Jump to content
IGNORED

The Coathangers (Atlanta, GA, U.S.A.) 9. jun @ KC GRAD


bad music for bad people

Recommended Posts

9. jun @ KC GRAD | 21:00

 

maxresdefault%205_zpsxwb7tphe.jpg

 

 

Pre devet godina, 2006, četiri devojke iz Atlante praktično vica radi formiraju bend The Coathangers ne bi li svirale po lokalnim žurkama, najčešće kao predgrupa mnogim drugim nezavisnim rok grupama koje su svraćale u njihov grad. Međutim, neobavezno zajedničko muziciranje ubrzo postaje malo ozbiljnije, devojke dolaze do prvog albuma, a posle njega i par singlova, onda je na redu i drugi album, pa par turneja, pa ozbiljniji odziv na njihove koncerte, a onda su ih Black Lips kao predgrupu poveli sa sobom na turneju i posle toga ništa više nije bilo isto, kako se to obično kaže. The Coathangers su prevazišle okvire lokalne scene, glas o četiri devojke dopro je daleko, a to je uzrokovalo ne samo veću prodaju ploča, nego i pozive da se sviraju neka egzotična mesta koja mnogi američki indie bendovi nikada ni ne vide. 2012. sviraju po Evropi kao predgrupa The Thermals, a sledeće godine sledi ista stvar samo sa ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead.

Krajem 2013. bend napušta Candice Jones | Bebe Coathanger – klavijature, glas i The Coathangers postaju trio (Julia Kugel | Crook Kid Coathangers - gitara glas,  Meredith Franco | Minnie Coathanger – bas i Stephanie Luke | Rusty Coathanger – bubnjevi, glas).
Ubrzo, početkom 2014. objavljuju četvrtu ploču „Suck My Shirt“. Novi album i bazična rok postava dodaju poprilično drugačiji šmek muzičkom izrazu devojaka iz Atlante. Obzirom da nemaju muškarce u grupi, vrlo ih je lako bilo smestiti u više žanrovskih varijanti all-girl bendova. Neki su ih poredili sa sličnim postavama iz 60-tih, neki sa sličnim varijantama iz 80-tih, neki drugi sa riot grrrrls iz 90-tih, ali čini se da su ove tri cice sve to i još ponešto. To ponešto pre svega odnosi se na uspešan miks nju vejv zvuka sa garažnim pankom, dva žanra koja retko uspevaju da se sjedine, a da to zvuči dobro. U njihovom slučaju ova kombinacija deluje sasvim prirodno, samim tim dovoljno kvalitetno, a visoke ocene albuma po muzičkoj štampi potvrđuju talenat ženskih Ramones kako ih je par kritičara markiralo.
2014. bila je izuzetno uspešna za devojke iz naše priče. Pored ploče karijere, The Coathangers imale su i samostalnu evropsku turneju, ali nisu se na tome zaustavile, naprotiv. Posle evropske usledile su turneje po Japanu i Australiji, nekoliko festivalskih nastupa i, što je za svaki bend najbitnija stvar, bile su zauzete gotovo preko svake mere.

Ovih dana (početak maja) The Coathangers su u studiju, snimaju novi album. Za manje od mesec dana ponovo dolaze u Evropu, a ovaj put neće preskočiti naše krajeve. Debitantski koncert za The Coathangers u Beogradu zakazan je za utorak, 9. Jun u KC Gradu, a od 21:00. Karte su u pretprodaji po ceni od 700 dinara na šanku KC Grada i u Pinball Wizard prodavnici ploča.

 

Edited by bad music for bad people
Link to comment

Sjajan bend, gled'o ih u paru sa Guitar Wolfom netakodavno. Jel' ti dolaze kao cetvorka (sa klavijaturistkinjom) ili trio?

Link to comment

Karte od danas u pretprodaji!!

Šank KC Grada i Pinball Wizard!!

Pretprodajna cena ulaznice: 700, na dan koncerta 1000 din!!

Link to comment
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...