Jump to content
IGNORED

FK Crvena zvezda 2015/16

Nemanja Posrbica

Recommended Posts

Koliko ja vidim taj neki tomić ima 24 godine i otprilike isto toliko nastupa u prvoj ligi.

I kako čovek da ih ne voli posle :D

Edited by Ruxin
  • Replies 13.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Milosh76

1161

• Nemanja Posrbica

1084

• katamaran

968

• Bright Billy

861

Radnicki od 1923. godine nije nijednom nestao, dugo je tavorio u drugom, pa i trecem rangu takmicenja pre povratka u SL pre neku godinu. Bio je nekoliko puta u opasnosti da bude ugasen ili da se izvrsi fuzija sa jos jednim klubom iz Nisa, ali do toga, na svu srecu, nije doslo. I pored svih tih stvari imao je vecu podrsku i brojniju posetu tih godina nego mnogi superligasi i sada i pre. Vecina ljudi sa foruma, koliko znam, je pratila Radnicki i tada tako da verujem da ne bi nestali ti, kako ti kazes, "navijaci" ni ako bi ponovo doslo do sunovrata. A mene licno zanima da li bi po toj logici i veliki broj Zvezdinih navijaca i novinara nestao kada bi nekom palo na pamet da zbog duga i "funkcionisanja" Zvezdu preseli u neki 4.-5. rang kao sto je bio slucaj bio s nekim zvucnim klubovima po Evropi.

Da li se klub bodri i voli iskljucivo u prvom rangu i da li navijac postaje "navijac" samo zato ako voli i prati svoj klub i kada mu ide jako lose? I ko je onda tu navijac a ko "navijac"?

A cemu sluzi forum??? Sta sad, ne treba da diskutujemo o utakmici? Treba da se sklonimo da bi ste se vi i komsije mogli na miru da diskutujete jer ste jedni drugima zanimljivi?  Uostalom, ocigledno je  da se mnogo se vise "vi" bavite "nama" nego "mi" "vama"

Pa, sigurno ne sluzi da se iz inata zastupaju neopevane gluposti tipa da je taj Tomic duplo bolji igrac od Grujica. Naravno da nije, naravno da svi to znate, naravno da ni sinoc nije bio bolji jer, zamisli, i mi smo gledali utakmicu. Istina je da svako ima pravo na misljenje ali je takodje istina i da ima obavezu da mu misljenje bude bar na necemu zasnovano. Kako ste vi zakljucili da je Tomic odigrao velelepnu utakmicu kad je 90% akcija Radnickog islo visokim loptama na Ascerica stvarno mi nije narocito jasno, ja decka maltene nisam ni primetio na utakmici (ovo maltene je zato sto je ispalo da je on doturio loptu Jovanovicu kod gola a to sam video na snimku vise puta). Nije ni Grujic blistao, imao je on neuporedivo boljih utakmica, ali Zvezda, za razliku od Radnickog, igra tip fudbala koji se umnogome zasniva na njegovim sposobnostima da povede tranziciju iz zadnje linije i postavi napad i stoga je Grujic uvek veoma prisutan na svakoj Zvezdinoj utakmici.

Njih dvojica prosto nisu ista klasa igraca i to se vec sada vidi, a tek ce se videti u buducnosti, tim pre sto je Grujic valjda 4 ili 5 godina mladji. To sto igraju na slicnoj poziciji nema ama bas nikakve veze jer su u razlicitim sistemima igre razlicite i uloge igraca. To sto vecina novokomponovanih navijaca vidi igraca samo kad da gol ili napravi asistenciju ne znaci nista osim da ti navijaci treba malo vise da gledaju fudbal.

Edited by harper

...Prema tome, nema smisla da na ovoj temi dizete toliku dzevu oko toga da li je Radnicki bio egal ili bolji u jucerasnjoj utakmici, da li je Tomic bolji od Grujica isl. i jos pri tome da neki od vas tvrde kako je razlika izmedju Nisa i Beograda samo u broju stanovnika...

