Jump to content
IGNORED

FK Crvena zvezda 2015/16

Nemanja Posrbica

Recommended Posts

Zanimljiva polusezona. Na proleće nam ostaje još 15 mečeva da odigramo i da probamo da završimo pohod na titulu. +25 u odnosu na Čukarički i Borac, +26 u odnosu na Partizan. Igrački tim nam je prilično visokom nivou, dosta je igrača koji su korisni na terenu; odličan miks mladih igrača, povratnika i stranaca. Igra je podjednako dobra i raznovrsna, postižemo golove iz pozicionog napada i kroz sredinu i preko bokova, iz kontranapada, iz direktnih prekida, nešto smo slabiji u skok igri. Velika je šteta što nismo imali malo više sreće u žrebu za LE kada nam je naleteo Kairat, koji nas je potpuno nadigrao u dva meča; tačnije nadigrao je današnje rezerviste Zvezde. Prodali smo jednog talentovanog igrača, po meni za realnu vrednost. Tim ima solidnu dubinu koju svakako treba ojačati. Svakako je neophodan igrač u veznom redu defanzivnih karakteristika, jer samo Donald ume da igra u potpunosti u oba pravca od svih veznih fudbalera. Potreban je i štoper, koji bi sa Lukovićem i Jovanovićem činio osnovu odbrane. Eventualno ako se nađe neki mlađi igrač koji bi bio rezerva Petkoviću. Time bi sklopili osnovu za igranje ozbiljnog fudbala od juna naredne godine. Naravno sve zavisi od finansija. Uvek trebamo da pratimo i potencijalne povratnike. Meni je i dalje interesantan Veljković i ako se ukaže dobar trenutak i povljna cena trebalo bi reagovati, bez obzira što će biti potrebno određeno vreme da se vrati u takmičarsku formu. Talentovani štoperi ne rastu na grani i uvek treba pojačati saldo talentovanih igrača.

Grujić je svakako najviše impresionirao, igra izvanredno za svoje godine. Nivo samopouzdanja i potencijala je ogroman. Plavšić je takođe igrao iznad mojih očekivanja, jer sam mislio da će mu biti potrebno više vremena. Puno dobrog donosi, prostor za napredak postoji. Jovanović igra na nivou koji sam očekivao, trebao bi da bude odličan početkom naredne sezone, pogotovo ako dobije kompatibilnog parnjaka ili u Lukoviću ili u pojačanju. Očekivao sam više minuta od Jovića, deo mu je bez potrebe pojeo Sikimić, nisam video korak nazad, odlično pozicioniranje, osećaj za prostor, tehnika, nedostaje agresivnost. Ristić je očigledno u psihološkom kanalu, ali ja sam vernik. Vide se flashovi njegovog potencijala, polivalentnost; preostaje mu da se mentalno resetuje i uz pravilan rad sve će biti kako valja.

Kataija mentalitet deli od ozbiljnog fudbala, ove sezone je pokazao da mu je tamo mesto. Impresivan je bio od početka sezone u svim bitnim mečevima je bio na terenu što je za njega i Zvezdu izuzetno bitno. Ume ponekada da falšira kao danas, ali... Srnić dao više golova nego što sam očekivao, ali je on igrač koji dosta zavisi od saigrača. Igra u oba pravca, taktički obučen, vrlo dobra realizacija. Kao što sam par puta ponovio, da ima i tehniku, odavno bi igrao u ligama petice i bio član nacionalnog tima. Luković spor, iskusan i sa viškom samopouzdanja. Ako ga noge posluže doneo bi dosta stabilnosti. Kahriman bolji nego što sam očekivao, ponekada malo zaspi na liniji, nije sposoban da da tačan pas dalje od 15m, ali nas je spasao u više mečeva odličnim odbranama. Pavićevića polako izdaju i noge i zdravlje. Petković je delovao korektno u poslednjih par mečeva, od njega očekujem najveći napredak na proleće i formu koja će mu kupiti dobar transfer.

