumerizam nego politicko angazovanje tako da je sasvim prirodno da ih muzu kao ovce.

Bilo je plutokratije i ranije samo sto je pritisak na sistem u kriticnim periodima bio mnogo veci.

• Create New...