kralj Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Sve OK, klubu i igracima i treba najveca podrska kada im ide lose, ali i pored te lose igre vi ste u najgorem slucaju bili 2. ili 3. na tabeli. Moj post o podrsci van Beograda se odnosio na varijantu kada bi zbog nacina "funkcionisanja" bili kaznjeni izbacivanjem u neki mnogo nizi rang, slozices se da to nije isto. Tada ne bi bilo gostovanja po Srbiji vec bi igrali samo u Beogradu i okolini, ne znam ni ko sve igra u tim zonskim ligama ali su timovi teritorijalno rasporedjeni. Zar mislis da bi onda neki klinac, recimo iz Cacka (ne moramo za primer uzimati Nis), radije pratio Borac u SL-u ili bi svaki vikend dolazio do Beograda da gleda Zvezdu protiv Sremcice recimo? U takvoj Zvezdi ne bi bilo vise svih pomenutih igraca vec bi verovatno igrali neki klinci iz vase skole, sto u sustini uopste nije lose po klub, naprotiv. Jedini minus za Zvezdu u tom slucaju bi bio to sto bi tesko skupljali decu sirom Srbije vec bi se morali osloniti na vase lokalne klince. I u toj situaciji meni je logicno da pravi navijaci Zvezde iz Beograda i blize okoline nastave da je redovno prate i bodre, ali ovi ostali bi nestali u roku od 6 meseci najvise i okrenuli bi se svojim lokalnim klubovima ukoliko ih uopste na stadion dovodi prava ljubav za fudbalom. Ukratko, kada bi Zvezdu izbacili u niži rang, naravno da bi poseta opala na svim stadionima. I ti se stvarno zalažeš za to da Zvezdu izbace da bi Zvezdaši po unutrašnjosti počeli da gledaju utakmice lokalnog kluba!? Svašta. Bizarnije od one odluke da se ukinu prenosi stranih liga dok igraju BSK-Zemun. Link to comment
kralj Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Na koju generaciju misliš? Nismo li ubijali sa posetom kada je Robi bio? A i tada smo i igrali po malo od fudbala. Najveća poseta od raspada SFRJ je bila tokom prve Lukićeve sezone. Link to comment
Captain_Darling Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 I to ce uvek tako ostati jer su prosto neki klubovi veliki a neki mali. Tako je u Srbji, tako je u Nemackoj, tako je u Spaniji, tako je u Britaniji, tako je svuda na svetu. Nema to veze ni sa SNS-om, ni sa Srbijom, Radnicki nikog ne zanima van Nisa jer je u pitanju mali lokalni klub kao sto su, ne znam, Augzburg, Majorka, Nots Kaunti. Klub sa imenom, sa velikom tradicijom, cak u jednom trenutku i sa reputacijom kluba koji se uspesno takmici u Evropi, meni licno drugi najdrazi klub u Srbiji, ali mali lokalni klub. Takvih klubova po Srbiji ima koliko hoces. Zvezda je za srpske prilike fudbalski gigant, gigant koji je vec dugi niz godina u krizi organizacije ali svejedno gigant. Ona napuni stadion u Nisu, u Krusevcu, u Cacku, u Leskovcu, u Novom Sadu, u Novom Pazaru, u Subotici, u Podgorici, u Skoplju, u Splitu, u Zagrebu, u Ljubljani. Ta cinjenica joj daje privilegije, kao sto daje privilegije Realu, Bajernu ili Junajtedu, samo sto su te privilegije u Srbiji odvratnije koliko je i Srbija odvratnija od tih zemalja koje sam pobrojao. Radnicki sutra da osvoji Ligu Sampiona nikada nece puniti stadione u tim gradovima. Zasto? Zato sto nikog ne zanima van Nisa. Nije to ni dobro ni lose, to je jednostavno tako. Verovati da je samo postojanje Zvezde ili Partizana prepreka razvoju srpskog fudbala je hodanje linijom manjeg otpora, to jednostavno nema veze sa istinom. A tek verovati da bi se sve preokrenulo po pitanju reputacije, podrske, navijanja i ostalog kada bi Radnicki imao para ili mogucnosti dugovanja koliko i Zvezda je totalna besmislica. Razlika izmedju Zvezde i Radnickog je u velicini, a kad su dugovi u pitanju ta razlika se