Profesionalac Posted June 13 Posted June 13 Stigao paket nakon noći knjige Još samo da se nađe vreme i za čitanje 8
Moća Posted June 13 Posted June 13 Ja u Laguni nasao Pol Osterovu Njujorsku triologiju koja je svuda rasprodata pa i u Delfiju i taman je pazario sa 20% popusta. 5
johan nagel Posted June 13 Posted June 13 Уф ја узео још осам лагуниних издања што му сад дође 14 комада а кењао сам по њима колико јуче. Шта мало јачи попуст учини од човека. Али ајде бар је већина ‘са списка’. 6
johan nagel Posted June 14 Posted June 14 А шта ћу кад имам истанчан укус Бар три одатле су форумске препоруке, вас кривим ако су срање
Milošica Posted June 14 Posted June 14 1 hour ago, Sundance Kid said: dosta dobar izbor, nagele. Pa šta reći za gospodina koji je izabrao takav nik. 1
Calavera Posted June 21 Posted June 21 (edited) bucatijev điro d'italija je izvrstan. sport je sam po sebi bogat izvor velikih i univerzalnih tema, i pomalo me čudi da nema više romana koji koriste sportska natjecanja kao bazu da stvore nešto vredno čitanja. điro u tom pogledu ima dosta sličnosti s klasičnim dežulovićevim textom o ivaniševiću koji osvaja vimbldon, uključujući i simpatične minijature kad autori svojim likovima izgrade ceo interni monolog i onda džentlmenski priznaju kako njima u stvarnosti verovatno ništa od toga nije padalo na pamet, samo su još jače udarali lopticu / mučili bajs bucati je malo umereniji od dežulovića, do te mere da njegovo delo donekle funkcioniše i kao prava sportska hronika, ali ipak je pre svega fikcija gde dominiraju likovi poput matorca koji se na svoju ruku priključio trci a prate ga duhovi bivših šampiona đira, bivšeg propalog bicikliste koji sad dočekuje trkače sa svojim orkestrom, duha italijanskog patriotizma koji počinje da se oporavlja nakon rata, pa i samih kopija i bartalija u ulogama ahila i hektora. ako vam se svidela tatarska pustinja, cenim da će vam i ovo biti po volji. kenoove stilske vežbe su već ostavile dosta slabiji utisak, cela stvar mi je delovala kao kolekcija nekoliko zanimljivih varijacija u pratnji generičkih vežbi koje su tu samo da bi se stiglo do magične brojke od 99. celo vreme sam očekivao neku vrstu meta-narativa koji bi se postepeno otkrivao kroz varijacije, ali ništa od toga, svaka vežba je priča za sebe. verujem da je u originalu ovo ipak bolje jer neke varijacije praktično nije ni imalo smisla prevoditi na drugi jezik, pa makar to radio i 1 kiš. treća knjiga koju sam pazario u onoj akciji je ispovest maske, to će sačekati red. Edited June 21 by Calavera 5
ultra plasticni Posted June 21 Posted June 21 8 hours ago, Calavera said: bucatijev điro d'italija je izvrstan. sport je sam po sebi bogat izvor velikih i univerzalnih tema, i pomalo me čudi da nema više romana koji koriste sportska natjecanja kao bazu da stvore nešto vredno čitanja. điro u tom pogledu ima dosta sličnosti s klasičnim dežulovićevim textom o ivaniševiću koji osvaja vimbldon, uključujući i simpatične minijature kad autori svojim likovima izgrade ceo interni monolog i onda džentlmenski priznaju kako njima u stvarnosti verovatno ništa od toga nije padalo na pamet, samo su još jače udarali lopticu / mučili bajs bucati je malo umereniji od dežulovića, do te mere da njegovo delo donekle funkcioniše i kao prava sportska hronika, ali ipak je pre svega fikcija gde dominiraju likovi poput matorca koji se na svoju ruku priključio trci a prate ga duhovi bivših šampiona đira, bivšeg propalog bicikliste koji sad dočekuje trkače sa svojim orkestrom, duha italijanskog patriotizma koji počinje da se oporavlja nakon rata, pa i samih kopija i bartalija u ulogama ahila i hektora. ako vam se svidela tatarska pustinja, cenim da će vam i ovo biti po volji. pa te zapadne komsije bas su cvrsto bunarile po italijanskim piscima: piranedelo, malaparte, benedeto kroče, a evo i bucati, to je zato sto se reka na latinskom kaze fiume
Recommended Posts