Trojica startera stranaca su odlični igrači, daju i srce i kvalitet igri. Sva trojica vitalni igrači tima, čine saigrače boljim, lideri su na terenu. Vieira ima odličan dribling, igra u oba pravca, služi timu; jasno, da ima bolju realizaciju ne bi nikada ni igrao u Zvezdi. Donald je doneo stabilnost svojim dolaskom u vezni red, igra u oba pravca, školovan vezni igrač koji odlično čita igru, postavljanjem rešava većinu defanzivnih zadataka, sposoban da doda loptu napred. Lucho "cojones" Ibanez je kao što smo pre neki dan analizirali, upravo ono što očekujemo od beka u Zvezdi. Matos interesantan, dobar spoj tehnike i fizikalija, za veći utisak morao bi više da igra, a nije zbog povrede i konkurencije.

Prostor za napredak postoji. Mladi igrači napreduju, tim se uigrava, a i prava pojačanja bi trebalo da donesu boljitak. Odbrana mora da se digne na viši nivo, neke detalje su već promenili od Borca; zadnja linija stoji bliže golmanu, razvlače se linije, više se oslanja na odbranu celog tima nego zadnje linije. Luković i Petković bi trebali da budu fizički spremniji, mentalno jači, nadam se i sa boljim fokusom. Jovanović da popravi ponašanje, smanji greške u čitanju situacija i prikupi iskustvo. U Srbiji se može proći sa osrednjom formom odbrane, ali za bilo kakav uspeh u Evropi, odbrana mora da bude pouzdana.

• Replies 13.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Milosh76

1161

• Nemanja Posrbica

1084

• katamaran

968

• Bright Billy

861

Mozda uleti neki Anderleht ili Ajax ili tako neki klub, to bi za njega bilo fantasticno, a mozda bi mogli i neki procenat da ubacimo za sledeci transfer.

Они немају пара. Нити колико ја разумем Ливерпул, где не може да се развија.

Нема кинте. Нимало. Надали се да продају Грују узму тих пет милиона, плате играче радну заједницу, тренере. Кинте нема ни од корова, Грујин матори мисли да му је за сина прерано да иде преко гране. Није проблем Ливерпул као такав, дају кинту све изједно, без провизија, његовима се не жури. Нису као ономад Фићина кева. Е , сад да ли Терзан има друге мере убеђивања, не знам.

Rekao bih da ces koliko sutra shvatiti da te je i ovaj tvoj pouzdani izvor ispalio. Pod pretpostavkom da je uopste autentican.

Rat izvora :Hail:

Podeli sa nama tvoja saznanja, harperu, sto si cicija? :D

Kad si ti mene video da pisem o informacijama iz kluba na forumu? To nije zato sto ne zelim da ih delim vec zato sto se kod mnogih stvari situacija menja bukvalno iz sata u sat, tako da je potpuno bezveze tvrditi nesto sto za sat vremena moze da se izjalovi ili promeni. Kako sada, u ovom trenutku, stvari stoje Grujic ide u Liverpul ali mozda mu se sutra ujutru previse dopadne mamin dorucak pa odustane. Njegovi izgleda nisu bili potpuno spremni na to da ce klinac napraviti ovoliku karijeru i ne bi da im sin ode od kuce ovako rano ali ovo je ponuda posle koje im je jasno da Gruja ode u profesionalce. Sa klincem se jednostavno sve ovo prebrzo desava, mislim da ni on sam nije verovao da ce eksplodirati u ovako kratkom roku, valjda niko od njih nije bio spreman.

A u Liverpulu će da ga pojedu. Klop ne žali para da mu upropasti karijeru

Ako se svetski prvak plaši izazova sa 20 god, onda bolje na vreme da prekine sa ovim i da se posveti nekom manje sresnom poslu

Ko je rekao da se plaši izazova. Ono o čemu treba da vodi računa da se ne nađe u situaciji da u prvom planu bude neki tamošnji medijski poluproizvodi, a on da igra fa kup. Verovatno razmišljaju on i otac da se još negde dokaže godinu, dve, pa da na velika vrata uđe u elitu.

Ne vidim razlog da, ukoliko Zvezda obezbedi grupnu fazu cl ili el ne ostane do idućeg januara.

