John Coltrane Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 @harper: Evo ja i gotivim Grofa i odusevljen sam fudbalom koji Zvezda igra, kao i timom koji imamo. Recimo da je ovo od Zengine Zvezde prvi tim koji valja cemu (uz sav trud Robija i Slavise to nije blo ni nalik ovome). A opet, ne vidim kako nije seljacki potez to sto je sebi dozvolio na KZS. Ako to prihvatimo kao normalno, onda cemo od Bozovica vrlo brzo dobiti Vujosevica, jer ni debeli nije bio takav samo zato sto je hteo, vec zato sto mu je dozvoljeno, a ja to ipak ne bih zeleo da postane trener Zvezde. Cak ne ni zbog nekog novinara, vec zbog reputacije kluba u kome se nalazi. Sto se tice novinara u Srbiji, slazemo se da su generalno veoma tanki, pa ne znam sto te cudi sto neko ko je dovoljno pismen i koliko toliko se razme u fudbal da napise koju smislenu rec spada u "bolje" novinare. Ta vrhunska pera zurnala su tek tragikomicna i jedan visi nivo burek novinara. U kosarci je nesto bolje, jer ima nekoliko novinara koji se odlicno razumeju u svoj posao a hvala Bogu su i pismeni. U fudbalu ima onaj lik sa sport kluba sto prati Engleske lige, koji je bolesno dobar, ali on je "samo" komentator, tj. nisam video da negde i pise. A Posrbica je i pismeniji i bolje poznaje fudbal od gotovo svih tih kvazi novinara (ostavljam prostor da postoji neki kvalitetan fudbalski novinar ciji mi opus nije poznat), pa ne znam sto ga uzimas za primer... Novakovic, pisao je sjajne tekstove na b92. Link to comment
dragance Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Posrbice, gde si?? Menjaj karijeru! Link to comment
Pokojni Ruxin Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 (edited) Lijep vam je ovaj circle jerk, ali koliko god novinari bili loši postoje verujem da postoje bolje metode od javne prozivke za preskakanje lastiša... Edited December 7, 2015 by Ruxin Link to comment
Nemanja Posrbica Posted December 7, 2015 Author Share Posted December 7, 2015 (edited) Zato sto oko Zvezde uvek ima raznih frakcija koje jedva cekaju da zajebu klub ili makar onaj deo kluba koji im nije pod sapom, pa ovim placipickama koje se lazno predstavljaju kao novinari poturaju informacije za koje misle da mogu da nastete klubu. Svi ti darjani to znaju odlicno ali oni imaju svoj interes da ih plasiraju pa te informacije uvek docekuju rasirenih ruku. Sto je u redu, novinar treba da gleda svoj interes (makar to bilo i 250 gr bureka), samo nemoj posle da se busas u grudi da si veci zvezdas od Bozovica i da razbijas lap-topove kad ti se kaze da si nosio triko i preskakao lastis na fizickom. Kada i nije tako, novinari su prijatelji/poznanici sa zaposlenima u klubu i vrlo lako mogu da iskopaju informaciju. Ko prati/čita vesti oko Zvezde zna ko je najbolje obavešten od novinskih agencija i to se menja na par meseci u proseku. Često se dešava i miniranje transfera protivničkog kluba preko sopstvenog novinara ili indirektno preko redakcije. Srpski fudbalski novinari su usko povezani sa upravama, frakcijama, zaposlenima... Zato mi se i gade, a na sve to uglavnom su prosečni poznavaoci fudbala. Trebalo bi valjda da se izbore za svoje pozicije znanjem o fudbalu, a ne prenošenjem abrova i da se ne kupuju ćevapima kao jeftina radna snaga u propagadnom fudbalskom ratu. Uostalom, šta u biti razlikuje selektora ili Darjana kada objavljuje inside informacije? Attention whores koje žive za klikove. Isti taj Darjan se pre 10ak dana hvalio kako je Božović potvrdio da Mozzart Sport ima najbolje informacije u klubu, tada nije imao problem. Letos je zabranio prisustvo na treninzima gledateljima, a novnari se ne pojavljuju na treninzima, jer njih to ne zanima, njima je bitno da uzmu izjave da mogu da popune broj karaktera i završe posao. To je bio problem, a ne jadikovanje zbog sakrivanja Zvezde od javnosti, kako su predstavili u svojim kolumnama. Bio sam na desetinama treninga Zvezde poslednjih godina, Darjana nisam video nijednom, ako ne računam prvi trening u sezoni. Ali kada treba čarterom da se pali za Bugarsku, pola aviona su novinari. Novinarstvo u sportu je na istom nivou kao i