samo ogleda u tome da dok se u Zvezdi opere milion u Radnickom se opere 50.000. I to je sve. Tu pricu o postenim fudbalskim klubovima koji se u znoju lica svog bore za goli zivot dok Zvezda i Partizan jebu ale molim pricati na mestima gde se okuplja manje inteligentan i manje informisan svet. У суштини сложили смо се да систем није како треба и да би га требало исправити, друго је питање колико је то могуће. Али, док се сви правимо луди и прихватамо систем такав какав јесте, иако смо свесни да није како треба, до било какве промене сигурно неће доћи. Нека буде кажњен и тај који опере 50.000 и тај који опере 1.000.000, лопов је и један и други, не видим разлику. Овде пишем баш зато што верујем да сте ви много боље информисани како функционише Звезда и што желим да верујем да сте врло интелигентни те да вам због тога и није баш драго какво је стање у омиљеном вам клубу. Ukratko, kada bi Zvezdu izbacili u niži rang, naravno da bi poseta opala na svim stadionima. I ti se stvarno zalažeš za to da Zvezdu izbace da bi Zvezdaši po unutrašnjosti počeli da gledaju utakmice lokalnog kluba!? Svašta. Bizarnije od one odluke da se ukinu prenosi stranih liga dok igraju BSK-Zemun. Невероватно како си дошао до оваквог закључка, ја сам неколико пута понављао да треба да буду кажњени сво клубови и сви функционери у клубовима онако како заслужују, па нека се почне прво од Радничког. Мој коментар везан за подршку Звезди је био у другом плану и то сам такође нагласио, само сам хтео да кажем како функционише мозак једног просечног Србина. Док год је неко на врху слепо га волимо, када падне у запећак брзо га заборавимо, такав смо народ. Палимо се на "лидере" и то доноси много веће проблеме у битнијим аспектима живота од фудбала, али овде причамо о фудбалу па ћу се ту и задржати. То да ли ће се повећати подршка неком другом клубу или не уопште није битно у крајњем случају. Ја се залажем да свако ко треба буде кажњен на одговарајући начин, не видим шта је ту погрешно, зар мислиш да треба другачије? Link to comment
levi Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Ma, ne lupetaj. Tako sa ukućanima razgovaraj, ok? Prvo Bajern nije nikoga oljuštio, nego je kupuje igrače za svoje pare, iako nosi ime države. Čak i ne jure najveće svetske zvezde, nego one koji su im dostupni. Zna se ko prvi jede, Barca, PSG i City se ne bi ni okrenuli ni za jednim igračem iz fantastične generacije Borusije Kako god, ništa Bajernu neće pomoći ako dođe Mateus ili neka druga budala u klub i razjebe sistem. A to što Real ima monopol i državu iza sebe ne znači da taj sistem nije sranje i da treba i mi da ga oponašamo. Ko će da spasava Arsenal i Liverpul kad propadnu, vlada velike britanije? Sigurno Link to comment
kralj Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Bajern ima monopol u Nemačkoj kakav ni u jednoj drugoj zemlji ne postoji. Šta, Gecea i Levandovskog nisu hteli Real, Čelsi, Siti i ostali? Ali to manje više. U evropskom fudbalu se sprovodi takav kriminal da Tole, Terza, sa sve Alekom izgledaju kao loši šibicari. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment
