pacey defender Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 biljana srbljanović objasnila u komentaru. ne mogu da linkujem tekst. ukratko, oterala đubre rasističko u kurac.
Skyhighatrist Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 (edited) BS sa fejsa: tekst natalije dević u današnjem "danasu" je školski primemer nepismenog rasizma, neukog širenja panike, vulgarnog huškanja stanovništva protiv imigranata. autorka dević mi je nepoznata, ne znam kakvim se novinarstvom do sada bavila, ali mi je "danas" poznat ili sam barem mislila da jeste. ovakav tekst na stranicama uglednog lista mogu da objasnim samo nekom vrstom banalnog eksperimenta: skretanja pažnje na vulgarno, prostačko rasističko manipulisanje masama, te očekujem odgovorni urednik kaže da su se samo grubo šalili. ako je tekst, pak, ozbiljan, "danas" mora da se izvini svojim sugradjanima, i to svima, pa i "bulama" i "tamnoputim muškarcima", a posebno beskućnicima što večernju šetnju autorkinog kučeta čine "neprijatnom". Indikativniji od svega je narcisistički poremećaj autorke koji ona pokušava da nametne kao medjurasni problem: to kako zamišlja da svi baš nju, "beogradjanku", gledaju: i "bule" i "tamnoputi" i fakin homles i to dok se pravi da spava, tema je za psihologe i psihijatre. ostale boli kurac za tebe i apsolutno te niko, ali baš niko ne gleda. Edited August 14, 2015 by Skyhighatrist
Sludge Factory Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Ima dosta komentara, uglavnom je pljuju, naravno ima i onih tipa "idi odakle si dosla pa tamo seri", "ti nis beogradjanka" itsl. Ako je Panovic (ili neko vec od urednika) pustio ovo sa idejom da "isprovocira", "probudi", "prodrma"... serem mu se u performans.
FERNOUX H Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 BS sa fejsa: tekst natalije dević u današnjem "danasu" je školski primemer nepismenog rasizma, neukog širenja panike, vulgarnog huškanja stanovništva protiv imigranata. autorka dević mi je nepoznata, ne znam kakvim se novinarstvom do sada bavila, ali mi je "danas" poznat ili sam barem mislila da jeste. ovakav tekst na stranicama uglednog lista mogu da objasnim samo nekom vrstom banalnog eksperimenta: skretanja pažnje na vulgarno, prostačko rasističko manipulisanje masama, te očekujem odgovorni urednik kaže da su se samo grubo šalili. ako je tekst, pak, ozbiljan, "danas" mora da se izvini svojim sugradjanima, i to svima, pa i "bulama" i "tamnoputim muškarcima", a posebno beskućnicima što večernju šetnju autorkinog kučeta čine "neprijatnom". Indikativniji od svega je narcisistički poremećaj autorke koji ona pokušava da nametne kao medjurasni problem: to kako zamišlja da svi baš nju, "beogradjanku", gledaju: i "bule" i "tamnoputi" i fakin homles i to dok se pravi da spava, tema je za psihologe i psihijatre. ostale boli kurac za tebe i apsolutno te niko, ali baš niko ne gleda. sve ovo je samo još jedan fajt unutar liberalnog miljea, između "klasičnih", institucionalizovanih liberala i onih koji to nisu - i senzibilisaniji su. neka malograđanka koja se plaši klošara koji joj svaki dan spavaju pod prozorom vs borci protiv "prostačke manipulacije masama". dosadno je sve to malo, već viđeno hiljadu puta
Meazza Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Jel samo ja nista ne razumem ovog coveka ili je do njega?
Frile Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 sve ovo je samo još jedan fajt unutar liberalnog miljea, između "klasičnih", institucionalizovanih liberala i onih koji to nisu - i senzibilisaniji su. neka malograđanka koja se plaši klošara koji joj svaki dan spavaju pod prozorom vs borci protiv "prostačke manipulacije masama". dosadno je sve to malo, već viđeno hiljadu puta ma dosadan si ti sa svojim liberalnim miljeom
Meazza Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 ma dosadan si ti sa svojim liberalnim miljeom A sta je to uopste? Kako se to uci, ima neki tutorijal?
yolo Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 daj bre fervekse, kad ces vec jednom da odrastes ili bar skines suskavu trenerku kad sedas za racunalo?
Frile Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 (edited) ^pitaću majku da li je sačuvala praktične ženama sa školama kukičanja miljea i šustikli Edited August 14, 2015 by Frile
Meazza Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 "Liberalni milje". Zvuci kao nesto sto bi izgovorio onaj Antonic ili Vukadinovic, ili jos neko od tih sto frfljaju dok analiziraju. Cuj, "milje". Zasto ne "liberalna kuhinja"?
Muwan Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Meanwhile, taj isti Danas piše da se UNHCR sprema da Makedoniju proglasi za nebezbednu državu. Što znači da kod njih neće biti izbegličkih kampova.
namenski Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 "Liberalni milje". Zvuci kao nesto sto bi izgovorio onaj Antonic ili Vukadinovic, ili jos neko od tih sto frfljaju dok analiziraju. Cuj, "milje". Zasto ne "liberalna kuhinja"? Jel moze liberalna шустикла?
Recommended Posts