fudbal. Svodi se na prepisivanje fraza i uskom pogledu na svet. Nije problem promašiti u nekom tekstu poentu, što je prirodno, poenta je imati svoje mišljenje koje je nezavisno i makar malo kreativno. Ovde apsolutno ne pričam o Božoviću čije sam ponašanje iskritikovao u oba meča u kojima se ponašao bahato. Dobiti isključenje u ligi u kojoj ti u polusezoni sudije promaše po meču po 2 ofsajda i u kojem dozvoljavaju batine je za balkanski mentalitet očekivano, ali nakon toga ne sme da odbije da izađe. I da podvučem još jednom, sve što je rekao Darjanu na konfernciji je bilo u njegovom stilu, za mene korektno, sem što ga je nazvao budalom, što nije smeo. Kao navijač Zvezde ne trpim vujoševićasto ponašanje, jer je to za onu drugu stranu brda herojstvo. Postoji opcija da se ponaša kao Radonjić, da trpi i ćuti, a da uvećava kolekciju trofeja, mada je i njemu dojadilo, pa je i on počeo da se sprda sa novinarima, doduše košarkaški novinari su bolji, ali su pretežno crno-beli što kvari njihovu objektivnost prema Zvezdi. --- Hvala na pohvalama. Edited December 7, 2015 by Nemanja Posrbica Link to comment
harper lee Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 @harper: Evo ja i gotivim Grofa i odusevljen sam fudbalom koji Zvezda igra, kao i timom koji imamo. Recimo da je ovo od Zengine Zvezde prvi tim koji valja cemu (uz sav trud Robija i Slavise to nije blo ni nalik ovome). A opet, ne vidim kako nije seljacki potez to sto je sebi dozvolio na KZS. Ako to prihvatimo kao normalno, onda cemo od Bozovica vrlo brzo dobiti Vujosevica, jer ni debeli nije bio takav samo zato sto je hteo, vec zato sto mu je dozvoljeno, a ja to ipak ne bih zeleo da postane trener Zvezde. Cak ne ni zbog nekog novinara, vec zbog reputacije kluba u kome se nalazi. Prihvatili ste kao normalno da sportski "novinari": a) rade za kladionicarske portale u vlasnistvu mafijasa b) pisu narucene tekstove protiv ljudi koji im se oznace kao meta c) ne razumeju sport o kojem pisu d) nepismeni su e) sistematski zabijaju glavu u pesak i odbijaju da napisu bilo sta protiv ljudi koji nam sahranjuju fudbal jer su ili kupljeni ili ne smeju f) pisu panegirike raznim menadzerskim prevarama od igraca a ignorisu pravi kvalitet jer nemaju konkretan interes da o njima pisu g) nikada nisu napisali niti ce ikada napisati nista sto makar izdaleka lici na analiticki tekst o srpskom fudbalu iz razloga opisanih pod a, b, c, d, e i f. Prihvatite i to da ima ljudi, medju kojima je i Miodrag Grof Bozovic, koji jednostavno ne pristaju da budu deo te igranke a imaju ledja, muda i dovoljno dobar CV da to nepristajanje izraze na eksplicitan nacin, vrlo dostojan nivoa tog netalentovanog, nepismenog, za sitne pare kupljenog smrada koji sebe naziva srpskim sportskim novinarstvom. Covek ima pravo da pokusa da se zastiti od bljutavih, narucenih tekstova koji se i o njemu, kao i o svakom drugom ko nije deo te klijentelisticke mafijaske grupe, pisu svakodnevno. Mislim da ste svi malo izgubili iz vida o cemu mi ovde pricamo i uhvatili se za palanacku politicku korektnost kao vrhunski argument da se ne remeti zabokrecina u koju se pretvorio srpski fudbal. Da su u pitanju sportski novinari kao sto nisu, da je nasa liga Bundes liga kao sto nije, prvi bih se nacestitao Bozovicu ovakvog ponasanja. Ovako, samo neka gura koliko god bude mogao. Link to comment
Cane Vukic Prebranac Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Какво ремећење жабокречине, ово је улажење у жабокречину и хватање у коло са "новинарима", терзићима и лалатовићима.@Coltraneпоредиш бабе и жабе; и Роби је (као сад Клоп) често знао да опсује на прес-конференцијама, али то је нешто сасвим друго, ваљда разумијеш Link to comment