Da li to znaci da postoji posebna tema gde smemo da dizemo dzevu oko utakmice protiv Zvezde a ona ovoj temi je to zabranjeno. Da si hteo mogao si da vidis koliko se o vasim igracima pisalo na temi Radnickog, u tom kontekstu je i palo poredjenje Grujica i Tomica koji igraju na istim pozicijama. Ja se ponavljam, Grujic je nesumnjivo talenat, ali to sinoc nije pokazao.

Sto se tice razlike izmedju dva grada, rekao sam da je razlika i u povrsini koju zauzimaju, ne samo u broju stanovnika :-)

Radnicki od 1923. godine nije nijednom nestao, dugo je tavorio u drugom, pa i trecem rangu takmicenja pre povratka u SL pre neku godinu. Bio je nekoliko puta u opasnosti da bude ugasen ili da se izvrsi fuzija sa jos jednim klubom iz Nisa, ali do toga, na svu srecu, nije doslo. I pored svih tih stvari imao je vecu podrsku i brojniju posetu tih godina nego mnogi superligasi i sada i pre. Vecina ljudi sa foruma, koliko znam, je pratila Radnicki i tada tako da verujem da ne bi nestali ti, kako ti kazes, "navijaci" ni ako bi ponovo doslo do sunovrata. A mene licno zanima da li bi po toj logici i veliki broj Zvezdinih navijaca i novinara nestao kada bi nekom palo na pamet da zbog duga i "funkcionisanja" Zvezdu preseli u neki 4.-5. rang kao sto je bio slucaj bio s nekim zvucnim klubovima po Evropi.

Da li se klub bodri i voli iskljucivo u prvom rangu i da li navijac postaje "navijac" samo zato ako voli i prati svoj klub i kada mu ide jako lose? I ko je onda tu navijac a ko "navijac"?

Ne idi tim putem, narocito ne posle utakmice koja je pokazala da Zvezda i u Nisu ima vrlo, vrlo znacajnu navijacku podrsku. Pricas o instituciji jugoslovenskog i srpskog fudbala, osvajacu KES i klubu za koji su svi koji malo ozbiljnije prate fudbal u Evropi culi.

'Nisam igrao rukom, već ramenom. Sudija mi je objasnio da je svirao igranje rukom Srnića. E tada sam mislio da nema šasne da dam gol, ali eto, bog me nagradio, kao i tim'', istakao je Ibanjez.

Ni Srnić nije igrao rukom, tako da...

Pa, sigurno ne sluzi da se iz inata zastupaju neopevane gluposti tipa da je taj Tomic duplo bolji igrac od Grujica. Naravno da nije, naravno da svi to znate, naravno da ni sinoc nije bio bolji jer, zamisli, i mi smo gledali utakmicu. Istina je da svako ima pravo na misljenje ali je takodje istina i da ima obavezu da mu misljenje bude bar na necemu zasnovano. Kako ste vi zakljucili da je Tomic odigrao velelepnu utakmicu kad je 90% akcija Radnickog islo visokim loptama na Ascerica stvarno mi nije narocito jasno, ja decka maltene nisam ni primetio na utakmici (ovo maltene je zato sto je ispalo da je on doturio loptu Jovanovicu kod gola a to sam video na snimku vise puta). Nije ni Grujic blistao, imao je on neuporedivo boljih utakmica, ali Zvezda, za razliku od Radnickog, igra tip fudbala koji se umnogome zasniva na njegovim sposobnostima da povede tranziciju iz zadnje linije i postavi napad i stoga je Grujic uvek veoma prisutan na svakoj Zvezdinoj utakmici.

Njih dvojica prosto nisu ista klasa igraca i to se vec sada vidi, a tek ce se videti u buducnosti, tim pre sto je Grujic valjda 4 ili 5 godina mladji. To sto igraju na slicnoj poziciji nema ama bas nikakve veze jer su u razlicitim sistemima igre razlicite i uloge igraca. To sto vecina novokomponovanih navijaca vidi igraca samo kad da gol ili napravi asistenciju ne znaci nista osim da ti navijaci treba malo vise da gledaju fudbal.

