Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

naravno da je free college moguc, ostvarljiv i realistican.

iste proserotine koje su pratile svojevremeno obamacare kao "socijalizam" i "mi garantujemo pursuit of happines ali ne happiness itself" sada se apliciraju na Brnija i njegove ideje.

10 c vise za galon benzina i eto ga free college.

Ne vidim kako bi se to sprovelo.  President Sanders izdaje executive order svim drzavnim univerzitetima i community collegima da prestanu da naplacuju tuition?

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ne vidim kako bi se to sprovelo.  President Sanders izdaje executive order svim drzavnim univerzitetima i community collegima da prestanu da naplacuju tuition?

Па не би био први који користи неуставне методе.  :fantom:

Комјунити колеџи су мањи проблем од унезверитета...Ми би одмах погубили послове. 

Posted

Drzava parama koje dobije od akcize na gorivo stipendise studente. 

Posted

Drzava parama koje dobije od akcize na gorivo stipendise studente. 

:lolol:

Posted (edited)

Berni Sanders po prvi put nudi biracima mogucnost da se u SAD uspostavi socijal-demokratski sistem po ugledu na zemlje zapadne Evrope.  Za vecinu mladih ljudi u SAD, koji nemaju nikakvo iskustvo sa onim sto se zove "Americki san" (niti ce ga ikada imati), socijal-demokratija je privlacnija od postojeceg politickog sistemna u SAD.  Berni Sanders nece biti nominovan, ali njegov program i kampanja primorace Klintonku da napravi iskorak ulevo.  Da li ce Sandersove ideje politicke ( ja bih rekao i socijalne) revolucije pustiti koren u SAD ostaje da se vidi.  Severoistok i severozapad i gornji srednji zapad su im naklonjeni.  Ostatak SAD se i dalje grcevito drzi za novcanik, Bibliju i pistolj.

Edited by Dimitrije
Posted

Berni Sanders po prvi put nudi biracima mogucnost da se u SAD uspostavi socijal-demokratski sistem po ugledu na zemlje zapadne Evrope.  Za vecinu mladih ljudi u SAD, koji nemaju nikakvo iskustvo sa onim sto se zove "Americki san" (niti ce ga ikada imati), socijal-demokratija je privlacnija od postojeceg politickog sistemna u SAD.

Ekonomskog. Ne bi oni imali nista protiv politickog sistema da je ekonomija kao sto je bila devedesetih. Problem je sto su od tada studentski krediti otisli u nebo, a pocetnicke plate to ne prate. Sto je najgore, poslova za koje su se skolovali uglavnom nema, i oni i posle diplomiranja rade bullshit poslove kao sto su fitness instructor, bartender ili welness coach, bez nade da ce ih ogrejati sunce. 

Berni Sanders nece biti nominovan, ali njegov program i kampanja primorace Klintonku da napravi iskorak ulevo.

E to sam i ja napisao svojevremeno, pa su se zaculi povici iz publike da sam ljubitelj Hilari. Samo napominjem, da se ne iznenadis kad krenu da zvizde sa galerije.

Da li ce Sandersove ideje politicke ( ja bih rekao i socijalne) revolucije pustiti koren u SAD ostaje da se vidi.  Severoistok i severozapad i gornji srednji zapad su im naklonjeni.

Ah, pa onda da ocekujemo uskoro besplatno univerzitetsko skolovanje u tim drzavama?  :misko: Single payer healthcare bi isto tako mogao u tim krajevima da se zacne.

Hocu da kazem, ako nema konsenzusa na federalnom nivou, sto ne bi recimo Masachusets ubacio te dve stavke u svoj budzet? Ne mora sa neba pa u rebra, mogu da recimo naprave prelazni period gde ce in state/out of state tuition da bude u razmeri 1:10, i da mandat za in-state bude recimo 2 year residency. Pa onda posle nekoliko godina ukinu in-state tution i ostave out of state kakav je sada,

Posted

Naravno da je sasvim ocekivano da Hillary bude nominovana. Sve drugo bi bilo ravno najvecem svetskom cudu. Ipak, emocije cesto nadvladaju ljude, koji bi iskreno hteli da deda bude predsednik ili, ako vec ne moze, onda da izmaltretira babu do kraja.

Samo da vam ovde vec unapred napisem da Hillary nece postati predsednik USA, nema sanse. MMW.

Posted

Dragance, kod tebe sve crno belo. Sanders gubi, al' gubi i Hilari - od Kruza, Trampa, uskrsnjeg zeke, nije bitno...

Opustite se i uzivajte, narocito ako ne zivite u Americi. Nece vam reklame vezane za izbore non-stop iskakati sa ekrana, nit ce vam volonteri kucati na vrata da porazgovaraju sa vama na temu izbora, niti ce komsije posaditi osamsto petsto znakova ispred kuce koji obavestavaju putnika namernika kako ta kuca namerava da glasa. 

