Frank Pembleton Posted June 27, 2015 Posted June 27, 2015 Inače sledeće nedelje mislim sreda ili četvrtak je u Budimpešti zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske. Mislim da je to inače zakazano ranije, pre situacije sa ogradom na granici, ali trebalo bi da bude zanimljivo, pre svega na kzs-ovima... Poslato sa WC šolje by BVK
Marcus Wulffings Posted June 27, 2015 Posted June 27, 2015 zato su i požurili pa hrle ka granici da je pređu što pre; uvode vanredne bus linije do kanjiže i kekinde
Dr Arslanagić Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 U Backoj, lepo si rekao, ne u celoj Vojvodini. Banat je bio "autonoman", pod vlascu nemacke manjine, za Srem ne znam da li NDH ili je imao neki poseban status blizak NDH. samo ti treba nepobitan dokaz o rodoslovnoj vertikali. teorijski, mozes da trazis drzavljanstvo i na osnovu nekoga ko je ziveo u Ugarskoj pre 4 veka. u praksi, u najvecem broju slucajeva izvan onih normalnih (deda-pradeda, eventualno cukundeda) neces moci da dokazes srodstvo. Ciela Hrvatska-Slavonija je do 1918. bila u sastavu Kraljevine Ugarske. Dakle, Banska Hrvatska, Gorski kotar sa Rijekom, Lika-Krbava, Slavonija, Srem, Bačka, Baranja, Banat... Kome je pradeda rođen u Gospiću, ima pravo na mađarsko državljanstvo.
Dagmar Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Ciela Hrvatska-Slavonija je do 1918. bila u sastavu Kraljevine Ugarske. Dakle, Banska Hrvatska, Gorski kotar sa Rijekom, Lika-Krbava, Slavonija, Srem, Bačka, Baranja, Banat... Kome je pradeda rođen u Gospiću, ima pravo na mađarsko državljanstvo. Jel nisu malo zakočili to sa državljanstvima kad je u nekom trenutku jako puno ljudi to dobilo? Tako sam nešto negde pročitala, kao da sad svakog odbijaju jer mu mađarski nije dovoljno dobar, dok su pre ljudi prolazili i sa lošim.
Аврам Гојић Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Jesu zakocili, sada traze konverzacioni nivo madjarskog, nije vise dovoljno da kazes "nem tudom".
akibono Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Bravo, pomera se zid niže!Ipak smo i mi u Evropi, oni azijati iz Makedonije nek duvaju Nek živi duh KuK zajedništva. Mađarski graničari na putu ka srpsko-makedonskoj graniciMađarska policija poslala je jutros jedan kontigent graničnih policajaca koji će pomoći kolegama iz Srbije u sprečavanju ilegalnih prelazaka makedonsko-srpske granice.SUBOTICA - Mađarska policija poslala je jutros jedan kontigent graničnih policajaca koji će pomoći kolegama iz Srbije u sprečavanju ilegalnih prelazaka makedonsko-srpske granice.Kako je saopštila mađarska policija, u skladu sa prošlonedeljnim dogovorom direktora policija dve zemlje, Karolja Papa i Milorada Veljovića, postignutom na sastanku u Segedinu, srpsko-makednosku granicu obezbeđivaće četiri vozila opremljena termo-vizijskim kamerama i dvadeset policajaca.Na mesečnom nivou smenjivaće se po deset policajaca, a prva grupa od deset policajaca i pomenuta četiri vozila u Srbiju je ušla jutros nešto posle šest časova na Graničnom prelazu Horgoš.Oni će zajedno sa njihovim kolegama iz Srbije raditi na sprečavanju ilegalnih prelazaka makedonsno-srpske granice, u cilju smanjenja broja migranata koji kasnije pokušavaju ilegalno da pređu srpsko-mađarsku granicu.Kako se navodi, ova saradnja je plod zajedničkih iskustava srpske i mađarske policije iz februara na obezbeđenju granice, dok je u cilju sprečavanja trgovine ljudima formiran i zajednički mađarsko-austrijsko-srpski istražni tim.U toku jučerašnjeg dana, mađarska policija uhvatila je 847 ilegalnih migranata, što je manje u odnosu na prethodna dva dana.Najviše ilegalnih migranata uhvaćeno je na teritoriji pogranične Županije Čongrad - 645, među kojima i 106 dece. Najveća grupa od preko stotinu Sirijaca uhvaćena je u okolini Segedina.
Muwan Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Što? Austrijanci pojačavaju njih, oni pojačavaju nas, sad mi treba da pojačamo Makedonce na grčkoj granici.
Dr Arslanagić Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Koje je ovo ponizavanje jbt... 5. Српска краљевска влада мора признати да јој није јасан сав значај и домашај захтева царске и краљевске владе да се Србија обавеже примити на својој територији сарадњу органа царске и краљевске владе, али изјављује да ће примити сарадњу која би одговарала међународном праву и кривичном судском поступку као и добрим суседским односима. 6. Српска краљевска влада, разуме се по себи, сматра за своју дужност отворити истрагу противу свих оних који су или који би били евентуално умешани у злочин од 15. јуна а налазили би се на територији Краљевине Србије. Што се тиче учешћа у тој истрази, органа аустро-угарских власти, које би царска и краљевска влада за то делегирала, српска краљевска влада не може примити њихово учешће, јер би се тиме погазио устав и закон о поступку судском у кривичним делима. Међутим, у конкретним случајевима могли би се органи Аустро-Угарске упознати са резултатима дотичне истраге.
wall Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Koje je ovo ponizavanje jbt...Zašto.4 vozila 20 policajaca, tehnička pomoć. Samo neka daju.
Аврам Гојић Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Pomoc u hapsenju izbeglica. Hajde da ovo nazovemo pravim imenom.
Dr Arslanagić Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Zašto. Mađarska policija će patrolirati srpsko-makedonskom granicom.
wall Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Mađarska policija će patrolirati srpsko-makedonskom granicom.Možda grešim ali ja ovo vidim kao Mađarska vozila s posadama pomažu nadzor naše granice u poprilično vanrednoj situaciji.Jbg tokom poplava bili su i Slovenci, Hrvati, Makedonci... Meni bi bilo pogrešno odbiti bilo šta. Srbiji treba i trebaće pomoć. Ako je ovo prvi korak, neka bude.
Recommended Posts