Bas si pogresno shvatio, mi O Tomicu nikako ne pisemo na osnovu sinocne utakmice vec na osnovu onoga sto pruza od kada je usao u konkurenciju za prvi tim. Problem je u tome sto vi o Tomicu ne znate nista, ili skoro nista, a cela javnost koja prati fudbal u Srbiji, htela-ne htela, zna sve o Grujicu, Kataiju ili bilo kome od igraca Zvezde ili Partizana. Sigurno bi se culo nesto i o Tomicu kada bi nekada zaigrao za nekog od "vecitih". Ali, posto nema dovoljno kvaliteta ja se iskreno nadam da se to nece desiti nikada.

Vi nesumnjivo imate kvalitetnije igrace od Radnickog i bolji i kvalitetniji tim, mislim da to nijedan dobronameran navijac Radnickog ne spori. Ali bas zato ne razumem zasto neki vasi navijaci i pored takve prednosti pokazuju "palanacko" i "provincijsko" ponasanje istovremeno okrivljujuci nas za isto.

Navijace Radnickog ne boli toliko ni poraz, nisu problem ni sudije, problem je nejednak odnos prema klubovima od strane FSS-a i drzave, to je to sto bode oci. Najveci problem pojedinih navijaca Zvezde, a i Partizana, je to sto ne vide da je u sustini taj problem vise vas nego nas, kola ce se na kraju slomiti o vasa ledja na ovaj ili onaj nacin.

Celo vece diskutujem probranim recima i u najboljoj nameri, u interesu svih je da zivimo u normalnoj drzavi i da gledamo normalne i zdrave klubove koji vode fer i sportsku borbu. Steta je sto neki to nece ili ne zele da vide pa su rekcije krajnje primitivne i na nivou pubertetlija sa "sipke", a koliko sam video, na ovoj temi takve bas i ne "mirisete".

Ajde prvo o fudbalu... Izjava tomic vs grujic je apsolutno pobednicka i tesko ce neko to da nadmasi ove sezone. Ne bih ja na njihovom mestu tomica prodao ni za 10m...

Ne razumem ni zasto se nislije strecaju kad se kaze da su mesarska ekipa. To je karakteristika onih timova koji usled tehnicke i takticke inferiornosti pokusavaju grubostima da dodju do egala ili prednosti. Desi se da nekad neko zakaci protivnika laktom ali kada se to desi vise puta a praceno je i drugim ostrim cesto i nesportskim prekrsajima onda je epitet vise nego adekvatan. I to nije novost, ne tako davno je medicinski tim zvezde jedva sacuvao glavu na ramenima milosa ninkovica nakon brutalnog nasrtaja cini mi se culuma...

Radnicki se ne razlikuje puno od javora igracki. Ostra igra, sa malo golova u obe mreze. Recimo da ima par pojedinaca koji su individualno kvalitetniji od javorovih i to je to. I ne vidim sto se toliko ljute nislije jer to nije potcenjivanje vec objektivan stav nekoga kome su te dve ekipe potpuno podjednako bitne.

Zvezda danas, je svakako najbolji tim koji su njeni navijaci gledali poslednjih 10tak godina, a u srbiji je partizan imao jednom ili dva puta nesto slicno, mada meni subjektivno deluje da je ovaj tim i od njih bolji.

Dimitrije je lepo objasnio da je zvezdi jedini pravi rival partizan, mada bih ja rekao i da vojvodina povremeno zna da se umesa. Radnicki se osim po broju stanovnika nisa danas ni po cemu ne razlikuje od ostalih rivala iz jsl. Recimo jagodina je pre par sezona bila znacajno ozbiljniji rival nego sto je radnicki danas (posebno sezona sa popajem stojanovicem).

Takodje to sto je pixi pre 30 godina igrao za radnicki nema nikakve veze sa time kakav je radnicki danas klub. Kao sto ni zvezda nije ni senka onog kluba koji je osvojio bari i tokio. Svako u svom rangu...

