Jump to content
IGNORED

FK Crvena zvezda 2015/16

Nemanja Posrbica

Recommended Posts

Radnicki od 1923. godine nije nijednom nestao, dugo je tavorio u drugom, pa i trecem rangu takmicenja pre povratka u SL pre neku godinu. Bio je nekoliko puta u opasnosti da bude ugasen ili da se izvrsi fuzija sa jos jednim klubom iz Nisa, ali do toga, na svu srecu, nije doslo. I pored svih tih stvari imao je vecu podrsku i brojniju posetu tih godina nego mnogi superligasi i sada i pre. Vecina ljudi sa foruma, koliko znam, je pratila Radnicki i tada tako da verujem da ne bi nestali ti, kako ti kazes, "navijaci" ni ako bi ponovo doslo do sunovrata. A mene licno zanima da li bi po toj logici i veliki broj Zvezdinih navijaca i novinara nestao kada bi nekom palo na pamet da zbog duga i "funkcionisanja" Zvezdu preseli u neki 4.-5. rang kao sto je bio slucaj bio s nekim zvucnim klubovima po Evropi.

Da li se klub bodri i voli iskljucivo u prvom rangu i da li navijac postaje "navijac" samo zato ako voli i prati svoj klub i kada mu ide jako lose? I ko je onda tu navijac a ko "navijac"?

Ma ne bi. Zvezda je najveću podršku i posetu u poslednjih 25 godina imala kada je igrala najgori fudbal u istoriji. Ni navijači ni 'navijači' ne dolaze na stadion zbog kvaliteta fudbala. Ima tu raznoraznih razloga - od onih bezazlenih hipsterskih da je mnogo više kul navijati za Gumu i Blažu nego Žileta ili Nineta, do onih vašljivih potreba da se iskaže lojalnost akciji 'pravda za Uroša', ili da se reši kosovsko pitanje.

U suštini, savršeno je nebitno sa aspekta navijača zbog čega je i koliko ljudi došlo na stadion sve dok ti koji su došli ostalima ne ometaju ugođaj. Klub treba da ima viziju kakav profil ljudi želi da privuče i mehanizam kako to da ostvari. Najzdravije je da se to oslanja na odnos cena karte/kvalitet igre/komfor. Sve ostalo su efemerne gluposti koje bilduju posetu nekakvim efemernim instant mobilizacijama. Evo ja npr dugo nisam iščekivao odlazak na stadion kao sada kad ima 7-8 hiljada u proseku. Voleo bih čak i da ih je manje ako bi to značilo promenu navijačkog repertoara - uspavanke od pola sata i 6 karaktera u prvom poluvremenu i ode fajtu i palim borcima u drugom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Replies 13.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Milosh76

1161

• Nemanja Posrbica

1084

• katamaran

968

• Bright Billy

861

Ma ne bi. Zvezda je najveću podršku i posetu u poslednjih 25 godina imala kada je igrala najgori fudbal u istoriji. 

Na koju generaciju misliš? Nismo li ubijali sa posetom kada je Robi bio? A i tada smo i igrali po malo od fudbala. 

Ma ne bi. Zvezda je najveću podršku i posetu u poslednjih 25 godina imala kada je igrala najgori fudbal u istoriji. Ni navijači ni 'navijači' ne dolaze na stadion zbog kvaliteta fudbala. Ima tu raznoraznih razloga - od onih bezazlenih hipsterskih da je mnogo više kul navijati za Gumu i Blažu nego Žileta ili Nineta, do onih vašljivih potreba da se iskaže lojalnost akciji 'pravda za Uroša', ili da se reši kosovsko pitanje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sve OK, klubu i igracima i treba najveca podrska kada im ide lose, ali i pored te lose igre vi ste u najgorem slucaju bili 2. ili 3. na tabeli. Moj post o podrsci van Beograda se odnosio na varijantu kada bi zbog nacina "funkcionisanja" bili kaznjeni izbacivanjem u neki mnogo nizi rang, slozices se da to nije isto. Tada ne bi bilo gostovanja po Srbiji vec bi igrali samo u Beogradu i okolini, ne znam ni ko sve igra u tim zonskim ligama ali su timovi teritorijalno rasporedjeni. Zar mislis da bi onda neki klinac, recimo iz Cacka (ne moramo za primer uzimati Nis), radije pratio Borac u SL-u ili bi svaki vikend dolazio do Beograda da gleda Zvezdu protiv Sremcice recimo? U takvoj Zvezdi ne bi bilo vise svih pomenutih igraca vec bi verovatno igrali neki klinci iz vase skole, sto u sustini uopste nije lose po klub, naprotiv. Jedini minus za Zvezdu u tom slucaju bi bio to sto bi tesko skupljali decu sirom Srbije vec bi se morali osloniti na vase lokalne klince.

I u toj situaciji meni je logicno da pravi navijaci Zvezde iz Beograda i blize okoline nastave da je redovno prate i bodre, ali ovi ostali bi nestali u roku od 6 meseci najvise i okrenuli bi se svojim lokalnim klubovima ukoliko ih uopste na stadion dovodi prava ljubav za fudbalom.

Edited by Captain_Darling

Sve OK, klubu i igracima i treba najveca podrska kada im ide lose, ali i pored te lose igre vi ste u najgorem slucaju bili 2. ili 3. na tabeli. Moj post o podrsci van Beograda se odnosio na varijantu kada bi zbog nacina "funkcionisanja" bili kaznjeni izbacivanjem u neki mnogo nizi rang, slozices se da to nije isto. Tada ne bi bilo gostovanja po Srbiji vec bi igrali samo u Beogradu i okolini, ne znam ni ko sve igra u tim zonskim ligama ali su timovi teritorijalno rasporedjeni. Zar mislis da bi onda neki klinac, recimo iz Cacka (ne moramo za primer uzimati Nis), radije pratio Borac u SL-u ili bi svaki vikend dolazio do Beograda da gleda Zvezdu protiv Sremcice recimo? U takvoj Zvezdi ne bi bilo vise svih pomenutih igraca vec bi verovatno igrali neki klinci iz vase skole, sto u sustini uopste nije lose po klub, naprotiv. Jedini minus za Zvezdu u tom slucaju bi bio to sto bi tesko skupljali decu sirom Srbije vec bi se morali osloniti na vase lokalne klince.