pbg12345 Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 ono za sremcicu je bila zajebancija, sa obzirom da je naselje "bogu iza nogu" pa se lakse/brze posle probiti ibarskom do cacka nego od sremcice do grada potpis za aleksandra88. taj "lokal-patriozam", posebno navijacki je jedna od odvratnijih pojava u ovoj usranoj drzavi. pod navodnicima, jer u osnovi to ne bi trebala biti losa stvar, ali kao i sve ostalo kod nas pretvoreno je u nesto nakaradno. pisao sam ranije o tome, sa posebnim osvrtima na uzice i kragujevac, ne tvrdim da je tamo to izrazenije nego u drugim mestima, nego jednostavno imam vise poznanika iz tih gradova i znam za slucajeve nasilja "lokal-patriota" nad onima koji nisu u toj prici. zvezda i partizan, odavno ne bi trebalo da postoje. i svakako da ovakvi kakvi jesu predstavljaju prepreku da se fudbal u srbiji donekle normalizuje. ali, to je samo vrh ledenog brega, problem je u temeljima srpskog fudbala. meni mnogo vise bode oci i mnogo veci problem predstavlja to sto sa sigurnoscu znam da se namestaju utakmice zrenjaninske opstinske lige i da moravicka okruzna liga ima dva paralelna takmicenja! jedan pod okriljem fs cacak, drugi pod okriljem fs moravicki okrug, naravno razlog za to je novac. da bi se desile neke promene u srpskom fudbalu, mora se krenuti od baze, ceo koncept je trenutno pogresno postavljen, mada fudbal je naravno samo slika celokupnog drustva Link to comment
harper lee Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Tako sa ukućanima razgovaraj, ok? Prvo Bajern nije nikoga oljuštio, nego je kupuje igrače za svoje pare, iako nosi ime države. Čak i ne jure najveće svetske zvezde, nego one koji su im dostupni. Zna se ko prvi jede, Barca, PSG i City se ne bi ni okrenuli ni za jednim igračem iz fantastične generacije Borusije Kako god, ništa Bajernu neće pomoći ako dođe Mateus ili neka druga budala u klub i razjebe sistem. A to što Real ima monopol i državu iza sebe ne znači da taj sistem nije sranje i da treba i mi da ga oponašamo. Ko će da spasava Arsenal i Liverpul kad propadnu, vlada velike britanije? Sigurno Moji ukucani ne pricaju gluposti samo zato sto pretpostavljaju licna tandrkanja informacijama, tako da nemam potrebu s njima tako da razgovaram. Privilegovana pozicija Bajerna je velika tema u nemackom fudbalu, to sto ti o tome nista ne znas znaci da prvo treba da se informises ako hoces da tvoje lupetanje jednog lepog dana napreduje do misljenja. Link to comment
levi Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Odjebi seljačino Bajern ima monopol u Nemačkoj kakav ni u jednoj drugoj zemlji ne postoji. Šta, Gecea i Levandovskog nisu hteli Real, Čelsi, Siti i ostali? Ispašće da Bajern ima monopol na nivou cele Evrope, a ne samo u Nemačkoj? Zašto neko drugi nije pokupio Levandovskog, ako su hteli, isticao mu je ugovor. Ako igrač sam bira gde će da pređe, na slobodnom tržištu zainteresovanih klubova, onda to nije monopol nego Bajern ima najbolju ponudu na tržištu. Kad bi Zvezda i Partizan bili prepušteni odlukama i sposobnosti svojih uprava da posluju na slobodnom tržištu, bez pomoći sa strane, od države i fudbalskog saveza, završili bi sami u nižem rangu, ne bi morao niko da ih izbacuje Link to comment
Nemanja Posrbica Posted November 24, 2015 Author Share Posted November 24, 2015 Istina, jednostavno to je realnost. Mi imamo barem pola decenije potpuno praznog hoda. Ovo je dosta upitna rečenica, mada ću se svakako složiti da OŠ FKP poslednjih godina izbacuje interesantnije igrače od naše OŠ. Postoji više problema. Pored organizacije, nedostatka uslova (gde Zvezda debelo kasni i za Partizanom i za Vojvodinom, pa i za OFK Beogradom), problemi postoje i u selekciji igrača, kao trenera. Na sve to se nadoveže besparica i puno talentovanih igrača ode iz CZ pre nego što stasa za prvi tim, pa OŠ izgleda i gore nego što jeste. Pored toga, mi smo u generaciji za NZ poslali najviše igrača, a i još njih par je bilo na širem spisku. Mladenović za sada čini neke pristojne korake, koji bi se mogli okarakterisati kao normalni i prirodni, ali su svakako napredak u odnosu na pređašnje stanje. Neophodan