Indy Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 Kako coverovati najpresviraniju (uz Hotel California) pesmu svih vremena, i napraviti da to bude tona (i po) zabave... NB. Ovaj album (The best band...) je jedan od par najboljih Zappinih živih albuma, a i uopšte, među njegovih 564 albuma, je u samom vrhu. Pageu (i mnogima) su se dopali duvači koji u notu tačno sviraju njegov solo... Mene je oduvala trostruka promena ritma (reggae/ska/ludilo). Kao i vrli vokalista, Mr Ike Willis.
Indy Posted March 26, 2020 Posted March 26, 2020 Baš mi pade napamet da su Creedence odradili par najboljih covera u istoriji covera. ("I put a spell on you", recimo.) Dok sam bio u kratkim hlačama, od ove se pesme (u ovoj izvedbi, malo skraćenoj) na radiju nije moglo živ ostati... Ima 1 čudna stvar, međutim - malo neobično za ovaj "classic rock" hit iz 1968. je da traje punih 8:40. Original Dale Hawkinsa je samo oko 2:14. Nisu samo droge u pitanju, sad čitam da je pesma originalno snimljena za "radio KMPX, a funky progressive-rock station in SF" (mmm... sviđa mi se zvuk toga, "funky progressive-rock" ).
Recommended Posts