MiddleClass Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Kakve tri pocetnicke greske igraca Udinezea kod sva tri gola Intera. Ne daj boze da se ovo desi u nasoj ligi kakve bi teorije pale... Link to comment
kralj Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Nemojte bre ljudi Rileta na beka. On je ofanzivni vezista, nije čak ni krilo. Ok je, sad nema za njega mesta i nema frke da krpi gde se krpiti treba, ali u perspektivi mu dati slobodu da kreira, dribla, šutira... Šta je sa Matosom? Neviđen fudbal igra Zvezda. Šteta što ljudima to nije dovoljan razlog da dolaze na stadion već to rade zbog koreografije, rekorda.... Ako je zbog love, nek spuste cenu majku mu. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment
Milosh76 Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 (edited) – Играчи су урадили све што је до њих. Врло смо близу освајања титуле у националном првенству, али ако хоћемо да играмо неко озбиљније такмичење, неопходно је да се појачамо са још два три играча. Имамо само два задња везна. Грујић јесте универзалац и може да игра на више позиција, али не смем да замислим Звезду без Доналда. Због тога су нам неопходни нови играчи, да бисмо имали дужу клупу и већи избор приликом састављања тима – закључио је Гроф Božović je posebno zadovoljan što njegov tim napada i kada vodi.„Tako Zvezda mora da igra na svom stadionu i to je način na koji pokušavamo da igramo. Nekada ne uspevamo, ali uglavnom mogu da kažem da sam mnogo zadovoljan.“ Grof je prilicno realan, a igraci su 100% na zemlji. To je odlika pravih Sampiona. Sto bi rekao Bili, samo da ih isplate i bice ok. Poslednje kolo pred pauzu je u sredu, videcemo sta ce se desavati. Edited December 12, 2015 by Milosh76 Link to comment
Dimitrije Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Nemojte bre ljudi Rileta na beka. On je ofanzivni vezista, nije čak ni krilo. Ok je, sad nema za njega mesta i nema frke da krpi gde se krpiti treba, ali u perspektivi mu dati slobodu da kreira, dribla, šutira... Šta je sa Matosom? Neviđen fudbal igra Zvezda. Šteta što ljudima to nije dovoljan razlog da dolaze na stadion već to rade zbog koreografije, rekorda.... Ako je zbog love, nek spuste cenu majku mu. Sent from my iPhone using Tapatalk Rile nece imati priliku do jeseni da igra kao ofanzivni vezista jer u timu trenutno ima boljih od njega. Dobio je prilku da igra kao levi bek i iskoristio ju je. Ako i dalje bude insistirao da igra u ofanzivi, provodice vremena vise naklupi i tribinama nego na terenu. Ne valja za njegovu karijeru; ne samo da je ispao iz startne postave u Zvezdi, vec ga vise i ne pozivaju u omladinsku/mladu reprezentaciju. Ako prihvati da igra beka, imace odlicnu perspektivu da napravi solidnu karijeru. Ovaj tim Zvezde je odlicna preporuka za uspeh. Steta je ako okrece ledja pruzenoj prilici radi neispunjene zelje. Svojevremeno je Vladimir Durkovic iz Napretka presao u Zvezdu kao talentovani napadac. Igrao je na svim pozicijama u navali i nista nije uradio. Odbijao je da igra beka, ali kada je konacno prihvatio, ubrzo je postao jedan od najboljih, ako ne i najbolji desni bek svih vremena u Zvezdi i u Jugoslaviji, a kasnije i u St. Etjenu (gde jedna ulica nosi njegovo ime). Link to comment
Nemanja Posrbica Posted December 13, 2015 Author Share Posted December 13, 2015 (edited) Ne vidim kako to Ristić može da igra pre Ibaneza, baš kao i što ne vidim zašto neki igrač ne bi mogao da igra više pozicija. Ono što Ristić ne može da igra je defanzivni vezni. Levi bek ili vezni fudbaler svakako da može. Ipak, nema potrebe da se kreativan fudbaler gura na poziciju beka, ta "degradacija" dolazi usled nedostatka kvaliteta, a kod Ristića bih pre rekao da je problem neke druge prirode, mentalne. Takođe, mnogo lakše se zarađuju minuti kao izmena u veznom redu nego na beku, jer se bekovi jako retko menjaju. Malopre sam pogledao snimak meča, igramo odlično, realizacija iznad proseka. Nema tu mnogo šta da se doda što nije napisano od jula. Možda da pohvalim malo Petkovića koji je upristojio formu u polju u poslednjih par mečeva. Vieira je očigledno ušao u golgetersku formu. Luković i danas malo tanak, Kahrimanov fokus takođe malo opao. U sredu gadan meč u Ivanjici. Bilo bi jako bitno da se taj meč dobije. Nadam se da povrede Ibaneza i Kataija nisu ozbiljnije. Kao što reče Billy, vreme je da plate ljude, posao urađen iznad očekivanja, a očekivanja su bila jako visoka. Edited December 13, 2015 by Nemanja Posrbica Link to comment
