MocaVukotic Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 (edited) the godfather i the godfather pt.II (gordon willis) ----------------------------------------------------------------- vittorio storaro - apocalypse now od naših vilko filač - sjećaš li se dolly bell i živko zalar (sve) - spec.vaspitanje e da, i karpo godina (sve) - okupacija Edited June 14, 2015 by MocaVukotic
kud u maglu Simoviću Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 the godfather i the godfather pt.II (gordon willis) ----------------------------------------------------------------- vittorio storaro - apocalypse now od naših vilko filač - sjećaš li se dolly bell i živko zalar (sve) - spec.vaspitanje e da, i karpo godina (sve) - okupacija seven - khondjiberi lindon - alkot gradjanin kejn - toland mali buda - storaro redov rajan - kaminski petrijin venac - pinter
Ajant23 Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Ma, sa direktorima fotografije je britanski film i dalje baš jak. Baš nose hipstere na svojim grbačama. A, bio je onaj Ulisov topic, gomila sjajnih u prošlosti. Žao mi je koga sve niste pomenuli od klasika. Ali, film je tu i dalje prilično jak. Iako ih digitalizacija i ostalo odavno uništavaju, mnogo toga finog se davalo videti po festivalima i raznim filmovima. Baš sam nedavno video na HRT-u neki francuski film koji je Filač radio. Prepoznao sam neke stvari, koje uopšte nisu po mom ukusu bile u mnogo toga što sam razaznavao u Ocu na službenom putu, pogotovo svetlost/senke. Uopšte, kada bih fotografiju mnogih scena istrgao iz filma, voleo bih gomilu drugačijih varijanti. A, u celosti filma, ovo mi začudo postaje najbolje.
MocaVukotic Posted June 14, 2015 Author Posted June 14, 2015 britanci, talijani, francuzi i švabe nekad, od novog holivuda na ovamo i d.p.-jevi iz istočne evrope, mađari i poljaci pre svih. no, sve to na kraju završi u holivudu. ne znam ima li neki department gde je teže napraviti listu najboljih nego u kameri. tu se izrodilo najviše talanata i velikih majstora nego bilo gde drugde. a sve čudaci, zanesenjaci, jednom rukom polu-reditelji, polu-scenografi, dok drugom rukom nameštaju svetlo i pomeraju "crnce" po setu, sve gledajući u nebo. pakao. i zato kumovi i gordon willis, za mene numero uno.
kobni zelaya Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Od onog što sam gledao prošle godine najviše mi se dopala fotografija u ova dva
kud u maglu Simoviću Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 (edited) i zato kumovi za ljubitelja kumova ima toliko genijalaca da je greota nabrajati edit neverovatan tehnološki napredak je omogućio znatno olakšani rad, zato prednost dajem staroj školi. trebalo je biti majstor sa 50ASA i desetinama(stotinama) kilovata rasvete u svakom kadru praviti film Edited June 14, 2015 by kud u maglu Simoviću
Ajant23 Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 (edited) Od onog što sam gledao prošle godine najviše mi se dopala fotografija u ova dva Ma, The Duke of Burgundy je smeće od filma i tipičan primer kako britanski hipsteri jašu na grbači odličnim fotografima. Iako je fotografija u tom filmu i sama prešla na rub kiča i konceptualnog egzibicionizma. U tom filmu je i loš reditelj zahvalan poslodavac fotografu da skrene pažnju na sebe. Nažalost, daleko je to od vremena kada je Nicholas Roeg kidnapovao vizuelni identitet Truffautu u Fahrenheit 451 i nametnuo sebe preko reditelja na najbolji mogući način. Kao u The Duke of Burgundy, koliko loš film toliko je i zahvalan za fotografa, tako i uglavnom reditelji Splat packa serviraju sebi katastrofalne scenarije da bi na njima maksimalno dali priliku sebi kao rediteljima da se ističu... Edited June 14, 2015 by Ajant23
Ajant23 Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 neverovatan tehnološki napredak je omogućio znatno olakšani rad, zato prednost dajem staroj školi. trebalo je biti majstor sa 50ASA i desetinama(stotinama) kilovata rasvete u svakom kadru praviti film I onda imaš Douglasa Slocombea i: Famous for never using a light meter on the set of Raiders of the Lost Ark (1981).
MocaVukotic Posted June 14, 2015 Author Posted June 14, 2015 za ljubitelja kumova ih, imam to narezano, gledao odavno. btw, radio jednom sa storarom!
kud u maglu Simoviću Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 ih, imam to narezano, gledao odavno. btw, radio jednom sa storarom! nisam radio, al sam pohađao predavanje koje je tom prilikom držao
MocaVukotic Posted June 14, 2015 Author Posted June 14, 2015 (edited) karavađo u avali 2007 Edited June 14, 2015 by MocaVukotic
Ajant23 Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Caravaggio je ispao sjajan izbor, kao implicitna kritika tradicije domaćeg filma...
MocaVukotic Posted June 14, 2015 Author Posted June 14, 2015 ma jok, ne gledam ništa od toga što radim (većina je ionako dosadna i negledljiva). nadam se da neću morati da gledam ni mr.williamsa u sredu...
Recommended Posts