Jump to content

Mađarski zid: izbeglice sa Bliskog istoka i iz Afrike u Srbiji i regionu

Featured Replies

elem, meni je jednom jedan u murskoj soboti, kada je cuo da idem u madjarsku (turisticki) rekao da nikako ne idem tamo, posto su tamo divljaci (bilo to pre 15 god), pa vi vidite  -_-

• Replies 8.3k
  • Views 675.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Moj deda je govorio da jedino dobro koje iz Banata dolazi je to sto sunce svice na toj strani :p

• Ne nego se ti praviš naivan. Dok je tema veza države i "protok migranata"  onda je ok, ali kada krene puškaranje, ubistva, ugrožavanje građana Srbije niko ni reč. Jača™ tema je šta su pevali

• Verterdegete
    Verterdegete

Evo ja sam pametan i obrazovan, pa evo varim i bravarišem, i zadovoljan sam svojim poslom.   Druga stvar, nemoj da vređaš majstore. Ima tu itekako pametnog sveta. Rekao bih ovako, pametnijeg

Posted Images

On 24. 6. 2015. at 11:41, gospa buba said:

kapiram. to svi vole -_-

tako daaaaa, sticanje magyar drđavljanstva je jedan veliki posao, a tek život u braku sa mooođoricom iziskuje ništa manje napora

On 24. 6. 2015. at 11:39, Marcus Wulffings said:

uz sve to, mužić ide kod svoje žene da živi, plus sa njenom majkom, ako se zalomi

crno, zlo i naopako. 

Edited by Грешни Василије

On 24. 6. 2015. at 11:39, Marcus Wulffings said:

uz sve to, mužić ide kod svoje žene da živi, plus sa njenom majkom, ako se zalomi

Ja sam vise za varijantu ona ode kod keve..a ja kao ne moram..pa tu i tamo vocapujemo, viberujemo i skajpamo. Pa se tako i razidjemo jedared.

Kod nas u Banatu roditelji hoce da padnu u depru ako im sinovi odu da budu "zetovi u kucu" .

ja bih živela u mađarskoj, lepa mi je budimpešta a i evropa je blizu. i garant im treba profesora engleskog.

samo mi se ne da da se cimam, a imam osnova, baba i deda su mi rođeni 1920 (za malo pa da zakasne!)

no oni su rumuni, šteta što rumunija nema slična pravila, sto puta bi lakše rumunski naučila :D

On 24. 6. 2015. at 11:42, Marcus Wulffings said:

tako daaaaa, sticanje magyar drđavljanstva je jedan veliki posao, a tek život u braku sa mooođoricom iziskuje ništa manje napora

On 24. 6. 2015. at 11:43, Грешни Василије said:

crno, zlo i naopako. 

sada ovo zastitni zid u naslovu teme dobija sasvim drugacija znacenja :lolol:

Edited by Pontijak

zaštitni zid kao mesto bračnih susreta i radosti

On 24. 6. 2015. at 11:44, belch said:

ja bih živela u mađarskoj, lepa mi je budimpešta a i evropa je blizu. i garant im treba profesora engleskog.

I ja bih živeo u Budimpešti, to uopšte nije pitanje, to je drugo.

Ovo za profesuru...e to jbg verujem da im se ne bi dopalo šta bi imao da im kažem  :lolol:

On 24. 6. 2015. at 11:45, Pontijak said:

sada ovo zastitni zid u naslovu teme dobija sasvim drugacija znacenja :lolol:

Ja rekoh jos prosle nedelje, da im pomognemo oko zidanja i neka se teraju. Cak i sa nase strane da ga dignemo, kako ne bi oni mogli da ga sruse kad im se cefne i uvedemo restriktivnu carinu. Njistali bi kao Damjanov Zelenko kad padne prodaja kobaja, vajkrema i milka cokolada.

On 24. 6. 2015. at 11:48, MancMellow said:

Ovo za profesuru...e to jbg verujem da im se ne bi dopalo šta bi imao da im kažem  :lolol:

sad me zanima, pa makar im se ne svidelo!

On 24. 6. 2015. at 11:48, SNARC said:

Ja rekoh jos prosle nedelje, da im pomognemo oko zidanja i neka se teraju. Cak i sa nase strane da ga dignemo, kako ne bi oni mogli da ga sruse kad im se cefne i uvedemo restriktivnu carinu. Njistali bi kao Damjanov Zelenko kad padne prodaja kobaja, vajkrema i milka cokolada.

pa nisam ja mislio na takva drugacija znacenja posle uvodjenja braka sa madjaricama u pricu :lolol:

On 24. 6. 2015. at 11:50, belch said:

sad me zanima, pa makar im se ne svidelo!

a pa nije to jedna tema, to se prostire na hiljadu i više godina  ^_^

On 24. 6. 2015. at 9:00, radisa said:

Grešiš.

U početku nisu bili tako rigorozni sa jezikom, moglo se i srediti™ za 100-200€ da znaš Mađarski, pa su i kurta i murta pouzimali. A među Kurtom i Murtom ima i velikosrba ohoho

e a bilo je urnebesno gledati kako likovi uce madjarski a ne znaju reci ni szia.

On 24. 6. 2015. at 9:28, Marcus Wulffings said:

ajde sad svi da krenete na kurseve magyarskog

otvoricu ja kurs za madjarski. forumasi imaju popust hehe

On 24. 6. 2015. at 11:42, rajka said:

elem, meni je jednom jedan u murskoj soboti, kada je cuo da idem u madjarsku (turisticki) rekao da nikako ne idem tamo, posto su tamo divljaci (bilo to pre 15 god), pa vi vidite  -_-

zanimljivo, bukvalno su mi isto rekli madjari za nas u srbiji...da smo divljaci. doduse pre 7-8 godina

btw, velika vecina ljudi koje poznajem su uzeli madjarski pasos, pre svega da se mogu lakse zaposliti u inostaranstvu. ja jos uvek tvrdoglavo odbijam da uzmem drzavljanstvo.

Edited by 189-

Stvar je prosta - svuda su divljaci

ovo im je bila sjajna epizoda...:-)