I na kraju - niko ne kaze da radnicki ili bilo koji tim treba da se sklanja. Naprotiv. Ja bih voleo da vidim pokusaje da se igra fudbal. Ne hrkljus. Nije kvalitetan otpor kad neko bije ili igra bunker pa ga veciti jedva dobiju ili se sapletu. Evo npr. Cuka je pokazala zube i igrala fudbal na marakani. Izgubili su, ali su ljudi igrali fudbal. Zvezda je i ojedinacno i kao tim ove godine iznad konkurencije ali to ne znaci da protivnik ne moze da iskoristi neki losijibdan i dobrom igrom iznenadi zvezdu. Da je umesto metalca rival bila cuka pitanje je dal bi se niz tada nastavio. Normalno je da se protiv najboljih svi trude ali mislim da bi za nas fudbal bilo dobro da sudije ne dozvole brutalnu igru i da tako nateraju "manje" klubove od vecitih da pokusaju da igraju vise fudbala nego da biju i odugovlace...

Тврдим да је тај "неки" наш Томић одиграо боље него Грујић синоћ, игра исто на позицији задњег везног, носи број 6 на дресу.

Bas si pogresno shvatio, mi O Tomicu nikako ne pisemo na osnovu sinocne utakmice vec na osnovu onoga sto pruza od kada je usao u konkurenciju za prvi tim.

Hajde se bar sam sa sobom dogovori, ovako postaje besmisleno raspravljati o bilo cemu.

Ne idi tim putem, narocito ne posle utakmice koja je pokazala da Zvezda i u Nisu ima vrlo, vrlo znacajnu navijacku podrsku. Pricas o instituciji jugoslovenskog i srpskog fudbala, osvajacu KES i klubu za koji su svi koji malo ozbiljnije prate fudbal u Evropi culi.

Svaka cast na svim rezultatima Zvezde u proslosti, i ja sam kao relativno klinac gledao te utakmice iz '91. i kao svaki normalni Srbin se radovao svim pobedama redom, a posebno onoj protiv Olimpika sa sve nasim-vasim Pixiem. Ustao i u pola3-3 da gledam utakmicu protiv Colo-Coloa. Isto tako sam se radovao i onim uspesnim kvalifikacijma Partizana u LS. Svim srcem navijao i za Vojvodinu, Cuku, Jagodinu... za svaki nas klub koji nas predstavlja u Evropi. Ali uvek sam bio iskreni i jedino navijac Radnickog.

Bilo bi krajnje nelogicno da Zvezda izgubi podrsku u Beogradu kada bi kojim slucajem bila kaznjena prebacivanjem u mnogo nizi rang, ali sam prilicno siguran da bi se istopila podrska koju imate u drugim gradovima po Srbiji. Splasnula bi medijska podrska posle nekog vremena i to bi uticalo na klince da se okrenu drugim klubovima, najlogicnije bi bilo klubovima iz svoje okoline.

S jedne strane to i ne bi bilo lose za Zvezdu, doziveli bi katarzu u svakom smislu i pruzila bi vam se prilika da klub podignete na neke zdrave noge. Ovako vec godinama vodite borbu sa Partizanom i to je to, nema nikakvog viseg cilja. Da li pravog navijaca Zvezde raduje samo to da bude ispred Partizana (i obratno), ili zudite ponovo za nekim festama protiv Bajerna, Borusije, Olimpika, Reala...? To se sigurno nece desiti dok stvari idu ovako kako idu godinama unazad.

Nije Harper, ja sam licno predlozio da dodjemo ovde. Harper je samo intervenisao kod moda da po ubrzanom postuplu dobijemo pravo pisanja.

Samo da prokomentarisem ovo da ne bi doslo do neke zabune. Ja jesam posredovao kod Radishe da skrati proceduru uclanjenja za par likova koji navijaju za Radnicki iz Nisa ali ti niti spadas u te likove, niti znam ko si. Kontaktirao me je Constantin Veliki, divan lik i potencijalno sjajan forumas, kojem sam upravo zbog toga hteo da izadjem u susret jer sam smatrao da obogatiti forum svojim prisustvom. Vidim da trenutno ne pise na vasem topiku, pretpostavljam da je coveka ili sramota od ovih raznih BokiNish, AckoNish, BolimekuracNish i slicnih balavandera koji su se iza njegovih ledja prosvercovali na forum ili ste ga iz nekog razloga i na neki nacin u koji ne zelim da ulazim odatle proterali.

