Jump to content

Mađarski zid: izbeglice sa Bliskog istoka i iz Afrike u Srbiji i regionu

Featured Replies

On 24. 6. 2015. at 9:08, Pontijak said:

nema za madjare razlike - te teritorije vojvodine JESU bile madjarska i izgubljene su u prvom svetskom ratu tj posle kraja prvog svetskog rata

eto, taj primer (nepravednog!) gubljenja teritorije za nas bi mogao biti pouchan. al nema nikog starijeg kod kuce <_<

edip. rajka, knjige u shake :lolol:

Edited by gospa buba

• Replies 8.3k
  • Views 668.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Moj deda je govorio da jedino dobro koje iz Banata dolazi je to sto sunce svice na toj strani :p

• Ne nego se ti praviš naivan. Dok je tema veza države i "protok migranata"  onda je ok, ali kada krene puškaranje, ubistva, ugrožavanje građana Srbije niko ni reč. Jača™ tema je šta su pevali

• Verterdegete
    Verterdegete

Evo ja sam pametan i obrazovan, pa evo varim i bravarišem, i zadovoljan sam svojim poslom.   Druga stvar, nemoj da vređaš majstore. Ima tu itekako pametnog sveta. Rekao bih ovako, pametnijeg

Posted Images

On 24. 6. 2015. at 9:07, rajka said:

znaci to ukljucuje austro-ugarsku, tj sve staaare vojvodjane? 

tako je, i staaaaaareee vojvođane

tesko je cak i staaaarim vodvodjanima objasniti da su svi srblji dodjosi™ na tim teritorijama :fantom:

Imaju li neki istorijski limit ili pod teritorijom Mađarske smatraju sve što je ikada potpalo pod Ugarsku?

Tako bi i Srbija mogla da deli državljanstvo Grcima i kome sve još...

On 24. 6. 2015. at 9:09, gospa buba said:

eto, taj primer (nepravednog!) gubljenja teritorije za nas bi mogao biti pouchan. al nema nikog starijeg kod kuce <_<

tuzno je gubiti teritorije a sta cemo sa medjedima, niko ne brine o medjedima? :cry:

On 24. 6. 2015. at 9:09, rajka said:

a pa onda sam i ja potencijalna madjarica (a imam i actual madjare u familiji, jednu prababu), dobro je to znati, hvala.

mogu misliti kako bi se iznenadio madjarski konzul u vankuveru torontu ili gde vec u kanadi kada bi mu se pojavila sve za zahtevom za ulaz u madjarsko drzavljanstvo :lolol:

On 24. 6. 2015. at 9:12, beowl said:

Imaju li neki istorijski limit ili pod teritorijom Mađarske smatraju sve što je ikada potpalo pod Ugarsku?

Mislim da je do babe i dede caka, pradede i prababe i ostali untrag ne važe... Ovo nisam siguran, al, čini mi se da sam tako nešto načuo...

On 24. 6. 2015. at 9:12, beowl said:

1. pa valjda madjari nemaju istorijski limit kada je u pitanju davanje drzavljanstva po pravu rodjenja direktnih predaka? u smislu sve sto je bilo ugarska do 1920 ostaje ugarska sto se tice podobnosti za sticanje drzavljanstva?

2. pa albancima sa kosova :misko:

Edited by Pontijak

i ja mislim da je do prababe i pradede maximum

Ako su baba i deda limit onda će jako teško da nahvataju potomke onih koji su rođeni u Vojvodini pre Trijanona (što im je verovatno cilj). Ti ljudi bi danas već bili stogodišnjaci, sumnjam da ih je mnogo ostalo.

Oni koji su rođeni posle Trijanona u Vojvodini ili npr Erdelju, nisu rođeni u Mađarskoj.

Edit: pradeda i prababa su im već mnogo bolja varijanta.

Edited by beowl

On 24. 6. 2015. at 9:16, Marcus Wulffings said:

kvalifikovana sam u potpunosti -_-

mogu chak i neke dodjoshe da im podmetnem, subverzivno ^_^

Edited by gospa buba

On 24. 6. 2015. at 9:16, Marcus Wulffings said:

Nema maksimuma.

Treba ti predak rodjen u Ugarskoj do 1921. godine ili u Backoj 1941-1945.

Sto je vise vremena proslo, teze je nepobitno dokazati rodoslovnu vertikalu, pa se limit sam uspostavlja.

oni koji su živeli u vojvodini od 41 do 44 suautomatski imali magyar citizenship, tu je probelm rešen

ili u Bačkoj

On 24. 6. 2015. at 9:23, Marcus Wulffings said:

oni koji su živeli u vojvodini od 41 do 44 suautomatski imali magyar citizenship, tu je probelm rešen

U Backoj, lepo si rekao, ne u celoj Vojvodini. Banat je bio "autonoman", pod vlascu nemacke manjine, za Srem ne znam da li NDH ili je imao neki poseban status blizak NDH.

samo ti treba nepobitan dokaz o rodoslovnoj vertikali.

teorijski, mozes da trazis drzavljanstvo i na osnovu nekoga ko je ziveo u Ugarskoj pre 4 veka.  u praksi, u najvecem broju slucajeva izvan onih normalnih (deda-pradeda, eventualno cukundeda) neces moci da dokazes srodstvo.

Edited by Грешни Василије

kvalifikovana 100%, deda rođen u Pešti.

zeza me jezik, ali ako mogu mečku da nauče da vozi bicikl mogu i ja mađarski