I u toj situaciji meni je logicno da pravi navijaci Zvezde iz Beograda i blize okoline nastave da je redovno prate i bodre, ali ovi ostali bi nestali u roku od 6 meseci najvise i okrenuli bi se svojim lokalnim klubovima ukoliko ih uopste na stadion dovodi prava ljubav za fudbalom.

sremcica je blize cacku nego beogradu, tako da...

Ako bi se gledalo strogo po zakonu SVI KLUBOVI JSL bi bilo izbaceni u 4. ili 5. rang takmicenja po raznim osnovama!

Slazem se i podrzavam, makar krenuli od Radnickog.

Ali situacija nije takva i onda ume da zasmeta pravom ljubitelju sporta kada se Hajduk iz Kule ugasi zbog nekog "smesnog" duga dok neko i pored minusa od 40.000.000 evra bez problema daje plate igracima u hiljadama evra, kupuje i registruje igrace bez problema...

Za zdravu konkurenciju u sportu pozeljno je da su uslovi i arsini za sve ucesnike bar priblizno jednaki, pa onda neka pobedi bolji i svaka cast.

Ponovicu, neka Radnicki bude prvi na toj listi za kaznjavanje zbog dugovanja, ali neka budu svi kaznjeni onako kako zasluzuju. Nama u svakom slucaju treba ozbiljan reset u sportu, ili totalna privatizacija klubova ili vracanje na amaterski nivo pa da krenemo nanovo sve.

Ako izbacis SVE KLUBOVE, onda neces imati fudbal kao sport u Srbiji, a to niko sa IQ vecim od sobne temperature ne zeli, zar ne?

Za Hajduk iz Kule, Proleter, Sartid... se slazem da je za zatvor sto su pusteni da se ugase. Morali su da ih spasu, makar drzava intervenisala direktno i otvoreno. Mada tu ima i do bivsih igraca dosta...

Edited by Milosh76

sremcica je blize cacku nego beogradu, tako da...

Moguce, priznajem da ne znam gde je i da sam na netu pogledao zonsku ligu Beograd pa nasumicno uzeo Sremcicu. Ali shvatio si sta sam hteo da kazem, u to ne sumnjam. Ako ti je lakse uzmimo za primer klinca iz Surdulice...

Ako izbacis SVE KLUBOVE, onda neces imati fudbal kao sport u Srbiji, a to niko sa IQ vecim od sobne temperature ne zeli, zar ne?

Zašto?

Bolje da imamo amaterski sport nego ovaj kriminalni

Pa ne bi imali ni amaterski sport i njih bi morao neko da finasira. A u fudbalu se vrte ogromne pare, cak i kod nas, tesko da ce to neko da propusti da iskoristi. Sto se vidi na primeru Zvezde i Partizana jako dobro.

Edited by Milosh76

Zasto neces imati fudbal, zar je fudbal samo u SL-u? U kojim su sve nizerazrednim klubovima ponikli brojni veliki igraci sa nasih prostora, sigurno nisu svi poceli da igraju u Zvezdi, Partizanu, Vojvodini...

Klinci danas prate Liverpool, Chelsea, Utd, Barsu i Real. Nikome idol nije tridesetogodisnji kapiten koji nikad nije odmakao dalje od Nisa, kao ni razni Sikimici, Cvetkovici, Gavrici i ostali. U jednoj prosecnoj utakmici lige sampiona se vidi vise fudbala nego za citavu JSL sezonu. To da bi se gasenjem Zvezde i Partizana povecala brojnost na ostalim stadionima je vlazni san lokal-patriota. Potpuno je idiotski zaliti se na to za koga ljudi navijaju. Donekle to ocekujem od pubertetlija, ali kad takav tekst, sa toliko mrznje izbaci "novinar", mogu samo da se nadam da ce svi lokalni projekti tog tipa da potonu, a sa njima i likovi koji ih podrzavaju. Danas bi da mi odredjuje za koji tim cu da navijam, a koliko sutra koga da jebem i u koju crkvu da idem. Provejava vam na topiku cesto palanacka "mrzim Beograd" atmosfera i likovi koji to furaju su svuda isti. I kod mene u Uzicu i kod pbga u Cacku i kod nekog desetog u Milanovcu. Mislim da vam na temi nisam ostavio vise od 3-4 komentara, nisam se ni udubljivao. Delovali ste sami sebi dovoljni, sto je sasvim ok. U zadnje vreme sam ispratio svu ovu pricu i ima stvarno groznih likova. Mislim da su na forumu opstali samo zato sto su getoizirani pa ne upadaju u oci svojim stavovima na drugim temama, no i to ce se procistiti vremenom. Ostatak normalnih ako zeli da nastavi da pise nastavice, ako ne, verovatno vam opet sledi kolektivna seldiba na neki forum.  

Moguce, priznajem da ne znam gde je i da sam na netu pogledao zonsku ligu Beograd pa nasumicno uzeo Sremcicu. Ali shvatio si sta sam hteo da kazem, u to ne sumnjam. Ako ti je lakse uzmimo za primer klinca iz Surdulice...

Ma ubacuje te. To je od Čačka dalje nego nama Jagodina, pusti ga. :fantom:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...