Jump to content
IGNORED

Mađarski zid: izbeglice sa Bliskog istoka i iz Afrike u Srbiji i regionu

zmanic

Recommended Posts

Posted

Koliko god da je uloga Madjarske odvratna bilo bi lose da se to pretvori u neku mrznju protiv Madjara a imam utisak sudeci po drustvenim mrezama da se i u to polako pretvara.

orbana, onu snimateljku i još par zvaničnika zaista mrzim. no, izgleda da ih narod voli pa onda.......

Posted

meni je najluđe što se ponavlja glupost viđena na bilbordima. obraćaju se arapima na mađarskom jeziku sa engleskim titlom. večeras sam pitao grupu sirijaca (desetak) na engleskom, mogao je da odgovori jedan uz tuc-muc.

Nisu to snimili za Arape nego za sebe i sebi slične da se nadražuju dok gledaju kako su ah opasni i moćni dok patroliraju i brane.

(koliko kapiram to uglavnom nije policija već polulegalne samoorganizovane desničarske vigilante ekipe)

Posted

orbana, onu snimateljku i još par zvaničnika zaista mrzim. no, izgleda da ih narod voli pa onda.......

pa, nekih 50% daje podršku dotičnom, zar ne?

Posted

Torockaji, kao lider revizionistickog Pokreta 64 zupanije i jedan od osnivaca paramilitarne Madjarske garde jeste pomalo ekstreman primerak Arpadovih potomaka, ali ni mejnstrim ne zaostaje puno za njim:

https://www.youtube.com/watch?v=9DlEKI1qp3s

Tradicionalni godisnji koncert na Budimu, 2013. Da, to su uniforme iz Hortijevog vremena.

Volt egy schneidig uniformisom

Ladi, ladi lom, sárga liliom

Otthon lóg a poros fogason

Nem búsúlok, mert megtehetem,

Hogy még egyszer fel is vehetem

Akkor újra ez lesz a dalom.

Honvéd banda, szól a Stefáni, szól a Stefánián.

Oly jó rózsám erre bokázni, erre bokázni ám.

Szólj csak, szólj vidám dalunk,

Mind elindulunk, Kassáig meg sem állunk!

Honvéd banda, szól a Stefáni, szól a Stefánián.

Lángra gyújt ez engemet nagyon.

Ladi, ladi lom, sárga liliom.

Lesz még egyszer egy vasárnapunk

Akkor aztán ünneplőt veszünk,

Olyan vidám cécót rendezünk.

Át harsog majd a határokon

Imao sam jednu zgodnu uniformu

Eno je skuplja prasinu na civiluku

Ne tugujem, jer bice prilike

Da je jos jednom obucem

I onda ce ponovo ovo biti moja pesma

Vojni orkestar odzvanja Stefanijom*

Kako je dobro uz njega marsirati

Ori se, ori vesela pesmo

Svi cemo krenuti, do Kosica** se necemo zautaviti

Ovo me jako uzbudjuje

Doci ce opet nasa nedelja

napravicemo praznik

takvu veselu zurku

da ce se cuti i preko granica

*) Stefanija - budimpestanski bulevar na kome se nalazi(o) Generalstab madjarske vojske.

**) Kosice su, jel'te, malo u Slovackoj, a Slovacka je, jel'te, privremeno zaposednuta madjarska Sveta Zemlja koju su prisvojili tamo neki Slovaci kao da imaju pravo na nju.

Posted

Nisu to snimili za Arape nego za sebe i sebi slične da se nadražuju dok gledaju kako su ah opasni i moćni dok patroliraju i brane.

(koliko kapiram to uglavnom nije policija već polulegalne samoorganizovane desničarske vigilante ekipe)

naravno. samo normalno bi bilo da normalan mađar kaže nešto u stilu: koji vam je moj sa ovim? no, ima li danas normalnih mađara?

Posted

m9n1o1.jpg

r1c5cx.jpg

Провинцијски геније адвертајзинга.

Posted

Koliko god da je uloga Madjarske odvratna bilo bi lose da se to pretvori u neku mrznju protiv Madjara a imam utisak sudeci po drustvenim mrezama da se i u to polako pretvara.

