MancMellow Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Ja se već duže ne mogu oteti utisku da je eu otišla u q i to bez povratka. naravno da jeste, kad je vode miopični političari. ali možda nije baš bez povratka, no, videćemo... nedostatak vizije je generalno zapanjujuć
Dagmar Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Teško se nose da izazovima savremenog sveta. EU je konzervativna institucija, zamišljena da ubetonira pozicije stečene velikim ekonomskim i socijalnim bumom u posleratnom periodu. U stvari, EU je baba koja živi u saloncu, zaliva muškatle i pomera šustikle, i nervira se što posluga u devojačkoj sobici pravi buku. Ok, ali ako je Evropa stara baba, ko je mlada devojka? :D To će se svakako menjati ali će to značiti odbacivanje mnogih tekovina koje smatramo evropskim. Kako to misliš, koje tekovine misliš da neće opstati?
Dr Arslanagić Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Ok, ali ako je Evropa stara baba, ko je mlada devojka? :D Kako to misliš, koje tekovine misliš da neće opstati? 1. Devojka su svi oni koji sada babi brišu guzicu a koji će naslediti stan - lekari iz Indije, medicinske sestre iz Rumunije, đubretari iz Srbije, berači malina iz Bugarske, građevinci iz... I to je ok. 2. Visko postavljeni standardi zdravstvene i socijalne zaštite, penziono osiguranje kakvo danas poznajemo, kvalitet visokog obrazovanja itd.
wall Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 2. Visko postavljeni standardi zdravstvene i socijalne zaštite, penziono osiguranje kakvo danas poznajemo, kvalitet visokog obrazovanja itd. A pa super, mi smo to onda već rešili. <_<
MancMellow Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 2. Visko postavljeni standardi zdravstvene i socijalne zaštite, penziono osiguranje kakvo danas poznajemo, kvalitet visokog obrazovanja itd. Pa zapravo je jedini način da se ovo održi kontrolisano, ali široko otvaranje kapija. Međutim političke elite ne žele da, svi zajedno, preuzmu odgovornost da to kažu narodu.
Time Crisis Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 A pa super, mi smo to onda već rešili. <_< Uvek smo bili avangarda
FERNOUX H Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Koje je ovo ponizavanje jbt... Zašto Mađarska policija će patrolirati srpsko-makedonskom granicom. :)
wall Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 :) Ih toliko smo danas mlatili o tome i nismo se pomerili od: Jeste i Nije. :)
yolo Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 izvinjavam se sto padam sa neba, jel ova vest da je madjarska trazila slanje nekih njenih policijskih snaga u srbiju radi emigranata neka izmisljotina ili je to neko stvarno trazio?
akibono Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 izvinjavam se sto padam sa neba, jel ova vest da je madjarska trazila slanje nekih njenih policijskih snaga u srbiju radi emigranata neka izmisljotina ili je to neko stvarno trazio? nije izmišljeno, bilo jutros - ušla je prva grupa... okačio sam ja bio vest, biće nešto u smenama po 10 ljudi i 4 vozila, tako nekako to mu dođe ko što Nemci pošalju svoje kod Mađara kad ovi useru stvar, a toga je bilo par puta, poslednji sad u februaru za kosovare - tako sad Mađari nama... mada mi ipak nismo još uvek u istom EU zajedničkom loncu kao oni, pa mi je mađarski dolazak u pomoć ipak pomalo 'over the top'
Hella Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 (edited) s naše strane granice s mađarskom već mesecima dežura švabska policija tako da ništa novo http://www.dnevnik.rs/hronika/nemacke-termovizijske-kamere-love-ilegalce Edited June 29, 2015 by Hella
Prospero Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 Eee, u stara dobra vremena smo ratovali jer nismo hteli da švapsko-mađaronski panduri vršljaju po majčici ???? via TT
gone fishing Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 eee u dobra stara vremena smo imali starijeg brata da nam čuva leđa...
Recommended Posts