katamaran Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 (edited) Video sam to negde. Moguce i da smo ovde pominjali. Nikad nisam imao toliko problema sa tim ko ove godine. Sumnjam da je zemlja u kojoj sam isklijavao bila suvise rastresita pa zato masovno nisu uspele same da se iscupaju nego izlazile sa kapicom. Na kraju sam morao da delam jer bi propale i unistio sam otprilike 90% al sam poneku i uspeo da spasim. Glavni stos je da se pritisne po sirini i ako imas srece posle toga moze nekako lagano da se svuce. Al su toliko osetljve da se u ogromnoj vecini slucajeva obezglave. Desavalo mi se da krene lepo i svuce se do pola listova i onda pukne stabiljka i otpadne sve Dosejavanjem sam dosao do 99.99% klijanaca koliko mi je trebalo al bi mnoge sad bile vece da su uspele iz prve. Edited May 4, 2016 by katamaran
Zverilla Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 (edited) edit: pisem gluposti :) Edited May 4, 2016 by Zverilla
Venom Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 Dosao kuci posle 20 dana i vidim kilav rast svih sto je bilo ocekivano jer im je falilo svetla. Svih tj, osim jalapena; toliko su izrasle da jadne jedva stoje. Nije mi bas najjasnije zbog cega - sve su na istom mestu i imaju istu zemlju. Odnosno nemaju bas sve, ali makar bi i fatali podivljao da je nesto do djubriva u zemljistu. Bez veze, ali valjda ce da izdrze. Stavio sam ih malo na povetarac da se navikavaju :).
katamaran Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 I ovde uzas vreme pa biljke stagniraju. Od danas krenulo na bolje pa ce valjda da krenu. Ako ti halapenjosi stvarno jedva stoje privezi ih nekako.
Frank Pembleton Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 Ja koliko iz iskustva znam , biljke i hoće da se izdužuju kad fali svetla pa se izdužuju ka njemu... ....shit has hit the fan...
Venom Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Da, to je tacno. Jedino mi je totalno nejasno zasto ostale nisu mrdnule.
katamaran Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Valjda pre klijanci hoce da se izduzuju. Malo vece valjda rastu velike al daju malo ploda ako nema dovoljno svetla.
Venom Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 Sad su za stalno na balkonu dok malo ne ocvrsnu, a onda ce u bastu.
Haralampije Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 stari prijatelj iz kanca i jedan novi, malo oprljen od sunca :)
katamaran Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 (edited) Ja jos cekam prvi cvet. Polako stizu pupoljci i na nekim prezimelim i na nekim novim al cvet nikako. Kako je radjao stari prijatelj i da li si glumio pcelu? Edited May 9, 2016 by katamaran
Haralampije Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Radjao je kao lud, pogotovo za saksiju :) neki dan se zametnuo prvi ovogodisnji plod.Pcelicu glumim ali ne bas redovno , bar je tako bilo prosle godine jer insekata nema u kancu
katamaran Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 (edited) Kakav je to kanc bez insekata Zato i pitam. Po jednoj teoriji u takvim uslovima mora da se glumi pcela a po drugoj je dovoljno povremeno ga prodrmusati (ako se vec sam ne drmusa). Edited May 10, 2016 by katamaran
Recommended Posts