Na ovom forumu ja nemam apsolutno nista osim postova koje pisem, nikakvu ulogu i nikakvu "funkciju", samo hocu da kazem da mi je zao sto smo umesto Constantina sticajem neprijatnih okolnosti dobili gomilu primitivaca i nabedjenih lokal-patriota koji su verovatno, bar sudeci po nivou koji prikazuju u svojim postovima, do 18. godine videli Nish samo na razglednici. Iz toga izuzimam tebe, Kapetana Dragu i jos par likova koji se trude da pisu ozbiljno, ovi ostali da se svi saberu na gomilu ne bih ni logorsku vatru zapalio od njih.

Stoga koristim svoje forumsko pravo da trazim da budem izuzet iz te price. -_-

Svaka cast na svim rezultatima Zvezde u proslosti, i ja sam kao relativno klinac gledao te utakmice iz '91. i kao svaki normalni Srbin se radovao svim pobedama redom, a posebno onoj protiv Olimpika sa sve nasim-vasim Pixiem. Ustao i u pola3-3 da gledam utakmicu protiv Colo-Coloa. Isto tako sam se radovao i onim uspesnim kvalifikacijma Partizana u LS. Svim srcem navijao i za Vojvodinu, Cuku, Jagodinu... za svaki nas klub koji nas predstavlja u Evropi. Ali uvek sam bio iskreni i jedino navijac Radnickog.

Bilo bi krajnje nelogicno da Zvezda izgubi podrsku u Beogradu kada bi kojim slucajem bila kaznjena prebacivanjem u mnogo nizi rang, ali sam prilicno siguran da bi se istopila podrska koju imate u drugim gradovima po Srbiji. Splasnula bi medijska podrska posle nekog vremena i to bi uticalo na klince da se okrenu drugim klubovima, najlogicnije bi bilo klubovima iz svoje okoline.

S jedne strane to i ne bi bilo lose za Zvezdu, doziveli bi katarzu u svakom smislu i pruzila bi vam se prilika da klub podignete na neke zdrave noge. Ovako vec godinama vodite borbu sa Partizanom i to je to, nema nikakvog viseg cilja. Da li pravog navijaca Zvezde raduje samo to da bude ispred Partizana (i obratno), ili zudite ponovo za nekim festama protiv Bajerna, Borusije, Olimpika, Reala...? To se sigurno nece desiti dok stvari idu ovako kako idu godinama unazad.

Draga, mi o tome drvimo godinama, nisi nam rekao nista sto vec nismo obrnuli po sto puta. Ako ti mislis da smo srecni zbog toga sto nam je klub drzavna i mafijaska perionica novca, think again. U nacelu se slazem sa vecinom tvojih opstih postova koji se ticu srpskog fudbala ali ne mislim da bilo cemu doprinose budalastine tipa "procvetao bi srpski sport kad bi ugasili Zvezdu" ili "udri svakog Nisliju koji ne navija za Radnicki" na koje jedino reagujem. Kod nekih od ovih "tvojih" provejavaju stavovi koji su karakteristicni za neke politicke opcije koje ovde nisu dobrodosle, jednom od njih sam cak i otvoreno rekao da je zalutao i da mu ovde nije mesto. Prosto necemo na podforumu koji se bavi fudbalom poturati neke bolesne pseudo-politicke ideje. Ovo je Parapsihopatologija, nije brod ludaka.

Kad nestane para od lokalnih poreskih obveznika, nestace (opet) i Radnicki - kao i milion puta do sada. A sa njima i ovi "navijaci" i "novinari".

da li shvatas koliko je ovo debilna izjava, pre svega kada se pogleda topic na kome si napisao?

na stranu sto radnicki nema prebijene pare, bukvalno.

Ni Srnić nije igrao rukom, tako da...

covece, odigrali su cepelin u sesnaestercu. 

Edited by Psihodelija
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...