Hella Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Tako da iz prve ruke znam sta se desava i kuda idu stvari +1 samo džaba ti trud pošto je građanističkim fanaticima lakše uterati metar u gujscu nego santim uglavu
namenski Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Fervex sanja da bude srpski Varufakis. Sad, posto se naucio na iskustvima grckih drugova, nece da ponovi njihove greske, a mozda se ogrebe i malo seksa. Angela, pripazi se!
namenski Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 +1 samo džaba ti trud pošto je građanističkim fanaticima lakše uterati metar u gujscu nego santim uglavu +1 Mada, briga njih, sve dok mogu da пешчаникују.
Anduril Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 bog te jebo. postoji li nesto cega te nije sramota? Sto pokusavam da dokucim odakle dolazi veca istocnoevropska ksenofobija od zapadne? Meni je to zanimljivo a ti zaobidji ako te nervira... Na civile, decu, trudnice vodenim topovima, suzavcem i pendrekom. Jako sam siguran da u tu EU ne želim. Ne želim da stojim ispod iste zastave ispod koje ravnopravno stoje neljudi koji su to dozvolili, podržali i naredili. Želim im istu sudbinu. Ne pricam o EU nego o Srbiji i generalno o delu normalnih i pametnih ljudi koji ne podrzavaju Orbana i ono sto radi ali se onda to kod nekih pretvori u izlive mrznje prema Madjarima i to nije dobro. EDIT: Mada verovatno to vazi i za EU. ja madjarima zelim da se lepo opasu zicama i zidovima pa da im ulete rusi kao 56. nista vise. .... Barem smo mi u Srbiji imali prilike da na sopstvenom primeru naucimo sta sve moze da bude kad se aktivno radi na potpaljivanju najnizih strasti kod naroda i kako se to zavrsava. Izgleda da se jos uvek uci jer gotovo svaki ozbiljniji topik (Ukrajina, Hrvatska, EU, izbeglice) zavrsava generalizovanim etiketama mrznje. Nista, sledeci put kada se Condor pojavi, mozemo samo da kazemo da je u pravu jer je na antiratnim skupovima u prvoj polovini devedesetih u Beogradu retko bilo vise od nekoliko stotina gradjana te da se masovno bacalo cvece na vojsku koja je pohodila Vukovar. Nista ti tu nece pomoci ono, kontrola medija, opozicija, bla, bla... jer ce Condor reci da je ta opozicija bila jednako nacionalisticka, kao sto su Madjari jedino digli glas kada se Orban priblizio Putinu. A ja Condor nisam. Da li pokusavas da kazes da se na topicima o Srbima uspostavljaju drugaciji kriterijumi od onih o drugim, okolnim narodima? Hm, to bi zaista bilo lose za dobru razmenu argumenata.
wall Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Koje mržnje? Ne mrzim nikoga osim skotova koji potežu pendrek, suzavac i vodene topove na masu u kojoj znaju sa ima dece, žena, trudnica. Ti gledaj veću sliku, opravdavaj ja ću na svom primitivnom nivou da ih pljunem. OK?
Muwan Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Nista, sledeci put kada se Condor pojavi, mozemo samo da kazemo da je u pravu jer je na antiratnim skupovima u prvoj polovini devedesetih u Beogradu retko bilo vise od nekoliko stotina gradjana te da se masovno bacalo cvece na vojsku koja je pohodila Vukovar. Ima tu jedna sićušna razlika. Naime, na ovom topiku se ne diskutuje o masovnom i sistematskom progonu Mađara sa mesta na kojima su vekovima živeli. Condor je tupio o nekakvoj karmi koju su krajiški Srbi posejali kada su prvi put postavili balvane na puteve. Shodno tome, ako Mađari ikada budu doživeli masovan izgon iz Mađarske ja ću prvi biti za to da se banuje svaka budala kojoj bude palo na pamet da takav progon objašnjava i legitimizuje ponašanjem Mađara prema sirijskim izbeglicama ili bilo kakvom sličnom karmom. Sa druge strane, slažem se da nema potrebe za postovanjem ruskih vojnih marševa i prizivanja ne znam kakvih pošasti na Mađarsku. Svakom mogu da se omaknu fašistoidni manijaci na vlasti, omakli su se i Srbima ne tako davno pa nam svakako nije bilo po volji kada su neki govorili da Beograd treba poravnati nuklearkom.
Muwan Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Uzgred, toliko puta smo pomenuli kako Srbija uvek nepogrešivo izabere pogrešnu stranu pa evo nam konačne groteske: kada je 90ih bilo skroz trendy da se bude humanitarac i evropejac Srbija je odlučila da bude militantni nacional-socijalista. Sad kad cela Evropa radosno trči nazad u fašizam, Srbija fura humanitarnost i evropjestvo. Svakako je ovo sad neuporedivo bolja varijanta (pa neka je i kontra mainstreama) ali je na neki bizaran način zabavno kako Srbiji nikada ne uspe da se u pravom trenutku poravna sa Evropom nego uvek zakasni za PI/2.