Stekao sam suprotan utisak, tj. da vecina sirom EU smatra da Orban i Madjari rade "pravu stvar" - prvi na braniku civilizacije. Ovo ce verovatno rezultirati jos radikalnijim Orbanovim potezima

Posted (edited)

Ne pricam o EU nego o Srbiji i generalno o delu normalnih i pametnih ljudi koji ne podrzavaju Orbana i ono sto radi ali se onda to kod nekih pretvori u izlive mrznje prema Madjarima i to nije dobro.

EDIT: Mada verovatno to vazi i za EU.

Edited by Eraserhead
Posted

vidi irejzeru, kod mene stvari stoje ovako:

čuo sam izjave dva naša mađara (pastor st pastor ml) i parmađarskih mađara (orban i još neki) a koji su predstavnici mađara s obe strane bodljikave žice. kada budem čuo/video/saznao nekako da se distanciraju od svojih predstavnika, promeniću vrrrrrrrrloooo loše mišljenje o mađarima. tako stvari stoje danas.

ima li u mađarskoj ikakvog protesta protiv orbanizama? ne znam

Posted

Ne pricam o EU nego o Srbiji i generalno o delu normalnih i pametnih ljudi koji ne podrzavaju Orbana i ono sto radi ali se onda to kod nekih pretvori u izlive mrznje prema Madjarima i to nije dobro.

EDIT: Mada verovatno to vazi i za EU.

Mislim da je imidž Mađarske i mišljenje ljudi o istoj apsolutno najmanje bitna stvar u celoj situaciji. A nisam primetio da ostatak zemlje nešto posebno radi na pokušaju da se taj imidž i to mišljenje o njima promene. Ispravi me ako grešim.

Posted

jebali ih u usta oni konji koje jasu.

klasicni pilicari koji su jedva docekali bilo kakvu vandrednu situaciju kako bi dobili priliku da demonstriraju silu.

ogavni white trash.

Да,и то против гладних,јадних и намучених људи који им нису никаква претња.Нашли су на коме ће да шиље патку.

Што бих волео да нека куга завлада у Мађарској па да сви суседи подигну исте овакве зидове према њима.

Posted

Ne znam jeste li pisali o tome ali zanima me

ima nekakva realna analiza koliko migranata namerava da dođe u nemačku a i kada ce ovaj talas prestati?

Posted

vidi irejzeru, kod mene stvari stoje ovako:

čuo sam izjave dva naša mađara (pastor st pastor ml) i parmađarskih mađara (orban i još neki) a koji su predstavnici mađara s obe strane bodljikave žice. kada budem čuo/video/saznao nekako da se distanciraju od svojih predstavnika, promeniću vrrrrrrrrloooo loše mišljenje o mađarima. tako stvari stoje danas.

ima li u mađarskoj ikakvog protesta protiv orbanizama? ne znam

Ne znam meni je to zauzimanje stavova o nacijama malo lose posebno u ovakvim situacijama kada su glave usijane. Jedino sto nas deli od Mladjara je to sto je Vucic odlucio da izigrava dobrog Evropljanina inace da je sproveo tri dana medijske kampanje i krenuo da dize zid na granici sa Makedonijom imali bi isti ili slican rezultat.

Mislim da je imidž Mađarske i mišljenje ljudi o istoj apsolutno najmanje bitna stvar u celoj situaciji. A nisam primetio da ostatak zemlje nešto posebno radi na pokušaju da se taj imidž i to mišljenje o njima promene. Ispravi me ako grešim.

Nije posebno bitna stvar ali kada su stravi vec pocele da se krecu u tom pravcu nije lose pomenuti i taj trend na ovom topicu. Ne ne rade dovoljno kao ni ostatak Evrope. Madjarska zasluzuje potpunu osudu samo to ne treba da preraste u "Madjari su fasisti".

Posted (edited)

Madjarska zasluzuje potpunu osudu samo to ne treba da preraste u "Madjari su fasisti".

+1

srbi pojeli svu kolektivnu krivicu i odgovornost pa ništa nije ostalo mađarima  :fantom:  

Edited by Hella