Jump to content
IGNORED

Euroleague 2015/16-dogodine u Berlinu!

Apollo Creed

Recommended Posts

Posted

meni i dalje nije jasno zasto bi se neko ko zivi na prostoru ex-yu odrekao mogucnosti da gleda vrhunsku kosarku uzivo (i mozda navija sa "svoj" klub) zarad mozda, ali samo mozda, nesto kvalitetnijeg takmicenja, ako u isto upadne 5tim spanije umesto najboljeg naseg
takvo takmicenje bi za vecinu bilo podjednako daleko kao nba (a izvesno i dalje daleko nizeg kvaliteta) i mogli bi eventualno turisticki posetiti neku utakmicu
o tome koliko je lepse posmatrati kosarku kad igra klub za koji navijas valjda nema potrebe da se raspravlja.

slika-_original-1315334010-625951.jpg

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bradilko

54

• Timmy

49

• Joe D

47

• MiddleClass

44

Posted

Verovatno na ligaski deo Evrolige, na to i ja sumnjam, tamo negde od 12-15og kola ce se vec iskristalisati kandidati za plejof, ostali ce da lade jaja i igraju nebitne utakmice posto nema ispadanja.

Ma, naravno. To ce biit kurac od takmicenja, sto puta gore nego sto je sada. A ni sada nije slavno.

Posted

Ne verujem da će biti qrac takmičenje, ako se obezbedi taj budžet i nagrade svaki plasman više adekvatno. Drugo, ako osam ide u plej of, pa biće tu dobrog cepanja do kraja. Ono što treba da urade je da se kako, tako obezbedi fluktuacija, jer Evropa nije USA. Valjalo bi da recimo šesnaesti ne može da igra naredne sezone EL, pa makar se zvao Real.

Poslao tapatalk

Posted

Ma, naravno. To ce biit kurac od takmicenja, sto puta gore nego sto je sada. A ni sada nije slavno.

kao nba, na primjer. u novom sistemu evroliga mora da odustane od final 4 i igra standardni playoff i sve ce biti u redu.

Posted

Ne verujem da će biti qrac takmičenje, ako se obezbedi taj budžet i nagrade svaki plasman više adekvatno. Drugo, ako osam ide u plej of, pa biće tu dobrog cepanja do kraja. Ono što treba da urade je da se kako, tako obezbedi fluktuacija, jer Evropa nije USA. Valjalo bi da recimo šesnaesti ne može da igra naredne sezone EL, pa makar se zvao Real.

Poslao tapatalk

Sto? CSKA ce umesto 50 da ulozi 60 miliona u tim godisnje a Real 50 umesto 40.

Posted

kao nba, na primjer. u novom sistemu evroliga mora da odustane od final 4 i igra standardni playoff i sve ce biti u redu.

Pa i napisao sam da ce ligaski deo biti kurac od takmicenja, ne sumnjam da ce plej of liciti na nesto. Siguran sam da ovaj ULEB-ov koncept nece zaziveti, bez obzira na to kolike pare budu usle, cak ocekujem da ce na pola utakmica hale uglavnom biti poluprazne kad prodje prvo odusevljenje novim takmicenjem. Par godina ce se zajebavati s ovim i odustace kad ljudi izgube interesovanje. A izgubice.

Posted

Sto? CSKA ce umesto 50 da ulozi 60 miliona u tim godisnje a Real 50 umesto 40.

Biće manji deficit klubova.

Poslao tapatalk

Posted (edited)

Meni u ovom novom konceptu najviše smeta što nisu dali teoretsku mogućnost svim klubovima - bar u ovim ligama koji su do sada figurirali kao učesnici, da se domognu takmičenja. Meni se sviđa kako su to riješili u fudbalskoj Ligi šampiona sa jačim i slabijim putevima, recimo, kada bi uveli po dva mjesta za one klubove iz zemalja koje već imaju ugovore, i dva mjesta za ove ostale.

Inače, nema šanse da bude otaljavanja na sredini takmičenja u situaciji u kojoj polovina klubova ide u plej of.

Edited by keitel
Posted

Pa i napisao sam da ce ligaski deo biti kurac od takmicenja, ne sumnjam da ce plej of liciti na nesto. Siguran sam da ovaj ULEB-ov koncept nece zaziveti, bez obzira na to kolike pare budu usle, cak ocekujem da ce na pola utakmica hale uglavnom biti poluprazne kad prodje prvo odusevljenje novim takmicenjem. Par godina ce se zajebavati s ovim i odustace kad ljudi izgube interesovanje. A izgubice.

ma 100%, kao sto je regularna sezona u nba jedno sranje i hale prazne, za razliku od evrolige godinama unazad

Posted

Pa dali su im teoretsku sansu kroz kvalifikacije.

Posted

Pa dali su im teoretsku sansu kroz kvalifikacije.

U kvalifikacijama ima mjesta samo za osam klubova, koji vjerovatno neće biti određivani na osnovu plasmana u nacionalnim šampionatima.

Posted

Biće manji deficit klubova.

Poslao tapatalk

Da, srce mi se cepa za pare Norsk Nikela i Ulkera.

ma 100%, kao sto je regularna sezona u nba jedno sranje i hale prazne, za razliku od evrolige godinama unazad

Pusti NBA ligu na miru da ne stuca. Drugi sport, drugo takmicenje, druga kultura, druge navike, druga filozofija sporta. Poredjenje NBA lige sa ovom idejom poluzatvorene Evrolige je smesno.

Posted

Svakako ne postoji opcija da je nezanimljivo, ako pola lige ide u plej of.

Poslao tapatalk

Posted

Mlatite sa tom nezanimljivoscu lige. Kiselo nam grozdje... 

Mislim da ce naprotoiv liga biti zanimljiva do samog kraja. U prvih 8 mesta je vazan i plasman. Prva 4 imaju prednost domaceg terena u plej ofu sto je jako vazno i sigirno ce se do kraja botiti za prva 4 mesta.. Prva dva tima imaju prednost i na f4 i potencijalno laksi mec i u polufinalu.. A nije isto da li si prvi i treci odnosno da li igras sa sestim ili osmim u plej ofu.. Takodje oni od 9 do 12 mesta ce sigurno do poslednjeg kola ili par kola pred kraj imati sansu za prolaz dalje... I oni sto ce biti na samom kraju ce valjda imati motiv da u ovakvoj konkurenciji ne budu bas na zacelju... A i oni ce do 4-5 kola pre kraja imati bar teorijsku sansu za prolaz. 

Plus ce se verovatno dobijati lova za svaku pobedu, i svaki visi plasman ce verovatno donositi vece nagrade. 

Posted

Jbmliga, i top16 faza, ovakva kakva je, je od pola rutina, zna se 6/8 ekipa koje ce dalje, ostalo se igra formata radi, jaki dobijaju slabe itd. Uporedi to sa starim sistemom od 4 grupe, 6 utakmica od kojih je svaka bila na krv i noz. Velikani su tada ispadali zbog po jednog kiksa, sto onda znaci da su svakoj utakmici morali da prilaze maksimalno spremno i nabrijano.