Jump to content

Mađarski zid: izbeglice sa Bliskog istoka i iz Afrike u Srbiji i regionu

Featured Replies

Kako je Srbija to u kontraritmu?

Otvoren je lov na izbeglice a mi nećemo da se pridružimo, sad kad nam niko ne bi zamerio? Je l to?

• Replies 8.3k
  • Views 668.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Moj deda je govorio da jedino dobro koje iz Banata dolazi je to sto sunce svice na toj strani :p

• Ne nego se ti praviš naivan. Dok je tema veza države i "protok migranata"  onda je ok, ali kada krene puškaranje, ubistva, ugrožavanje građana Srbije niko ni reč. Jača™ tema je šta su pevali

• Verterdegete
    Verterdegete

Evo ja sam pametan i obrazovan, pa evo varim i bravarišem, i zadovoljan sam svojim poslom.   Druga stvar, nemoj da vređaš majstore. Ima tu itekako pametnog sveta. Rekao bih ovako, pametnijeg

Posted Images

Kako je Srbija to u kontraritmu?

Otvoren je lov na izbeglice a mi nećemo da se pridružimo, sad kad nam niko ne bi zamerio? Je l to?

Nije. 

Samo što se moraju poduzeti neke mere da ne primimo, da prostiš, više od onog što može da nam stane. 

Koje mere?

Jedino da se ukljucimo u mieovni proces u Siriji.

Koje mere?

očigledno neki zid, struju, žicu...

Samo što se moraju poduzeti neke mere da ne primimo, da prostiš, više od onog što može da nam stane. 

Koje mere?

Koje mere?

ograničiti broj azilanata koje ćemo da primimo u zemlju, npr. Organizovati prevoz do granica, kao i eventualni smeštaj i hranu za odredjeni broj dana. 

Pre svega da se odredi cap. Odnosno maximalan broj izbeglica koji mogu da se u jednom trenutku nadju na teritoriji Srbije.

Edited by steins

I sta cemo s onima koji prevagnu?

I sta cemo s onima koji prevagnu?

ostaviti van granica.

Lekari bez granica :fantom:

Nu, ajdmo sad ovako

Varijanta 1 - otvoriti granice i pustiti da se hiljade ljudi dnevno (bukvalno), i to ljudi koji su bez novca, i u hroničnoj psihozi, potucaju kojekude po Srbiji, da zaguše sav transportni sistem, da se ulogore u svakom parku, haustoru, parkingu, pumpi, napuštenom objektu uz put i da isti ostave u užasnom stanju, da na drumu poumiru ili iz ovih ili onih razloga naprave sranja (bilo da mentalno popuste i izbodu nekog nožem ili da se potuku sa lokalcima oko brstenja jabuka uz drum), sve dok ne dodju do te famozne granice. 

A kad stignu do nje, pa popiju nogobulj od madjarskih carinika i murije pa da se vrate na tumaranje i kampovanje™ po Srbiji dok im ne uspe da se dokopaju EU. 

A i kad se dokopaju EU da čekamo da ih, po ugovorima koje smo sami potpisali, vrate na mesto ulaska u Šengen, tj u Srbiju i da ih, opet, pustimo da tumaraju i kampuju™ po Srbiji. 

Varijanta 2 - da ih kontrolisano puštamo da ulaze, da popisujemo i pregledamo na ulasku,pružimo pomoć onima kojima treba, da obezbedimo prihvatne centre u kojima će moći nešto da pojedu, odmore se i operu. 

Da organizujemo vanredne transporte do granice i objekte za interniranje istih sve dok ne uspeju da udju u EU. 

Meni bolja druga varijanta - al ona iziskuje odredjene novce jer sve košta - od izgradnje/adaptacije objekata, do obroka i transporta. Pošto baš ne seremo pare, to znači da bi broj izbeglica bio ograničen dužinom gubera, odnosno da ne bi mogli svi koji žele da udju u Srbiju. 

Inače evo jedne nepopularne priče - neki prijatelji pre 3 ili 4 dana došli iz Djevdjelije - kažu da je tamo horor, azilanti naveliko kradu po prodavnicama i iza sebe ostavljaju užasne gomile djubreta i svakojakih gluposti. Makedonci su debelo pogubili nerve s njima pošto ne mogu da žive normalno tako da se već spremaju raznorane vidžilanti grupe. Čak je jedan od njih skolnio familiju od dole. Sad dal su ksenofobni ili situaciono-ksenofobni, ne znam. Ali onakve parole do sada nisam nikad od njih čuo, čak i kad su grci ili albanci u pitanju.

Neeeee, samo ne smece... I svakojake gluposti.

Ja razumem sta steins pokusava da kaze, ali cak i ovde vidimo kako izgleda to "kontrolisano pustanje" i sl jednostrane akcije koje se zavrsavaju tako da par hiljada ljudi i dece lezi u blatu nicije zemlje dok je naspram njih kordon i suzavac.

Ovde je zapravo potrebna ozbiljna medjudrzavna saradnja i koncenzus da se izbeglice puste do zemalja koje su im krajnji ciljevi, a toga nema, pa se svaka drzava "stiti" na svoj nacin,zidovima,deportacijama, kordonima,maltretiranjem i pretnjama(bugarska, rumunija ili posebna prica o kojoj se cuti,crna gora) plaseci se vise velikih gazdi u eu nego onoga sta rade sa tim nesrecnim ljudima

Послато са GT-P7500 користећи Тапаток 2

pa ozbiljno sranje, vidis da oce i nekontrolisano da umiru, na drumu :(

ne razumem to kontrolisano pustanje. neka naprave organizovan konvoj ili koridor za prolaz izbeglica i uvedu odredjenu disciplinu jer ovo je ubedljivo najnehumaniji tretman ljudi

Ja razumem sta steins pokusava da kaze, ali cak i ovde vidimo kako izgleda to "kontrolisano pustanje" i sl jednostrane akcije koje se zavrsavaju tako da par hiljada ljudi i dece lezi u blatu nicije zemlje dok je naspram njih kordon i suzavac.

Ovde je zapravo potrebna ozbiljna medjudrzavna saradnja i koncenzus da se izbeglice puste do zemalja koje su im krajnji ciljevi, a toga nema, pa se svaka drzava "stiti" na svoj nacin,zidovima,deportacijama, kordonima,maltretiranjem i pretnjama(bugarska, rumunija ili posebna prica o kojoj se cuti,crna gora) plaseci se vise velikih gazdi u eu nego onoga sta rade sa tim nesrecnim ljudima

Послато са GT-P7500 користећи Тапаток 2

a pita li se iko, šta se dešava ako ta zemlja koja je krajnji cilj prosto - neće/ne može da ih primi? Ja ne kontam ovu foru - mi smo izbeglice, ne polažemo nikome račune, rešili smo da postanemo nemci/britanci/francuzi ko god - i to je to. Svako ko pokuša da nas zaustavi/ograniči/na bilo koji način organizuje je fašista, neljud, ludak itd itd???