bradilko Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 pa bozovic je clan iste klike.neodvojiv od terze.nije ovde rec o kvalitetu novinara nego o podrzavanju dripackog ponasanja trenera ciji tim, najzad,posle 10 godina, igra lep fudbal.i sad ne sme niko da ga takne i za najmanju sitnicu treba da dobije napusavanje od one slihtare.ovde je to proglaseno za herojstvo.jos se ovaj novinar zaplakao pa je u ludilu "otimaj ne pitaj" oko srca jos toplije.da ne pricam da je ovo n-ti dzukacki postupak za ovih nekoliko meseci.car koji malne ima kart blans za dovodjenje igraca i jos deli pridike tamo gde sme.veliki trener,nema sta.jos 1 spomenu dujana ovde.pa setite se sta ste pisali za njega godinama.tad je smetalo napusavanje novinara.sad je pozeljno.radost je i sto radonja krece kaogrofovim putem.neizdrzivi su ti sportski novinari..uostalom kao da su ikad bili bolji.evo vam milojko i bobi. Link to comment
harper lee Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 pa bozovic je clan iste klike.neodvojiv od terze.nije ovde rec o kvalitetu novinara nego o podrzavanju dripackog ponasanja trenera ciji tim, najzad,posle 10 godina, igra lep fudbal.i sad ne sme niko da ga takne i za najmanju sitnicu treba da dobije napusavanje od one slihtare.ovde je to proglaseno za herojstvo.jos se ovaj novinar zaplakao pa je u ludilu "otimaj ne pitaj" oko srca jos toplije.da ne pricam da je ovo n-ti dzukacki postupak za ovih nekoliko meseci.car koji malne ima kart blans za dovodjenje igraca i jos deli pridike tamo gde sme.veliki trener,nema sta.jos 1 spomenu dujana ovde.pa setite se sta ste pisali za njega godinama.tad je smetalo napusavanje novinara.sad je pozeljno.radost je i sto radonja krece kaogrofovim putem.neizdrzivi su ti sportski novinari..uostalom kao da su ikad bili bolji.evo vam milojko i bobi. Cekaj, ti si upravo uporedio Bozovica i Vujosevica. Kad je Bozovic bilo sta zlo, posprdno ili nepristojno izjavio na racun Partizana kao konkurentskog kluba? A to je, da podsetimo, klub ciji je visoki zvanicnik (uzgred, ratni zlocinac) i predsednik JSD Partizan itekako umeo da zabiberi na Zvezdin racun. Vujosevic se nije ni obracao novinarima jer niko nije smeo rec jednu losu da napise na njegov racun. Ma, niko nije smeo ni da ga pita nesto na KZS. Kakav Vujosevic, to je skroz druga prica. Mada, jeste to ista matrica, ta tvoja odozdo. Kuci, Rovca, isti djavo. Link to comment
dragance Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Da, nazivanje nekog budalom je isto što i jebanja mrtvih majki, pretnji batinama, itd. Link to comment
harper lee Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Da, nazivanje nekog budalom je isto što i jebanja mrtvih majki, pretnji batinama, itd. Da se neki novinar ikada usudio da kaze Vujosevicu "sram te bilo" skupljali bi ga spahtlom sa plocnika. Link to comment
bradilko Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 (edited) Cekaj, ti si upravo uporedio Bozovica i Vujosevica. Kad je Bozovic bilo sta zlo, posprdno ili nepristojno izjavio na racun Partizana kao konkurentskog kluba? A to je, da podsetimo, klub ciji je visoki zvanicnik (uzgred, ratni zlocinac) i predsednik JSD Partizan itekako umeo da zabiberi na Zvezdin racun. Vujosevic se nije ni obracao novinarima jer niko nije smeo rec jednu losu da napise na njegov racun. Ma, niko nije smeo ni da ga pita nesto na KZS. Kakav Vujosevic, to je skroz druga prica. Mada, jeste to ista matrica, ta tvoja odozdo. Kuci, Rovca, isti djavo. spomenuo ga je neki drugi forumas.verovatno je pozeleo da ih uporedi.kakvi crni kuci,a tek rovci.. polako,tek je dosao u zvezdu.. Edited December 8, 2015 by bradilko Link to comment
harper lee Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 spomenuo ga je neki drugi forumas.verovatno je pozeleo da ih uporedi. kakvi crni kuci,a tek rovci.. polako,tek je dosao u zvezdu.. Pa, Bozovici su uglavnom Kuci ili Piperi a Dudulence se sam hvalio da je od Kuca. Link to comment
MiddleClass Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Posrbica - mjerna jedinica za pismenost i poznavanje fudbala Molio bih sve forumase koji nisu na nivou 0.77 Posrbica da napuste topik! Link to comment
pbg12345 Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 +1i ko nema slovenacki pasos Link to comment
Milosh76 Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Negde u ovo doba pre 24 godine, Jugovic je postigao 2 gola, Deja bio iskljucen, a Zvesda je postala Prvak Sveta :ziga: Link to comment
Recommended Posts