Frile Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Uzgred, toliko puta smo pomenuli kako Srbija uvek nepogrešivo izabere pogrešnu stranu pa evo nam konačne groteske: kada je 90ih bilo skroz trendy da se bude humanitarac i evropejac Srbija je odlučila da bude militantni nacional-socijalista. Sad kad cela Evropa radosno trči nazad u fašizam, Srbija fura humanitarnost i evropjestvo. Svakako je ovo sad neuporedivo bolja varijanta (pa neka je i kontra mainstreama) ali je na neki bizaran način zabavno kako Srbiji nikada ne uspe da se u pravom trenutku poravna sa Evropom nego uvek zakasni za PI/2. Izabrana je prava strana, a ne pogrešna. Posledice tog izbora su dobre, svejedno koje su pobude.
Marcus Wulffings Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Sirijac kog je saplela mađarska snimateljka dobio ponudu za posao trenera škola za fudbalske trenere zaposlila je sirijskog izbeglicu Osamu Abdula Mohsena, koji se našao u svetskim naslovima kada ga je mađarska novinarka saplela dok je bežao. Mohsen, koji je bivši menadžer sirijskog prvoligaša Al Foruva, treba da dobije posao u školi za trenere CENAFE, u predgrađu Hetafea. "Mi smo nacionalna tenerska škola, pa smo odlučili da pomognemo kolegi treneru", kazao je direktor škole Migel Anhel Galan za radio, pošto je na medijima čuo koje je Mohsen pofesije, prenosi AFP. Mohsen će doći sa dvoje svoje dece, dok će njegova supruga sa još dvoje dece stići kasnije. "Oni će dobiti najvažnije stvari: stan, hranu, odeću i posao", kazao je Galan, koji je rekao da je jedan kolega iz škole koji govori arapski otputovao u Nemačku da dovede Mohsena u Španiju. da ne bude da je sve tako crno
Sestre Bronte Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Izabrana je prava strana, a ne pogrešna. Posledice tog izbora su dobre, svejedno koje su pobude. verujem da je u pitanju pogrešna u odnosu na većinu, tako sam ga ja razumeo ne pogrešna suštinski
Muwan Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Izabrana je prava strana, a ne pogrešna. Posledice tog izbora su dobre, svejedno koje su pobude. Pogrešna u smislu da smo opet ostali izvan glavnog evropskog toka. Uteha je naravno to što je ovog puta glavni tok taj koji je tragično pogrešan, a ne onaj koji je Srbija izabrala.
wall Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Izabrana je prava strana, a ne pogrešna. Posledice tog izbora su dobre, svejedno koje su pobude. Slažem se.Ako je druga strana put u bolje, onda panj i sekira, barem dostojanstveno.
Frile Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Prava strana: Ne smetati i pomoći izbeglicama na proputovanju (deklarativna ili prava pomoć) Ona druga strana: Iživljavanje i maltretiranje u stilu Mađarske, Bugarske... (to nam nije sasvim strano ali smo ovaj put odoleli iskušenju) Izbeglice ni ne traže da se nasele ovde. Ko zna kako bi naše vlasti reagovale da su ste našle pred takvim iskušenjem (kvotama). @wall Ne znam koja je druga strana o kojoj ti pričaš.
wall Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Prava strana: Ne smetati i pomoći izbeglicama na proputovanju (deklarativna ili prava pomoć) Ona druga strana: Iživljavanje i maltretiranje u stilu Mađarske, Bugarske... (to nam nije sasvim strano ali smo ovaj put odoleli iskušenju) Izbeglice ni ne traže da se nasele ovde. Ko zna kako bi naše vlasti reagovale da su ste našle pred takvim iskušenjem (kvotama). @wall Ne znam koja je druga strana o kojoj ti pričaš. Prava strana: Ne smetati i pomoći izbeglicama na proputovanju (deklarativna ili prava pomoć) Ona druga strana: Iživljavanje i maltretiranje u stilu Mađarske, Bugarske... (to nam nije sasvim strano ali smo ovaj put odoleli iskušenju) Izbeglice ni ne traže da se nasele ovde. Ko zna kako bi naše vlasti reagovale da su ste našle pred takvim iskušenjem (kvotama). @wall Ne znam koja je druga strana o kojoj ti pričaš. Druga strana=tvoja druga strana≠prava strana.
Marcus Wulffings Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 8:57 Pojačani ulazi preko granice Republike Hrvatske evidentirani su oko 3 sata ujutro te je sveukupno do sada na područje Republike Hrvatske ušlo oko 5.650 migranata. Migranti se zatiču na područjima Policijske postaje Tovarnik, Policijske postaje Ilok i graničnog prijelaza Batina. Dio njih nalazi se na željezničkom kolodvoru u Tovarniku, odakle će se dalje organizirano vlakom i autobusima upućivati u registracijske centre.
Recommended Posts