Poslao tapatalk

Ko je rekao da se plaši izazova. Ono o čemu treba da vodi računa da se ne nađe u situaciji da u prvom planu bude neki tamošnji medijski poluproizvodi, a on da igra fa kup. Verovatno razmišljaju on i otac da se još negde dokaže godinu, dve, pa da na velika vrata uđe u elitu.

Ne vidim razlog da, ukoliko Zvezda obezbedi grupnu fazu cl ili el ne ostane do idućeg januara.

Poslao tapatalk

Ma, on je prelomio, nema tu sta vise da se dokazuje po drugorazrednim klubovima. Gde god da bude otisao izmedju a da nije jedna od najjacih liga, trebace mu vremena da se privikne na premijerligaski fudbal. Njemu je to skroz jasno, ovde se vise radi o porodicnim psiholoskim razlozima nego sto imaju veze s karijerom. Grujic kao igrac je dobio ponudu od pet miliona za tri godine, 99% igraca na svetu bi ubilo za takav ugovor.

Ma, on je prelomio, nema tu sta vise da se dokazuje po drugorazrednim klubovima. Gde god da bude otisao izmedju a da nije jedna od najjacih liga, trebace mu vremena da se privikne na premijerligaski fudbal. Njemu je to skroz jasno, ovde se vise radi o porodicnim psiholoskim razlozima nego sto imaju veze s karijerom. Grujic kao igrac je dobio ponudu od pet miliona za tri godine, 99% igraca na svetu bi ubilo za takav ugovor.

Moguće da su čisto porodični razlozi. Ako zvezda zadrži ekipu na okupu, ne vidim razlog da on ne ostane. Bio bi lider na terenu.

A što se tiče ugovora, pa on jeste u tom procentu najboljih.

Poslao tapatalk

Moguće da su čisto porodični razlozi. Ako zvezda zadrži ekipu na okupu, ne vidim razlog da on ne ostane. Bio bi lider na terenu.

Poslao tapatalk

Koliko ja znam on svejedno ostaje u Zvezdi do avgusta.

Poslao tapatalk

Al onda treba naci lovu da se plate ostali da se ne razbeze.

Kad si ti mene video da pisem o informacijama iz kluba na forumu? To nije zato sto ne zelim da ih delim vec zato sto se kod mnogih stvari situacija menja bukvalno iz sata u sat, tako da je potpuno bezveze tvrditi nesto sto za sat vremena moze da se izjalovi ili promeni. Kako sada, u ovom trenutku, stvari stoje Grujic ide u Liverpul ali mozda mu se sutra ujutru previse dopadne mamin dorucak pa odustane. Njegovi izgleda nisu bili potpuno spremni na to da ce klinac napraviti ovoliku karijeru i ne bi da im sin ode od kuce ovako rano ali ovo je ponuda posle koje im je jasno da Gruja ode u profesionalce. Sa klincem se jednostavno sve ovo prebrzo desava, mislim da ni on sam nije verovao da ce eksplodirati u ovako kratkom roku, valjda niko od njih nije bio spreman.

Људи из клуба су молили лепо. Отац рекао да је Груја још није зрео. Сад да ли ће Терза да пређе на друге методе то не знам.

Al onda treba naci lovu da se plate ostali da se ne razbeze.

Ne treba gledati taj transfer samo iz Zvezdine potrebe, nije klubu Grujic kriv sto nemaju da isplate plate koje su obecali pa da on mora da ih vadi prodajom. Ovo je i za njega vrhunski transfer, jedna od najjacih liga, ozbiljan novac, rad sa jednim od najboljih svetskih trenera u bez sumnje velikom klubu. Grujic ima atipicnu glavu za srpskog fudbalera, mogu da se opkladim u ozbiljan novac da ce vrlo brzo na Mersisajdu zaboraviti da je neki Stiven Dzerard za njih igrao fudbal. Klop je bas zagrizao i prilicno zajebao neke klubove koji su racunali da ce pokupiti Gruju, pristali su bukvalno na sve sporedne uslove koje je Zvezda postavila.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...