Posted

Dok ne izaberete trigger happy kandidata. Onda mozemo da izadjemo na terasu da gledamo vatromet.

Posted

naravno da nece pobediti baba zato sto cu ja i (i jos njih par miliona) glasati radije za budaletinu trumpa nego za hilary.

sve njegovo zidanje i umakanje metaka u svinjsku krv na stranu mislim da ce kao predsednik biti manja stetocina i gad od hilary.

Posted

A otkud znas kakav bi on bio politicar?

ne znam ali zato znam dobro kakav je politicar clintonusa.

Posted (edited)

A otkud znas kakav bi on bio politicar?

ne znam ali zato znam dobro kakav je politicar clintonusa.

Pa otkud onda znas da ce biti manja stetocina ako ne znas kakav je politicar? Da ispuni 10% od onoga sto sada obecava, ispasce najveca stetocina od onog baje sto je sedeo i smrdeo 4 godine, 1929-1933.

Edited by ObiW
Posted

btw, mnogi racunaju na p.o.t.u.s. clinton sa Brnijem kao potpredsednikom.

nadam se da Brni nece prihvatiti tako nesto ali videcemo.

Posted

Pokusaj promene ekonomskog sistema u SAD u smislu preraspodele bogatstva bio bi izuzetno opasan.  Ovde su i drzava (na lokalnom i federalnom nivou) i narod naoruzani do zuba.  Svaki atak na privatnu imovinu bi doveo 2. ustavni amandman do tacke belog usijanja.  Doslo bi do krvoprolica slicnog onima iz Francuske i Oktobarske revolucije, s tim sto ne bi postojale samo dve sukobljene frakcije, vec vise njih koje bi se medjusobno klale.

Mnogo realnija je promena politickog sistema.  Politicki sistem u danasnjim SAD nije demokratski nego plutokratski.  Narod vrlo malo odlucuje i ucestvuje (preko svojih deputata) u vrsenju lokalne i federalne vlasti.  Vlast je uzurpirana od strane finasijskih oligarha cija ekonomska moc se pretocila u politicku kad su u pitanju i izvrsna, i zakonodavna, i sudska vlast.  To nije bilo uvek tako i jos uvek postoje mehanizmi kojima se uticaj oligarha na americki politicki sistem moze da ogranici i da se uticaj i interesi srednje klase  vrate tamo gde su bili u proslom veku. 

Glavni socijalno-politicki problem u SAD je osimorasenje i razvlascenje srednje klase, po cijoj je meri americki politicki sistem nekada bio skrojen.  Srednjoj klasi pripada daleko najveca vecina stanovnistva.  Problem srednje klase danasnji americki politicki establisment pokusava da gurne pod tepih i njime se bavi samo ovlas.  U prvi plan se isticu rasni problem, imigracioni problem, terorizam, islamofobija, ruski problem, LGTB problem, seksizam.  Mada svi ti problemi postoje i ne smeju se zanemarivati, ponekad imam utisak da ih politicki estabisment potencira krioz medije i popularnu kulturu da bi se zabasurio problem stradanja srednje klase.  Berni Sanders je jedini politicar koji je problem srednje klase stavio kao politicku izbornu agendu i na zaprepascenje politickog establismenta i eksperta, njegov glas je naisao na sirok odjek u srednjoj klasi, narocito novoj generaciji koja potice iz srednje klase cije su perspektive za bolji zivot prilicno ogranicene i neobecavajuce.  Ne cudi me Klintonkina strategija da sa Sandersove kamnpanje skrene paznju isticuci probleme rasizma, imigracije, seksualne nejednakosti itd. kao primarne, i nazivajuci Sandersa kandidatom sa jednom agendom.  On to mozda i jeste, ali je njegova agenda neuporedivo znacajnija od svih drugih izbornih agendi i Demokrata i Republikanaca.

Dragance, s obzirom na bizarnu ponudu republikanskih kandidata, mislim da ce Klintonka da pobedi jer ce demokratski glasaci, ukljucujuci manjine, kao i vecina nopredeljenih glasaci da glasaju za nju.  Tramp ima svojih 30+% republikanskih glasaca i, pretpostavljam manji deo neopredeljenih (manje obrazovani deo), ali on ne moze da pobedi bez podrske manjina, osim ako se ne otkrije neki novi skandal vezan za porodicu Klintonovih sto je s obzirom na reputaciju i istoriju moguce.

Gospodine Zorge, uz svo duzno postovanje glasanje za Trampa ssamo da bi napakostili Klintonki (a ne zato sto su vase ideje saglasne sa Trampovim) bice veca glupost od onoga sto ste gore napisali.  Moja preporuka je da ne izadjete na izbore ili da ubacite prazan listic u glasacku kutiju.  Time cete bolje da izrazite vas stav nego davanjem glasa Trampu.

• Create New...