Jump to content
IGNORED

FK Crvena zvezda 2015/16

Nemanja Posrbica

Recommended Posts

Posted

Ne mislim ni na jednu konkretnu školu. Govorim načelno. Fazon: pre bih dao da me na sudu zastupa pravnik (makar mu mentor bio Šešelj) nego zatvorenik koji zna šta me eventualno čeka.

Zato pitam: koje reference ima za ovu priliku Savo Pavićević? To da je prijatan čovek mi labavo kad treba da posluži kao ključni argument.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Replies 13.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Milosh76

1161

• Nemanja Posrbica

1084

• katamaran

968

• Bright Billy

861

Posted

U onom intervjuu Pavicevic nije ni pomenuo mogucnost da se posle zavrsetka fudbalske karijere bavi trenerskom.  Prema tome ova diskusija o tome da li je Pavicevic kompetentan da bude trener pomalo podseca na jednu pirotsku anegdotu o Ciganima koji su hodajuci putem nasli konjsku potkovicu.  Obradovali se Cigani jer ako su nasli potkovicu, mora da je i konj blizu.  Pocese da se raspravljaju kakav je konj: dorat, vranac, zekan ili sarac.  Na kraju se potukose oko toga ko ce prvi od njih konja da uzjase.

Posted

dobro dimitrije, ne drzite nas u neivesnosti! jesu li nasli konja na kraju?

Posted

Poenta nije konj, nego tuca.

Posted

Sava dosta vole ovi klinci iz kluba, cesto ga pominju kao coveka od kojeg su dosta naucili o profesionalizmu i ponasanju generalno. S obzirom na to da je atmosfera medju igracima nikad bolja to dosta toga govori o tome kakav je Savo covek. Nije ni Toma Milicevic bio ne znam kakav igrac pa danas da pitas bilo koga ko je najvece ime u Zvezdinim mladjim kategorijama u citavoj istoriji kluba najvise ljudi ce njega da pomene. Sto se struke tice, niko se nije rodio kao trener. Nauce se stvari.

Posted (edited)

Kaže se skakač.

Откуд риђе фигуре у шаху?

Мислим да је дискусија помало претјерана. Откуд такво нагло интересовање за тренера најмлађих категорија. Пратим Звезду од своје шесте године и до сад нисам имао појма ко су тренери пјетлића и пионира. Саву желим много среће, ако икада дође до те позиције.

Edited by CerdicLeboeff
Posted

Miljan Miljanic je bio gori igrac i od Milicevica i Sava Pavicevica, pa je bio najvece trenersko ime u Zvezdinoj (i ne samo Zvedinoj) istoriji.

Posted (edited)

Саво за триес' година, на Камп Ноу, сравњује Барселону са земљом. Резултат 5:0, све голове дају играчи које је формирао у Звездиним пјетлићима и са којима донио Лигу Европе и Лигу шампиона у Улицу Љутице Богдана и на крају их довео у Реал.

Edited by CerdicLeboeff
Posted

Miljan Miljanic je bio gori igrac i od Milicevica i Sava Pavicevica, pa je bio najvece trenersko ime u Zvezdinoj (i ne samo Zvedinoj) istoriji.

Наравно. Краљ и Ћелавац само нешто да кажу.

Posted (edited)

A koji su to preduslovi? Ja bih uvek pre angažovao nekog ko se školovao ili dokazao kao trener.

Slično mišljenje sam čuo od prof. Koprivice, a svaka njegova reč ima težinu i sigurno je sa razlogom izrečena.

U radu sa najmlađima najbolje je angažovati najiskusnije i to iz mnogo razloga. Osim što su svojim iskustvom naučeni da greške klinaca ispravljaju brzo i u hodu, jedan od najvažnijih elemenata je pedagogija i naravno, autoritet. Ovde ne govorim o izlapelim starkeljama koje ništa ne interesuje i klinci mogu da rade šta god, već onima kod kojih je dovoljan prek i oštar pogled da im bude jasno da sledeće opomene nema. Demokratija u radu sa decom ume mnogim mladim trenerima da se obije o glavu, a realno mladi najčešće pribegavaju tom načinu, jer ga klinci tako najlakše prihvate. Takođe, roditelji bolje reaguju na autoritativne trenere i znaju da im je dete u sigurnijim rukama, jer je kroz iste prošlo na gomile klinaca. No, ovo je bas široka tema.

Još samo da se nadovežem na ovo u vezi sa školovanim trenerima. Ne znam da li se nešto promenilo prethodnih godina, ali neko ko je završio fakultet i ima zvanje diplomiranog trenera (ili master), može istom tom diplomom da obriše guzicu i ne može da radi u saveznom rangu sve do momenta dok ne iskešira koliko već treba uveliko poznatoj školi FSS kojom godinama jašu eminentni stručnjaci Djorić, Kosanović, Savić i slični i ne položi njihov ispit.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Edited by Segundo
Posted

Savo i dalje igra, nije trener, igrace i dogodine. To je dovoljno vremena da krene da se skoluje. Ima i dobrog mentora, narocito za ovo podneblje. Da li ce biti dobar trener ili trener uopste to niko ne zna. Ja sam pricao o preduslovima a oni se svode na pristojnu karijeru, dobar odnos sa mladim igracima i ocito veoma dobra komunikacija sa svima. Takodje nekoliko sezona u klubu gde ce poceti da radi (iako je to samo posrbica pretpostavio a ne da smo negde videli da se to i desilo).

Posted

Srecan rodjenda, Piksi!

:Hail: 

Posted

Najbolji nas igrac svih vremena! :Hail: :hail: :Hail:

Posted

Najbolji laznjak svih vremena!  :ziga:

Omiljeni gol. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...