Pontijak Posted January 14, 2016 Posted January 14, 2016 ne znam sta da kazem, bice da je do mene sto sam tu karikaturu protumacio na svoj nacin. a pomenuta fotografija je tuzna na mnogo nivoa
ravena Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 ako nista drugo, bar je ta redakcija krvavo platila svoje demokratsko pravo da pokazuje svoju njusku vidis, ja sam tu karikaturu video u drugacijem kljucu: kao sprdanje nad rasistickim predrasudama da su sve izbeglice iz sirije potencijalni silovatelji pa sam se iznenadio kada sam shvatio da je uglavnom tumace potpuno obrnuto Pa to je i trebala biti poenta. Svi su silovatelji zbog boje koze ili vere, to bi bio i decak da se nije utopio. Naravno, ni taj Charlie Hebdo ne bi postojao u tom obliku da nije glas mnogih na civilizovanom zapadu. Cija je potreba da se istresu na problem, umesto da ponude resenje.
Anonymous Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 ako nista drugo, bar je ta redakcija krvavo platila svoje demokratsko pravo da pokazuje svoju njusku vidis, ja sam tu karikaturu video u drugacijem kljucu: kao sprdanje nad rasistickim predrasudama da su sve izbeglice iz sirije potencijalni silovatelji pa sam se iznenadio kada sam shvatio da je uglavnom tumace potpuno obrnuto Što im ne daje za pravo da sad divljaju sa ovakvim svinjarijama.
Eraserhead Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 Je li samo ja ovo vidim kao "eto svi ga zalite zato sto se udavio a da nije predstavljali biste ga kao silovatelja"?
Hella Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 Prvo istraživanje javnog mnjenja posle napada na žene tokom novogodišnje noći u Nemačkoj i Austriji pokazuje da velika većina Austrijanaca želi da obustavi svaki dalji prijem izbeglica, pokazuje danas objavljeno istraživanja bečkog dnevnika "Esterajh". Čak 76 odsto Austrijanaca smatra da treba zatvoriti granice za izbeglice, rezultat je tog istraživanja, a 48 odsto ispitanika ističe da odmah treba obustaviti prijem izbeglica, dok je 28 procenata mišljenja da se može u zemlju pustiti još samo 20.000 novih azilanata. http://www.blic.rs/vesti/svet/cak-76-odsto-gradana-austrije-za-zatvaranje-granica-za-izbeglice/jj4wtbx da citiram vasu s ogrevnog topika Opreza nikad dosta, ovo su teška vremena.
Caligula Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 Je li samo ja ovo vidim kao "eto svi ga zalite zato sto se udavio a da nije predstavljali biste ga kao silovatelja"?rodices mu sina kralja kokaina je zapravo pesma koja kritikuje kriminal, dilovanje droge i uopste pad morala. Inace himna sitnih kriminalaca iz devedesetih he he
Aion Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 Je li samo ja ovo vidim kao "eto svi ga zalite zato sto se udavio a da nije predstavljali biste ga kao silovatelja"? Ne vidis jedini. Ni ja u ovoj karikaturi ne vidim nista drugo od slike potpuno polarizovane evropske javnosti, jedni vide samo utpoljeno dete, drugi samo seksulane napasnike. Ne znam francuski, mozda u tekstu ima nesto od ovoga sto se na forumu pokusava da ucita u karikaturu?
garcia Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 rodices mu sina kralja kokaina je zapravo pesma koja kritikuje kriminal, dilovanje droge i uopste pad morala. Inace himna sitnih kriminalaca iz devedesetih he he o mama, o mama.
