Jump to content
IGNORED

FK PARTIZAN 2015/2016

dranata

Recommended Posts

Mali off: zašto mislite da dešnjak ne može da odigra levog beka? U defanzivi je to čak prednost.

Jes, samo je Maldini bio lud sto je naucio da igra levom nogom.

Kakva crna prednost, pa defanziva se ne igra sama za sebe, u vakuumu. Cak i da dobije duel on loptu mora da prosledi u narednom kontaktu jer ima vec protivnickog igraca u svojoj zoni. Ako se u svakoj situaciji trosi pola sekunde na prebacivanje na desnu nogu onda tu nema leba.

U napadu je takav bek tek neupotrebljiv. Maltene nema stvari koju moze da uradi valjano.

• Replies 13.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Kreator

1570

• kud u maglu Simoviću

1081

• Muwan

587

• El Patron

526

Top Posters In This Topic

Posted Images

Rekao sam: može da odigra. 

I to nije retka situacija. Od sličnih pretumbacija, pada mi na pamet Filip Lam koji je igrao sa obe strane. Od domaćih, Aleksandar Luković. Niz možeš nastaviti i sam, nije retka situacija.

I to nije retka situacija. Od sličnih pretumbacija, pada mi na pamet Filip Lam koji je igrao sa obe strane. Od domaćih, Aleksandar Luković. Niz možeš nastaviti i sam, nije retka situacija.

Kad i gde je Luković igrao desnog beka?

Pa, naravno, moze to i nekakvo je resenje kad si u nuzdi i kada nemas previse izbora. Ako to usvojis kao trajno resenje neces se bas najbolje provesti. Na nivou sezone igrac na beku sa kontra gardom ce napraviti brdo pizdarija defanzivno, a nece bas doneti mnogo koristi napred. Odnosno, najverovatnije nece uopste.

Sad, imas solidan spisak igraca koji su kao desnjaci bili/jesu mnogo logicniji na desnom beku a igrali su/igraju sasvim korektno na levom. Lahm i Zambrotta svakako prvo padaju na pamet, al oni nisu bas i neki reper jer je rec o furioclasse™ igracima koji bi se snasli (i snalazili su se) na bilo koju poziciju da ih bacis. Onda imas i grupu skroz korektnih igraca, desnjaka, koji igraju levog beka. Azpilicueta i Darmian su odlicni u svojim klubovima i gotovo da nema razlike zbog toga sto koriste nogu koju koriste. Al ljudi igraju iz ko zna kakvih razloga dosta vremana tamo i nekako su se navikli. Na jednog takvog koji se snadje nekako imas gomilu onih koji propadnu ili bezvezno stagniraju zbog eksperimenta. De Sciglio je delovao kao jedan od najtalentovanijih igraca svoje generacije u Italiji, a zbog toga sto Milan nije imao koga da metne tamo i zbog pozicije popunjene Abateom gotovo da je izgubljena svaka nada da ce biti nesto od njega.

Mnogo je logicnije prodati jednog od dva solidna desna beka koja imamo i od tih para krpiti drugu stranu. Al posto tako nece biti ni u ludilu ispasce da si ti u pravu oko ovoga. Bolje Vulicevic/Bandalovski na levom beku nego Petrovic i pare u dzepu nekog gnoma. Jebi ga :dry:

Ma dobro, tu je i mali bogosavac.njega obavezno gurati na utakmice tipa rad,vozdovac itd...bek nije toliko prioritetan koliko zadnji vezni i jos jedan ispred njega.

Ajde vise taj markinjos.. :)

Ma dobro, tu je i mali bogosavac.njega obavezno gurati na utakmice tipa rad,vozdovac itd...bek nije toliko prioritetan koliko zadnji vezni i jos jedan ispred njega.

Ajde vise taj markinjos.. :)

+1

Ridji ce biti odlican igrac!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...