Jump to content
IGNORED

Control (2007)


đorđe geprat

Recommended Posts

preksinć sam odgledao "control". film o meni potpuno nepoznatom. naziv grupe Joy Division je jedino negde u memoriji. dobar film. film o klincu kertisu i njegovoj bolesti, nesnalaženju, nespremnosti da se primi teret.........par puta sam da upoređivao sa "Doors". bolji je. iako ovaj drugi ima imena: stoun, kilmer, rajan. 

 

preporučujem vam ga.

Link to comment

Ja ga nisam ni gledao, iako je ovde prilično pisano o njemu. Ali, gledao sam naredni film Antona Corbijna, onaj sa Clooneyem i da, slabašan je bio baš prava reč...

Link to comment

postoji tu odredjena kontroverza, mislim da ja ni ne mogu da budem objektivan u pogledu Control zbog velikog uticaja koji je JD&Curtis imao na moje formiranje. naokolo se cita se da je Control jedna od najboljih filmskih rock-biografija mada mene nije odusevio.

Link to comment

Ja ga nisam ni gledao, iako je ovde prilično pisano o njemu. Ali, gledao sam naredni film Antona Corbijna, onaj sa Clooneyem i da, slabašan je bio baš prava reč...

 

To je American, nisam gledao. Ali gledao sam ovaj poslednji - Most Wanted Man, zbog PSH-a. Isto je slabašan.

 

Što se Controla tiče, problem je svakako u predlošku, pre svega. Zbog toga ko je taj predložak pisao, što u startu ostavlja malo nade u autentičnost. I zbog toga što je čitav film u fazonu moj te mota oko plota, sa suviše skrupuloznim odnosom prema materijalu. A nije mi ni epoha nešto ne znam kako napravljena, a od Corbijna je bilo za očekivati da će bar likovno to da bude iznad proseka. Eto toliko se sećam, film mi je stvarno bio za zaborav. Da, i to kako je prikazana noć samoubistva mi je bilo smešno i bez talenta.

Link to comment

Nisam gledao film i sada sam stvarno u rebusu kako da te shvatim ozbiljno kada znam koliko si puta hvalio ono Van Santovo uvredljivo smeće o poslednjim danima Kurta Cobaina.

 

A što se tiče Corbijna meni je njegova likovnost jedino one gole ribe ostala u sećanju. Doduše tih likovničara mi je ionako muka popun onog francuskog genija koji je šminkao Marion Cotillard, a nalepše scene u karijeri su mu scene seoskog fudbala Les seigneurs...

Link to comment

Ma o Last Days nećemo ni da razgovaramo. Last Days je originalan i inovativan film, uz to prilično hermetičan i ne može se pominjati u kontekstu Corbijnovog kupanja u mlakoj vodi. To je druga dimenzija.

Link to comment

"Originalan", "inovativan", "druga dimenzija". Tako je i jedan indijanac, drevni amer, ili kako se već sada nazivaju po multi-kulti političkim korektnostima, koje su jedva dočekali na Kvebeku i širili dalje. Bilo kako bilo, jedan, nazovimo ga indijanac, zaposlio se u restoranu u kome su postojale friteze. Imao je oštar, vrlo oštar nož i palo mu je napamet da iseče jako, jako tanke liske krompira i baci ih u vrelo ulje. Po jednoj verziji, za koju još ima nade da je autentična, tako je nastao čips...

Link to comment

Za jednu Novu godinu, mislim 2009-te, pola foruma je pisalo o tom filmu. Čudi me da ti je to promaklo...

nije tu ništa čudno. mnogo se filmova snima, ne može sve da se ima u vidu. i sada bi ostao van vidokruga da ga nisam dobio kao bonus uz porudžbinu. junior je imao u vidu moju zainteresovanost za sve one koji su završili u famoznoj 27oj, za samu muziku i britanski film. 

meni je "kontrol" sasvim dobar. ambijentom, onaj stambeni de mančestera, podsetio me britanske filmove iz šezdesetih, billy liar, sporting life.......mislim da je dobro i što je B&W.

obzirom da je po stvarnom događaju, tužno je kada čovek ode tako u 23oj. no, više volim da pogledam tako nešto, radije nego ono gde na odjavnoj špici vrrrrlooo sitno piše da je sve izmišljeno, da nema veze sa stvarnosti.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...