katamaran Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 (edited) Bozovic ga tera da se preorijentise na beka ali decko hoce napred da igra po svaku cenu. Grof misli da bi on mogao biti vrhunski levi bek. Novi Marko Perovic. I on je svojevremeno pizdeo sto su ga gurali na levog beka. edit: www.blic.rs/stara_arhiva/sport/145104/Perovic-Necu-da-popunjavam-rupe Edited December 13, 2015 by katamaran Link to comment
Kanzas siti zez Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Apropo Ristica da kazem da sto vise pozicija bude mogao da pokriva kompletniji igrac ce biti. U ovim godinama mu je najbitnije da igra, sedenje na klupi mu nista nece doneti. Gerrard je na pocetku karijere uskakao na pozicije centralnog veznog, desnog krila i desnog beka. Cak je jednu tekmu igrao i kao levi bek. A kasnije je postao jedan od najkompletnijih igraca ikada. Link to comment
MiddleClass Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 I okliznuo se kad je bilo najpotrebnije. Neka hvala! Link to comment
Strahan Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment
harper lee Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Ne vidim kako to Ristić može da igra pre Ibaneza, baš kao i što ne vidim zašto neki igrač ne bi mogao da igra više pozicija. Ono što Ristić ne može da igra je defanzivni vezni. Levi bek ili vezni fudbaler svakako da može. Ipak, nema potrebe da se kreativan fudbaler gura na poziciju beka, ta "degradacija" dolazi usled nedostatka kvaliteta, a kod Ristića bih pre rekao da je problem neke druge prirode, mentalne. Takođe, mnogo lakše se zarađuju minuti kao izmena u veznom redu nego na beku, jer se bekovi jako retko menjaju. Mislim da je Grof u pravu, kad bi Ristic u glavi prelomio da igra beka mogao bi tu napraviti veliku karijeru. Za vezni red nisam siguran, sumnjam da tu moze da pokaze neku klasu. Prvo, vezni igrac "bez jedne noge" je liability na presingu, predvidljiv je i nepouzdan, a Ristic prakticno nista i ne pokusava da odigra desnom. Drugo, sa njegovom konstitucijom da bi bio dobar u manevru morao bi da ima neku fizicku ili takticku prednost a on nema nijednu. Niti je ekstremno brz, niti previse jak, niti dobro cita igru i igra dobro bez lopte, niti je dobar u obaveznoj igri. A da se drzi napred u vezi samo zbog tog suta levicom (od kojeg i nismo ne znam sta videli do sada) je preterani luksuz. Kolarov ima sto puta bolju levicu od njega pa ne igra iza napadaca. Medjutim, Ristic iako nema neku bitnu karakteristiku ima od svega dovoljno da moze da igra jako dobar fudbal ako mu se pronadje dobra uloga i mislim da bi mu uloga levog beka sa dominantnim ofanzivnim karakteristikama itekako odgovarala. Jak je na lopti, dobar u duelu, ne panici s loptom u nogama, dobro koristi prostor, ima solidan pregled igre i sposobnost da pod pritiskom nadje dobro resenje. Pomoglo bi da je malo brzi i da ima bolju skok igru ali to se takticki lako kompenzuje. Na stanu ovo sto Dimitrije govori, kvalitetnih levih bekova nema toliko na trzistu i Rile bi lakse mogao do nekog veceg kluba na toj poziciji. Link to comment
gervasius twinkleminkleson Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Ristic je prosle godine svakako pokazivao znake da moze da igra dobro u sredini. Meni je steta stavljati ga an beka, i iskreno, sumnjam da tu moze da napravi znacajnu karijeru, i bitnije, sto rece posrbica, ne vidim da bi imao vise prostora dok god je Ibanez tu, naprotiv. Link to comment
harper lee Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Ristic je prosle godine svakako pokazivao znake da moze da igra dobro u sredini. Meni je steta stavljati ga an beka, i iskreno, sumnjam da tu moze da napravi znacajnu karijeru, i bitnije, sto rece posrbica, ne vidim da bi imao vise prostora dok god je Ibanez tu, naprotiv. Ne znam, mislio sam i prosle godine da su njegove tadasnje igre vise bile hype zbog mladog igraca nego sto sam video ne znam kakav kvalitet. Pisao sam i tada da je Grujic prvi koji mora da dobije sansu jer je on taj koji pravi razliku. Moze, naravno, Rile da igra i u sredini ali ne verujem da ce tu napraviti neku veliku karijeru. Sto se Ibanjeza tice, mislio sam na to da se Ristic kompletno prebaci na tu poziciju sto se citave karijere tice, nevezano za trenutni roster Zvezde. Link to comment
Bright Billy Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Ma treba da igra sve sto mu trener kaze, to nikako ne moze da mu skodi... Link to comment
Babu Bhatt Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 +1 za njega je samo bitno da igra. via Tapatalk Link to comment
gervasius twinkleminkleson Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Naravno, ne treba da odbija nista, nisam uopste to mislio - samo mislim da je njegova buducnost ipak na poziciji [ofanzivnog] veznog. Link to comment
Recommended Posts