Caligula Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 (edited) Ne vidis jedini. Ni ja u ovoj karikaturi ne vidim nista drugo od slike potpuno polarizovane evropske javnosti, jedni vide samo utpoljeno dete, drugi samo seksulane napasnike. Ne znam francuski, mozda u tekstu ima nesto od ovoga sto se na forumu pokusava da ucita u karikaturu? Cekaj Aione, zar je ovo nesto vise od zaradjivanja para i jako morbidne reklame za Charlie? Ja bas treba da se napregnem i napravim zestok slalom izmedju cinjenica da bih u ovoj karikaturi video neku kritiku licemerne Evrope (sto vazi i za onu sa bilbordom Mekdonaldsa od ranije, ladno su na bilbord mogli da stave svoju firmu, karikatura bi bila jos iskrenija). O dvostrukim arshinima da ne govorim, o (ne)prikazivanju mrtvih Francuza i ostalim trzisnim gadostima. Zasto ne crtaju pobijenu francusku omladinu u smesnim pozama i duhovite komentare na to? Dokle god se drze arapa i rusa, znaju da ce im njihova ozbiljno obolela publika to oprostiti. Edited January 15, 2016 by Caligula
Hella Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 (edited) O dvostrukim arshinima da ne govorim, o (ne)prikazivanju mrtvih Francuza i ostalim trzisnim gadostima. Zasto ne crtaju pobijenu francusku omladinu u smesnim pozama i duhovite komentare na to? Dokle god se drze arapa i rusa, znaju da ce im njihova ozbiljno obolela publika to oprostiti. -1 danas je čovek primoran da bude subjektivan podao i pristrasan potpuno je suludo glumiti nekakav integritet i izložiti se opasnosti da te neki prepredeni arapi rusi žene naprednjaci ili građanisti shvate kao budalu i iskoriste prednosti koje im pružaš kojekakvim zamišljenim slobodama pravdama i jednakostima Edited January 15, 2016 by Hella
Aion Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 1) Cekaj Aione, zar je ovo nesto vise od zaradjivanja para i jako morbidne reklame za Charlie? 2) Ja bas treba da se napregnem i napravim zestok slalom izmedju cinjenica da bih u ovoj karikaturi video neku kritiku licemerne Evrope (sto vazi i za onu sa bilbordom Mekdonaldsa od ranije, ladno su na bilbord mogli da stave svoju firmu, karikatura bi bila jos iskrenija). 3) O dvostrukim arshinima da ne govorim, o (ne)prikazivanju mrtvih Francuza i ostalim trzisnim gadostima. Zasto ne crtaju pobijenu francusku omladinu u smesnim pozama i duhovite komentare na to? Dokle god se drze arapa i rusa, znaju da ce im njihova ozbiljno obolela publika to oprostiti. 1) Stvarno mislis da se ovi iz Charlie kupaju u parama. Nisam tako cuo. 2) Nisam rekao licemerne nego polarizovane. Ne vidim izmedju ova dva pojma nikakvu vezu. 3) Glupost:
Аврам Гојић Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 OK i sta je ovde subverzivno i jetko? Oni pucaju a mi se i dalje zabavljamo.
Caligula Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 (edited) @Aion: 1) ma ne, rasprodati su tirazi ali za kikiriki 2) krunski argument (ne tvoj) cuditelja nad osudom Charlia za ovo poslednje lesinarenje je "Evropa je licemerna pa je karikatura to zelela da prikaze" A tek ovo sa polarizovanoscu je promasaj, pa jbt postoji 50+ nacina da se crnohumorno ubode ista poenta a da se ovo dete (ponovo) ne eksploatise. Ne mogu da verujem da ne vidis ili ne zelis da vidis razliku izmedju nacrtanog NN lica i konkretnog decaka sa imenom i prezimenom. 3) ... i ti ovo poredis sa ovim: jbt sad pizdim sto ne mogu da nadjem Charlievu reakciju na onaj pokolj od pre par meseci. Edited January 15, 2016 by Caligula
Aion Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 OK i sta je ovde subverzivno i jetko? Oni pucaju a mi se i dalje zabavljamo. Nisam rekao ni da je subverzivno ni jetko, vec da caligula konstituise realnost na osnovu netacnih (a lako proverljivih) cinjenica. Procitaj sta je on napisao.
Recommended Posts