wall Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Kako misliš "Grčka nesigurna"? A kako mislim - lepo, ne može da uđe nazad. A oni sigurno neće navaljivati, jer je to poslednje što žele. Postoji i Dablinski sporazum pa nikom ništa. Pa ovakohttp://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:563625-Evropa-Srbiji-vraca-migrante Razumem ja tvoj stav ali naša pozicija je da se... Namestimo? Mislim, možemo glumiti ludilo, EU, Dablin, ljudska prava ali zar nije očigledno da EU radi kako joj odgovara i bez poštovanja svojih pravila?
MancMellow Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 ovako kao Makedonci? Ne. Oni ŽELE da uđu u Makedoniju. Oni apsolutno NE ŽELE da ih se vraća u Srbiju. Dakle, prekinimo da radimo nešto što nije interesu niti nama, niti tim ljudima, nego jedino zemljama koje btw ne poštuju ni sopstvene ni multilateralne propise
dillinger Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Ako nema herca Vučko za to možda imaju Dveri. Just sayin
Caligula Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 (edited) A koja je mogućnost? Ozbiljno pitam, mogu to i da urade bez pitanja i pomoći. Mađarska može da diže ogradu. Slovaci mogu da primaju samo hrišćane... Zašto verovati da neće ići dalje i Srbiji vratiti izbeglice? Imas bogatase na cijim ranchevima azilanti podizu satore. Oni ih komplet depurtuju u malu udzericu pored puta u kojoj domacin lema zenu svaki dan. Domacin prima azilante zauzvrat trazeci dozvolu da lema zenu dva puta dnevno. Bogatasi presrecni pristaju. Udzerica vise nije ni udzerica nego se pretvara u svinjac bez zakona i reda, sa srecnim domacinom koji pisa po sirotinji, i njegov brat pisa, i sin, i drugari. To je scenario. Sta raditi? Sada nista. Pre tri godine je nesto i moglo da se resi, sada smo ugasili. Edited August 23, 2015 by Caligula
Muwan Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Pa kako da ih ne primimo? Oni ih teraju napolje, mi ih ne puštamo unutra, znači ostaju na ničijoj zemlji. Za ono što se zatim desi delimo odgovornost sa djarmama.
Caligula Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Pa kako da ih ne primimo? Ovo je pitanje za svaku drzavu Evropa jebemmu Beowle.
Ryan Franco Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Pa kako da ih ne primimo? Oni ih teraju napolje, mi ih ne puštamo unutra, znači ostaju na ničijoj zemlji. Za ono što se zatim desi delimo odgovornost sa djarmama. Pa ne sasvim. Mađari će ih ponuditi bodljikavpm žicom. Srbija mora da ih ponudi crvenim krstom, zdravstvenom zaštitom i ostalim. Dakel, to jeste neka vrsta izbegličkog kampa ali nisu zatvorerni u njemu. A Maađri će morati da popuste u jednom moemntu. Najveći izazov je hendlovati sve to.
Shan Jan Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Ovoliki broj ocajnika i nacin kako se tretiraju znaci da cemo za jedno 5-10 godina gledati svake nedelje kako se neko raznosi u Evropi, zajedno sa okolnim zivljem koji se tu zadesio.
MancMellow Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Pa ovako http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:563625-Evropa-Srbiji-vraca-migrante Razumem ja tvoj stav ali naša pozicija je da se... Namestimo? Mislim, možemo glumiti ludilo, EU, Dablin, ljudska prava ali zar nije očigledno da EU radi kako joj odgovara i bez poštovanja svojih pravila? Aha, odjednom smo osetljivi na pretnje iz EU :D Zovi moju poziciju kako hoćeš, sto posto sam ubeđen da je ono što prelažem u interesu i države Srbije i tih ljudi
MancMellow Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Pa ne sasvim. Mađari će ih ponuditi bodljikavpm žicom. Srbija mora da ih ponudi crvenim krstom, zdravstvenom zaštitom i ostalim. Dakel, to jeste neka vrsta izbegličkog kampa ali nisu zatvorerni u njemu. A Maađri će morati da popuste u jednom moemntu. Najveći izazov je hendlovati sve to. Upravo, hvala na pojašnjenju :)
wall Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Aha, odjednom smo osetljivi na pretnje iz EU :D Zovi moju poziciju kako hoćeš, sto posto sam ubeđen da je ono što prelažem u interesu i države Srbije i tih ljudiNe znam na šta misliš. Ja sam poprilično osetljiv kada mi preti neko ko me može sjebati za čas, a ja mu ne mogu ništa. :(Makar motkom u mraku.
wall Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Pa ne sasvim. Mađari će ih ponuditi bodljikavpm žicom. Srbija mora da ih ponudi crvenim krstom, zdravstvenom zaštitom i ostalim. Dakel, to jeste neka vrsta izbegličkog kampa ali nisu zatvorerni u njemu. A Maađri će morati da popuste u jednom moemntu. Najveći izazov je hendlovati sve to. Pa to. Srbija ima mogućnosti da hendla izbeglice duže vreme koliko i da organizuje OI.
MancMellow Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Ne znam na šta misliš. Ja sam poprilično osetljiv kada mi preti neko ko me može sjebati za čas, a ja mu ne mogu ništa. :( Makar motkom u mraku. ne funkcioniše to tako, to je (ne kažem tebi, nego uopšte) tzv. "vuciceva doktrina" - prihvati sve i ne dobij nista zauzvrat. ne vodi se tako politika as far as I'm concerned
MancMellow Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Pa to. Srbija ima mogućnosti da hendla izbeglice duže vreme koliko i da organizuje OI. da, naravno da ih ne bismo pustili da pocrkaju, samo formalno ne bi bili u srbiji
Frank Pembleton Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 (edited) Makedonci se glupiraju za medalju . Danas su usvojili taktiku, na svaki sat po jednu porodicu puštaju...Jebote ili puštaš ili ne puštaš ovako svi će da dolaze, praktično si otvorio nezvanični granični prelaz... Inače glavna ruta je, Atina brodom sa ostrva , vozom do soluna i onda kako se ko dogovori do granice. Standoff sa policijom je na granici gde pruga ulazi u MK. Sve je potpuno nadrealno. Danas sam sa grčke strane video crveni krst, unhcr i lekare bez granica... Edited August 23, 2015 by Frank Pembleton
Recommended Posts