Jump to content
IGNORED

FK Crvena zvezda 2015/16

Nemanja Posrbica

Recommended Posts

Oce da mu strusi rekord, sujeta medju trenerima je normalna :D

:lolol:

Ja nisam Sloven.

Дакле, ти си Црногорац, по Андурилу :Jova:

• Replies 13.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Milosh76

1161

• Nemanja Posrbica

1084

• katamaran

968

• Bright Billy

861

Grof za Novosti

Upozoravali ste odavno na ovaj problem, nadate li se da će se rešiti?

- Zasada nam je jedina nada - Grujić. Samo to je objektivno i realno, da momak sad potpiše za neki klub, pa da ide u avgustu. Da li će se to dogoditi ne znam i nisam neko ko bi Marku rekao "idi zbog nas". Mora sam da donese odluku i da sam vidi šta je najbolje za njega.

o Od Dejana Stankovića nije vezni igrač Zvezde dosegao nivo za kratko vreme kao Grujić?

- On ima 19 godina i, što se kaže, još je pile. Ali, pokazao je neki nenormalni kvalitet, odlike koje nisu svojstvene tako mladom igraču. Preuzimao je odgovornost za ovu ekipu, u trenucima kad smo "visili" nismo sumnjali da li će Gruja krenuti ili neće. Ima on još mnogo prostora za napredak. U ovom momentu može da igra u bilo kojoj ligi na svetu. I to vrlo kvalitetno. Ono njegovo najbolje tek treba da se desi. On je suvo zlato ove ekipe.

- Ja sam čovek od reči i neću ostati sigurno do kraja sezone ako ne izmirimo obaveze prema igračima i ovim ljudima koji rade. Mi nemamo šta da tražimo ako se ova ekipa raspadne, ako odu stranci i ne budu plaćeni. Prvak će sa ovom ekipom biti i Stole ekonom. Ali, za nešto ozbiljno više nema prostora.

Možda i najvažniji deo tog intervjua koji sam po sebi se ne razlikuje od već pročitanog prethodnih dva meseca:

Koliko može ovaj tim da se unapredi sa pojačanjima?

- Očekujem da budemo mnogo bolji na proleće. Igrači koji su imali teže povrede, Petković i Luković, igraće znatno bolje posle priprema, i tu nemam nikakve dileme. Njima svaka čast jer su izdržali da igraju nezalečeni, bez priprema. A svaki igrač je dao doprinos.

Jedna od stvari koju cenim kod trenera je vera u kvalitetne igrače koji imaju lošu formu. Daleko je lakše zameniti igrača i terati dalje. Koliko sam čuo, solidan broj vrlo dobrih klubova prati i Petkovića, očigledno ga mnogo više cene nego mi na forumu.

Meni je Petkovic slican Ninkovu, da ga nije ta povreda sjebala, verovatno bi i on mogao da bude standardan u Francuskoj. Meni se cini da i on polako igra bolje i tu je Grof u pravu, i za njega i Lukovica prolecni deo sezone treba da bude uigravanje za leto. Ono sto me brine jesu Lukoviceve godine i ogroman gubitak brzine koji sumnjam da se moze nadoknaditi. Nazalost mislim da se u Lukovica ne mozemo uzdati, ali se mozemo nadati.

Možda i najvažniji deo tog intervjua koji sam po sebi se ne razlikuje od već pročitanog prethodnih dva meseca:

Jedna od stvari koju cenim kod trenera je vera u kvalitetne igrače koji imaju lošu formu. Daleko je lakše zameniti igrača i terati dalje. Koliko sam čuo, solidan broj vrlo dobrih klubova prati i Petkovića, očigledno ga mnogo više cene nego mi na forumu.

Petkovicu igracki nista ne fali, problem su mu karakter i koncentracija. Ako Grof nesto uspe da uradi po tom pitanju moze Petkovic da bude vrlo solidan bek.

Ako mu Ibanez ne bude inspiracija, onda... Ibanez je delovao vrlo slabo u defanzivi dok je igrao u Dinamu, danas ga niko ne može nazavati minus defanzivcem. Nedostaje mu rutina, startnost, samopouzdanje...

Ako mu Ibanez ne bude inspiracija, onda... Ibanez je delovao vrlo slabo u defanzivi dok je igrao u Dinamu, danas ga niko ne može nazavati minus defanzivcem. Nedostaje mu rutina, startnost, samopouzdanje...

