Jump to content

Mađarski zid: izbeglice sa Bliskog istoka i iz Afrike u Srbiji i regionu

Featured Replies

Ja to madjarsko drzavljanstvo dozivljavam kao kalifornijske gliste, gajenje cincila, aroniju, prodaju ceptera i slicne dokone pomodne zanimacije koje zapravo u 95 posto slucajeva ne donose nista konkretno.

Edited by Грешни Василије

kako ne donose, pa naučiš tečno mađarski. šta ćeš više?

Ja to madjarsko drzavljanstvo dozivljavam kao kalifornijske gliste, gajenje cincila, aroniju, prodaju ceptera i slicne dokone pomodne zanimacije koje zapravo u 95 posto slucajeva ne donose nista konkretno.

donosi slobodu kretanja i zapošljavanja u eu, to je nešto konkretno

šta čekaš bolan, od višenja po forumu nema selameta

koji ce mi qrac madjarsko drzavljanstvo? kada nisam pre vise od 3 decenije jurio talijansko drzavljanstvo jer sam rodjen u italiji, mator sam ja da se zajebavam sa time

Od kad je to postalo moguce [drzavljanstvo na osnovu predaka rodjenih u Vojvodini pre 1921]?

Sta ce tebi neko bedno istocnoevropsko drzavljanstvo :D

koji ce mi qrac madjarsko drzavljanstvo? kada nisam pre vise od 3 decenije jurio talijansko drzavljanstvo jer sam rodjen u italiji, mator sam ja da se zajebavam sa time

eeee trebalo je to da uradiš na vreme jebote...

donosi slobodu kretanja i zapošljavanja u eu, to je nešto konkretno

Yep. Za ljude koji imaju ideju gde ce da idu, mogucnost da podignu sidro, i imaju kompetitivnu struku.

Ovo sto gledam oko sebe je u najvecem broju slucajeva nekako tuzno, buba se madjarski online, sto me podseca na Beninjijev kineski u "Monstrumu", i to je sad kao resenje za nesto. Nije, to je samo deo resenja. 

Moji baba i deda po ocu rodjeni

samo da ne krenemo onako banacanski da raspredamo o rodjacima sa onim ciji si ti i na kraju da dodjemo do toga da imamo zajednicke rodjake :lolol:

eeee trebalo je to da uradiš na vreme jebote...

a zasto?

A kako se dokazuje poreklo?

Evo ja imam pretke u EU (u Bugarskoj  :sleep: ), i šta? Zapucam u neku opštinu ili arhiv u Plovdivu, ili crkvu možda, tamo negde i tražim krštenicu osobe, koja je rođena negde početkom XX veka, i onda redom krštenice svih predaka do mene? Jel to dokaz?

Jel Slovenci nemaju isto ovo? Imam i tamo nešto da dokažem, ali oni ne daju sošku tako lako?

Erm, Hrvatska i Slavonija (tu upada i Srem)  su imale poseban status

Znači Sremci čekaju da se Austrijanci nacionalno osveste pa da uđu u šemu sa EU pasošima...

Yep. Za ljude koji imaju ideju gde ce da idu, mogucnost da podignu sidro, i imaju kompetitivnu struku.

Ovo sto gledam oko sebe je u najvecem broju slucajeva nekako tuzno, buba se madjarski online, sto me podseca na Beninjijev kineski u "Monstrumu", i to je sad kao resenje za nesto. Nije, to je samo deo resenja. 

i ja mislim da najveći broj ljudi neće iskoistiti to kako treba, niti imaju viziju i ambiciju glede profi karijere

Erm, ne. U tom slučaju bi - eventualno - samo domovnica dolazila u obzir, ali mislim da HR to ne priznaje (mislim)

Evo ja imam pretke u EU (u Bugarskoj  :sleep: ), i šta? Zapucam u neku opštinu ili arhiv u Plovdivu, ili crkvu možda, tamo negde i tražim krštenicu osobe, koja je rođena negde početkom XX veka, i onda redom krštenice svih predaka do mene? Jel to dokaz?

Jel Slovenci nemaju isto ovo? Imam i tamo nešto da dokažem, ali oni ne daju sošku tako lako?

Redom krstenice, da, to se zove rodoslovna vertikala. 

a

pa pitaj u bugarskoj ambasadi da li i oni daju drzavljanstvo na osnovu mesta rodjenja predaka :)

kako je krenulo, ceo nacion ce da ode odavde sve sa madjarskim, bugarskim itd pasosima, opustece sva sela i svi gradovi ali ce zato biti i medjeda i vukova i svog ostalog ugrozenog zverinja :D