nam je trening centar što će rešiti enorman broj problema vezanih za OŠ i za finansiranje kluba, ali iz današnje perspektive to je misaona imenica, pre svega zbog finansijske situacije. Od 6 mlađih igrača koji su počeli sezonu Zvezda je dvojicu kupila (Rajkovića i Plavšića) i taj trend solidnih kupovina mladih igrača iz JSL ima već godinama, čak i ako smo u dobokom kanalu. OŠ ima šta da ponudi Zvezdi u narednih par godina. Postoji desetak fudbalera koji uz pravilan razvoj mogu da se dokopaju prvog tima i pokažu da imaju talenat da igraju za CZ. Manojlović, Stojanović, Stanković, Joveljić, Kovač, Ilić, Tomašević, Mihajlović, Rakić... Neka polovina njih izađe i moći će rad OŠ da se okarakteriše kao pozitivan. Kada sam već kod Rakića, suspendovan je kod sam pisao ovaj tekst - http://www.crvenazvezdafk.com/vesti/najvaznije/10559/Mladenovi%C4%87+suspendovao+dvojicu+kadeta.html Formula, kvalitetni povratnici, OŠ i domaći talenti i korektni stranci može da drži u evropskim takmičenjima tokom jeseni. Postoje i drugi faktori koji utiču na atmosferu koja je ključna za kontinuirani uspeh. Link to comment
harper lee Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Odjebi seljačino Nemam nameru. Ovaj topik mi je isuvise dragocen da bih na njemu mirno trpeo neznalice i ignorante. Ako nesto o necemu ne znas mozes slobodno i da preskocis komentar, nece nam nedostajati tvoja lupetanja. Link to comment
kralj Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Kad bi Zvezda i Partizan bili prepušteni odlukama i sposobnosti svojih uprava da posluju na slobodnom tržištu, bez pomoći sa strane, od države i fudbalskog saveza, završili bi sami u nižem rangu, ne bi morao niko da ih izbacuje Pa dobro. To se podrazumeva. Još od osnivanja. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment
Nemanja Posrbica Posted November 24, 2015 Author Share Posted November 24, 2015 Razlog suspenzije kadeta: Link to comment
Strahan Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Bajern ima monopol u Nemačkoj kakav ni u jednoj drugoj zemlji ne postoji. Šta, Gecea i Levandovskog nisu hteli Real, Čelsi, Siti i ostali? Gece i Lewa su odbili jace ponude od Engleza da bi zaigrali za Bayern. Link to comment
Strahan Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Bajern oljusti Borusiju Dortmund koja je izbacila fantasticnu generaciju jer ima para da ih ubije ponudom, direktor Bajerna zaglavi bajbok, sve se nastavi po starom. Siguran si da znas zasto je Uli u zatvoru? Kako preterujete sa pricom da Bayern ubija BVB, kao da Smiljan progovara iz vas Link to comment
harper lee Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Pa dobro. To se podrazumeva. Još od osnivanja. Sent from my iPhone using Tapatalk Je l' to ono slobodno trziste na kojem dominira kapital ekipa koje su se dokopale para jer su deo porodicnog ili politickog establismenta u despotskim drzavama.? Ili ono pod kontrolom uprave koja se upravo nalazi pod serijom istraga zbog teskih pronevera i korupcije? Ili mozda ono koje spekulativnim kapitalom upravlja klubom sa skoro 700 miliona duga? Zvezda i Partizan jesu privilegovani na najcinicniji moguci nacin u odnosu na sve ostale klubove u Srbiji i to, kao sto ti rece, od osnivanja, ali teorije da postoji neki zdrav svetski fudbal u kojem se posluje posteno i transparentno a samo Zvezda i Partizan devojci srecu kvare (od cega je pocela ova rasprava) su komicne. Celim evropskim fudbalom dominiraju klubovi sa najvise finansijskih (uglavnom engleski klubovi, plus PSG), politickih (Real, Barselona) ili kombinovanih (Bajern) privilegija. Link to comment
Recommended Posts