Bogme, los je on defanzivac i kod nas ali izgleda kao Roberto Karlos licno u odnosu na ostatak odbrane. :lolol: Odgovoran je igrac pa se trudi, trci i pokriva koliko moze, ostavlja utisak da je dobar pozadi, ali nije mu igra u odbrani igracki forte. Petko bi od njega mogao da nauci kako se pravilno kanalise strast za fudbalom, kad ga vidim onako natundurenog samo cekam kad ce da se pobije s nekim na terenu.

Bogme, los je on defanzivac i kod nas ali izgleda kao Roberto Karlos licno u odnosu na ostatak odbrane. :lolol: Odgovoran je igrac pa se trudi, trci i pokriva koliko moze, ostavlja utisak da je dobar pozadi, ali nije mu igra u odbrani igracki forte. Petko bi od njega mogao da nauci kako se pravilno kanalise strast za fudbalom, kad ga vidim onako natundurenog samo cekam kad ce da se pobije s nekim na terenu.

Dovoljno. Ima puno bekova u najjačim ligama koji su ispodprosečni defanzivci, pa su i dalje cenjeni. Ibanez nikada neće biti plus defanzivac, ako makar sada nije minus u našoj ligi, u Dinamu je ispadao iz voza više nego Petković kod nas sada.

Ni ne očekujem da od bekova koji igraju u Zvezdi da budu na višem nivou od ovoga koji imaju Ibanez i Petković. Zvezda traži bekove koji mogu da pomognu u napadu, njih dvojica to jesu.

Ni ja ne očekujem da Petković bude neki super defanzivac, niti tehničar kao neki krilni igrač, ali nije normalno da mu je svaki peti pas ispravan. Verovatno je do te koncentracije, a ona pada jer nije dovoljno spreman, tako da ima tu dosta prostora da se unapredi. Nama je pod must dobar i pre svega pokretljiv centralni half. Vukašin to jeste, ali ima i kikseva, a to u nekim nockout utakmica zašta se spremamo se ne trpi. Dakle Biševac iz najboljih dana :)

Dovoljno. Ima puno bekova u najjačim ligama koji su ispodprosečni defanzivci, pa su i dalje cenjeni. Ibanez nikada neće biti plus defanzivac, ako makar sada nije minus u našoj ligi, u Dinamu je ispadao iz voza više nego Petković kod nas sada.

Ni ne očekujem da od bekova koji igraju u Zvezdi da budu na višem nivou od ovoga koji imaju Ibanez i Petković. Zvezda traži bekove koji mogu da pomognu u napadu, njih dvojica to jesu.

Obojica su za nase uslove sasvim solidni bekovi a sa nekim korekcijama mogu da igraju i visi nivo. Nama je mnogo veci problem to ko im cuva ledja na stoperima, za neke evropske kvalifikacije nam treba bar jedan jako, jako dobar stoper. Savo vise ne moze, Vukasin moze ali jos on nije klasa da komanduje odbranom, a ovo sto Lukovic trenutno igra je neozbiljno. Moramo da nadjemo pouzdanog, iskusnog stopera tipa Krstajica iz poslednje kampanje u Partizanu koji ce ostane duze i da zavrce usi, jer klinci taman kad nesto nauce odmah ih prodamo i ostane nam odbrana na izvol'te. Nadao sam se da ce Lukovic pomoci ovim klincima ali on ispade najveci salabajzer u timu.

Edited by harper

Mene brine stav Lukovića. Igrači kada ih izda brzina bi trebalo da se prilagode, a on bi trebao da ima tu sposobnost, jer ima i iskustvo i znanje fudbala. Ostaje da se vidi kako će sve to izgledati na proleće, ali je jasno da će tražiti pojačanje na štoperima tokom zime i da će to biti ključni transfer.

Ja se ne secam da je on uopste u Zvezdi igrao stopera, ali je u Udinezeu brzo presao na tu poziciju, u Zenitu nemam predstavu sta je igrao ni koliko je igrao. Svakako mislim da mu treba neko brzi od njega pored, koji ce da pokriva prostor u situacijama kada zatreba, na primer kao sto Mertezakera pokrivaju ili Karvalja. Nama je mozda tu i najveci problem kontranapad kao osnovni napad timova, u utakmicama u Evropi i ne mora da bude.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...