Frank Pembleton Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Čili papričice – ljuti dodatak vašem balkonu http://budiin.24sata.hr/interijeri/cili-papricice-ljuti-dodatak-vasem-balkonu-3087 Super su mi ovi tekstovi o fensi baštovanstvu, sve ko nacrtano...
Zverilla Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Ja pre neki dan probao da nadjem moju proslogodisnju plantazu u obliznjoj dzungli al nisam uspeo. Moguce da ih je progutalo nabujalo rastinje ove godine. Probacu jos jednom pazljivije ako ih nadjes, raskrci im malo prostora (sumske jagode su vredne truda)
Venom Posted June 2, 2016 Posted June 2, 2016 Inace, za kucne/balkonske varijante, super je recimo grasak. Procitao na pakovanju kad sam sadio da se ne stavlja djubrivo ni u kom slucaju, sto se vidi na ovom balkonskom u zemlji za cvece. Izdzigljao je ohoho (isto i prosle godine) i dobro dodje za diskretnu ogradu od komsija :D. Jos malo pa ce na drugi sprat.
Gospodin Slucaj Posted June 2, 2016 Posted June 2, 2016 meni lepo krenula buranija i tikvice bundeve netje pa netje i salata i kupus su se održali... videćemo šta će biti ali najviše nade i ljubavi ulažem u paradajze :)
Haralampije Posted June 2, 2016 Posted June 2, 2016 Inace, za kucne/balkonske varijante, super je recimo grasak. Procitao na pakovanju kad sam sadio da se ne stavlja djubrivo ni u kom slucaju, sto se vidi na ovom balkonskom u zemlji za cvece. Izdzigljao je ohoho (isto i prosle godine) i dobro dodje za diskretnu ogradu od komsija :D. Jos malo pa ce na drugi sprat. grasak razvija u korenu bakterije azotofiksatore, nema potrebe za djubrenjem
katamaran Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 ako ih nadjes, raskrci im malo prostora (sumske jagode su vredne truda) Jedino da odem sa macetom sledeci put :)
katamaran Posted June 5, 2016 Posted June 5, 2016 I smokvama je bruka prijalo ovo vreme. Popeo se na krov da ocistim nesto i kad sam krenuo da silazim vidim da su porasle ko lubenice. Jesu jos zelena al bi reko da su bas poranile.
Gospodin Slucaj Posted June 5, 2016 Posted June 5, 2016 meni izdžigljale i bundeve malo sam oslobodio one prve listiće od zemlje i sad rastu ko lude paradjz i paprike mi stagniraju ne znam u čem je problem
katamaran Posted June 5, 2016 Posted June 5, 2016 Djubrivo ili sunce? Meni paradjzi bujaju a nisu im bas idealni uslovi ovako u gradu.
Gospodin Slucaj Posted June 5, 2016 Posted June 5, 2016 pa ne znam niko ovde ne đubri paradajze koliko znam pa nisam ni ja dobra je zemlja sve ostalo buja mislim da bih mogao sesti i gledati buraniju kako raste
katamaran Posted June 5, 2016 Posted June 5, 2016 (edited) Ne znam da li treba al ja moje djubrim i veliki su mi sad na nekih 120cm i bas bujaju. I ceriji jako fino napreduju. nisam uspeo celog da ga uhvatim u kadar edit: jos sam ga smanjio. 150 cm edit 2: mada je mozda i do vrste. Ovo je iz semena proslogodisnjeg koji je za prilicno malo vremena otisao na preko 2 metra. Sam od sebe mi se posejao u nekoj saksiji (verovatno odletela semenka iz salate) pa sam ga posle samo prebacio u veliku saksiju. Edited June 5, 2016 by katamaran
katamaran Posted June 5, 2016 Posted June 5, 2016 Zika opet glumi pcelu :) I moj ima istih ovakvih biljnih vasi. Sutra cu verovatno malo da ga poprskam sapunjavom vodom.
katamaran Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 (edited) Par svezih slicica. Tondo piccante calabrese i nesto sto sam dobio kao "Peru jako ljuta". Desno se vidi delic prezimljenog fatalija Bugarske sargarepe. Najvece od svega sto sam ove godine iz semena. Tek procvetao prvi cvet edit: 53 cm. Prezimljeni serano samo gomila plodove :) Levo je nesto sto sam dobio kao "grcki cili" penisi, limeta i neki korov koji uredno gajim sa njom Edited June 6, 2016 by katamaran
Recommended Posts